Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 lipca 2014, 20:33

Ouh_yeah pisze: bo pierwszym wyborem Moraty zawsze będzie Madryt
Niekoniecznie, chyba że będzie mu odpowiadała rola rezerwowego. Nie oszukujmy się, tam w przodzie zawsze będą grały mega gwiazdy, głośne nazwiska, a nie jakieś młokosy. Jest Ronaldo, jest Bale i pewnie przyjdzie jakiś Falcao czy Aguero. Wtedy na ławce będzie jeszcze Benzema. Napewdę cieżko mu będzie tam o grę.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2014, 20:45

- Di Marzio: "Il contatto Juve-ManUTD per Vidal è di qualche settimana fa. La Juve non intende cedere i suoi big."

Kontakt między Juve a ManU w sprawie Vidala miał miejsce kilka tygodni temu. Juventus NIE ZAMIERZA sprzedawać swoich gwiazd.

Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lipca 2014, 20:56

@mrozzi - takie posty to ja lubię 8)
Robaku pisze:szykowac musimy sie na pozyskanie nowego atakujacego, ale kogo? Kogos dobrego... Kuna? Mandzu? raczej w Morate prospekta, ktory za 2-3 lata moze byc kims nie maja czasu inwestowac.
Pewnie Falcao

//

Coman - 1996
Berardi - 1994
Morata - 1992
Iturbe - 1993
Pogba - 1993
Rabiot - 1995
Rugani - 1994
Leali - 1993
Gabbiadini - 1991
Sturaro - 1993

WOW...

Tutaj jeszcze taka ciekawostka odnośnie Moraty:

Kod: Zaznacz cały

http://en.wikipedia.org/wiki/2015_UEFA_European_Under-21_Championship_qualification#Top_goalscorers

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2014, 21:06

Don Paolo pisze:@mrozzi - takie posty to ja lubię 8)
Robaku pisze:szykowac musimy sie na pozyskanie nowego atakujacego, ale kogo? Kogos dobrego... Kuna? Mandzu? raczej w Morate prospekta, ktory za 2-3 lata moze byc kims nie maja czasu inwestowac.
Pewnie Falcao

//

Coman - 1996
Berardi - 1994
Morata - 1992
Iturbe - 1993
Pogba - 1993
Rabiot - 1995
Rugani - 1994
Leali - 1993
Gabbiadini - 1991
Sturaro - 1993

WOW...

Tutaj jeszcze taka ciekawostka odnośnie Moraty:

Kod: Zaznacz cały

http://en.wikipedia.org/wiki/2015_UEFA_European_Under-21_Championship_qualification#Top_goalscorers
Nieźle to wygląda. Plus jeszcze może Muniain po sezonie. Widać wzieli się za odmładzanie składu.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2014, 21:47

Tu nie chodzi o to, że Morata liczy na bycie numerem jeden w ataku Realu, bo chyba ani on, ani jego agent nie są <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Chodzi o to, że ja na miejscu Moraty urodzonego w Madrycie i przechodzącego kolejne szczeble szkółki Realu dwa razy zastanowiłbym się nad odejściem. Jedna rozmowa z Ancelottim, kilka szans w pierwszym składzie, bez problemu nakłoniłyby mnie do podpisania nowego kontraktu. Ja mam dopiero 21 lat i to zbyt wcześnie żeby rezygnować z tego marzenia, którym jest dla mnie Real.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2014, 21:49

Ouh_yeah pisze:Tu nie chodzi o to, że Morata liczy na bycie numerem jeden w ataku Realu, bo chyba ani on, ani jego agent nie są <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Chodzi o to, że ja na miejscu Moraty urodzonego w Madrycie i przechodzącego kolejne szczeble szkółki Realu dwa razy zastanowiłbym się nad odejściem. Jedna rozmowa z Ancelottim, kilka szans w pierwszym składzie, bez problemu nakłoniłyby mnie do podpisania nowego kontraktu. Ja mam dopiero 21 lat i to zbyt wcześnie żeby rezygnować z tego marzenia, którym jest dla mnie Real.
sorry widac jakie masz ambicje :( typowy polaczek hajs sie zgadza.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2014, 21:52

Ouh_yeah pisze:Chodzi o to, że ja na miejscu Moraty urodzonego w Madrycie i przechodzącego kolejne szczeble szkółki Realu.
Marota do Realu trafił w wieku 16 lat z ... Atletico :) Także pewnie chodziło o kasę a nie miłość do klubu:)

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2014, 22:01

Czyli do Juve odejdzie dla kasy. Z Realu. Chyba pierwszy przypadek w historii.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2014, 22:13

Ouh_yeah pisze:Czyli do Juve odejdzie dla kasy. Z Realu. Chyba pierwszy przypadek w historii.
Eee, nie kumam po czym to wywnioskowałeś?

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2014, 22:25

AdiJuve pisze:
Ouh_yeah pisze:Czyli do Juve odejdzie dla kasy. Z Realu. Chyba pierwszy przypadek w historii.
Eee, nie kumam po czym to wywnioskowałeś?
Dokladni ouh... spokojnie z tym swoimi wnioskami dot. Moraty, bo dla mnie to chlopak podobny do Llorente, ktory chce sie rozwijac, dlatego odrzuca oferte m.in Wolfsburga, widac,ze koncept Conte, albo sam Antek go przekonal do przyjecia ofertu z Włoch.
OK. Agresti odnosi sie od oferty Fabio od Torino, po wlosku, ktoś coś może;
#Quagliarella: il #Toro per il momento offre 2 milioni alla #Juve. Mentre al giocatore garantirebbero un biennale da 1.1 netti @GoalItalia

nie chce tego w translator wrzucac

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2014, 22:31

AdiJuve pisze:pewnie chodziło o kasę a nie miłość do klubu:)
Robaku pisze:hajs sie zgadza.
No nie wiem, po czym to wywnioskowałem. Przenosiny z Atletico do Realu to hajs, natomiast już transfer do Juve jest podyktowany względami sportowymi. Może jakoś uściślijmy Moratę :D jak dla mnie, chłopak który dopiero wchodzi w dorosłą piłkę nie odpuści tak łatwo Realu i jedna rozmowa z Ancelottim plus kilka minut więcej może go totalnie odwieść od Juventusu, ale to tylko takie spekulacje. Nie znam chłopaka, tylko zakładam.

Osobiście wolałbym, żeby nic z tego nie wyszło, bo to strasznie drogi interes dla nas.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2014, 22:37

Ouh_yeah pisze:
AdiJuve pisze:pewnie chodziło o kasę a nie miłość do klubu:)
Robaku pisze:hajs sie zgadza.
No nie wiem, po czym to wywnioskowałem. Przenosiny z Atletico do Realu to hajs, natomiast już transfer do Juve jest podyktowany względami sportowymi. Może jakoś uściślijmy Moratę :D jak dla mnie, chłopak który dopiero wchodzi w dorosłą piłkę nie odpuści tak łatwo Realu i jedna rozmowa z Ancelottim plus kilka minut więcej może go totalnie odwieść od Juventusu, ale to tylko takie spekulacje. Nie znam chłopaka, tylko zakładam.

Osobiście wolałbym, żeby nic z tego nie wyszło, bo to strasznie drogi interes dla nas.
ouh dla mnie transfer z Atletico do realu to niczym transfer z Lecha do Legii. po pierwsze tak droge przebylo juz kilku zawodników dlaczego? z prostych przyczyn,ale po kolei:
a) szkolka Legii ma wiekszą wartość niż lecha - po prostu lepsza zkolenie, leszpych trenerów niz Lecha,
b) druga najwazniejsza kwestia do I druzyna Legii przeszlo kilkunastu zawodnikow z Akademii Legii do I druzyny Lecha przeszlo 2-3? Widac po prostu, że akademia legii ma duzo wieksze znaczenia dla calego klubu jak znaczenie akademii Lech,
Sytaucja pewnie jest podobna z Poznaniem i Wawa, dlatego Morata moze ceniz duzo wyzej Real niz Atletic jak i Juve niz Real.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lipca 2014, 22:46

