Mercato (Lato 2015)
- Arbuzini
- Juventino
W naszych warunkach 5 mln E to nie takie raptem. Pamiętam jak sezon temu mało kto chciał Sancheza, kiedy był z nami łączony. Shaqiri to kocur i trzeba skorzystać z tego, że w Bayernie ciężko wywalczyć mu miejsce. Do tego dochodzi kwestia zarobków, które są zdecydowanie bliższe naszym możliwościom.pumex pisze:Według doniesień, czy według Ciebie, bo już się pogubiłem? Jeśli według Ciebie, to... nie, Arbuz, coś musiałeś pokręcić ;P Serio uważasz, że Shaqiri za 20 baniek byłby lepszym kąskiem niż Sanchez za raptem piątkę więcej? :shock:Arbuzini pisze:Shaqiri za 20 mln E > Sanchez za 25 mln E
- Hypeman
- Juventino
Akurat wolałbym Szwajcara, bo jest młodszy a widać że nawet jak rzadko gra to wchodzi i potrafi czarować. Jest młodszy, tańszy i te pięć milionów to w naszej sytuacji - dużo. Powinniśmy walczyć o każde pieniądze, a przecież Shaqiri pewnie przyszedłby na mniejszym kontrakcie.
- pumex
- Juventino
Dobrze, wszystko się zgadza, ale jednak Sanchez obecnie jest półkę wyżej niż Shaqiri, dodatkowo sprawdził się już w dwóch wymagających ligach, w tym w Serie A (!), a to jest więcej warte niż te 5 baniek, przynajmniej według mnie. Oczywiście powyższe nie oznacza, że nie byłbym zadowolony z transferu Shaqiriego, wręcz przeciwnie. Niestety, szanse na taką operację są... ekhm... zerowe (?)

- zahor
- Juventino
Ja osobiście chętniej w Juve zobaczyłbym chyba mimo wszystko Szwajcara. Co prawda piłkarsko jest od Sancheza słabszy, ale wydaje mi się że charakterystyką pasuje nieco lepiej. Po pierwsze, gra obronna, w której przewyższa Chilijczyka już teraz, a ma zadatki żeby pod okiem Conte zrobić w tym kierunku dalsze postępy, na które w przypadku piłkarza Barcelony raczej bym nie liczył. Po drugie, inteligencja boiskowa, którą dystansuje byłego zawodnika Udinese. Po tym jak Sanchez strzelił tą kosmiczną bramkę Atletico i wielu tutaj płakało że cena podskoczy o piętnaście baniek, Stanowski przeprowadził analizę z którą nie mogę się nie zgodzić, a mianowicie - oddanie takiego strzału w takich okolicznościach było po prostu głupotą, a fakt że bramka akurat padła - megafartem. Z dalszej części jego tekstu wynikało że u Sancheza głupie wybory to chleb powszedni i fakt, że akurat wtedy gola zdobył nie powinien przesłaniać tego, że wcześniej w różnych meczach wiele bramek z powodu tych właśnie złych wyborów nie padło.
Nie zrozumcie mnie źle, ja nie kwestionuję klasy Sancheza, bardzo by mnie ucieszyło jego przyjście, ale faktem jest że zawodnik ten ma kilka braków, w kilku aspektach musi uznać wyższość Shaqiriego (wymieniłem dwa, byłbym w stanie podać jeszcze kilka przykładów ale mi się nie chce, bo w ani jeden, ani drugi transfer nie wierzę) i moim zdaniem te konkretne obszary w obecnym Juventusie są bardziej newralgiczne niż w większości zespołów.
Nie zrozumcie mnie źle, ja nie kwestionuję klasy Sancheza, bardzo by mnie ucieszyło jego przyjście, ale faktem jest że zawodnik ten ma kilka braków, w kilku aspektach musi uznać wyższość Shaqiriego (wymieniłem dwa, byłbym w stanie podać jeszcze kilka przykładów ale mi się nie chce, bo w ani jeden, ani drugi transfer nie wierzę) i moim zdaniem te konkretne obszary w obecnym Juventusie są bardziej newralgiczne niż w większości zespołów.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Patrzyłem w statystyki i Sanchez średnio 1,6 przechwyt, Shaqiri raptem 0,4 przechwyt, wiadomo,ze to nie wszystko, ale widać,że Alexis w defensywie się nie opiernicza. A w ofensywie to jednak Sanchez jest lepszy i to znacznie.
Choć to nie jest skrzydłowy z absolutnego topu to może u nas wskoczyłby na ten lvl wyżej by być decydującym w LM
Choć to nie jest skrzydłowy z absolutnego topu to może u nas wskoczyłby na ten lvl wyżej by być decydującym w LM

- Nevermind
- Juventino
Dodałbym fakt, że Sanchez zbudowany jest jak gladiator, przy nim Shaqiri wygląda dość mizernie. Alexis jest szybszy, ma lepszy strzał z dystansu, bardziej uniwersalny, ma za sobą najlepszy sezon. Nie rozumiem sensu dalszej polemiki który z zawodnikiem byłby lepszym wyborem dla Juventusu.
Perspektywa wymiany Llorente-Sanchez i wypożyczenie z możliwością wykupu Lukaku jara mnie niesamowicie.
Perspektywa wymiany Llorente-Sanchez i wypożyczenie z możliwością wykupu Lukaku jara mnie niesamowicie.
- Arbuzini
- Juventino
Chelsea przydałaby się kaska na Diego Coste więc nawet obowiązek wykupu brzmi bardzo mało prawdopodobnie. Wydaje mi się, że Belg powędruje ostatecznie do Hiszpanii w ramach rozliczenia.Nevermind pisze:Perspektywa wymiany Llorente-Sanchez i wypożyczenie z możliwością wykupu Lukaku jara mnie niesamowicie
W ogóle deal, który opisałeś wygląda jak z bajki. Nawet gdybyśmy musieli teraz wyłożyć kasę na Lukaku i w przyszłe lato do wydania mielibyśmy 15 baniek

- Eric6666
- Juventino
mowa o tym małym koksie z Bayernu? Bo już widzę zaczynacie szukać wszystkiego, byleby uzasadnić swoje rację. Shaqiri jest małym pitbullem, a jednego już mieliśmy i teraz każdy za nim tęskni. Jest to zawodnik, którego parę sezonów temu chciał Nedved i dla mnie w przypadku fiasku Sancheza powinniśmy się właśnie nim zainteresować.Nevermind pisze:Dodałbym fakt, że Sanchez zbudowany jest jak gladiator, przy nim Shaqiri wygląda dość mizernie. Alexis jest szybszy, ma lepszy strzał z dystansu, bardziej uniwersalny, ma za sobą najlepszy sezon. Nie rozumiem sensu dalszej polemiki który z zawodnikiem byłby lepszym wyborem dla Juventusu.
Swoją drogą była jakaś informacja, że jesteśmy chociaż nim zainteresowani? Czy to tylko marzenia forum?
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Sprzedaży Llorente mówię tak, ale tylko i wyłącznie pod warunkiem, że będziemy mieć zaklepanego Lukaku. Lukaku to jedno z moich marzeń. Jedna z najlepszych młodych 9-tek na świecie. Ma niemal identyczne warunki fizyczne, co nasz Bask, ale jest aż 8 lat młodszy. Bardzo lubię Fernando, ale jeśli mielibyśmy go sprzedać za 20 mln i kupić Lukaku za 25, to byłbym wniebowzięty. Oczywiście najlepiej byłoby mieć ich obu, ale jeśli miałbym wybierać, to jednak Belg. 2 razy został wypożyczony z Chelsea i w tak młodym wieku rozegrał 2 dobre sezony w trudnej Premier League. To byłaby nasza 9-tka na lata i takich inwestycji potrzebujemy.
- SKAr7
- Juventino
Jest forma. Prawie nawiązujesz do swoich słynnych wypowiedzi w temacie o Vidalu. To był dobry temat. Shark jest tak bardzo mizerny, jak bardzo Vidal był "soft".Nevermind pisze:Dodałbym fakt, że Sanchez zbudowany jest jak gladiator, przy nim Shaqiri wygląda dość mizernie.
Sanchez na dziś dzień jest lepszym piłkarzem, piekielnie dynamicznym i z klejem w stopie. Tylko o nim nigdy nie pomyślałem "ten chłopak ma nieograniczone możliwości", a o Shaqirim mi się zdarzało. Głównie z tego względu, jak dużo widzi na boisku, że jest zupełnym przeciwieństwem typowego angielsko-portugalskiego skrzydłowego "głowa w dół i na obiegnięcie".
Też Szwajcar mi bardziej podoba się jeśli chodzi o charakterystykę, ale już kilka doniesień medialnych z różnych okazji i różnych stron było, że nie jesteśmy nim zainteresowani. Widać coś w nim nie odpowiada Conte, ale o ile potrafiłem rozpisać Immobile i znaleźć kilka powodów dla których Ciro będzie strzelał dla Borussi, o tyle w tym przypadku jestem bezradny

- delarudii
- Juventino
- Sorek21
- Juventino
Marotta dalej się ośmiesza-zaproponował Chelsea 2 mln za wypożyczenie Lukaku i kolejne 15 za wykup. Byle średni europejski klub może lekko dać 20 mln tylko zawsze Juve musi się tak guzdrać. Nie wiem jaki tam mamy budżet na transfery ale na pewno nie mały bo to przeciez Juventus a nie Górnik Zabrze ( bez obrazy )
Nie lepiej dać od razu te 25 mln na Sncheza a potem bawić się w okazje i wypożyczenia ? Ale nie najpierw będzie Pereyra czy inny Bonaventura oczywiście z kontraktem na 5 lat i kupiony za gotówkę...
Co roku to samo np. rok 2011
Aguerro 40+Tiago / 45
Dzeko 20 / 35
Rossi 25 / 30
Jovetić nasze ogóry + kasa / 30
Vucinić 15
Proponuję przewinąć kolejne szczeble transferowej drabiny i zacząć dyskusję o realnych wzmocnieniach czytaj ogórach z ligi włoskiej.
Jak czytam o negocjacjach w sprawie Di Marii to wybucham śmiechem. Rok temu Real mógł mieć 40 mln od PSG ale go nie sprzedali.Potem piłkarz poczynił ogromny postęp i teraz jest wart jeszcze więcej. Stał się ważnym ogniwem jak np Vidal u nas. My nie mamy 25 mln na Sncheza a niby negocjujemy w sprawie piłkarza 2 x droższego.
Nie lepiej dać od razu te 25 mln na Sncheza a potem bawić się w okazje i wypożyczenia ? Ale nie najpierw będzie Pereyra czy inny Bonaventura oczywiście z kontraktem na 5 lat i kupiony za gotówkę...
Co roku to samo np. rok 2011
Aguerro 40+Tiago / 45
Dzeko 20 / 35
Rossi 25 / 30
Jovetić nasze ogóry + kasa / 30
Vucinić 15
Proponuję przewinąć kolejne szczeble transferowej drabiny i zacząć dyskusję o realnych wzmocnieniach czytaj ogórach z ligi włoskiej.
Jak czytam o negocjacjach w sprawie Di Marii to wybucham śmiechem. Rok temu Real mógł mieć 40 mln od PSG ale go nie sprzedali.Potem piłkarz poczynił ogromny postęp i teraz jest wart jeszcze więcej. Stał się ważnym ogniwem jak np Vidal u nas. My nie mamy 25 mln na Sncheza a niby negocjujemy w sprawie piłkarza 2 x droższego.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Sorek21@
Jejku no głupota ludzka jednak nie zna granic.
Vucinić to ogór? Gdyby nie o nie mielibyśmy scudetto w pierwszym sezonie to był nasz kluczowy piłkarz w tamtym okresie.
To,ze gazety pisały nie znaczy,że to prawda.
Aguera za 45mln, co byłoby połową budżetu a reszta pozycji za co?
Jovetić nie był wart nawet 20 baniek a 30 to kompletna abstrakcja, zresztą przyszedł Tevez za 9(+6)mln.
Rossi właśnie pokazał,że jest wstanie ugrać kilkanaście meczy i łapie kontuzje.
Niektórzy to naprawdę mają ciśnienie żeby Juventus kupił kogoś za dużą kasę co z tego,że można wyciągnąć gracza podobnych umiejętnościach a nawet lepszego za 2x mniej. Bo głosy przecież nikt go nie chciał, jeżeli nikt go nie chciał to tylko świadczy o głupocie tych,którzy wolą kupić 2x droższego gracza,żeby się pochwalić kasą.
Higuain 37mln Tevez9(+6)mln.
Który transfer lepszy, pominąć kwoty i popatrzeć tylko na ich grę, to te kwoty można by zamienić:)
Jejku no głupota ludzka jednak nie zna granic.
Vucinić to ogór? Gdyby nie o nie mielibyśmy scudetto w pierwszym sezonie to był nasz kluczowy piłkarz w tamtym okresie.
To,ze gazety pisały nie znaczy,że to prawda.
Aguera za 45mln, co byłoby połową budżetu a reszta pozycji za co?
Jovetić nie był wart nawet 20 baniek a 30 to kompletna abstrakcja, zresztą przyszedł Tevez za 9(+6)mln.
Rossi właśnie pokazał,że jest wstanie ugrać kilkanaście meczy i łapie kontuzje.
Niektórzy to naprawdę mają ciśnienie żeby Juventus kupił kogoś za dużą kasę co z tego,że można wyciągnąć gracza podobnych umiejętnościach a nawet lepszego za 2x mniej. Bo głosy przecież nikt go nie chciał, jeżeli nikt go nie chciał to tylko świadczy o głupocie tych,którzy wolą kupić 2x droższego gracza,żeby się pochwalić kasą.
Higuain 37mln Tevez9(+6)mln.
Który transfer lepszy, pominąć kwoty i popatrzeć tylko na ich grę, to te kwoty można by zamienić:)