Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2014, 10:56

Jeśli to faktycznie gra ze strony ich DSa to bardzo głupia.
Kogo jak kogo, ale Marotty w ten sposób nie zrobią. Będzie wolał kupić na to miejsce Bonaventurę, niż przepłacić kilka mln za Iturbe.
Serio, kto im da 30mln? O ile w 90% naszych podchodów transferowych jest możliwe, że ktoś nas przebije, to w tym wypadku nie ma szans. Po prostu Iturbe nie jest tyle wart.

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2014, 10:57

Vimes pisze:
evilboy pisze:Jedno mnie zastanawia - skoro mamy dwie transakcje między klubami dokonywane w tym samym czasie, to nie lepiej dla celów podatkowych byłoby zmniejszyć kwoty? Przelewamy Sassuolo 5 mln, oni nam 4,5 mln - i zarówno Bianconeri, jak i Neroverdi muszą od tej kwoty odprowadzić podatek. Nie wiem, czy włoski odpowiednik VAT (IVA) działa podobnie do naszego, ale w Polsce od sprzedaży zawodnika odprowadza się podatek 23%. Nie lepiej byłoby w takim razie kupić Marrone za 1 mln, a Peluso sprzedać za 0,5?

Wie ktoś może dokładniej, jak wyglądają sprawy opodatkowania transferów we Włoszech?
Zastrzegam, że nie wiem jak wygląda opodatkowanie transferów we Włoszech, ale wiem jak funkcjonuje podatek VAT w Polsce w szczególności i jak funkcjonuje podatek od wartości dodanej w ogólności. Sztuczne zaniżanie cen jest niepotrzebne. Jeżeli jesteś podatnikiem VAT to do Urzędu Skarbowego wpłacasz tylko różnicę pomiędzy VAT należnym i VAT naliczonym. Tutaj masz to w przystępny sposób wyjaśnione: "Co to jest VAT naliczony i VAT należny?". W tej sytuacji nie ma znaczenia, czy ceny wynoszą 0,5 mln i 1 mln, czy 4,5 mln i 5 mln.
:oops: Faktycznie, strzeliłem sporą gafę, szczególnie, że studiowałem ekonomię :prochno: Na swoje usprawiedliwienie mam tylko, że z rachunkowością nigdy nie miałem wiele wspólnego ;)

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2014, 11:02

Dlaczego głupia gra ze strony Sogliano?
Sanchez już prawie w Arsenalu , Iturbe za drogi jeżeli działa w zmowie z Giallianim po to żeby zaszkodzić Juve to robi to perfekcyjnie [tylko nam zabrał czas tymi negocjacjami]

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2014, 11:08

Głupia, bo zakładam, że prócz przeszkadzania Juventusowi Sogliano ma jeszcze jeden ważny cel. Zarobić na sprzedaży Iturbe, bo właśnie wydali na niego 15mln licząc, że zarobią. Więc metoda głupia, bo Marotta przerzuci jedno oko na jakiegoś średniaka.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2014, 11:13

Ma dwa miesiące, poczeka na koniec mundialu już teraz i karuzela transferowa ruszy.
Za granicą mu dadzą więcej.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2014, 11:17

jakku1 pisze:Za Iturbe dajemy 23m i podobno ani groszo wiecej. Hellas szaleje i wczoraj mozna bylo przeczytac, ze oni oczekuja 30m za pilkarza + 3m dla agenta zawodnika
Wydaje mi się, że we Włoszech nikt im większych pieniędzy po prostu nie da. A Real chyba przestał nawet patrzeć w kierunku Itrube mając chrapkę na Jamesa.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2014, 11:18

Jeśli faktycznie na 100% dostanie później więcej kasy (bo teraz jest mundial i się DSi się nie rozkręcili :roll: ) to nie możemy tej gry nazywać zagrywką pod Milan. Tylko rozsądnym oczekiwaniem na lepszą ofertę.
Napisałem, że zakładając, że gra dla Giallianiego, jego zachowanie jest głupie.
Swoją drogą jeśli czeka na 30mln to takie zachowanie też jest bez sensu :prochno:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2014, 11:21

Szikit pisze:Serio, kto im da 30mln?
Myślę, że jeśli my odpuścimy, Roma kupi kogoś innego a Milan nie wygra na loterii, wówczas znajdzie się chętny straniero na wydanie tych 25-27-30mln ojro. Nie tacy piłkarze odchodzili za zbliżone bądź wyższe kwoty. Nie sądzę, żeby Iturbe został na kolejny sezon w Weronie, lub żeby Hellas opuścił jego cenę do 20 baniek.