fazzi pisze: Niekoniecznie, chyba że będzie mu odpowiadała rola rezerwowego. Nie oszukujmy się, tam w przodzie zawsze będą grały mega gwiazdy, głośne nazwiska, a nie jakieś młokosy.
Możliwe że będzie tak jak piszesz, ale ręki bym sobie uciąć nie dał. Nie wiadomo czy za rok albo dwa Realowi marketingowo nie opłaci się zmienić strategii i zacząć budować wizerunek klubu, w którym dba się o "swoich", tak jak to robi (czy przynajmniej do niedawna robiła) Barcelona. Przecież nawet takie PSG zabiega (czy też zabiegało) o Pogbę w sporej mierze z powodów wizerunkowych - bo to Francuz, w dodatku z Paryża. Wydaje mi się że jakieś mądre głowy siedzą i dywagują co koniec końców z ekonomicznego punktu widzenia bardziej się opłaci - spośród dwójki piłkarzy o podobnych umiejętnościach postawienie na zagraniczną gwiazdę za grube pieniądze czy chłopaka hodowanego od szczawia we własnej szkółce.

Tobor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lipca 2014, 23:11

zahor pisze:
fazzi pisze: Niekoniecznie, chyba że będzie mu odpowiadała rola rezerwowego. Nie oszukujmy się, tam w przodzie zawsze będą grały mega gwiazdy, głośne nazwiska, a nie jakieś młokosy.
Możliwe że będzie tak jak piszesz, ale ręki bym sobie uciąć nie dał. Nie wiadomo czy za rok albo dwa Realowi marketingowo nie opłaci się zmienić strategii i zacząć budować wizerunek klubu, w którym dba się o "swoich", tak jak to robi (czy przynajmniej do niedawna robiła) Barcelona. Przecież nawet takie PSG zabiega (czy też zabiegało) o Pogbę w sporej mierze z powodów wizerunkowych - bo to Francuz, w dodatku z Paryża. Wydaje mi się że jakieś mądre głowy siedzą i dywagują co koniec końców z ekonomicznego punktu widzenia bardziej się opłaci - spośród dwójki piłkarzy o podobnych umiejętnościach postawienie na zagraniczną gwiazdę za grube pieniądze czy chłopaka hodowanego od szczawia we własnej szkółce.
Zahor, zgadzam się z Tobą. Każdy klub potrzebuje ikony, symbolu, która jest jednością, gdzie piłkarze "idący za kasą" zmieniają kluby, to ten na przekór zostaje. Bożyszcze, idol. My mieliśmy Alexa, ManU Giggsa, Real Raula. Mam dobrych znajomych, którzy są fanami Realu, to w roli następnego "Raula" widzą nie Moratę, a Jese, który bardzo dobrze się wprowadził, chyba jest młodszy i do czasu kontuzji dużo lepiej mu wychodziło granie w piłkę. Nie wiem jak teraz bo zerwanie więzadeł musi wpłynąć na jego karierę, a szkoda, bo jak Realu nie znoszę, tak Jese zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Być może na nim skupi się marketing Realu a Alvaro odejdzie w zapomnienie. Ze szkółki Realu dużo znakomitości wyszło (np. Negredo, Mata), którzy w ogóle, albo prawie w ogóle nie dostali szansy w pierwszej drużynie.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2014, 23:17

Panowie, do kiedy mamy czas wykupić Osvaldo? :lol: Bo ani widu ani słychu o tym, a chciałbym być pewny, że Marotta jeszcze swój rozum ma ;) Chyba, że coś przeoczyłem;)

Zablokowany