Mercato (Lato 2015)
- mephisto
- Juventino
Powiedziałbym, że bez szału, ale nieźle. Gdyby jeszcze dostać Darmiana za Quagliarellę od Torino, no to mógłbym rzec, że jestem zadowolony. Choć przed okienkiem tak marzył mi się Candrevasebatiaen pisze: Jeżeli kupimy - Morate,Iturbe,Evre,Romulo,Guarin to będzie naprawdę bajka.

- Don Paolo
- Juventino
Kod: Zaznacz cały
16:47 Inter jest o krok od sprowadzenia Adriena Rabiota z PSG. Corriere dello Sport podaje, że klub z Mediolanu wyprzedził w rywalizacji o młodego Francuza Juventus i Chelsea.

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Szkoda będzie jak pójdzie do Interu...jego wola bo gdyby naprawdę chciał grać u nas to nie poszedłby tam...cóż, prędko w takim razie pucharów nie powącha bo Inter z takim szrotem nadal będzie ogony w Serie A ciągnął...AdiJuve pisze:CdS podaje,ze Rabiot praktycznie w Interze, w sumie on chciał grać a u nas by zapewne zagrał połowę tego co w Mediolanie.

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Pirlo,Vidal,Pogba,Markiz + Asa,Marrone, to zbyt duża konkurencja dla Rabiota w mojej ocenie, w Interze będzie pewnie grywał znacznie częściej.
Kogo oni tam mają ? Guarin,Hernanes,Kovacić i to by było na tyle. Chociaz jak sprowadzą Medela i M'Ville to i tam Rabiot może mieć ciężko,ale w Juve jako 2-3 z ławki nie pograłby tyle ile by chciał, a Conte elastyczny nie jest:)
Kogo oni tam mają ? Guarin,Hernanes,Kovacić i to by było na tyle. Chociaz jak sprowadzą Medela i M'Ville to i tam Rabiot może mieć ciężko,ale w Juve jako 2-3 z ławki nie pograłby tyle ile by chciał, a Conte elastyczny nie jest:)
- Piti
- Juventino
niech idzie, nawet na youtubie nie zachwyca gdzie mozna zrobic z kazdego gwiazde :lol:Don Paolo pisze:jakku1, mrozzi, bendzamin, pumex, Marian. and company zdementujcieKod: Zaznacz cały
16:47 Inter jest o krok od sprowadzenia Adriena Rabiota z PSG. Corriere dello Sport podaje, że klub z Mediolanu wyprzedził w rywalizacji o młodego Francuza Juventus i Chelsea.
Błagam
Co z tym Giovinco i Galatą? niech zaoferuja te 10-15 mln i niech idzie.
- Don Paolo
- Juventino
Z Asą i Marrone jeszcze bym się wstrzymał. Pierwszy raczej nie prędko wróci do środka pomocy, a drugi nie wiadomo jeszcze czy zostanie. Także taki Rabiot przydałby się. Tutaj spotkałby Pogbę, Comana, Evrę... byłoby mu raźniej 

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Wierzę, że z Iturbe może być kiedyś jeden z najlepszych skrzydłowych i będzie kiwał przeciwników jak Camoranesi, nawet szybciej przy tym biegając, ale jakoś nie mogę uwierzyć w Moratę. W pierwszym swoim sezonie będzie u nas zapewne tylko zmiennikiem Llorente. Jeśli strzelili w ten sposób kilka bramek, w drugim powinien zrównać się z Fernando. I w trzecim jego sezonie u nas mija klauzula odkupu, Llorente ma 31 lat, Morata 24 i staje się naszym podstawowym napastnikiem. Pewnie taki mamy plan. Obyśmy tylko nie wspominali duetu Iturbe-Morata jak Melo-Diego. Przynajmniej ci pierwsi są młodsi, więc może nie odsprzedamy ich po pierwszym nieudanym sezonie za połowę ceny, jak Diego, tylko dostaną dłuższą szansę.
- jakku1
- Juventino
Mediolanskiej i rzymskiej prasie nie ma za bardzo co wierzyc, to jest pewne. Ale co do Rabiota prawda jest tez taka, ze PSG ostatnio sie na nas sfochowalo za Comana i za bardzo nie chcieli w ogole gadac w sprawie Rabiota. Plotki o Chelsea, Interze, innych klubach sie pojawialy, ale nie byly one jakos strasznie wiarygodne. Rabiot juz byl raz sprzedany do Romy, po czym matka pilkarza temu zaprzeczyla mowiac, ze nic takiego nie mialo miejsca a jej podoba sie Juventus.
Dopoki nie bedzie informacji ze sprawdzonego zrodla na temat Rabiota, dopoty ciezko powiedziec gdzie chlopak bedzie gral w przyszlym sezonie.
Dopoki nie bedzie informacji ze sprawdzonego zrodla na temat Rabiota, dopoty ciezko powiedziec gdzie chlopak bedzie gral w przyszlym sezonie.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Buffalo
- Juventino
Pytanie troche z tyłka, ale czy piłkarz w jednym okienku transferowym może zmienić klub 2 razy? Hipotetycznie, kluby A i B za soba nie przepadaja, wiec klub C, za namowala klubu A, kupuje pilkarza od B, a nastepnie sprzedaje/wypozycza go do A. Jest to mozliwe? 
Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
- ewerthon
- Juventino
Cytat z CALCIO FAQ:Buffalo pisze:Pytanie troche z tyłka, ale czy piłkarz w jednym okienku transferowym może zmienić klub 2 razy? Hipotetycznie, kluby A i B za soba nie przepadaja, wiec klub C, za namowala klubu A, kupuje pilkarza od B, a nastepnie sprzedaje/wypozycza go do A. Jest to mozliwe?
Piłkarze mogą zmieniać kluby dowolną ilość razy. Nie mogą natomiast grać w oficjalnych meczach w 3 różnych klubach w jednym roku kalendarzowym.
I co teraz?Buffalo w swoim podpisie pisze: Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.

