Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
15Kowal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2014, 12:56

Ouh_yeah pisze:Bądź Marottą: miej 30-40 milionów na mercato, trenera który chce dużych zmian w drużynie... co robisz? w czerwcu kupujesz Sancheza za prawie cały budżet.
Podając przykład z RVP chodziło mi tylko o podobieństwo w prowadzonych negocjacjach :wink:
Masz racje, że teraz byłoby to nieopłacalne itd., ale zakładając, że ta telenowela bedzie sie ciagnęła do końca okienka, to wielce prawdopodobne jest, że Alexis nie przejdzie do Juve. Mam tu na mysli, że jak nie kupimy go do, powiedzmy, końca lipca to bedziemy czytać, że jesteśmy z nim dogadani, ale licytujemy sie z Barceloną o 3 mln i tak bez końca.
Oczywiście trzeba poczekać na sprzedaże, bo od nich uzależnione są ruchy transferowe.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2014, 13:03

Ouh_yeah pisze:Bądź Marottą: miej 30-40 milionów na mercato, trenera który chce dużych zmian w drużynie... co robisz? w czerwcu kupujesz Sancheza za prawie cały budżet.
Kurde, skąd pewność, że taka a nie inna polityka transferowa wynika tylko i wyłącznie z niewielkich zasobów pieniężnych? Nauczony sytuacją Arsenalu nie dałbym sobie ręki uciąć, że chcemy, ale nie możemy.
Adrian27th pisze:Slychac cos o wspołwłasnosci Berardiego?
Błagam, tak trudno przewinąć temat o jedną stronę do tyłu, gdzie są informacje z wczorajszego wieczora?

Na dzisiejszy wieczór planowane jest kolejne, już czwarte spotkanie na linii Juve-Sassuolo. Zazę chce na kolejny sezon Di Francesco a my nie chcemy pozbywać się praw do niego, więc współwłasność pewnie zostanie odnowiona na kolejny rok. W Marrone nie pokładamy wielkich nadziei, Sassuolo chce go zatrzymać, więc albo wykupią jego drugą połówkę, albo współwłasność zostanie przedłużona. Berardiego bardzo chce i Conte i Di Francesco, wszystko zależy od woli zawodnika. Opcje są trzy: albo przedłużymy współwłasność i Berardi ponownie będzie wypożyczony do Sassuolo, albo przedłużamy współwłasność ale Barardi wraca do Turynu, albo już teraz wykupujemy całość praw do Berardiego i wraca on do Turynu. Za połówkę Berardiego Sassuolo chce ponoć drugą połówkę Zazy lub 8-12mln.

Obrazek
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2014, 13:12

A ja właśnie bym wydał połowę z tego na Sancheza.Tak naprawdę potrzeba nam dwa transfery za większą kasę do pierwszego składu-prawy napastnik + lewy obrońca. I to powinien być absolutny priorytet. Kupić Sancheza i Marcelo a potem można spokojnie czekać na okazje i bawić się w wypożyczenia.

Pereyra/Guarin - po co taki transfer na b2b skoro po zmianie ustawienia przechodzi tam Asamoah,który jest o klasę lepszy od obu.

Darmian - dobry ,młody i Włoch ale po co on nam jak na PO jest Stefan i Caceres

Nowy środkowy obrońca - Jest BBC , Caceres oraz Ogbonna,który się nie sprawdził.Gdyby był dobry kupiec na tego ostatniego ,to można postawić na kogoś nowego - Sorensen. Nic poza tym.

Lewy obrońca - najgorzej obsadzona pozycja w Juve od odejścia Zambrotty czyli aż od 2006 roku. Kupić Marcelo lub Kolarova albo Blinda.Tutaj nie da się nic zrobić - nie posmarujesz nie pojedziesz.W razie niedyspozycji nowego nabytku może tu zagrać Chiellini ( przy mocnym rywalu gdzie trzeba bronić ) Caceres lub Asa .

Isla - jak z Immobile,sprzedać razem z drugim klubem,który ma 50%

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2014, 13:16

Sorek21 a co Marotta robi? Probuje z tych 30-40mln wydać połowę na Sancheza. Ale połowa z 35mln to nie 25mln.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2014, 13:47

Sorek21 pisze:Darmian - dobry ,młody i Włoch ale po co on nam jak na PO jest Stefan i Caceres
Darmian w Toro gra na lewej obronie. Jednak jak się prezentował to nie wiem, bo nie oglądałem Toro w tym sezonie. Z Anglikami na prawej obronie zagrał świetnie, jeśli podobnie prezentuje się w Torino to nic tylko brać :) Niech ktoś opiszę jak prezentował się Darmian na LO w przeciągu całego sezonu. Czy byłby dobrym kandydatem na lewą obronę?

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2014, 13:52

Marian. pisze:
Sorek21 pisze:Darmian - dobry ,młody i Włoch ale po co on nam jak na PO jest Stefan i Caceres
Darmian w Toro gra na lewej obronie. Jednak jak się prezentował to nie wiem, bo nie oglądałem Toro w tym sezonie. Z Anglikami na prawej obronie zagrał świetnie, jeśli podobnie prezentuje się w Torino to nic tylko brać :) Niech ktoś opiszę jak prezentował się Darmian na LO w przeciągu całego sezonu. Czy byłby dobrym kandydatem na lewą obronę?
http://www.whoscored.com/Players/23220

Z tego co widac to szło mu tam niezle, a niektóre mecze np z Udine to zagrał wrecz znakomicie. Patrzac na jego wiek i przede wszystkim elastyczność byłby idealnym piłkarzem.
Facet może grac praktycznie w kazdej formacji obronnej, łącznie z DM.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2014, 13:55

Marian. pisze: jak się prezentował to nie wiem, bo nie oglądałem Toro w tym sezonie. Z Anglikami na prawej obronie zagrał świetnie, jeśli podobnie prezentuje się w Torino to nic tylko brać :)
Jezeli obronca zawala bramke na 1:1, to wystep do swietnych nie nalezy. Owszem, pare razy fajnie pokazal sie z przodu, ale prosze, nie tworzmy tutaj nowej legendy. Wystarcza te o Giovinco masakrujacym w pojedynke Chelsea i o Beltrame, ktory przez pol godziny zrobil dla Juve wiecej dobrego niz Borriello, Anelka i Bendtner przez cale zycie.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2014, 15:01

pumex pisze:Kurde, skąd pewność, że taka a nie inna polityka transferowa wynika tylko i wyłącznie z niewielkich zasobów pieniężnych? Nauczony sytuacją Arsenalu nie dałbym sobie ręki uciąć, że chcemy, ale nie możemy.
Daj spokój, rozmaite wskaźniki i zestawienia sytuowały od wielu, wielu lat Arsenal w finansowym topie. Od 2006 do 2011 według Forbesa to był trzeci najbogatszy klub świata. W 2012 spadł na 4 miejsce, rok temu na 5. Z tego wiadomo było, że brak dużych wydatków to był wynik chęci trzymania się strategii, która do tego finansowego topu doprowadziła.
W tych samych zestawieniach Juventus wciąż nie dogonił jeszcze tej przewagi, którą Milan sobie wypracował nad nami finansowo w latach 2006-2011

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2014, 15:09

SKAr7 pisze:
pumex pisze:Kurde, skąd pewność, że taka a nie inna polityka transferowa wynika tylko i wyłącznie z niewielkich zasobów pieniężnych? Nauczony sytuacją Arsenalu nie dałbym sobie ręki uciąć, że chcemy, ale nie możemy.
Daj spokój, rozmaite wskaźniki i zestawienia sytuowały od wielu, wielu lat Arsenal w finansowym topie. Od 2006 do 2011 według Forbesa to był trzeci najbogatszy klub świata. W 2012 spadł na 4 miejsce, rok temu na 5. Z tego wiadomo było, że brak dużych wydatków to był wynik chęci trzymania się strategii, która do tego finansowego topu doprowadziła.
W tych samych zestawieniach Juventus wciąż nie dogonił jeszcze tej przewagi, którą Milan sobie wypracował nad nami finansowo w latach 2006-2011

Żeby zrozumieć dlaczego Juventus w najbliżych latach nie zbliży się finansowo do Arsenalu, trzeba spojrzeć na strukture przychodów obu klubów. W Arsenalu ogromna część przychodów pochodzi z dni meczowych, w Juve najważniejszą częścią są przychody z praw telewizyjnych.

