Mercato (Lato 2015)
- zahor
- Juventino
I to jest kolejny aspekt, w którym Mistrz Włoch wcale 10. drużyny PL czapką nie nakrywa, niestety.szczypek pisze: Nie czytałem dyskusji od początku, ale dodam, że jest jeszcze kwestia kasy, dość istotna kwestia.
Ja przewiduję drugie miejsce w grupie i do widzenia na etapie 1/8, z dokładnością do jednej rundy.AdiJuve pisze: A dostać w czapkę w LM to pewnik?
Czyli ambitny jest piłkarz który z jednej strony chce grać w słabych rozgrywkach żeby je wygrać, ale jednocześnie chciałby również wystąpić z zawodach bardzo elitarnych, w których nikt jego zespołu na poważnie nie potraktuje. Mało ambitny jest natomiast ten, który wybierze opcję pośrednią, tzn. walka o średnie cele w pośrednich pod względem trudności rozgrywkach. Nie kumam tej logiki.AdiJuve pisze: Jeżeli ktoś ma ambicję to jasne,ze będzie wolał słabsza ligę, ale walkę o tytuły i grę w LM w lepszym zespole niż jego obecny.A co do tego ma fakt,że będzie grał z drużyną X czy Y to nie wiem.
Co ma do tego fakt czy gra się z Catanią czy z Chelsea? Absolutnie żaden. Wszak w LM gra się nie po to, żeby zmierzyć się z najlepszymi (a w konsekwencji przyciągnąć więcej widzów, zainkasować więcej forsy a w razie wygranej także prestiżu), tylko tak o, żeby posłuchać hymnu i zwiedzić trochę Europy.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Powtórzę moją myśl sprzed jakiegoś czasu: nic się nie dzieje w sprawie mercato Juve. Po dogadaniu się z Conte miało być jasno ustalone, kogo bierzemy, kogo nie, a tutaj mamy sytuację w której praktycznie nic się nie zmieniło od zakończenia sezonu, właściwie nawet od stycznia. Oprócz sprzedania Immobile, bo Borussia zagęściła ruchy, przyjechała, pogadała, chłopak był podjarany.
A my ciągle się zastanawiamy, kogo by tu wziąć. Ten za drogi, ten nie pasuje Conte, ten za stary, ten siaki, ten owaki... Nawet o tym Pereyrze żeśmy pogadali, pogadali i nic, namyślamy się.
Teraz się okazuje, że jedyny naprawdę konkretny ruch tj. wylot Paraticiego po Janmaata jest spowodowany tym, że facet jest bliżej Napoli.
A my ciągle się zastanawiamy, kogo by tu wziąć. Ten za drogi, ten nie pasuje Conte, ten za stary, ten siaki, ten owaki... Nawet o tym Pereyrze żeśmy pogadali, pogadali i nic, namyślamy się.
Teraz się okazuje, że jedyny naprawdę konkretny ruch tj. wylot Paraticiego po Janmaata jest spowodowany tym, że facet jest bliżej Napoli.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
dwa z Juventusem,dwa z Romą,dwa z Napoli,dwa z Fiorentina i dwa z podupadlymi aczkolwiek mającymi miliony fanów Milanem bedącym jednym z najbardziej utytułowanych klubów europy i Interem.zahor pisze:Manchesterem City, dwa z Liverpoolem, dwa z Arsenalem, dwa z Chelsea, dwa z Tottenhamem i kolejne dwa z podupadłym, ale w dalszym ciągu mającym miliony fanów Manchesterem United
Ogromna różnica. Naprawde.
Ciekawe co się dzieje z Berardim. Skoro Manolo zostaje to chyba młody włoch juz powinien od 1 czy tam 30 Czerwca być u nas, bo tak sie kończy mu wypozyczenie, co nie?
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- StaryDobryNedved
- Juventino
A ja stawiam tezę, że jak MŚ 2014 wyjdą mu tak jak Euro2012 to Marotta przy zręcznej akcji propagandowej w mediach ma szansę go opędzlować za kwotę oscylującą na granicy 40 melonów.zahor pisze:Za Bonucciego ktoś zapłaci tyle, ile PSG dało za Thiago Silvę? Prędzej spodziewam się hiszpańskiej inkwizycji. Jeżeli faktycznie Marotta spienięży Bonuca za takie pieniądze, stawiam flachę każdemu.StaryDobryNedved pisze:Problem w tym, że za Padoina nie przyjdzie ci nawet oferta 0,3mln, a za Bonuca może tyle przyjść.
