Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2014, 22:17

Atletico zgodnie z tradycją jak sprzedaje jednego rewelacyjnego napastnika, to w jego miejsce musi sprowadzić kolejnego. Immobile puściliśmy do Borussi więc Lukaku pozostaje dla nich zapewne najważniejszym celem. Ciężko będzie z nimi konkurować, bo są na uprzywilejowanej pozycji. Jeśli jednak uda nam się ich pokonać to robi się zdecydowanie łatwiej.

Nie wiem jakie plany mamy względem Moraty. Moim zdaniem skoro klauzula jest pewna są tylko dwa sposoby żeby z tej sytuacji wyjść z twarzą. Pierwszy - bierzemy go i nie wykupujemy bez względu na dokonania, drugi - Real zobowiązuje się do jego wykupu za gruby hajs. Powiem szczerzę, że chcę tego transferu. Co prawda Hiszpanowi brakuje doświadczenia, ale może wreszcie mielibyśmy dobrego i taniego zmiennika na szpicę.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2014, 22:45

SKAR7 I ARBUZZINI poruszyli świetne tematy.

Athletico sprzedaje super napastnika i sprowadza kolejnego.
Ich gwiazdy w ataku ostatnich lat - Torres, Forlan, Diego Costa, Falcao.
Potrafią sobie świetnego napastnika wyszkolić ale też mają nosa do sprowadzenia takiego typka do klubu, jeżeli oni w Romeo widzą następce Costy to może nie jest to 100% pewniak ale napastnik który naprawde powinien się sprawdzić.

Nastepnym atutem jest Raiola, on ma nosa do grajków, jeżeli on wnim widzi gwiazde pierwszego formatu to nią bedzie.
Raiola ma bardzo dobrych technicznie psychicznie i fizycznie ofensywnych grajków.
Zlatan Balo kiedyś nasze serce Nedved, w Napoli jest Hamsik.

SKAR7 napisał o tym że praktycznie każdy sprzedaje, wtym roku Chelsea pozbyła sie Luiza, Barca swego czasu oddała Yaya Toure, Real Oezila.
Poza psg i city które trzymają te swoje gwiazdy na ławie a ci zalegają i się marnują każdy jest zdolny do poświęceń.

Jeżeli otrzymalibyśmy za dwójke Llorente i Vidal 80 baniek to bym poszedł na to tylko czy Marotta zainwestowałby naprawde konkretnie te pieniądze? troche się obawiam o to.

Przy takich pieniądzach śmiało można kupic - Mandzukica, lewego obrońce, Griezzmana i Sancheza przy niewielkiej dopłacie.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2014, 23:08

Meme center:
sebatiaen pisze:Athletico
Nie przeczyta postów z poprzedniej strony, potwierdzi prawdziwość innego mema.
sebatiaen pisze:Torres, Forlan, Diego Costa, Falcao
Aguero.
sebatiaen pisze: Nastepnym atutem jest Raiola, on ma nosa do grajków, jeżeli on wnim widzi gwiazde pierwszego formatu to nią bedzie.
Raiola ma bardzo dobrych technicznie psychicznie i fizycznie ofensywnych grajków.
Zlatan Balo kiedyś nasze serce Nedved, w Napoli jest Hamsik.
Jeszcze Pogba i Zdenek Grygera.
sebatiaen pisze:Griezzmana
Griezmanna - na pewno jesteś fanem jego talentu już od dziecka.
Arbuzini pisze:Shaqiri za 20 mln E > Sanchez za 25 mln E
Zapomniałeś dopisać przed nimi Ayew ;)
pumex pisze:Za jednym zamachem wykupiliśmy jeszcze za 1mln Pasquato.
Oby się potwierdziło. Będziemy mieli młodego, dobrego i taniego zmiennika na szpicę :prochno:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2014, 23:28

Lukaku się przyda bo to dobry i utalentowany gracz i jak na swój wiek (20 lat) ma duże doświadczenie w grze na wysokim poziomie bo taki jest poziom w Premier League. Powinniśmy powalczyć o niego jeśli jest szansa, ale też nie ma co się szarpać do samego końca jeśli będziemy na straconej pozycji w porównaniu do innych potencjalnych kupców..

