Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 21:44

Nasze mercato stoi, dopoki nie bedziemy znali nazwiska trenera ciezko o jakies wielkie ruchy. Kupimy za 30 baniek Iturbe, a potem sie okaze, ze nowy trener chce grac bez skrzydlowych 352 albo jakies 4312? Trensfery byly robione pod Conte, Conte zazyczyl sobie skrzydlowych, Conte chcial Iturbe i Morate. Wszyscy sa zaskoczeni ta decyzja, wlacze z naszym kapitanem i reszta pilkarzy.

Nie wiem co zaszlo, ze Antonio podjal tak dramatyczna decyzje, ale nawet sprzedaz Vidala, tego nie usprawiedliwia. Conte nam zniszczyl wszystkie przygotowania do sezonu, cala strategie na mercato. To jest niepowazne. To tak, jak by znany architekt dostal zlecenie zaprojektowania domu i w momencie rozpoczecia samej budowy zabral z biurka wszystkie plany i sie wycofal.

Tak jak wczesniej wspominalem, zadne wiarygodne zrodla nie wspominaja powaznie o sprzedazy Vidala. Ale... teraz to sam nie wiem, byc moze faktycznie cos w tym jest? Nie mam pojecia. Ciezko naprawde powiedziec.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 21:47

jakku1 pisze:Nasze mercato stoi, dopoki nie bedziemy znali nazwiska trenera ciezko o jakies wielkie ruchy. Kupimy za 30 baniek Iturbe, a potem sie okaze, ze nowy trener chce grac bez skrzydlowych 352 albo jakies 4312? Trensfery byly robione pod Conte, Conte zazyczyl sobie skrzydlowych, Conte chcial Iturbe i Morate. Wszyscy sa zaskoczeni ta decyzja, wlacze z naszym kapitanem i reszta pilkarzy.

Nie wiem co zaszlo, ze Antonio podjal tak dramatyczna decyzje, ale nawet sprzedaz Vidala, tego nie usprawiedliwia. Conte nam zniszczyl wszystkie przygotowania do sezonu, cala strategie na mercato. To jest niepowazne. To tak, jak by znany architekt dostal zlecenie zaprojektowania domu i w momencie rozpoczecia samej budowy zabral z biurka wszystkie plany i sie wycofal.

Tak jak wczesniej wspominalem, zadne wiarygodne zrodla nie wspominaja powaznie o sprzedazy Vidala. Ale... teraz to sam nie wiem, byc moze faktycznie cos w tym jest? Nie mam pojecia. Ciezko, naprawde powiedziec.
Jakku, a jak wygląda sprawa Iturbe? Pumi napisał coś, że niby oddalamy się od niego...(?)
Skoro nie ma wiarygodnych info, że chcemy opchnąć Arturo będę żył resztami nadziei, że tak będzie...

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 21:49

Czyli wszystko co było praktycznie dogadane w sprawach Evry,Moraty i Iturbe teraz wzięło w łeb, zaraz nas ktoś uprzedzi i po ptokach.

Jedyny plus że Morata do nas nie dołączy na za te 18 baniek, oby.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 21:50

Osgiliath pisze:Jakku, a jak wygląda sprawa Iturbe? Pumi napisał coś, że niby oddalamy się od niego...(?)
Skoro nie ma wiarygodnych info, że chcemy opchnąć Arturo będę żył resztami nadziei, że tak będzie...
Na pewno mówiło się o tym, że musimy się śpieszyć z negocjacjami, jeśli go chcemy mieć u siebie, bo Atletico depcze nam po piętach. Dlatego przerwa, spowodowana brakiem trenera, chyba nas od niego oddala. :think:

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

No i powoli wszystko się wyjaśnia ...... Czemu Evra nie podpisał z nami jeszcze kontraktu mimo dogadania wszystkich szczegółów ? Czemu Morata nie trenuje jeszcze z resztą zawodników Juve tylko ciągle siedzi w Madrycie ? no i na sam koniec czemu ciągle przedłużają się negocjacje w sprawie Iturbe skoro niby jesteśmy bliscy finalizacji transferu ale Marotta przekłada spotkanie z władzami z Werony ? Decyzja Conte musiała być znana już od paru dni .... tak na pewno mielibyśmy już kolejnego grajka po Comanie w Juve

Judzio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Na stronce MU się jarają, że coraz bardziej wiarygodne źródła informują o zaawansowanych negocjacjach w sprawie Vidala :angry:

Obrazek
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 21:51

Mehehehe pisze:
Osgiliath pisze:Jakku, a jak wygląda sprawa Iturbe? Pumi napisał coś, że niby oddalamy się od niego...(?)
Na pewno mówiło się o tym, że musimy się śpieszyć z negocjacjami, jeśli go chcemy mieć u siebie, bo Atletico depcze nam po piętach. Dlatego przerwa, spowodowana brakiem trenera, chyba nas od niego oddala. :think:
Z tym się liczę od momentu, kiedy dowiedziałem się o decyzji Antonio, natomiast chodziło mi bardziej o kwestię, czy oddalamy się od samego zawarcia porozumienia, bo Atletico/nie chcemy dać więcej hajsu, itp.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 21:52

Osgiliath pisze: Jakku, a jak wygląda sprawa Iturbe? Pumi napisał coś, że niby oddalamy się od niego...(?)
Szczerze, to nie wiem, bo wszyscy teraz zajmuja sie sprawa naszego nowego trenera. Bedzie cos wiadomo konkretnego to poinformuje, ale nie zdziwie sie jak caly pomysl sciagniecia Iturbe ostatecznie teraz upadnie.

