ME U-21: FORZA AZZURRINI

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 13 listopada 2012, 22:15

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 listopada 2012, 19:13

Rozlosowano grupy ME U21, w których udział weźmie reprezentacja Italii

http://www.uefa.com/under21/news/newsid ... el+england

Mistrzostwa dopiero w czerwcu przyszłego roku w Izraelu ( o ile nie będzie jakiś "atrakcji" jak w tym momencie)

patrząc na wylosowane grupy trudno oprzeć się wrażeniu, że Żydzi chyba zadbali o to, by zwiekszyć swoje szanse na awans do fazy pucharowej.

kasa nie śmierdzi :P

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 listopada 2012, 20:00

Nie znam się na młodzikach, ale Anglia i Włochy są tak beznadziejne, że Izrael sobie 'ułatwił'?
I jeszcze jedno. "Trudno nie oprzeć się wrażeniu" ;)

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 listopada 2012, 20:10

Szikit pisze:Nie znam się na młodzikach, ale Anglia i Włochy są tak beznadziejne, że Izrael sobie 'ułatwił'?
I jeszcze jedno. "Trudno nie oprzeć się wrażeniu" ;)
Napisałem ten post zanim zapoznałem się z procedurą losowania. Tak czy siak to Hiszpania, Niemcy i Holandia dzielą i rządzą w młodzieżowych kategoriach wiekowych, dlatego uznałem, że ta grupa jest o wiele cięższa.

Trudno nie oprzeć się wrażeniu... hmm zastanawiam się właśnie czy popełniłem błąd. Skoro w języku polskim poprawne są podwójne zaprzeczenia typu "nie zrobiłbym nigdy czegoś...." to...a już sam nie wiem. Mogłem bardziej uważać na lekcjach języka polskiego. Deszczowy powinien się tutaj wypowiedzieć, naczelny dziennikarz forum JP :P

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2013, 14:05

Nowy trener U21, Luigi Di Biagio (wydaje się jakbym wczoraj oglądał go na boisku przy piłce) rozesłał pierwsze powołania do kadry.

Powołania zabrakło dla Romagnolego i Caprariego ze względu na przygotowania Romy do nowego sezonu. Mecz 14 sierpnia ze Słowacją.

Bramkarze: Bardi (Livorno), Leali (Spezia), Pigliacelli (Pescara)

Obrońcy: Antei (Sassuolo), Bianchetti (Verona), Biraghi (Cittadella), Di Lorenzo (Reggina), Frascatore (Pescara), Masi (Ternana), Piccini (Livorno), Sabelli (Bari)

Pomocnicy: Baselli (Atalanta), Battocchio (Watford), Benassi (Livorno), Crisetig (Crotone), Fossati (Bari), Viviani (Pescara)

Napastnicy: Belotti (Albinoleffe), Comi (Novara), Fedato (Bari), Improta (Chievo), Longo (Inter), Piscitella (Pescara), Politano (Pescara).

Obrazek
Max_LP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 września 2013, 08:09

Dzisiaj reprezentacja U21 gra z Belgią mecz w ramach eliminacji MME.

Kadra Włoch:
Portieri: Bardi (Livorno), Leali (Spezia), Pigliacelli (Pescara);
Difensori: Antei (Sassuolo), Bianchetti (Verona), Di Lorenzo (Reggina), Frascatore (Pescara), Liviero (Carpi), Masi (Ternana), Sabelli (Bari), Zappacosta (Avellino);
Centrocampisti: Baselli (Atalanta), Battocchio (Watford), Benassi( Livorno), Crisetig (Crotone), Fossati (Bari), Molina (Modena);
Attaccanti: Belotti (Albinoleffe), Boateng (Catania), Fedato (Bari), Gatto (Virtus Lanciano), Improta (Chievo Verona), Longo (Verona), Piscitella (Pescara).

W ekipie młodych Belgów bardzo dużo zawodników ogranych już na poziomie Belgijskiej Jupiler League ( zawodnicy między innymi Standardu Liege, Club Brugge, Zulte Waregem czy Anderlechtu Bruksela).

Chciałbym zapytać znawców od młodzieżowych reprezentacji Włoch jak się zapatrują na szanse młodych Azzurich w dzisiejszym spotkaniu bo widzę tu możliwość dobrego zarobku grając w stronę Belgów :wink:

bianco che abbraccia il nero..
biel, która obejmuje czerń..
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2013, 20:31

Na Polsat Sport mecz w ramach turnieju czterech narodów Polska u-20 przeciwko Włochom u-20.
Składow nie znam, ale wiem, ze Beltrame gra na pewno, na rezerwie Padovan czyli tez mlody Juventinio.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 września 2013, 22:00

Włączyłem drugą połowę i Beltrame świetnie gra i wszedł Padovan.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 11 września 2013, 22:45

Beltrame 2 bramki w meczu, który skończył się wynikiem 3-0

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2014, 18:56

Ktoś oglądał mecz z Irlandią Północną? Ja dopiero wróciłem do domu i tylko na livesportsa mogę patrzeć.

Rugani debiut w U-21 okraszony golem, grą przez 90 minut i zachowaniem czystego konta :) Za jego plecami Bardi (na ławie Leali), a linię obrony tworzyli także Sabelli (Bari) oraz dwaj z Serie A - Romagnoli i Murru. Azzurrini zachowują szanse na awans do ME, ale walka potrwa chyba do samego końca eliminacji.

Obrazek
Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2014, 03:44

Przed chwilą wygrzebałem coś takiego:

Kod: Zaznacz cały

http://www.fifa.com/tournaments/archive/u20worldcup/egypt2009/matches/round=253227/match=300090216/report.html
Niesamowite jak przez te 5 lat różnie potoczyły się losy co poniektórych :whistle:

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2014, 12:30

Dzisiaj o 17 w Castel di Sangro Azzurrini zmierzą się towarzysko z rówieśnikami z Czarnogóry. Di Biagio ma ich ustawić w 4-2-3-1, nareszcie na poziomie U-21 zadebiutuje Domenico Berardi, w obronie kolejny występ zaliczy Berardi. Brakuje kilku chłopa, którzy byli/są zaangażowani w baraże Serie B.

Przewidywany skład LGDS:
1 Bardi - 2 Zappacosta, 6 Rugani, 5 An­tei, 3 Biraghi - 8 Baselli, 4 Sturaro - 10 Battocchio, 7 Berardi, 11 Improta; 9 Belotti. (Cragno, Prove­del, Ceccherini, Goldaniga, De Col, Bu­sellato, Benassi, Liviero, Schiavone, Verdi, Trotta)

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2014, 12:35

bendzamin pisze:Dzisiaj o 17 w Castel di Sangro Azzurrini zmierzą się towarzysko z rówieśnikami z Czarnogóry. Di Biagio ma ich ustawić w 4-2-3-1, nareszcie na poziomie U-21 zadebiutuje Domenico Berardi, w obronie kolejny występ zaliczy Berardi. Brakuje kilku chłopa, którzy byli/są zaangażowani w baraże Serie B.

Przewidywany skład LGDS:
1 Bardi - 2 Zappacosta, 6 Rugani, 5 An­tei, 3 Biraghi - 8 Baselli, 4 Sturaro - 10 Battocchio, 7 Berardi, 11 Improta; 9 Belotti. (Cragno, Prove­del, Ceccherini, Goldaniga, De Col, Bu­sellato, Benassi, Liviero, Schiavone, Verdi, Trotta)
Fajnie jakby za chwile Zappacosta, Baselli moglibyć "pogrubieni" :D.
Czy Bardi to pierwszy wybór czy wynik tego, ze Spezia wczoraj grala z Modena i Leali nie jest dostępny?

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2014, 13:12

Bardi już od jakiegoś czasu jest numerem jeden w bramce młodzieżowej reprezentacji. Leali musi koniecznie w przyszłym roku pokazać się w Serie A. Może jakby Bari awansowało, to tam by się go dało upchnąć? :think:

Jeśli chodzi o Zappacostę, to dawno nie widziałem żadnego newsa, który by go z nami łączył. Jedynie jego wypowiedź, w której mówił, że kibicuje Juventusowi.

Obrazek
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2014, 15:28

A z bramkarzem nie jest przypadkiem tak, że gra Bardi, bo jest starszy?

Obrazek
ODPOWIEDZ