Moim zdaniem w takiej sytuacji chętnych na Bonucciego by nie brakowało.
Ktoś tam coś pisał, stronę albo dwie wstecz. Też w szoku.Arbuzini pisze:To tacy w ogóle są? :shock:StaryDobryNedved pisze:Lichsteiner to jest żaden prawy pomocnik, a już na pewno nie w 4-3-3, także pozdrawiam jak go ktoś widzi na prawej flance na przyszły sezon
Ogólnie jestem pewien dwóch rzeczy:
- jeśli przyjdzie ktoś poważny za kwotę większą niż 25 melonów ojro to pożegnamy się z kimś z pierwszego składu
- kogoś z trójki Fabio Q/Vucinic/Giovinco nie zdołamy wypchać z klubu
- Dybala 4ever
- Juventino
Coś czuję, że ten mundial to będzie z niekorzyścią dla Juve, bo pewnie ceny piłkarzy wzrosną tak, że pewnie będzie po imprezie dla nas. Z tym Moratą się pieścimy długo, a moim zdaniem szkoda zachodu. Jest Berardi, Gabbiadini czemu oni nie dostaną szansy, potencjał podobny moim zdaniem. Wszyscy płaczą, że na myśl Drogbie. Na 1 sezon może przyjść- jest lepszy od Giovinco, Vucinicia i Quagliarelli razem wziętych. Do tego ma kartę w ręku, a my znowu się pieścimy i po mundialu będzie mógł przebierać w ofertach i wtedy możemy się cmoknąć znając życie- bierzmy go póki można. Z Sanchezem też głośno i teoretycznie za hajs Immobile można wysupłać 25 mln, ale znowu bierność z naszej strony. Po mundialu pewnie wartość skoczy. Nawet i z Luliciem poprzez mundial może być, a nawet z Jaanmatem. Pewnie zostaną nam jakieś ochłapy i pewnie te nazwiska nas zasilą. Tak wiem, że nie ma 1 lipca bla bla bla i wyjdę na marudę, ale nie podoba mi się to. Coś tego Conte robią nieźle w wała. Popatrzcie na innych jakoś oni mogą dopinać transfery, a my czekamy na jakieś cuda świata... :roll:
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
zahor@
A ja nie kumam Twojej logiki, bo jest po prostu bezsensu. Zrozumiałbym,gdyby z Premier League miał przechodzić do Szkocji,Austrii czy na Ukrainę, ale do SerieA?
Chyba żaden zdrowo myślący człowiek nie postawi wyżej średniej ekipy z Anglii(tutaj Newcastle) nad mistrza Włoch(Juve).
No tak porównuj Chelsea z Catanią, no ręce opadają jak się takie durnoty czyta, pisać, cokolwiek, podkoloryzować tak by wyszło na swoje.
Bo w SerieA nie ma uznanych ekip:Inter,Roma,Napoi czy Milan to drużyny pierwsze z brzegu.
Tak demonizujesz Juventus a jako jedyni w dwumeczu nie daliśmy się zdominować Realowi, ba gdyby nie pewne epizody to pewnie 2 remisy by były, naprawdę w LM daliśmy pokaz frajerstwa, od meczu w Kopenhadze,przez frajerstwo w Turynie z Galtą aż po grę na remis z Realem w końcówce meczu w Turynie gdzie mogliśmy sobie wygraną zapewnić awans.
A ja nie kumam Twojej logiki, bo jest po prostu bezsensu. Zrozumiałbym,gdyby z Premier League miał przechodzić do Szkocji,Austrii czy na Ukrainę, ale do SerieA?
Chyba żaden zdrowo myślący człowiek nie postawi wyżej średniej ekipy z Anglii(tutaj Newcastle) nad mistrza Włoch(Juve).
No tak porównuj Chelsea z Catanią, no ręce opadają jak się takie durnoty czyta, pisać, cokolwiek, podkoloryzować tak by wyszło na swoje.
