Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2014, 14:59

To ile w sumie zarobiliśmy na tym Immobile? Bo już nie wiem komu wierzyć :/

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2014, 15:06

Dziennikarze z Włoch po raz kolejny potwierdzają swoją "klasę".. Ostatnio pojawiło się info, jakoby po meczu z Hiszpanami Vidal został zapytany o swoją przyszłość. Ktoś szukał sensacji i napisał, że Chilijczyk przyznał, że jest u nas szczęśliwy, ale nie wie, co się wydarzy po mundialu. Otóż tak naprawdę Vidal powiedział coś innego - przyznał jedynie, że jest zadowolony z faktu, że gra w Juve, ale na razie koncentruje się na reprezentacji (czemu trudno się dziwić, jako że obecnie bierze udział w rozgrywkach krajowych). Oczywiście pismaki musieli dodać 3 grosze od siebie i tak o to powstała teoria, że Arturo jest na wylocie, że jego agent rozmawia z Ancelottim/Perezem itd. :/ Nie ma to jak sezon ogórkowy..

- Ponoć ponownie Pereyra jest blisko nas - Udinese odpuściło Zazę i tym samym rozmowy ruszyły do przodu. W ciągu killunastu dni piłkarz mógłby być potwierdzony u nas.

- Interesujemy się Perisiciem i Darmianem - rozmawiamy już ponoć z Torino w sprawie tego ostatniego, ale klub zza miedzy żąda.. 15 mln. My chcemy zbić tę cenę dodając od nas kartę jakiegoś piłkarza (możliwe, że Quagliarelli). Mi się piłkarz podoba - młody, perspektywiczny i z Włoch. No i gra w reprezentacji, co by pomogło w aklimatyzacji.

- Coś czuję, że dzisiaj możemy się spodziewać potwierdzenia Berardiego w Juve. W konkurs kopert między oboma klubami absolutnie nie wierzę - za dobre relacje.

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2014, 15:21

Dobry Mudżyn pisze:
Tylko, ze Suarez wolalby zdecydowanie Real od Barcelony
Nie widzi mi sie Suarez w FCB, ojj nie.
Skąd wiesz, rozmawiałeś z nim ?
Będzie ciężko o Sancheza, tak czy siak. Nie wiem czy sama zgoda Alexisa na transfer do nas wystarczy. Dla wielu klubów zainteresowanych Chilijczykiem wydać 25-30 baniek plus 5-7 mln pensji to naprawdę nie jest problem. Obyśmy się nie obudzili z ręką w nocniku. Żeby chociaż Marotta tego Berardiego załatwił.

Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2014, 15:23

Nie wiem jak Wam, ale mi Darmian przypomina Zambrottę. Obaj uniwersalni, mogący grać na obu flankach, tak linii obrony, jak i linii pomocy. Obaj bardzo wybiegani. Bardzo ciekawy zawodnik.

Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2014, 15:28

mrozzi pisze:- Coś czuję, że dzisiaj możemy się spodziewać potwierdzenia Berardiego w Juve. W konkurs kopert między oboma klubami absolutnie nie wierzę - za dobre relacje.
I dobrze! Ależ chętnie zobaczyłbym (chociaż w sparingu) 4-3-3 z przodem: Berardi - Llorente - Tevez. Mogłaby z tego wyjść fajna mieszanka włoskiej młodości, baskijskiej gry głową oraz argentyńskiej techniki i waleczności. Oczywiście jeśli chcemy na stałe grać 4-3-3, to w LM potrzebujemy lepszych zmienników na skrzydła niż Giovinco i S.Pepe.
Dzięcioł pisze:Nie wiem jak Wam, ale mi Darmian przypomina Zambrottę. Obaj uniwersalni, mogący grać na obu flankach, tak linii obrony, jak i linii pomocy. Obaj bardzo wybiegani. Bardzo ciekawy zawodnik.
Żebyś wiedział, że mnie w meczu z Anglikami też przyszedł na myśl ten Zambrotta! Może jeszcze nie ten ciąg na bramkę, jaki w ostatnich sezonach prezentował u nas Gianluca, ale Darmian ma dopiero 24 lata.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2014, 15:38

Sky Sport informuje o kolejnym spotkaniu Juventus - Sassuolo, obecny jest agent Berardiego.

