Transfery w Europie
- Antek666
- Juventino
No proszę, my tu o tym gadamy i kolejny taki, heh. Może i faktem jest, że lista piłkarzy któryz wygrali coś (po odejściu z Arsenalu) jest imponująca, ale takie przypadki jak Fabregasa zabijają jakby piękno futbolu i takie tam. Nie wiem nie podoba mi się to, takie robienie dupy z gęby.Smok-u pisze:Sagna oficjalnie w MC od nowego sezonu. Kolejny, który przeszedł z Arsenalu do obywateli.
Swoją drogą skoro lista piłkarzy jest tak długa i z kilkoma naprawdę mocnymi nazwiskami to można by sobie poteoretyzować i powiedzieć, że gdyby większa część z nich została dłużej Kanonierem to zespół ten też by coś wygrał
Zaskakująco mądra puenta tej dyskusji którą rozpocząłemszczypek pisze:Przykład Hiszpana pokazuje, żeby nie traktować serio słów piłkarzy mówiących o swojej przyszłości. Uwaga - stosować także do tych, którzy grają w Juve.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Rakitić w Barcelonie, bardzo ciekawy transfer z ich strony na początek.
A i mignęło mi gdzieś, że Xavi odchodzi do Kataru. Nie wiem natomiast jak z wiarygodnością tej informacji.
A i mignęło mi gdzieś, że Xavi odchodzi do Kataru. Nie wiem natomiast jak z wiarygodnością tej informacji.
- pumex
- Juventino
BBC i Sky Sports, czyli źródła bardzo wiarygodne, obwieściły światu transfer Andera Herrery z Athletic Bilbao do Manchesteru United. Diabły wpłacą klauzulę wykupu pomocnika wynoszącą 36 mln euro.
Patrząc na niektóre kwoty transferowe mam wrażenie, że Juventus zamiast zbliżać się swoim potencjałem finansowym do czołówki, ciągle powiększa dzielący dystans.
Patrząc na niektóre kwoty transferowe mam wrażenie, że Juventus zamiast zbliżać się swoim potencjałem finansowym do czołówki, ciągle powiększa dzielący dystans.

- Dybala 4ever
- Juventino
http://www.transfery.info/66851,oficjal ... -w-zenicieBenfica potwierdziła transfer Ezequiela Garaya. Nowym klubem Argentyńczyka jest Zenit Sankt Petersburg.
W komunikacie Portugalczycy poinformowali również o cenie zawodnika, która okazała się zaskakująco niska, bowiem wyniosła dokładnie sześć milionów euro. Z rosyjskim pracodawcą związał się on pięcioletnią umową.
27-letni Garay był w ostatnich miesiącach wiązany z przeprowadzką m.in. do Manchesteru United, jednak ostatecznie Rosjanie wygrali pojedynek.
Stoper do Benfiki trafił latem 2011 roku z Realu Madryt za 5,5 miliona euro. Wcześniej grał również w Racingu Santander i Newell's Old Boys.
Ładnie Zenit upolował sobie. A mówiło się o 15 mln wzwyż. Szkoda, że Beppe go nie wytropił...
- Antek666
- Juventino
Ledwie 6 melonów? :shock: Tak bardzo tanio, że aż bardzo szkoda :płaczę:Elo Vidal:) pisze:http://www.transfery.info/66851,oficjal ... -w-zenicieBenfica potwierdziła transfer Ezequiela Garaya. Nowym klubem Argentyńczyka jest Zenit Sankt Petersburg.
W komunikacie Portugalczycy poinformowali również o cenie zawodnika, która okazała się zaskakująco niska, bowiem wyniosła dokładnie sześć milionów euro. Z rosyjskim pracodawcą związał się on pięcioletnią umową.
27-letni Garay był w ostatnich miesiącach wiązany z przeprowadzką m.in. do Manchesteru United, jednak ostatecznie Rosjanie wygrali pojedynek.
Stoper do Benfiki trafił latem 2011 roku z Realu Madryt za 5,5 miliona euro. Wcześniej grał również w Racingu Santander i Newell's Old Boys.
Ładnie Zenit upolował sobie. A mówiło się o 15 mln wzwyż. Szkoda, że Beppe go nie wytropił...
Swoją drogą poszedł drogą Hulków i innych Witselów zasilając klub rosyjski, brrr i fu ogólnie ale kasa pewnie się zgadza.
John Heitinga w berlińskiej Herthcie

- PrzemasJuve
- Juventino
skąd ta radość? tutaj kibicujemy innej Starej DamieAntek666 pisze:John Heitinga w berlińskiej HerthcieMoże i facet nie zrobił takiej kariery jak się zapowiadało gdy był młody, ale i tak to fajne i znane nazwisko, co bardzo mnie cieszy

a co do Garaya mówi się o 15 mln, 6 to tylko część, która dostał jeden z klubów (Benfica?)
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- bendzamin
- Redaktor
Garay oficjalnie za 6 milionów, z czego 2.4 trafia do Benfiki.
+ do tego pewnie z 10-15, tylko pytanie czy pod stołem, czy wpuszczone w transfer jakiegoś innego zawodnika
+ do tego pewnie z 10-15, tylko pytanie czy pod stołem, czy wpuszczone w transfer jakiegoś innego zawodnika
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
a tu "podział" kasy z niego...
http://hereisthecity.com/en-gb/2014/07/ ... lsea-deal/
http://hereisthecity.com/en-gb/2014/07/ ... lsea-deal/
Jose w końcu ma co chciał - napastnikaCosta has a release clause of £32 million, so the figure is indeed believed to be in that region. However, Atletico will not be receiving that much for the player - in fact, they will receive nothing near that (...) Atleti cashing a check for around €14.7 million
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Na 99% Toni Kroos w Realu za 25 mln. Ma rok kontraktu i nie chciał przedłużyć więc Bayern chce coś na nim zarobić. Podobno to połowa jego wartości rynkowej.
V.Valdes przez kontuzje nie przeszedł testów medycznych w Monaco, które z niego definitywnie zrezygnowało.
Liverpool zakontraktował Emre Can'a z Leverkusen. Wcześniej przeszli do nich Adama Lallana oraz Rickie Lambert z Southampton.
Hit. Barca daje 72 mln. za Suareza, Liverpool woła 80
V.Valdes przez kontuzje nie przeszedł testów medycznych w Monaco, które z niego definitywnie zrezygnowało.
Liverpool zakontraktował Emre Can'a z Leverkusen. Wcześniej przeszli do nich Adama Lallana oraz Rickie Lambert z Southampton.
Hit. Barca daje 72 mln. za Suareza, Liverpool woła 80

- joy
- Katalończyk
Wszystko wskazuje na to, że Sanchez od przyszłego sezonu w Arsenalu. Chyba najdroższy po figo transfer out w historii Barcelony. Z jednej strony szkoda bo takie serce do walki ma mało kto, ale z drugiej strony jest za dobry na bycie rezerwowym nawet tym pierwszym. Dodatkowo system gry w Katalonii nie za bardzo mu leżał a w Londynie powinien odżyć. Będę mu kibicował i mam nadzieję, że pokaże jeszcze lepszy futbol niż dotychczas.
Edit: szczerze mówiąc o kwocie 25 mln za Sancheza to się dowiedziałem dopiero z tej strony. Barca dała za niego 26 + ok. 11 mln zmiennych wiec wątpię żeby puścili go za <30 mln, chociaż znając 'umiejętności' włodarzy to kto wie :d
Z tego co podają media 40 mln euro, zobaczymy jaka będzie oficjalna kwota. Yaya na pewno nie kosztował 36. To było około 30 z czego Barca chyba dostała 24, a resztę agent.Maly pisze:przebije Yaya?
Edit: szczerze mówiąc o kwocie 25 mln za Sancheza to się dowiedziałem dopiero z tej strony. Barca dała za niego 26 + ok. 11 mln zmiennych wiec wątpię żeby puścili go za <30 mln, chociaż znając 'umiejętności' włodarzy to kto wie :d
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2014, 10:08 przez joy, łącznie zmieniany 3 razy.