Juventus nie ma potencjału niestety na pójście podobną ścieżką co Arsenal (Turyn to zadupie, a Włochy są w kryzysie i będą w kryzysie), więc ciężko będzie ich dogonić

forumowy ujadacz
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2014, 17:23

SKAr7 pisze:
Dokładnie tak było i dokładnie to miałem na myśli. Co wówczas słyszeli kibice Arsenalu od decydentów? Że nie ma za bardzo kasy na wzmocnienia, że klub chce, ale nie może, bo funduszy brak, bo ma związane ręce, bo inwestuje w inne projekty, bo spłaca kredyty, bo to, bo tamto. Aż w końcu wyszło szydło z worka - okazało się, że ich strategia nie wynikała z pustej kasy, a po prostu z takiej a nie innej koncepcji zarządu.

Obrazek
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2014, 20:30

Ja wiem, że to żaden zbawca i nie w nim powinniśmy szukać naszego zbawcy ale co z Basellim? Od zlikwidowania współwłasności zapadła cisza nt. gracza Atalanty, a szkoda bo taki grajek przydałby się. Ile znaczy dla swojej drużyny nie zajechany Pirlo wszyscy wiemy, a i sam Baselli skorzystałby ucząc się od najlepszego registy.

Obrazek
Dydux666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2014, 20:35

meda11 pisze:Ja wiem, że to żaden zbawca i nie w nim powinniśmy szukać naszego zbawcy ale co z Basellim? Od zlikwidowania współwłasności zapadła cisza nt. gracza Atalanty, a szkoda bo taki grajek przydałby się. Ile znaczy dla swojej drużyny nie zajechany Pirlo wszyscy wiemy, a i sam Baselli skorzystałby ucząc się od najlepszego registy.
Nawet nie wspominaj o nim na tej stronie, przecież jest z Atalanty. :naughty:

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2014, 20:45

Cuadrado dziś został w 100% własnością Fiorentiny, więc możemy o nim już zapomnieć.

Ciekawi mnie dlaczego kluby z PL czy PD już ogłaszają transfery (mimo, że okienko oficjalnie zaczyna się 1 lipca), a z nami to wygląda tak że czekamy aż okienko się otworzy i dopiero potem kupujemy/ogłaszamy zawodnika oficjalnie :think:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2014, 23:11

Wojtek pisze:Ciekawi mnie dlaczego kluby z PL czy PD już ogłaszają transfery (mimo, że okienko oficjalnie zaczyna się 1 lipca), a z nami to wygląda tak że czekamy aż okienko się otworzy i dopiero potem kupujemy/ogłaszamy zawodnika oficjalnie :think:
Tu nie ma żadnej reguły jeśli chodzi o to, że tak się dzieje akurat w PL czy PD a gdzie indziej nie. Milan przecież już zdążył ogłosić transfery Meneza i Alexa, a Basta przeprowadził się do Lazio. Samą informację o zawarciu transakcji klub może ogłosić kiedykolwiek, nie jest ograniczony jakimiś ramami czasowymi, nie musi czekać na otwarcie okna.

Czwarte spotkanie na linii Juve-Sassuolo dobiegło końca. Rezultat? Brak ustaleń :| Jutro spotkanie nr. 5

Obrazek
Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2014, 23:21

To chyba wygląda tak, że Marotta rzuca monetą i:
- orzeł, reszka - spotykamy się jutro,
- stanie na kancie - jest wasz,
- zawiśnie w powietrzu - jest nasz.

Zablokowany