Nowy Trener?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 20:55

Mehehehe pisze:Najlepsze moim zdaniem rozwiązania tej sytuacji:
a) Del Piero
b) Alessio/Carrera
Jeszcze C - Pavel Nedved

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Wolas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 20:56

A ja nie rozumiem jak możecie mówić jakiekolwiek złe słowa o Conte. Przypomnijcie sobie gdzie byliśmy w 2010, 2011 roku i z czego się cieszyliście przez ostatnie 3 sezony. Dla mnie ten człowiek musiałby się zesrać na nasze barwy, abym zszedł do waszego poziomu.

Zgadzam się jednak, że nadchodzą chude lata. Gwiazdy bez lidera poczują chęć wyjazdu z Włoch. Zostaniemy z drużyną w której właściwie wszyscy oscylują około trzydziestki. Teraz zespół będzie musiał być odmładzany przez...no właśnie.

Z Juve od 2003 r.
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 20:57

a) Del Piero
b) Alessio/Carrera
Dziwnie napisałeś słowo najgorsze.
Jak odejdzie Vidal to na stówkę dostanę bana...

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 20:58

Dobry Mudżyn pisze:
a) Del Piero
b) Alessio/Carrera
Jeszcze C - Pavel Nedved
A ja W - wyjście z tego forum, dla obu panów.

Czy jest tu prowadzony jakiś konkurs na najgłupszego posta? Chętnie zostanę prowadzącym.

Zabek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 20:59

Witam
Naprawde rzadko sie udzielam na forum ale czytam codziennie od deski do deski.
To co zrobil Conte jest wg mnie słuszne chlop dostał zapewnienia od klubu o wzmocnieniach i Pogba i Vidal zostaja a zarzad poleciał po bandzie z planami C (Iturbe i Morata zamiast Sancheza) i zaraz sie okaże że Vidal bedzie w MU.
Conte jest ambitny i zycze mu sukcesów w innym klubie moze reprezentacji Itali.
I radze sie przygotowac na walke o LM do ostatniej kolejki...bo nie widze rzadnego trenera godnego go zastapic obecnie na rynku.

HugoZDolinyPomaranczy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 21:00

Ostatnio argentyńscy trenerzy robią furorę, ale raczej żadnego nie uda się wyciągnąć. Nie chcę żadnych włoskich wynalazków, żadnych Allegrich, Mancinich. Deschampsa też bym chętnie zobaczył, ale nie uda się go pewnie sprowadzić. Poza tym czekam na info o sprzedaży Vidala. Pewnie to wnerwiło Conte (choć mam nadzieję, że się mylę). Na Onecie napisane, że MU daje 50 mln ełrasów a my jesteśmy z tej kwoty zadowoleni. Ciekawe ile w tym prawdy. W każdym razie powoli przyzwyczajam się do tego, że Juventus jest przeciętnym, a nie topowym klubem. Choć ciężko, kiedy się pamięta jak liczył się z nami każdy w Europie, kiedy nie tylko walczyliśmy jak równy z równym, ale wygrywaliśmy z Realem, Barceloną i innymi...
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2014, 21:01 przez HugoZDolinyPomaranczy, łącznie zmieniany 2 razy.

"Poglądy są jak du­pa, każdy ja­kieś ma, ale po co od ra­zu po­kazy­wać..."
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

A ja myślę, że dobrym pomysłem - byłby ten facet z Werony. Mógłby zabrać ze sobą Iturbe, oraz Romulu i byłoby git :smile:

Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Conte może nie był trenerem idealnym i braki w umiejętnościach oraz dziwactwa można mu śmiało zarzucić; zamiłowanie do ogórów z Atalanty, trzymanie się betonowo bezproduktywnej taktyki, słabe wyniki w LM czy czasem beznadziejne zmiany.

Nie mniej jednak żal ogromny, bo tak na prawdę pamięta się tylko tą ucieszoną mordę po golu i gesty wariata, gość ma Juve w sercu.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Najgorsze jest to, że wszystkie ruchy transferowe (zakupy ale także i sprzedaże - Immobile!) były podporządkowane Conte. Ale odejść w takim momencie? W pierwszym dniu przygotowań do sezonu? Straciłem do niego cały szacunek, bo czasu na taką decyzję miał mnóstwo i gdyby zrobił to po zakończeniu sezonu nie miałbym mu za złe. Ale w takim momencie?! :roll:

Obrazek
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 21:01

Dobry Mudżyn pisze:
a) Del Piero
b) Alessio/Carrera
Jeszcze C - Pavel Nedved
Wolałbym trenera z doświadczeniem...
Capello, Lippi, Deschamps

A z tej trójki która nigdy nie była na stanowisku trenera, najbardziej lubię
Del Piero, Nedved to mój idol piłkarski.
Lecz na trenera wybrałbym Alessio, ale Tacchinardiego.
Koleś ma konto na juvepoland. No nie ma wywiadu w którym nie miałby racji :prochno:

Czy byłby dobrym trenerem?
Wątpię, ale wolę jego niż wynalazki typu Allegro :C
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2014, 21:01 przez Mate.G, łącznie zmieniany 1 raz.

kogut

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 21:01

WojtinhoFCJ pisze:Nie znamy jeszcze detali, ale trzeba powiedzieć dwie rzeczy:

1. Jeśli Conte tak nagle podał się do dymisji bo klub nagle sprzedaje Vidala a obiecał tego nie robić, to jest to oszustwo a wręcz potwarz i w takiej sytuacji Conte miał prawdo podać się do dymisji.