Od paru dni wsprawie Iturbe dzialo sie cos dzizwnego. Di Marzio wrzucal informacje, ze jest juz porozumienie i pozostaly detale, a potem zdejmowal te wpisy albo edytowal je. Tak bylo dwa razy. Agresti napisal pare dni temu, ze wszystko jest prawie dopiete i to kwestia czasu, zanim Iturbe do nas dolaczy.

Tak sobie teraz mysle, ze moze z finalizacja tego dealu czekalismy az w koncu Conte sie okresli. Ale to tylko taka hipoteza na goraco. Pewnie sie myle.
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2014, 21:53 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 21:53

Judzio pisze:Na stronce MU się jarają, że coraz bardziej wiarygodne źródła informują o zaawansowanych negocjacjach w sprawie Vidala :angry:
Wszystkim, którzy przyczynili się do tego, że Juve cofa się o 3 lata przesyłam pozdrowienia. Klikaj . Ranieri ponoć jest wolny :smile: :rotfl: :cry: :płaczę: może zarząd się pokusi o szpeca od drugiego miejsca

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 22:00

Teraz mi już wgl nie zależy na transferach. Niech przychodzi Evra a dalej wola nieba.. Zależy mi tylko na tym żeby przyszedł ktoś ogarnięty na łąwkę. Dajmy jakieś 10 mln za Prandelliego czy Montelle na prawdę to jest najważniejsze. Przyszły sezon chyba bez Majstra..

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 22:03

Najbardziej w tym momencie martwi mnie fakt, że odejście Conte może oznaczać odejście Króla Artura, a wtedy na pewno łza się w oku zakręci.

Wydaje mi się, że wbrew zapewnieniom, iż długo o tym myślał - podjął decyzję pod wpływem jakiegoś silnego impulsu. Takim byłaby sprzedaż Vidala, pomimo obietnic zarządu o jego pozostawieniu...

Utrzymajmy obecną kadrę, a jakoś to będzie :pray:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 22:11

Jeśli chodzi o Iturbe, to Agresti podał na swoim twitterze, że operacja jego sprowadzenia legła w gruzach.

Wydaje mi się, że jest to całkiem logiczne - było słychać głosy, że ten koleś, który ma 10% jego karty mocno na nas naciska i lata po innych drużynach, a my opieramy się na tym, że mamy porozumienie i zapewnienie o woli zawodnika. Di Marzio pisał, że jeśli chcemy Iturbe, to musimy zamykać całość jak najszybciej. Teraz jest oczywistym, że przynajmniej przez parę dni nasze mercato będzie stało w miejscu, inne zespoły nie będą spały, a Argentyńczyk nie mając pewności czy nadal go chcemy (i z kim miałby tutaj pracować), zacznie łaskawiej patrzeć na inne oferty.

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 22:14

I kolejny bad news...bardzo liczyłem na Iturbe i czekałem na oficjalkę :angry: Atletico go zgranie.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 22:20

Zapowiada się grube mercato :lol:

Za obecną sytuację i burdel jaki powstał możemy podziękować naszemu byłemu trenerowi - po zakończeniu sezonu obiecał, że zostaje przynajmniej na najbliższy sezon, a w drugim dniu przygotowań do nowych rozgrywek rezygnuje sobie. Nawet jeśli nie wszystkie ruchy zarządu podobały się Conte, to z szacunku dla kibiców i zawodników powinien pozostać na stanowisku do końca sezonu.
Gdyby Antonio miał do nas więcej szacunku zrezygnowałby już 2 miesiące temu - mielibyśmy czas na zakontraktowanie nowego szkoleniowca oraz przygotowanie strategii transferowej.

W tej chwili jesteśmy w czarnej dupie, zarówno jeśli chodzi o trenera jak i transfery. Ciekawe co z Evrą, Morattą i Iturbe - za chwilę wyjdziemy na pajaców w oczach innych klubów - odwołując zaklepane już transfery.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 22:28

Lypsky pisze:Zapowiada się grube mercato :lol:

Za obecną sytuację i burdel jaki powstał możemy podziękować naszemu byłemu trenerowi - po zakończeniu sezonu obiecał, że zostaje przynajmniej na najbliższy sezon, a w drugim dniu przygotowań do nowych rozgrywek rezygnuje sobie. Nawet jeśli nie wszystkie ruchy zarządu podobały się Conte, to z szacunku dla kibiców i zawodników powinien pozostać na stanowisku do końca sezonu.
Gdyby Antonio miał do nas więcej szacunku zrezygnowałby już 2 miesiące temu - mielibyśmy czas na zakontraktowanie nowego szkoleniowca oraz przygotowanie strategii transferowej.

W tej chwili jesteśmy w czarnej dupie, zarówno jeśli chodzi o trenera jak i transfery. Ciekawe co z Evrą, Morattą i Iturbe - za chwilę wyjdziemy na pajaców w oczach i
nnych klubów - odwołując zaklepane już transfery.
Dokładnie.Napisałeś to co większość myśli. bardziej to wygląda na sabotaż niż tak sobie odejście.
Już się pisze, że transfer ITURBE legł w gruzach.. Conte jako kibic i wierny JUventino nie powien tak postąpić..
teraz nagle mamy zatrudnić trenera i pod niego robić transfery?? W połowie lipca???
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2014, 22:29 przez PlanetJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany