Transfery w Europie
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
BOMBA.
SuperMario w Galatasaray.
Tureckie media donoszą że dołączy do druzyny Manciniego jako następca Drogby.
Teraz to będzie.. cyrk.
SuperMario w Galatasaray.
Tureckie media donoszą że dołączy do druzyny Manciniego jako następca Drogby.
Teraz to będzie.. cyrk.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Pablo, a slyszales o takim klubie, który jest współwłaścicielem 24-letniego króla strzelców w lidze której występuje, a sam piłkarz zdobył koronę grając w słabym klubie, a do tego sprawdzał się tez w innych klubach i go sprzedaje po to żeby pozyskać jakiego niemalże noname, który gra w rezerwach? Myślę ze ten klub jest mniej rozsądny niż Chelsea
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- bendzamin
- Redaktor
Widzę, że forma dalej jest :lol:MishaAveJuve pisze:Pablo, a slyszales o takim klubie, który jest współwłaścicielem 24-letniego króla strzelców w lidze której występuje, a sam piłkarz zdobył koronę grając w słabym klubie, a do tego sprawdzał się tez w innych klubach i go sprzedaje po to żeby pozyskać jakiego niemalże noname, który gra w rezerwach? Myślę ze ten klub jest mniej rozsądny niż Chelsea
Di Marzio: Atletico bierze Siqueirę za 10+3 mln €.
A my wolimy ślinić się do mało realnego Marcelo

- Marian.
- Juventino
Czyżby Filipe miał odejść? Nie chce mi się wierzyć, że kupią kolejnego LO za 10-13 baniek.bendzamin pisze:Di Marzio: Atletico bierze Siqueirę za 10+3 mln €.
A my wolimy ślinić się do mało realnego Marcelo
Nie wiem jaki poziom prezentował ten Siqueira przez cały sezon, ale w dwumeczu z nami zagrał bardzo dobrze. Jeśli przez cały sezon prezentował podobną formę to byłby dla nas wzmocnieniem, bez wątpienia. Choć teraz i tak pewnie jest juz po ptakach, jak zwykle :lol:

- bendzamin
- Redaktor
- Antek666
- Juventino
Też się właśnie dowiedziałem i już miałem pisać, no ale uprzedziłeśpablo1503 pisze:No i się stało - Cesc oficjalnie w Chelsea.
Transfer ma opiewać na 33 bańki + 3 bonusów. Barcelona kompletnie nie potrafi wyceniać swoich piłkarzy.
Myślę, że wraz z Maticiem stworzą fenomenalny duet.
Szczerze mówiąc jestem lekko zaskoczony, by nie rzec zszokowany. Gdy Cesc opuszczał Arsenal na rzecz Barcelony to tłumaczyłem sobie, że po prosru kocha bardziej klub hiszpański niż Arsenal. Gdy były plotki, że może trafić do Chelsea nie chciało mi się w nie wierzyć, ciągle naiwnie myśląc że on kochał The Gunners.
Okazuje się, że chłopak kocha szmal i nic ponadto :roll:
Aż mi się teraz tak bardzo szkoda zrobiło londyńskiego Arsenalu

- pumex
- Juventino
:shock: :shock: :shock:
Zawodnik, który w ciągu trzech sezonów spędzonych w Katalonii zdobył w samej lidze ponad 40 asyst i blisko 30 goli odchodzi w wieku 27 lat za 33mln? W dzisiejszych czasach z perspektywy Chelsea można śmiało powiedzieć, że to duża okazja.
Zawodnik, który w ciągu trzech sezonów spędzonych w Katalonii zdobył w samej lidze ponad 40 asyst i blisko 30 goli odchodzi w wieku 27 lat za 33mln? W dzisiejszych czasach z perspektywy Chelsea można śmiało powiedzieć, że to duża okazja.