Marotta sprowadzaj jakiegoś bocznego obrońce, bo połowa lipca, a ja jeszcze nie mam kogo umieścić w podpisie.
- jakku1
- Juventino
Conte chcial 4 "kluczowych" zawodnikow z jego listy klikunastu nazwisk. W sklad tej listy wchodzili na pewno Iturbe i Morata. Evre rowniez Conte ostatecznie zaakceptowal (wczesniej mial jednak watpliwosci, to prawda). Il Messagero jak zwykle opowiada bzdury. Conte nie moze byc niezadowolony z dotychczasowego okienka, bo to on wlasnie tych pilkarzy chcial (a Morata to juz w ogole jest jego pomysl).sebatiaen pisze:El Messagero plote puszcza że Conte jest zły na zarząd bo on chciał Cuadrado/Sancheza a Marotta zrobił co zrobił;)
skąd oni takie rzeczy wiedzą... :C
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Co do Rabiota - ja bym się doniesieniami mediów nie przejmował, zwłaszcza że mowa o niezbyt wiarygodnych źródłach. Oczywistym jest, że PSG strzeliło focha - piłkarz chce ich opuścić, a już zdążyliśmy im zwędzić Comana.. Nasza przewaga nad innym klubami polega na tym, że jesteśmy, jak się zdaje i na co wskazują słowa matki-agenta gracza, preferowanym kierunkiem młodego gracza. Zainteresowanie innych klubów jest oczywiste, w końcu mówimy o zawodniku perspektywicznym, ale inter?
Co mediolańczycy mogliby mu zaoferować, a czego nie mielibyśmy my? LM nie mają, tyle hajsu nie mają, nie mają takich perspektyw i szans na sukcesy w przyszłości. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby piłkarz chciał po prostu dograć ten kontrakt w PSG do końca i przenieść się do nas. U nas do takiej decyzji mogą go przekonywać Pogba, Coman, w końcu Evra..

- sebatiaen
- Juventino
Ale czy my naprawdę tak bardzo potrzebujemy tego Rabiota?
Przecież mamy na ten sezon Pirlo Marchisio Vidala Pogbe i Ase który też będzie mógł czasami na środku zagrać i z dystansu uderzyć:)
troche zatracił tego strzała na boku:(
Za rok można kogoś kupić albo naprawde dogadać się z Rabiotem że za sezon za darmo przyjdzie.
No bo po co już teraz?
Też nie może być tak że Antek nagle zacznie wymieniać co mecz pół składu.
Ławka jest potrzebna ale jeżeli przechodzimy na 4-3-3 i na lewą kupimy Evre i Romulo który będzie grał i na lewej i na prawej to sorki ale Asa tylko na środku raz na jakiś czas zagra, czasami zagramy 3-5-2 więc on częściej zagra ale prawda taka że my naprawdę mamy środek pomocy ogarnięty.
Przecież mamy na ten sezon Pirlo Marchisio Vidala Pogbe i Ase który też będzie mógł czasami na środku zagrać i z dystansu uderzyć:)
troche zatracił tego strzała na boku:(
Za rok można kogoś kupić albo naprawde dogadać się z Rabiotem że za sezon za darmo przyjdzie.
No bo po co już teraz?
Też nie może być tak że Antek nagle zacznie wymieniać co mecz pół składu.
Ławka jest potrzebna ale jeżeli przechodzimy na 4-3-3 i na lewą kupimy Evre i Romulo który będzie grał i na lewej i na prawej to sorki ale Asa tylko na środku raz na jakiś czas zagra, czasami zagramy 3-5-2 więc on częściej zagra ale prawda taka że my naprawdę mamy środek pomocy ogarnięty.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Di Marzio informuje, że co prawda mamy pewną przewagę, jeśli chodzi o walkę o kartę Iturbe, ale do gry raz kolejny próbuje się włączyć Atletico.. Musimy się śpieszyć.