ME U-21: FORZA AZZURRINI
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
Włochy -Hiszpania: http://www.goal.com/en-ie/match/97585/i ... neup-stats

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- filippo
- Juventino
Rozlosowano grupy ME U21, w których udział weźmie reprezentacja Italii
http://www.uefa.com/under21/news/newsid ... el+england
Mistrzostwa dopiero w czerwcu przyszłego roku w Izraelu ( o ile nie będzie jakiś "atrakcji" jak w tym momencie)
patrząc na wylosowane grupy trudno oprzeć się wrażeniu, że Żydzi chyba zadbali o to, by zwiekszyć swoje szanse na awans do fazy pucharowej.
kasa nie śmierdzi
http://www.uefa.com/under21/news/newsid ... el+england
Mistrzostwa dopiero w czerwcu przyszłego roku w Izraelu ( o ile nie będzie jakiś "atrakcji" jak w tym momencie)
patrząc na wylosowane grupy trudno oprzeć się wrażeniu, że Żydzi chyba zadbali o to, by zwiekszyć swoje szanse na awans do fazy pucharowej.
kasa nie śmierdzi

- filippo
- Juventino
Napisałem ten post zanim zapoznałem się z procedurą losowania. Tak czy siak to Hiszpania, Niemcy i Holandia dzielą i rządzą w młodzieżowych kategoriach wiekowych, dlatego uznałem, że ta grupa jest o wiele cięższa.Szikit pisze:Nie znam się na młodzikach, ale Anglia i Włochy są tak beznadziejne, że Izrael sobie 'ułatwił'?
I jeszcze jedno. "Trudno nie oprzeć się wrażeniu"
Trudno nie oprzeć się wrażeniu... hmm zastanawiam się właśnie czy popełniłem błąd. Skoro w języku polskim poprawne są podwójne zaprzeczenia typu "nie zrobiłbym nigdy czegoś...." to...a już sam nie wiem. Mogłem bardziej uważać na lekcjach języka polskiego. Deszczowy powinien się tutaj wypowiedzieć, naczelny dziennikarz forum JP

- Il Fenomeno
- Juventino
Nowy trener U21, Luigi Di Biagio (wydaje się jakbym wczoraj oglądał go na boisku przy piłce) rozesłał pierwsze powołania do kadry.
Powołania zabrakło dla Romagnolego i Caprariego ze względu na przygotowania Romy do nowego sezonu. Mecz 14 sierpnia ze Słowacją.
Bramkarze: Bardi (Livorno), Leali (Spezia), Pigliacelli (Pescara)
Obrońcy: Antei (Sassuolo), Bianchetti (Verona), Biraghi (Cittadella), Di Lorenzo (Reggina), Frascatore (Pescara), Masi (Ternana), Piccini (Livorno), Sabelli (Bari)
Pomocnicy: Baselli (Atalanta), Battocchio (Watford), Benassi (Livorno), Crisetig (Crotone), Fossati (Bari), Viviani (Pescara)
Napastnicy: Belotti (Albinoleffe), Comi (Novara), Fedato (Bari), Improta (Chievo), Longo (Inter), Piscitella (Pescara), Politano (Pescara).
Powołania zabrakło dla Romagnolego i Caprariego ze względu na przygotowania Romy do nowego sezonu. Mecz 14 sierpnia ze Słowacją.
Bramkarze: Bardi (Livorno), Leali (Spezia), Pigliacelli (Pescara)
Obrońcy: Antei (Sassuolo), Bianchetti (Verona), Biraghi (Cittadella), Di Lorenzo (Reggina), Frascatore (Pescara), Masi (Ternana), Piccini (Livorno), Sabelli (Bari)
Pomocnicy: Baselli (Atalanta), Battocchio (Watford), Benassi (Livorno), Crisetig (Crotone), Fossati (Bari), Viviani (Pescara)
Napastnicy: Belotti (Albinoleffe), Comi (Novara), Fedato (Bari), Improta (Chievo), Longo (Inter), Piscitella (Pescara), Politano (Pescara).

- Max_LP
- Juventino
Dzisiaj reprezentacja U21 gra z Belgią mecz w ramach eliminacji MME.
Kadra Włoch:
Portieri: Bardi (Livorno), Leali (Spezia), Pigliacelli (Pescara);
Difensori: Antei (Sassuolo), Bianchetti (Verona), Di Lorenzo (Reggina), Frascatore (Pescara), Liviero (Carpi), Masi (Ternana), Sabelli (Bari), Zappacosta (Avellino);
Centrocampisti: Baselli (Atalanta), Battocchio (Watford), Benassi( Livorno), Crisetig (Crotone), Fossati (Bari), Molina (Modena);
Attaccanti: Belotti (Albinoleffe), Boateng (Catania), Fedato (Bari), Gatto (Virtus Lanciano), Improta (Chievo Verona), Longo (Verona), Piscitella (Pescara).
W ekipie młodych Belgów bardzo dużo zawodników ogranych już na poziomie Belgijskiej Jupiler League ( zawodnicy między innymi Standardu Liege, Club Brugge, Zulte Waregem czy Anderlechtu Bruksela).
Chciałbym zapytać znawców od młodzieżowych reprezentacji Włoch jak się zapatrują na szanse młodych Azzurich w dzisiejszym spotkaniu bo widzę tu możliwość dobrego zarobku grając w stronę Belgów
Kadra Włoch:
Portieri: Bardi (Livorno), Leali (Spezia), Pigliacelli (Pescara);
Difensori: Antei (Sassuolo), Bianchetti (Verona), Di Lorenzo (Reggina), Frascatore (Pescara), Liviero (Carpi), Masi (Ternana), Sabelli (Bari), Zappacosta (Avellino);
Centrocampisti: Baselli (Atalanta), Battocchio (Watford), Benassi( Livorno), Crisetig (Crotone), Fossati (Bari), Molina (Modena);
Attaccanti: Belotti (Albinoleffe), Boateng (Catania), Fedato (Bari), Gatto (Virtus Lanciano), Improta (Chievo Verona), Longo (Verona), Piscitella (Pescara).
W ekipie młodych Belgów bardzo dużo zawodników ogranych już na poziomie Belgijskiej Jupiler League ( zawodnicy między innymi Standardu Liege, Club Brugge, Zulte Waregem czy Anderlechtu Bruksela).
Chciałbym zapytać znawców od młodzieżowych reprezentacji Włoch jak się zapatrują na szanse młodych Azzurich w dzisiejszym spotkaniu bo widzę tu możliwość dobrego zarobku grając w stronę Belgów
bianco che abbraccia il nero..
biel, która obejmuje czerń..
biel, która obejmuje czerń..
- Kucharius1
- Juventino
Włączyłem drugą połowę i Beltrame świetnie gra i wszedł Padovan.
- bendzamin
- Redaktor
Ktoś oglądał mecz z Irlandią Północną? Ja dopiero wróciłem do domu i tylko na livesportsa mogę patrzeć.
Rugani debiut w U-21 okraszony golem, grą przez 90 minut i zachowaniem czystego konta
Za jego plecami Bardi (na ławie Leali), a linię obrony tworzyli także Sabelli (Bari) oraz dwaj z Serie A - Romagnoli i Murru. Azzurrini zachowują szanse na awans do ME, ale walka potrwa chyba do samego końca eliminacji.
Rugani debiut w U-21 okraszony golem, grą przez 90 minut i zachowaniem czystego konta

- Don Paolo
- Juventino
Przed chwilą wygrzebałem coś takiego:
Niesamowite jak przez te 5 lat różnie potoczyły się losy co poniektórych 
Kod: Zaznacz cały
http://www.fifa.com/tournaments/archive/u20worldcup/egypt2009/matches/round=253227/match=300090216/report.html

- bendzamin
- Redaktor
Dzisiaj o 17 w Castel di Sangro Azzurrini zmierzą się towarzysko z rówieśnikami z Czarnogóry. Di Biagio ma ich ustawić w 4-2-3-1, nareszcie na poziomie U-21 zadebiutuje Domenico Berardi, w obronie kolejny występ zaliczy Berardi. Brakuje kilku chłopa, którzy byli/są zaangażowani w baraże Serie B.
Przewidywany skład LGDS:
1 Bardi - 2 Zappacosta, 6 Rugani, 5 Antei, 3 Biraghi - 8 Baselli, 4 Sturaro - 10 Battocchio, 7 Berardi, 11 Improta; 9 Belotti. (Cragno, Provedel, Ceccherini, Goldaniga, De Col, Busellato, Benassi, Liviero, Schiavone, Verdi, Trotta)
Przewidywany skład LGDS:
1 Bardi - 2 Zappacosta, 6 Rugani, 5 Antei, 3 Biraghi - 8 Baselli, 4 Sturaro - 10 Battocchio, 7 Berardi, 11 Improta; 9 Belotti. (Cragno, Provedel, Ceccherini, Goldaniga, De Col, Busellato, Benassi, Liviero, Schiavone, Verdi, Trotta)
- Robaku
- Juventino
Fajnie jakby za chwile Zappacosta, Baselli moglibyć "pogrubieni"bendzamin pisze:Dzisiaj o 17 w Castel di Sangro Azzurrini zmierzą się towarzysko z rówieśnikami z Czarnogóry. Di Biagio ma ich ustawić w 4-2-3-1, nareszcie na poziomie U-21 zadebiutuje Domenico Berardi, w obronie kolejny występ zaliczy Berardi. Brakuje kilku chłopa, którzy byli/są zaangażowani w baraże Serie B.
Przewidywany skład LGDS:

Czy Bardi to pierwszy wybór czy wynik tego, ze Spezia wczoraj grala z Modena i Leali nie jest dostępny?
- bendzamin
- Redaktor
Bardi już od jakiegoś czasu jest numerem jeden w bramce młodzieżowej reprezentacji. Leali musi koniecznie w przyszłym roku pokazać się w Serie A. Może jakby Bari awansowało, to tam by się go dało upchnąć?
Jeśli chodzi o Zappacostę, to dawno nie widziałem żadnego newsa, który by go z nami łączył. Jedynie jego wypowiedź, w której mówił, że kibicuje Juventusowi.

Jeśli chodzi o Zappacostę, to dawno nie widziałem żadnego newsa, który by go z nami łączył. Jedynie jego wypowiedź, w której mówił, że kibicuje Juventusowi.