#DomenikoChodźDoJuve

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2014, 16:21

Don Paolo pisze:To ile w sumie zarobiliśmy na tym Immobile? Bo już nie wiem komu wierzyć :/
8mln od Toro za połówkę.
Wcześniej 4mln o Genoy za połówkę.
Wykupiona połówka od Genoy za 2,75mln i sprzedana za tyle samo do Toro.
Czyli wychodzi 12mln, jak na króla strzelców to marny zarobek, zresztą Toro zarobiło jeszcze mniej bo poniżej 10mln.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2014, 16:36

Pumex Was nie zawiedzie i przyniesie złą nowinę: ponoć Berardi i Zaza są bliżej pozostania na kolejny rok w Sassuolo. O ile Zazy w Juve nie chcę, Berardi w Sassuolo to wiadomość z gatunku tych bardzo kiepskich.

Obrazek
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2014, 16:40

pumex pisze:Pumex Was nie zawiedzie i przyniesie złą nowinę: ponoć Berardi i Zaza są bliżej pozostania na kolejny rok w Sassuolo. O ile Zazy w Juve nie chcę, Berardi w Sassuolo to wiadomość z gatunku tych bardzo kiepskich.
Czyli Marotta musi być wiecej niz pewny, ze Alexisa mamy w garści, bo jesli nie... pozostaje tylko Pereyra z Udine :lol:

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2014, 16:42

Wtf? Mówili, że jeden grajek co przebywa na wspólwłasności wróci, a tu Immobile juz dawno w BVB, Giabbbiadini zostaje w Sampie i jeszcze Berardi zostanie w Sassuolo?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2014, 16:43

Na razie to jeszcze nic pewnego, wszystko może się zmienić więc wstrzymajmy się chwilę z pociskami na Marottę :prochno: Po prostu w przypadku Berardiego wiele miało zależeć od niego, a ten ponoć wyraził gotowość do pozostania w Sassuolo, co jednak (chyba) nie znaczy, że jest przeciwny przeprowadzce do Turynu.

Obrazek
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2014, 16:59

A gdzie byscie chcieli tego mlokosa wcisnac, ze sie tak na niego uparliscie?
Tevez/Gio - Llorente/Morata(Drogba) - Sanchez/Pepe.
W kontekscie srodkowego to nie ten typ, w kontekscie alternatywy dla Sancheza - nie ta klasa. Sprzedazy Gio mam nadzieje, nikt w klubie powaznie nie rozwaza. Zostaje Pepe i watpliwosci czy sie nie rozsypie. Ale chyba nas nie stac zeby tak na wszelki wypadek trzymac siedmiu graczy na trzy pozycje. No i jeszcze pytanie na ile by sie bycie szostym czy siodmym w kolejnosci przysluzylo mlodemu Berardiemu.

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2014, 17:11

http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=282093

Obrazek

20 mln za Isle, a może wzrosnąć! Ludzie trzymajcie mnie. Swoją droga jeśli jest w tym ziarnko prawdy to ładować go do bagażnika i od razu na lotnisko i do londynu, zeby sie nie rozmyślili!!

forumowy ujadacz
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2014, 17:21

Di Marzio: Sassuolo nabyło pozostałą połowę karty Zazy, Juventus zachował opcję odkupienia zawodnika (prawdopodobnie za ustaloną kwotę, coś jak deale Realu)

To co, Berardi do nas? :D

Obrazek
Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2014, 17:29

bendzamin pisze:Di Marzio: Sassuolo nabyło pozostałą połowę karty Zazy, Juventus zachował opcję odkupienia zawodnika (prawdopodobnie za ustaloną kwotę, coś jak deale Realu)

To co, Berardi do nas? :D
No chyba tak. Bardzo dobre rozwiązanie. Zaza nie jest żadnym turbokoksem i szczerze powiedziawszy nigdy nie rozpatrywałem go w kategorii przyszłoszłego gracza Juve. Jeśli jednak okaże się na tyle dobry, że uprzemy się nikogo innego, tylko właśnie jego, to i tak jesteśmy w uprzywilejowanej pozycji. No i zakładam że ta kwota odkupu to nie jest jakieś 30mln.

Zablokowany