Mercato (Lato 2015)
- Osgiliath
- Juventino
W zasadzie ta informacja nie różni się zbytnio od tej jaka została podana kilka stron wstecz w tym temacie. Z niej wynika generalnie to samo czyli ...nic. O samym zainteresowaniu mówiło się od dawna, tak jak i o tym, ze go nie sprzedamy chyba, że wpłynie jakiś super mega oferta. 40 mln do tego nie zaliczam, szczególnie, kiedy musimy za takiego Iturbe płacić prawie 30 a taki Ozil poszedł za 50 mln...Bazyliszek pisze:
Sprzedajmy już tego Pogbe w ciorty, Vidal ma zostać :płaczę:
Dopóki Jakku i Mrozzi nie zaczną dawać bardziej konkretne info w tym temacie, wolałbym nie siać paniki....
- pumex
- Juventino
Łojezusmaria, nie wszczynajmy paniki przez jakieś ploty rodem z angielskich tabloidów nijak niepotwierdzone przez szanujące się media. Brytyjska prasa co drugi dzień nawija o Vidalu w przeróżnym kontekście, ale jedyne co mi się ostatnio udało znaleźć w sensowych źródłach, to że Juve wycenia Arturo na około 65mln ojro, ale nie ma absolutnie żadnego ciśnienia na jego sprzedaż. Ostatnio (jakieś 3-4 dni temu) sam Vidal odniósł się do tych plotek słowami: "tranquilli, tifosi Juventini"
Ostatnio zmieniony 06 lipca 2014, 11:36 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Sorek21
- Juventino
Goal com pisze o ofercie kasa + Nani. Gdyby Vidal miał odejść to nasza jedyna nadzieja w Conte.Nasz trener powinien im jasno zakomiunikować-sprzedacie Vidala to ja odchodzę.
Sprzedaż Zidana była trudna ale dobra dla klubu.Przyszli bardzo dobrzy następcy.Juve musiało odciąć pępowinę uzależnienia gry całego zespołu od jednego gracza.Teraz można to porównać do ewentualnej rezygnacji z Pirlo.Sutuacja z Vidalem jest zupełnie inna.Piłkarz absolutnie bezcenny,serce zespołu.Obok Conte ,głównie jemu zawdzięczamy że nasz kochany klub po prostu znów ma jaja.
Sprzedaż Zidana była trudna ale dobra dla klubu.Przyszli bardzo dobrzy następcy.Juve musiało odciąć pępowinę uzależnienia gry całego zespołu od jednego gracza.Teraz można to porównać do ewentualnej rezygnacji z Pirlo.Sutuacja z Vidalem jest zupełnie inna.Piłkarz absolutnie bezcenny,serce zespołu.Obok Conte ,głównie jemu zawdzięczamy że nasz kochany klub po prostu znów ma jaja.
- deszczowy
- Juventino
Ciekawi mnie jaki potencjał ma nasz nowy nabytek, Kingsley. Bo moim zdaniem i on, i ewentualny Rabiot mają być wypełniaczami/ zastępcami luki po odejściu któregoś z naszych środkowych.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Coman to jest skrzydłowy także luki po środkowym nie wypełni:)deszczowy pisze:Ciekawi mnie jaki potencjał ma nasz nowy nabytek, Kingsley. Bo moim zdaniem i on, i ewentualny Rabiot mają być wypełniaczami/ zastępcami luki po odejściu któregoś z naszych środkowych.
A Rabiota jeszcze w Juve nie ma:)
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
deszcu, Coman to raczej taki ofensywny pomocnik, mogący grać za plecami napastnika albo na skrzydłach więc raczej w środku to on nam nie pomoże w naszych dotychczasowych zestawieniach, chyba, że zamierzamy diametralnie zmienić ustawienie z przewidywanych 4-3-3/3-5-2 na 4-3-1-2/4-2-3-1 albo jeszcze ciekawiej 3-4-1-2 huehuehue.deszczowy pisze:Ciekawi mnie jaki potencjał ma nasz nowy nabytek, Kingsley. Bo moim zdaniem i on, i ewentualny Rabiot mają być wypełniaczami/ zastępcami luki po odejściu któregoś z naszych środkowych.
Tejeda z Kostarykirad pisze:Dobra, to może zacznijmy się zastanawiać nad potencjalnymi następcami Vidala, coby sobie złagodzić gorycz jego ewentualnego odejścia. Jakieś pomysły ?

Nie wiem czy było to tutaj wspominane
Sanchez będzie brany pod uwagę tylko wtedy gdy sprzedamy którąś ze swoich gwiazd. Wszystko wskazuje na to, że będzie to Arturo. Na jutro Marotta ma umówione spotkanie z agentem Chilijczyków (Vidal, Sanchez) Ponoć oferta za Arcziego jest jedną z tych nie do odrzucenia.
Quaglia już praktycznie w Torino
Podobno idziemy na wojnę o Mustafiego, jakiś niemiecki klub chce go podkupić, ale my też się o niego bardzo staramy.
No i mamy jakiś nowy plan pozyskania Moraty
Ostatnio zmieniony 06 lipca 2014, 12:26 przez dr.DeV, łącznie zmieniany 2 razy.

- deszczowy
- Juventino
W sumie macie rację, chyba jeszcze jestem zalany 
A w tego Rabiota ktoś z was wierzy?

A w tego Rabiota ktoś z was wierzy?
- sebatiaen
- Juventino
Myślę że z Rabiotem jest napewno na rzeczy i wkońcu do nas przyjdzie.
Mamy starego Pirlo któremu potrzebny zmiennik, Rabiot jak najbardziej do rotacji z Pogbą i Pirlo się nada.
Conte będzie nimi sprawnie tasował, myśle że francuz przyjdzie do nas.
Mamy starego Pirlo któremu potrzebny zmiennik, Rabiot jak najbardziej do rotacji z Pogbą i Pirlo się nada.
Conte będzie nimi sprawnie tasował, myśle że francuz przyjdzie do nas.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Myślę, że trzeba się pogodzić z tym, że Asamoah zarówno w klubie, jak i reprezentacji został już uznany za lewego obrońcę/wahadłowego. U nas nie gra na tej pozycji źle, ale też nie zachwyca. W Brazylii na tej lewej stronie radził sobie chyba ciut lepiej, niż u nas. Uznając, że jego podstawowym miejscem na boisku zrobiła się już ta lewa strona, do środka przydałby nam się nie tylko Rabiot, ale i jeszcze taki Marrone/jakiś młodszy Padoin.
Jeśli Lichtsteiner faktycznie nie przedłuży kontraktu i odejdzie, zostajemy z tylko jednym wahadłowym (Asamoah), a przydałoby się aż 4 zdatnych do gry na każdym poziomie. Interesujemy się Rojo, Abate, Darmianem, Janmaatem, Kolarovem, Cuadrado, Lulicem, Bonaventurą i Murru, ale 3 z nich i tak nie ściągniemy, choć niestety aż tylu by się przydało, żebyśmy mieli 4 wahadłowych na poziomie. W 3-5-2 to pozycja, która wymaga najwięcej biegania, a Isla i De Ceglie (obecnie pierwsi zmiennicy Lichtsteinera i Asamoah) byliby dobrymi zmiennikami, ale w Genoi czy Sassuolo.
Jeśli Lichtsteiner faktycznie nie przedłuży kontraktu i odejdzie, zostajemy z tylko jednym wahadłowym (Asamoah), a przydałoby się aż 4 zdatnych do gry na każdym poziomie. Interesujemy się Rojo, Abate, Darmianem, Janmaatem, Kolarovem, Cuadrado, Lulicem, Bonaventurą i Murru, ale 3 z nich i tak nie ściągniemy, choć niestety aż tylu by się przydało, żebyśmy mieli 4 wahadłowych na poziomie. W 3-5-2 to pozycja, która wymaga najwięcej biegania, a Isla i De Ceglie (obecnie pierwsi zmiennicy Lichtsteinera i Asamoah) byliby dobrymi zmiennikami, ale w Genoi czy Sassuolo.
- pumex
- Juventino
normalka. Co tydzień w sobotni wieczór deszczu przy kolskiej szarpie się z policjantami krzycząc do nich: "mendy, biją, ratunku policja!" a w niedzielę dochodzi do siebiedeszczowy pisze:W sumie macie rację, chyba jeszcze jestem zalany

ładne włosy ma, jest potencjał.deszczowy pisze:A w tego Rabiota ktoś z was wierzy?
Odnośnie Sancheza, niestety bardzo wiarygodne BBC zapodało info, że Arsenal prowadzi zaawansowane negocjacje zarówno z nim, jak i z Barcą

- blackadder
- Juventino
Szkoda tego Sancheza, jako jedyny w Europie przekroczył granicę 20 bramek i asyst, swoją charakterystyką idealnie wpasowałby się w nasz zespół, ale wydaje mi się że w końcu zaczynamy stawiać na młodych.
Jeszcze jakiś czas temu martwiliśmy się o Pogbę(21), a teraz informacje, choć niepotwierdzone, sugerują że to Vidalowi(27) bliżej do odejścia.
Sprowadzamy Comana(18 ), myślimy o Rabiocie(19), działamy w sprawie Iturbe(21), mamy Berardiego(20), chcemy Moratę(21).
Jak widać, nie mamy szans w walce o topowych graczy którzy pomogliby nam w osiągnięciu zamierzonych celów, dlatego budujemy zespół który gotowy będzie za 2-3 lata. Według mnie bardzo rozsądnie.
Mam nadzieję że da to Conte wystarczający powód do pozostania.
Jeszcze jakiś czas temu martwiliśmy się o Pogbę(21), a teraz informacje, choć niepotwierdzone, sugerują że to Vidalowi(27) bliżej do odejścia.
Sprowadzamy Comana(18 ), myślimy o Rabiocie(19), działamy w sprawie Iturbe(21), mamy Berardiego(20), chcemy Moratę(21).
Jak widać, nie mamy szans w walce o topowych graczy którzy pomogliby nam w osiągnięciu zamierzonych celów, dlatego budujemy zespół który gotowy będzie za 2-3 lata. Według mnie bardzo rozsądnie.
Mam nadzieję że da to Conte wystarczający powód do pozostania.

- jakku1
- Juventino
Zobaczymy na ile jest to zrodlo wiarygodnemrozzi pisze: @jakku
Cieszą informacje odnośnie Iturbe, ale co do Sancheza - 30 mln € i wszystko jasne. 8)

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- sebatiaen
- Juventino
Jeżeli PSG tak rozpacza po Comanie to oznacza to tylko to że on na serio taka zdolniacha;)
Jeżeli United zamiast 60 i Nani daliby te 65 +evra lub 70 milionów euro to nawet nie ma się co zastanawiać.
Za odłożone pieniądze i te 70 milionów można by pewnie z 90 baniek przeznaczyć na dwóch bardzo dobrych skrzydłowych i napadziora na lata.
Tylko czy znając Marotte nie sprowadziłby jakichś bolków z seriea?:(
Jeżeli United zamiast 60 i Nani daliby te 65 +evra lub 70 milionów euro to nawet nie ma się co zastanawiać.
Za odłożone pieniądze i te 70 milionów można by pewnie z 90 baniek przeznaczyć na dwóch bardzo dobrych skrzydłowych i napadziora na lata.
Tylko czy znając Marotte nie sprowadziłby jakichś bolków z seriea?:(