- Sorek21
- Juventino
Po pierwsze prawie każdy kto odszedł z Arsenalu to wygrał jakiś tytuł.Nasri,Van Persie i Clichy zdobyli upragnione mistrzostwo Anglii ,Cesc Hiszpani.
Po drugie moim zdaniem Fabregas wcale nie jest pazerny.Odszedł z Arsenalu do Barcelony bo chciał coś wygrać.Osiągnął swój cel a teraz znów zmienia klub bo chce grać regularnie i zostać centralną postacią zespołu.Pewnie zdał sobie sprawę że w Barcelonie jest narzucone że mają grać Xavi-Iniesta-Busquets . Z kolei w ataku musi grać Messi z Neymarem a dodatkowo nowa 9. Miejsca dla niego tam nie ma.
Po drugie moim zdaniem Fabregas wcale nie jest pazerny.Odszedł z Arsenalu do Barcelony bo chciał coś wygrać.Osiągnął swój cel a teraz znów zmienia klub bo chce grać regularnie i zostać centralną postacią zespołu.Pewnie zdał sobie sprawę że w Barcelonie jest narzucone że mają grać Xavi-Iniesta-Busquets . Z kolei w ataku musi grać Messi z Neymarem a dodatkowo nowa 9. Miejsca dla niego tam nie ma.
- Antek666
- Juventino
Niby tak. Ale to wszystko wina tak durnych i pokręconych kwot w obecnych czasach. Jakieś 10 lat temu taka suma uznana byłaby pewnie za dość wysoką. Czasem się zastanawiam czy za kolejne 10 lat nie będzie jeszcze większych sum i dalszej takiej tendencji. Jeśli nikt nie tupnie i tego nie powstrzyma to pewnie tak będzie. Dla mnie jednak i dziś te 33mln są w porządku.pumex pisze::shock: :shock: :shock:
W sumie to są jakieś mocne argumentySorek21 pisze:Po pierwsze prawie każdy kto odszedł z Arsenalu to wygrał jakiś tytuł.Nasri,Van Persie i Clichy zdobyli upragnione mistrzostwo Anglii ,Cesc Hiszpani.
Nawet Bendtner odchodząc z Arsenalu na wypożyczenia potrafił coś wygrać
Wczoraj się potwierdziło i David Luiz oficjalnie w Paryżu.
- Piti
- Juventino
Owszem, statystyki go broniły, ale piłkarsko niezbyt zachwycał w tej Barcelonie, stracił 'to coś' co czyniło go jednym z najlepszych rozgrywających swego czasu. To było głownie spowodowane tym, że zostal rzucany po roznych pozycjach, a to trequartista, a to fałszywa 9, swego czasu grał nawet na skrzydle. :shock: 33 mln to w zasadzie za nie najgorsze statystyki i nazwisko .Dobrze że odszedł z Barcy, nie dobrze że do Chelsea. Szkoda mi Kanonierów, prawie co rok kibicom Arsenalu łamią się serca piłkarze, którzy nie gdyś przysięgali lojalnosc, Fabregas nawet zdobył sie na takie słowa w 2010: If I ever wear a Chelsea shirt, you have permission to kill me. Dziwne, moze goscia zlapala jakas depresja i chce umrzeć w jakis oryginalny sposob?pumex pisze::shock: :shock: :shock:

Arsenal goscia wychowal od dzieciaka a on im takie cos.. wiadomo ze pieniądz rządzi światem i w dzisiejszych czasach nie ma sentymentów, ale ja np. chyba nie zdzierżyłbym Marchisio czy Vidala w koszulce Interu Mediolan czy Milanu..na szczęscie nie grozi nam to w przyszlosci, bo raczej zaden z naszych podopiecznych nie chcialby grac w jednym z tych upadłych klubików
- Kruczenzo
- Juventino
Trzeba przyznać Chelsea, mimo mojej ogromnej niechęci do tego klubu, że sprzedaż pajaca ze śmiesznymi włosami za 50 mln euro i kupno Cesca za 33 mln to genialny interes. Pokazuje też dobrze, że w Barcie to się za dobrze nie dzieje i działają bez jakiekolwiek planu czy pomysłu. Przecież Fabregas przychodził jako następca naturalny Xaviego, a teraz gdy już widać ewidentnie że się Xavi kończy i gra coraz słabiej, to go sprzedają za śmieszną kasę w stosunku do umiejętności. Coraz częsciej mam wrażenie, że na prawdę w Barcelonie rządzą "kolesio-piłkarze", co doprowadza do sytuacji, że Messi tak naprawdę wybiera sobie trenera.
- Sorek21
- Juventino
Mourinho będzie miał spore możliwości na mercato.Sprzedał dwòch rezerwowych za 95 mln euro. Do tego niedrogo jak na Chelsea przyjdzie Diego Costa bo obniżą koszty przez Lukaku. Obstawiam że następny sprzedany zostanie Oscar bo jest za delikatny na taktyke Portugalczyka.
Wracając do Arsenalu.Oni odeszli i wygrali trofea z nowymi klubami.
A.Cole
Henry
Vieira
Nasri
Clichy
Kolo Toure
Fabregas
Bendtner
Song
Van Persie
Wracając do Arsenalu.Oni odeszli i wygrali trofea z nowymi klubami.
A.Cole
Henry
Vieira
Nasri
Clichy
Kolo Toure
Fabregas
Bendtner
Song
Van Persie
- Dzium
- Juventino
Dodałbym do tego zacnego grona Ryo Miyaichi'ego, który będąc na wypożyczeniu, wygrał FA Cup z WiganSorek21 pisze: Wracając do Arsenalu.Oni odeszli i wygrali trofea z nowymi klubami.
A.Cole
Henry
Vieira
Nasri
Clichy
Kolo Toure
Fabregas
Bendtner
Song
Van Persie