Mercato (Lato 2015)
- annihilator1988
- Juventino
Za moment okaże się, że nie tylko z agentamibendzamin pisze: transferu brakuje tylko porozumienia na tle ekonomicznym z agentami gracza
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Patrol
- Juventino
Na Sancheza nie było szans. Kasa za transfer + kontrakt zawodnika wyszłyby pewnie koło 50-60 milionów, o ile nie więcej. Może i nie zaliczymy skoku jakościowego, ale będziemy mieli w końcu tę elastyczność taktyczną i Antek będzie mógł zmienić ustawienie w trakcie meczu. Pozostaje tylko kwestia czy sam Conte pójdzie na taki układ.yanquez pisze:Dość częsta przypadłość...bendzamin pisze: "(...)do transferu brakuje tylko porozumienia na tle ekonomicznym (...)"![]()
![]()
Mam nadzieję, że dzisiaj skończą się brednie o Vidalu. Mój ulubiony grajek w obecnym Juventusie.
Bardzo żałuję, że nie udało się ściągnąć Sancheza. Dałby nam zapewne więcej niż obecnie może zagwarantować dwójka Morata-Iturbe. Wiem, że ta dwójka ma mega potencjał i pewnie w przyszłości na nich zarobimy, ale skoku jakościowego naszej gry (przynajmniej pozytywnego) raczej nie uświadczymy.
Wyraźnie odmładzamy skład i to cieszy.
Jakaś masakryczna stopa dyskontowa jest przyjęta w tych wyliczeniach. No ale generalnie wiadomo, że im dłuższy okres rozpatrujemy, tym korzystniejszy (ekonomicznie) wydaje się transfer Morata/Iturbe.bartekoo2 pisze:Dlaczego bardziej nam się opłaca kupić Iturbe i Morate (z finansowego pkt widzenia) za 47mln euro w sumie niż płacić 38mln euro za Alexisa? Odpowiedź poniżej.
X
Jakby do tego dodać podatek to wyszłoby jeszcze bardziej na korzyść za transfer Moraty+Iturbe
Jeżeli Morata, do którego jestem sceptycznie nastawiony i Iturbe przejdą w tym okienku, to będzie naprawdę udane mercato. Sprzedaliśmy trochę nieprzydatnych zawodników i pewnie na tym się nie skończy. Działaj, Beppe, działaj!

- Akshen
- Juventino
Przede wszystkim do zespołu trafia świeża krew, myślę, że to normalne, że po trzecim zdobytym scudetto część naszych zawodników straci motywację do meczów ligowych (było to już zresztą po części widać w zeszłym sezonie). Wiadomo, że teraz celujemy w jak najlepsze wystepy w LM, ale liga tez jest bardzo wazna.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Póki co to żadna świeża krew bo kupiliśmy jedynie Comana.Akshen pisze:Przede wszystkim do zespołu trafia świeża krew, myślę, że to normalne, że po trzecim zdobytym scudetto część naszych zawodników straci motywację do meczów ligowych (było to już zresztą po części widać w zeszłym sezonie). Wiadomo, że teraz celujemy w jak najlepsze wystepy w LM, ale liga tez jest bardzo wazna.
Liczyłem na głodnego sukcesu Berardiego, i jeszcze paru.
Póki co licząc tych 'prawie' to - Evra,Iturbe,Morata. Łącznie 4 nowych, miało być 5-8. Ciekawe jak to sie potoczy.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- bendzamin
- Redaktor
W naszym przypadku chyba druga najczęstsza po klasycznymyanquez pisze:Dość częsta przypadłość...bendzamin pisze: "(...)do transferu brakuje tylko porozumienia na tle ekonomicznym (...)"![]()
![]()
Beppe pisze:Transfer będzie bardzo trudny do zrealizowania, bo zawodnik ma ważny kontrakt ze swoim klubem
Dzisiaj możecie natrafić w mediach na słowa Vidala: "Już jestem w wielkiej drużynie, w Juventusie, co sprawia, że pozostanę spokojny nawet, jeśli z transferu do Manchesteru United nic nie wyjdzie". Naszego piłkarza cytowała strona Chilevision i jeśli te słowa są prawdziwe, to ja osobiście zaczynałbym się martwić, że coś jest na rzeczy, bo w innym przypadku na pewno nie mówiłby tak otwarcie o tym kierunku. Na szczęście można podejrzewać, że ta część o Angolach została zmyślona, bo artykuł zniknął ze strony chilijskiej TV, a kilka innych źródeł z Ameryki Południowej cytowało tylko: "Już jestem w wielkiej drużynie, w Juventusie", co jest wariantem zdecydowanie bardziej uspokajającym. Wiadomo, nie można być pewnym niczego, dopóki nie zobaczy się nagrania z wywiadu.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Ja to sobie tak myślę czy to czasami, nie sam Marotta tym steruje, bo miały być większe transfery i nici z tego, dlatego Beppe na koniec mercato wyjdzie i powie,że wielkim sukcesem było zatrzymanie Vidala i Pogby, powinniśmy się cieszyć z tego powodu, a wielkich transferów nie ma bo i tak mamy drużynę mistrzów:)
- ewerthon
- Juventino
Jakiś to sukces jest. Przecież oni by mogli grać w najbogatszych klubach i kasować 6-7 milionów euro rocznie. Milan, Liverpool i Arsenal od ładnych paru lat sprzedają swoje największe gwiazdy.AdiJuve pisze:Ja to sobie tak myślę czy to czasami, nie sam Marotta tym steruje, bo miały być większe transfery i nici z tego, dlatego Beppe na koniec mercato wyjdzie i powie,że wielkim sukcesem było zatrzymanie Vidala i Pogby
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Podobno z United wyrzucają na siłę m.in. Fellainiego, Welbecka i Hernandeza. Jeżeli jakimś cudem Marotta zdecyduje się sprzedać Vidala, to można złożyć ofertę: Vidal za 50+Fellaini 
Belg po słabszym sezonie to okazja moim zdaniem. Po wydaniu sporej ilości hajsu (Morata, Iturbe), zapewne będziemy szukać takich "okazji"...