Nie wiem jednak po co rozważać sprzedaż Llorente. Przede wszystkim to nie jest fair wobec niego bo gość poświęcił niemało żeby u nas grać i sprawdził się, co jest chyba najważniejsze. Gadanie że ma 29 lat i że to ostatni dzwonek żeby go sprzedać, czyli niejako wypychanie go na siłę, jest bez sensu. Dlaczego? Ano dlatego że jak w jego miejsce wejdzie Lukaku to i tak będziemy musieli kupić innego gracza na rezerwę (zwłaszcza jak Vucinic i Quag odejdą) A czy dawanie Belgowi 1 składu z miejsca i kupno jakiegoś ligowego przeciętniaka na rezerwę to jest dobry pomysł? Przecież Lukaku jeśli by się sprawdził to mógłby grać 50-50 z Fernando bo meczów będzie dużo.

Za rok i jeszcze później wartość Fernando na rynku transferowym zmaleje, wiadomo. Ale on przecież w późniejszym etapie może być wartościowym zmiennikiem. Jak będzie miał 31-32 lata to wciąż będzie mógł coś klubowi dać nie będąc jednocześnie tak starym jak Drogba..
Wypychanie zawodników na siłę z klubu nie jest w porządku, poza tym klub na wysokim poziomie nie może rotować co rok zawodnikami bo niczego wielkiego nie osiągnie. Robi to się wtedy gdy jest to konieczne a nie na siłę, zwłaszcza jak zawodnik się sprawdza.

A jak go sprzedamy Fernando to gdzie znajdziemy doświadczonego piłkarza o podobnej klasie który nie zbliża się przy okazji do emerytury jak Drogba?

Zostawić Llorente, sprzedać Mirko i Quaga, spróbować pozyskać Lukaku. Tak to powinno wyglądać. A jak się nie uda z Belgiem to trudno, aczkolwiek mieliśmy już okazję pozyskać dobrego snajpera za niewielkie pieniądze w tym okienku, ale olaliśmy i puściliśmy go do Niemiec..

Z Juve na dobre i złe!
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2014, 23:35

Wg mnie nie ma sensu marnować czasu i wymieniać Llorente za Lukaku. Po pierwsze Ferdek się sprawdził, strzelił sporo, chyba najwięcej bramek głową w najlepszych ligach europejskich, mając na skrzydłach Lichego, który jeszcze coś mu dograł i Ase, który praktycznie nigdy mu nie dograł, jak miał niezłą wrzutkę to zazwyczaj kończyło się golem. Tak dobrze grającego napastnika głową w polu karnym rywala to ja nie widziałem od czasów Toniego w formie.
Po drugie Ferdek dużo poświecił by dołączyć do Juve, czy znajdzie się drugi taki, który zrezygnuje z gry w klubie, tracąc miejsce w reprezentacji, nauczy się języka by tylko zagrać w Turynie? Nie sądzę. Tego nie można pominąć rozważając jego transfer.
Po drugie w Juve typowa 9 ma za zadanie odgrywać piłkę i się przepychać a w tym elemencie to jednak Ferdek sprawdza się znakomicie czasem przestawia obrońców rywali aż dziw bierze. Lukaku w tym elemencie jest słabszy.
Szybkość, hm w Turynie szybkiego ataku nie ma prawie wcale, Tevez,Lichy,Asa czy Pogba do wolnych graczy nie należ ale filozofia Conte to na pewno nie szybki atak, więc z szybkości Lukaku raczej dużo byśmy nie skorzystali.
Llorente na tę chwilę jest lepszy od Lukaku, a ma przed sobą jeszcze kilka lat gry, bo na jego pozycji nie liczy się tak bardzo motoryka, która zazwyczaj z wiekiem spada a siła, której zawodnicy przy dobrym treningu nie stracą szybko. Jak się gra głową nie zapomni z roku na rok.
Ja nie widzę zupełnie sensu żeby tam kombinować. Bo jednak każdy nowy zawodnik to pewnego rodzaju nie wiadomo, może wypalić, ale może to być totalna klapa. Tym bardziej,że w ataku naprawdę mamy 2 bardzo dobrych graczy a na wypożyczeniach kilku kolejnych, młodych zdolnych. A Llorente gwarantuje nam spokój na najbliższe 3-4 lata.
Lukaku fajna opcja ale jak wspomniałem jednak nie ma sensu zmieniać czegoś co dobrze funkcjonuje. Lepiej skupić się na prawdziwych potrzebach czyli lewym obrońcy i skrzydłowych. Bo potem się okaże,że czasu brakło i zostaniemy z Asą na lewej obronie, tylko 4 w pomocy i Pepe na skrzydle, ale będziemy mieli nowego napastnika.
Dać Ferdkowi dobre skrzydła to spokojnie sypnie ponad 20 bramek, czego chcieć więcej:)

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2014, 23:51

hatt trick Immobile, wiem ,ze to już przeszłosc, ale co zesmy najlepszego zrobili, ten chłopak za miech bedzie warty 10 mln wiecej

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2014, 00:00

Robaku pisze:hatt trick Immobile, wiem ,ze to już przeszłosc, ale co zesmy najlepszego zrobili, ten chłopak za miech bedzie warty 10 mln wiecej
Gdzie ten hattrick?

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2014, 00:05

WojtinhoFCJ pisze:Nie wiem jednak po co rozważać sprzedaż Llorente.
Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Wymieniamy się z Barceloną Llorente -> Sanchez, na szpicę bierzemy za 25 mln E Lukaku i mamy piękny atak. W czym Belg jest lepszy od naszej 9? Obecnie to zawodnicy na podobnym poziomie, ze wskazaniem na Ferdka, ale Romelu ma większy potencjał. Kto wie, czy nie sprzedamy go za 2-3 lata z dużym zyskiem. Cała operacja śmierdzi FMem więc się jakoś tym wszystkim nie jaram, ale nie można mówić, że to zły pomysł :naughty:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2014, 00:09

albertcamus pisze:
Robaku pisze:hatt trick Immobile, wiem ,ze to już przeszłosc, ale co zesmy najlepszego zrobili, ten chłopak za miech bedzie warty 10 mln wiecej
Gdzie ten hattrick?
wiem, ze FLuminese to FLumiese, ale jednak okaze sie za chwile, ze Ciro wywali Balo ze skladu

Kicek7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2014, 00:10

Immobile ma 3 gole i 2 asysty. Niby tylko Fluminense, ale jednak chłop pokazuje, że kopnąć piłkę potrafi. Niech na Mundialu sobie postrzela jeśli to ma Włochom dać dobry rezultat.

Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2014, 00:29

Arbuzini pisze:Wymieniamy się z Barceloną Llorente -> Sanchez
Taki deal nie ma prawa przejść niestety :(
Trzeba będzie dopłacić co najmniej 10-15mln.
Mimo, że wcześniej nie byłem jakoś mocno przekonany do transferu Chilijczyka, to teraz nie widzę żadnej ciekawej alternatywy.

Okienko idealne:
In:Lukaku 25mln, Sanchez <--> Llorente + 10-15mln, Morata/Osvaldo darmowe wypożyczenie / Drogba free. Ten młodzik z PSG lub Baselli za jakieś grosze/Padoina, Romulo <--> Peluso + kasa/jakiś szrot. Do tego Berardi/Gabbiadini.
Out: Vucinic 8mln, Quag 4mln, Giovinco 10mln, Isla 6 mln, Immobile 13mln(gdzieś czytałem, że dostaniemy 4mln od Genoi, prawda to?)

Trzeba by było ściągnąć kogoś na lewą obronę, ale tutaj nie wiem jakby było z kasą. Gdybyśmy mieli jakieś dodatkowe fundusze (te ww. transfery mniej więcej się zerują ), np. 20mln to można by było pomyśleć o takich nazwiskach jak Marcelo, De Sciglio, Kolarov(nie wiem jak z miejscem UE), Digne, Criscito?