Obrazek
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2014, 11:30

Trochę zły okres dla nich. Na rynku jest na prawdę kilka fajniejszych nazwisk do wyjęcia na tą pozycję. Griezmann, Alexis, Di Maria - myślę że tutaj też temat otwarty. Cuadrado.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2014, 11:41

bramek pisze:Trochę zły okres dla nich. Na rynku jest na prawdę kilka fajniejszych nazwisk do wyjęcia na tą pozycję. Griezmann, Alexis, Di Maria - myślę że tutaj też temat otwarty. Cuadrado.
Źle na to patrzysz bo na takiego Iturbe to sobie pomze pozwolic ze wzgledów jakosciowych i ekonomicznych np. Wolfsburg, który wiecej daje za Morate iż my. I powiedzmy, ze Iturbe skusi sie na taki Wolfsburg i na kase jaką oni dają.
Ale juz taki Griezmann, Alexis czy DiMaria na WOlfsburg nie zerkna bez wzgledu na hajs,wiec powiedzmy,ze to zły okres dla Iturbe, ale na pewno nie zly okres dla Hellas.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 04 lipca 2014, 11:52

Evra i to nie za darmo? Jako lewy obrońca w 4-3-3 będzie lepszy zarówno niż Chiellini, jak i Asamoah, ale to rozwiązanie na sezon, max. 2. Później trzeba będzie jednocześnie szukać następcy Buffona, Barzagliego, Pirlo i Teveza.

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2014, 11:56

[quote="Robaku"][quote="bramek"]Trochę zły okres dla nich. Na rynku jest na prawdę kilka fajniejszych nazwisk do wyjęcia na tą pozycję. Griezmann, Alexis, Di Maria - myślę że tutaj też temat otwarty. Cuadrado.[/quote]
Źle na to patrzysz bo na takiego Iturbe to sobie pomze pozwolic ze wzgledów jakosciowych i ekonomicznych np. Wolfsburg, który wiecej daje za Morate iż my. I powiedzmy, ze Iturbe skusi sie na taki Wolfsburg i na kase jaką oni dają.
Ale juz taki Griezmann, Alexis czy DiMaria na WOlfsburg nie zerkna bez wzgledu na hajs,wiec powiedzmy,ze to zły okres dla Iturbe, ale na pewno nie zly okres dla Hellas.[/quote]

Iturbe już gdzieś podkreślał że zależy mu na mocnym klubie i lidze mistrzów. Wątpię aby Wolfsburg był klubem, który mu to zagwarantuje.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2014, 12:01

Dlatego wskazuje, iż to może byc zły czas dla niego dla Argentynczyka, który przegrywa i medialonością i jakością z ww. ale dla Hellas to czas idealny, poza tym Wolfsburg to przykład, może być również Tottenham czy Sevilla, na te zespoły ww. zawodnicy nie spojrzeliby z łaskawością, Iturbe raczej już tak.

Gajowy Marucha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2014, 13:01

Nawet na transfermarkcie cena Iturbe skoczyła w ostatnich dniach z 10 na 20m ojro :D Evra? Jesli dzieki temu transferowi nie bede wiecej oglądał Kutchera i Peluso jestem za. Staruch, ale na sezon, dwa jak znalazł. Na mistrzostwach chyba tez gra nieźle, nie przypominam sobie większego babola w jego wykonaniu.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2014, 13:19

pojawiło się info, że Palermo chce bardzo Marrone. no zobaczymy czy to jakies wstepne zainteresowanie czy powazna oferta. Chcialbym zeby Luca osiadł na stałe w jakims klubie i sobie pogrywał bo na pewno chłopak na to zasługuje, a z tymi wypozyczeniami to jest tak, że rzadko się udaje.

Zablokowany