Mercato (Lato 2015)
- gucio_juve
- Juventino
3,5 miliona pensji? Trochę dużo.
Czy ktoś może mi powiedzieć, które źródło pisało, że Iturbe ma jutro zostać ogłoszony oficjalnie zawodnikiem Juventusu? Gdzieś o tym czytałem, że zostanie to ogłoszone w środę. Ktoś coś wie?
Czy ktoś może mi powiedzieć, które źródło pisało, że Iturbe ma jutro zostać ogłoszony oficjalnie zawodnikiem Juventusu? Gdzieś o tym czytałem, że zostanie to ogłoszone w środę. Ktoś coś wie?
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Nie był przekonany, czy na pewno go chcemy, bo według wielu przekazów medialnych Marotta i Paratici wszystko dograli, ale Conte nie był przekonany do Evry i bez jego zgody nie mogli przejść do konkretów. Widocznie zmienił zdanie.bendzamin pisze:Według niego nasi włodarze zajmowali się wtedy sprawą przyszłości Conte, a sam piłkarz nie był przekonany, czy na pewno go chcemy
- pumex
- Juventino
Żadne źródło nie podało takiej informacji. Co najwyżej jutro może odbyć się spotkanie na linii Juve-Hellas, ale nawet jakby osiągnęli porozumienie, to żadnego oficjala na juventus.com nie będzie, bo nasi zawsze takie rzeczy ogłaszają urbi et orbi dopiero po testach medycznych i po podpisaniu umowy przez zawodnika. Nasi nie stosują praktyki chwalenia się dojściem do porozumienia z drugą stroną przed załatwieniem wszystkich formalności.gucio_juve pisze:Czy ktoś może mi powiedzieć, które źródło pisało, że Iturbe ma jutro zostać ogłoszony oficjalnie zawodnikiem Juventusu? Gdzieś o tym czytałem, że zostanie to ogłoszone w środę. Ktoś coś wie?

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Ja bym się na to nie nastawiał bo przypuszczam, że cyrki będą jeszcze trwały a nasz Beppe nie raz przyprawi nas o palpitacje serca...za jakiś czas usłyszymy, że Juve straciło szanse na Iturbe aby definitywnie go pozyskać kilka tygodni później...mam nadzieje, że załatwią to jak z Tevezem...szybko i po cichu choć o ciszy trudno tutaj mówić...gucio_juve pisze:3,5 miliona pensji? Trochę dużo.

- annihilator1988
- Juventino
A ja tam nie widzę nic niewłaściwego w pomyślunku zarządu. Ściągają weterana europejskich boisk (wciąż miły dla oka wiek - 33 lata), dając ok. 5,5 mln euro za pierwszy rok jego usług, zapewniając sobie kolejne 12 miesięcy na przeskanowanie rynku. Sprawa zmiennika dla Asy zrobiona, Juve może dogadywać kolejne transfery i szukać zmienników dla Pirlo czy Lichego. Nie ma co kombinować, gdy pojawia się taka okazja. Ja się bardzo cieszę na samą myśl o transakcji, bo w Juventusie ławka rezerwowych w końcu może nabrać europejskich kształtów. Ile razy słychać było płacz, że nie ma zmienników?Bruce Badura pisze:To nie ma już lewych obrońców na świecie, że musimy brać emeryta, zgraną kartę, za 3,5 mln za sezon?
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ja natomiast nie bardzo pojmuję to pesymistyczne podejście do Evry. Na minus co najwyżej wiek i tu też się nie zgodzę bo na obrońcę to tragedia nie ma (Barzagli?). Kwota? 2 mln to tak naprawdę nic patrząc jak zdarza nam się rozrzucać za dużo gotówki na prawo i lewo. Zarobki może zawyżone,ale to tylko 2 lata a nie 5 czy 6.
Odnoście samego zawodnika. Osobiście od zawsze uważałem go za jednego z najlepszych na swojej pozycji. Wciąż ma pierwszy plac w reprezentacji, chyba nie za zasługi? W Lidze Mistrzów zagrał więcej meczów niż połowa naszego składu razem. Doświadczenie też nam potrzebne bo Moratą i Comanem LM nagle nie zwojujemy
Uprzedzając pytania, tak- na rynku nie ma zbyt wielu dobrych zawodników na tę pozycję a jeśli są, to wybili się na Mundialu po 2 czy 3 meczach podnosząc swoją cenę o 10 baniek w górę. My nie jesteśmy City czy PSG, niestety.
Czekam co się dalej wydarzy, bo póki co to klan od. XXX.
Odnoście samego zawodnika. Osobiście od zawsze uważałem go za jednego z najlepszych na swojej pozycji. Wciąż ma pierwszy plac w reprezentacji, chyba nie za zasługi? W Lidze Mistrzów zagrał więcej meczów niż połowa naszego składu razem. Doświadczenie też nam potrzebne bo Moratą i Comanem LM nagle nie zwojujemy