2. Jeśli Conte nagle podał się do dymisji bo nie udało się kupić Sancheza czy czy poszło ogólnie o politykę transferową i akurat dziś postanowił odejść z pompą to jest to niepoważne.. W takim wypadku, pokazał jak bardzo zależy mu na Juve i kibicach. Przecież strategia i nazwiska były ustalone kilka tygodni temu i co, nagle wziął i poszedł? Ja rozumiem że swoje zdanie, determinacje itp. no ale są jakieś granice, przecież on wczoraj zaczął obóz przygotowawczy do następnego sezonu? Ktoś tu czy w komentarzach napisał, jak on teraz trenował piłkarzy, jak spojrzał im w twarz? Też jestem tego ciekawy..

Teraz byle nie Mancini, czy Allegri. Scolari też nie. Z Włoskich jakby do czegoś doszło to tylko Spaletti, na pewno coś tam gwarantuje, radził sobie w lidze i w LM z Romą, jest lepszy niż Mancini i Allegri.
Deschamps kadry teraz nie zostawi, poza tym obserwując tą sytuację nie wiadomo czy chciałby się pakować do Juve żeby ewentualnie odejść za rok kłócąc się o transfery z Marottą..
Najprawdopodobniej przyczyną rezygnacji Conte jest wolne stanowisko selekcjonera repry. Reszta to już tylko dorabianie teorii i pretekst zarówno przez kibców jak i samego Conte.

No chyba że na dniach się okaże że sprzedajemy Vidala.

Moim zdaniem Conte zachował się mocno nie w porządku zarówno wobec kibiców jak i zarządu. Skoro chciał odejść, a wszystko na to wskazuje że tak to mógł to zrobić w czerwcu, a nie teraz. Tylko że w czerwcu Prandelli nadal był selekcjonerem, a teraz już nie jest.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 21:03

Wolas pisze:A ja nie rozumiem jak możecie mówić jakiekolwiek złe słowa o Conte. Przypomnijcie sobie gdzie byliśmy w 2010, 2011 roku i z czego się cieszyliście przez ostatnie 3 sezony. Dla mnie ten człowiek musiałby się zesrać na nasze barwy, abym zszedł do waszego poziomu.
Conte tez to powtarzal po daniu pupy w LM. Conte odstawil cyrk i tyle, zarzad pewnych rzeczy przeskoczyc nie moze, pewnie tez sa w jakis sposob winni ale na tyle co Conte przeskrobal (afera i LM) powinien troche przystopowac. Chyba wyzej sra niz dupe ma.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 21:05

Co Conte sobie myśli?? Zgodził się na jeszcze jeden rok. a teraz po dwóch dniach rzuca rękawice.. Kibice nigdy mu tego nie wybaczą. To jest gorsze niż odejście po słabym sezonie, a nie dezercia w takim stylu. Gość który najwiecej mówił ile to znaczy Juventus... Beczeć się chce, jesteśmy w czarnej dupie w tym momencie..

Zabek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 21:07

Skibil pisze:Najgorsze jest to, że wszystkie ruchy transferowe (zakupy ale także i sprzedaże - Immobile!) były podporządkowane Conte. Ale odejść w takim momencie? W pierwszym dniu przygotowań do sezonu? Straciłem do niego cały szacunek, bo czasu na taką decyzję miał mnóstwo i gdyby zrobił to po zakończeniu sezonu nie miałbym mu za złe. Ale w takim momencie?! :roll:
Skad wiesz co chciał Conte a co zarzad z gazet gdzie 90% to bzdety...
Moze Imobile odszedł przez Conte ale zamiast Sancheza dostaje plan C Iturbe itd z innymi pozycjami.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 21:07

Pamiętacie końcówkę sezonu i odpadnięcie z LE, wszyscy byli winni sędziowie, murawa itd. Co z tego,ze kadra Benfici przy naszej to jak Podbeskidzia przy Legii, Conte nie czuł winy, naprawdę Conte z końcówki tego sezonu nijak nie przypominał tego gościa z początku pracy w Juve.
Zachowywał się jakby był już wszystkim zmęczony, wolę,żeby odchodził przez nieporozumienia w sprawach transferowych aniżeli szedł na trenera reprezentacji, a ta druga opcja jest chyba bardziej prawdopodobna;/

Zablokowany