Wtedy 4-3-3, wraz ze zmiennikami prezentowałoby się naprawdę bardzo dobrze :ok:

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2014, 10:50

Nie ma się co łudzić nie kupimy młodego Lukaku za 20 baniek czy Sancheza za 30. Zobaczcie 3 ostatnie lata Szalonookiego i najdroższym zawodnikiem był chyba Ogbonna (15mln) . Wypada mieć nadzieję że w tym okienku uda się powtórzyć wyczyny z przed paru sezonów i złapać np. młody brylant (Patrz Pogba) prawdziwego wojowniczego no name-a (Patrz Vidal) lub super deal (Patrz Tevez) Opcje Di Maria itp. proponuję wsadzić między bajki, no chyba że po Mundialu na stronie pojawi się info o odejściu Pogby czy Vidala

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2014, 11:14

AdiJuve pisze:Carlos Blanco Moreno "nowy Pique" podobno podpisał już kontrakt z Juve.
http://www.canalplus.pl/sport/news-nast ... tus_522140
Ale będziemy mieli pakę!

Pol Garcia Tena - nowy Puyol
Carlos Blanco Moreno - nowy Pique
Sergio Buenacasa - nowy Ibrahimović
Younes Bnou Marzouk - nowy Trezeguet
Nicola Leali - nowy Buffon
Cristian Pasquato - nowy C. Ronaldo
Iago Falque - nowy Luis Enrique

....oh, wait.. ten ostatni już u nas nie gra :stop:

Teraz trochę powagi: dziwi mnie, że media tak łatwo przyklejają byle komu łatkę 'nowy-xxx' :doh:

A teraz coś dla marzycieli-zapaleńców :smile:
Dziś w Tuttosport pełny artykuł z rozrysowaną 11-tką na przyszły sezon.
(4-3-3) Buffon (Trapp) - Lichtsteiner (Darmian/Janmaat), Bonucci (Ranocchia/Vermaelen), Chiellini (Paletta/Dragović), Marcelo (Adriano) - Vidal (Pereyra/Guarin), Pirlo (Baselli), Pogba (Rabiot) - Sanchez (Jonathan Moreno), Morata (Mandzukić/Chicharito/Drogba/Lukaku), Tevez (Nani)

ja pierdziele, mieć robotę w Tuttosporcie i pisać takie bzdury - piękna sprawa, marzenie :D

...aaa, piszą, nawet te sensowniejsze źródła, że Marcelo ponoć jest do wyjęcia za 10-15 baniek :think:

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2014, 11:18

A pojawiają się jeszcze inne opcje. M.in. o zainteresowaniu Valencii i Tottenhamu Mirkiem. Oczywiscie problemem jest nasze oczekiwanie finansowe. Mianowicie Juve chce szalonych 8 melonów, Valencia skłonna jest zapłacić 3-4 Mln, wiec nie wiem czy napalalbym się na 8 mln za Czarnogórca i 4 banki za Fabio.
Poza tym Real podobno dogadany z Kroosem, wiec pewnie po zakontraktowaniu Toniego odpuszczą Vidala, którego tak notabene bardzo chce Simeone :)
i karuzela się kreci...

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2014, 11:33

pumex@
Marcelo ma kontrakt do końca przyszłego sezonu, stracił miejsce w 11 Reale, więc więcej niż 20mln nie ma racji bytu, nawet 20 to byłoby za dużo. Fakt Van Persie przeszedł do United z rocznym kontraktem za blisko 30 baniek, ale przechodził do ligowego rywala, jest świetnym napastnikiem i United bardzo na nim zależało.
Także kwota 15mln za Marcelo na tę chwilę to chyba najbardziej optymalna cena i mam nadzieję,że Marotta to wykorzysta:)
Co do tego ustawienia to ktoś tam chyba się nieźle zjarał, nie ma Barzagliego,Markiza,Llorente,Asamoaha,Caceresa,Storariego,Ogbonny,Isli,Padoina,Vucinicia,Quaglia,Gio,Peluso,Pepe, a wg mnie ta pierwsza 6/7 nie powinna być ruszana. A jest 14 nowych graczy, naprawdę ktoś się tam zjarał i to konkretnie pisząc te bzdury.

Zablokowany