Uprzedzając pytania, tak- na rynku nie ma zbyt wielu dobrych zawodników na tę pozycję a jeśli są, to wybili się na Mundialu po 2 czy 3 meczach podnosząc swoją cenę o 10 baniek w górę. My nie jesteśmy City czy PSG, niestety.

- Vojtimar
- Juventino
Barzagli to środkowy obrońca, nie musi ciągle szybko biegać. A Evra będzie miał sporo pojedynków biegowych na skrzydle. Taki Robben, Di Maria, Ronaldo, Sanchez, Neymar i pewnie wielu innych zostawią go daleko w tyle bo facet ma 33 lata. To nie jest dobry wiek na bocznego obrońce w takim klubie jak Juventus. Do tego piłka na przestrzeni lata też stała się bardziej fizyczna.Dragon pisze:Ja natomiast nie bardzo pojmuję to pesymistyczne podejście do Evry. Na minus co najwyżej wiek i tu też się nie zgodzę bo na obrońcę to tragedia nie ma (Barzagli?). Kwota? 2 mln to tak naprawdę nic patrząc jak zdarza nam się rozrzucać za dużo gotówki na prawo i lewo. Zarobki może zawyżone,ale to tylko 2 lata a nie 5 czy 6.
Odnoście samego zawodnika. Osobiście od zawsze uważałem go za jednego z najlepszych na swojej pozycji. Wciąż ma pierwszy plac w reprezentacji, chyba nie za zasługi? W Lidze Mistrzów zagrał więcej meczów niż połowa naszego składu razem. Doświadczenie też nam potrzebne bo Moratą i Comanem LM nagle nie zwojujemy![]()
Zaakceptowałbym Evre gdyby przyszedł na rok jako rezerwa a może raczej wsparcie dla młodszego, utalentowanego lewego obrońcy który wchodziłby na spokojnie do pierwszego składu. Natomiast 2 lata kontraktu i pensja 3.5 mln to porażka naszego kierownictwa, ja na miejscu Marotty nie zgodziłbym się na takie warunki.
Z Juve na dobre i złe!
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Chyba ich pogrzało. Niby mamy przyjacielskie stosunki z Realem, a próbuja nas robić w konia. To samo było przy próbie pozyskania Higuana. W życiu Marotta nie powienien się zgodzić na takie żądania.D-Rose pisze:AS twierdzi, ze bierzemy Morate za 22mln (z bonusami jakimis). Klauzula odkupu - 33mln.
- Sorek21
- Juventino
Evra to nie Grosso,Peluso czy inny ogòr. O Francuzie śmiało można napisać że to transfer do wyjściowego składu. Dać mu jeszcze numer od 1 do 11 i jedziemy 4-3-3.
Z tym Moratą to jakiś absurd.To nie może być prawda.Młody Hiszpan w cenie Mandzukicia.Przecież tu nie ma co porównywać tylko kupować " jugola " by T.Hajto.
Z tym Moratą to jakiś absurd.To nie może być prawda.Młody Hiszpan w cenie Mandzukicia.Przecież tu nie ma co porównywać tylko kupować " jugola " by T.Hajto.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Masz rację, trzeba trochę zluzować bo ponosi. Marotta walczy o każdy eurocent, więc troche nie logiczny byłby transfer Moraty na takich warunkach.bramek pisze:Jesteśmy jednymi z większych skąpców w Europie, a Wy wierzycie w donosy każdego pismaka.