Belg po słabszym sezonie to okazja moim zdaniem. Po wydaniu sporej ilości hajsu (Morata, Iturbe), zapewne będziemy szukać takich "okazji"...
- PlanetJuve
- Juventino
Czyli Debuchy w Arsenalu. Ile Sroki płacą?Don Paolo pisze:Janmaat na testach w Newcastle wg Sky Sports, także z transferu Isli do "Srok" chyba nici...
- Don Paolo
- Juventino
@Paweljuve2006
Tak, Debuchy w Arsenalu. Teraz pytanie gdzie pójdzie Aurier? Czyżby PSG?
Janmaat będzie kosztował 6, w porywach 8 milionów euro. Także moim skromnym zdaniem okazja, którą zaprzepaściły inne kluby Serie A. Nie mam tutaj na myśli Juve.
Tak, Debuchy w Arsenalu. Teraz pytanie gdzie pójdzie Aurier? Czyżby PSG?
Janmaat będzie kosztował 6, w porywach 8 milionów euro. Także moim skromnym zdaniem okazja, którą zaprzepaściły inne kluby Serie A. Nie mam tutaj na myśli Juve.
- PlanetJuve
- Juventino
Bardzo możliwe jeżeli nie uda się im sprowadzić Stefana, a na co się zanosi. (Patrz- news na głównej)Don Paolo pisze:@Paweljuve2006
Teraz pytanie gdzie pójdzie Aurier? Czyżby PSG?
- blackadder
- Juventino
http://football-italia.net/52111/vidal-happy-juventus - tutaj wywiad z Vidalem. Nie ma tutaj nic niepokojącego, co jest kolejnym dowodem na to że tematu tego transferu tak naprawdę nigdy nie było.bendzamin pisze:Dzisiaj możecie natrafić w mediach na słowa Vidala: "Już jestem w wielkiej drużynie, w Juventusie, co sprawia, że pozostanę spokojny nawet, jeśli z transferu do Manchesteru United nic nie wyjdzie". Naszego piłkarza cytowała strona Chilevision i jeśli te słowa są prawdziwe, to ja osobiście zaczynałbym się martwić, że coś jest na rzeczy, bo w innym przypadku na pewno nie mówiłby tak otwarcie o tym kierunku. Na szczęście można podejrzewać, że ta część o Angolach została zmyślona, bo artykuł zniknął ze strony chilijskiej TV, a kilka innych źródeł z Ameryki Południowej cytowało tylko: "Już jestem w wielkiej drużynie, w Juventusie", co jest wariantem zdecydowanie bardziej uspokajającym. Wiadomo, nie można być pewnym niczego, dopóki nie zobaczy się nagrania z wywiadu.
Jednak pojawił się inny ciekawy artykuł: http://football-italia.net/52112/juve-h ... pions-hope
Podobno w sezonie 2015/2016 mamy na poważnie zaatakować LM, a po obecnym sezonie ma dość do "radykalnej" przebudowy naszej kadry i właśnie to słowo w nawiasach może dać do myślenia.

- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Nr 1. na liście Atletico jest Gaitan z Benfici. Iturbe pozostaje na ich celowniku, ale raczej jako ta opcja rezerwowa.bramek pisze:Dobra co z tym Iturbe? Już w Atletico?