Bo w SerieA nie ma uznanych ekip:Inter,Roma,Napoi czy Milan to drużyny pierwsze z brzegu.
Tak demonizujesz Juventus a jako jedyni w dwumeczu nie daliśmy się zdominować Realowi, ba gdyby nie pewne epizody to pewnie 2 remisy by były, naprawdę w LM daliśmy pokaz frajerstwa, od meczu w Kopenhadze,przez frajerstwo w Turynie z Galtą aż po grę na remis z Realem w końcówce meczu w Turynie gdzie mogliśmy sobie wygraną zapewnić awans.
- blackadder
- Juventino
Ouh_yeah pisze:Powtórzę moją myśl sprzed jakiegoś czasu: nic się nie dzieje w sprawie mercato Juve. Po dogadaniu się z Conte miało być jasno ustalone, kogo bierzemy, kogo nie, a tutaj mamy sytuację w której praktycznie nic się nie zmieniło od zakończenia sezonu, właściwie nawet od stycznia. Oprócz sprzedania Immobile, bo Borussia zagęściła ruchy, przyjechała, pogadała, chłopak był podjarany.
Conte podobno na zasłużonym urlopie. Przed mundialem chyba nikt nie chce sprzedawać, bo cena zawodnika po turnieju może bardziej wzrosnąć niż zmaleć. Status Pereyry w związku ze zmianą trenera pewnie też nie jest do końca znany. Mnie brak konkretnych ruchów jakoś nie dziwi.
Co do Janmaata zgoda, Paratici daje sygnał że jesteśmy zainteresowani, więc spowolni to rozwój tematu jego przejścia do Napoli.
Jedyne czego oczekuję to bardziej konkretnych informacji o odejści Quagliarelli i Vucinicia.
Według transfermarkt Borussia chce Bonucciego. Tam byłoby mu dobrze.

- Dzium
- Juventino
Znając politykę transferową niemców, mogą dać za naszego stopera 15-20mln, a na dzień dzisiejszy Bonuc jest wart przynajmniej 20mln, więc nie ma co nawet zastanawiać się nad takim transferem.blackadder pisze: Według transfermarkt Borussia chce Bonucciego. Tam byłoby mu dobrze.
- Marian.
- Juventino
Po drugie mają już zaklepanego Gintera, więc transfer Bonucciego jest zbędny.Dzium pisze:Znając politykę transferową niemców, mogą dać za naszego stopera 15-20mln, a na dzień dzisiejszy Bonuc jest wart przynajmniej 20mln, więc nie ma co nawet zastanawiać się nad takim transferem.blackadder pisze: Według transfermarkt Borussia chce Bonucciego. Tam byłoby mu dobrze.
Mundial za kilka dni, a my nadal nie mamy zaklepanego żadnego grajka. Nie podoba mi się to. Zwykle nie psioczę na Marotte i spółkę, dopóki nie zobaczę naszego składu 1 września, ale w tym roku jest inaczej. Mundial może nam bardzo pokrzyżować plany co do mercato. Po mundialu bardziej prawdopodobne jest to, że cena Alexisa (który z reguły w reprezentacji gra świetnie) wzrośnie, aniżeli zmaleje. W takim wypadku trzeba będzie się rozglądać za innymi graczami, prawdopodobnie słabszymi. A byle kim Ligi Mistrzów nie zwojujemy. Te rzekome oferty 18 mln za Alexisa to jakiś nieśmieszny żart, naprawdę.

- Arbuzini
- Juventino
Naprawdę wątpię, że ktoś wyłoży bardzo duże pieniądze za Bonucciego. Moim zdaniem można go sprzedać i nie powinien mieć statusu nietykalnego, ale przy obecnych cenach nie ma co oddawać go zbyt łatwo. Tym bardziej, że mówimy o zawodniku, który w Turynie czuje się bardzo dobrze.
- blackadder
- Juventino
Obecnych cenach? Mówisz o 50 mln za Davida Luiza?Arbuzini pisze:Naprawdę wątpię, że ktoś wyłoży bardzo duże pieniądze za Bonucciego. Moim zdaniem można go sprzedać i nie powinien mieć statusu nietykalnego, ale przy obecnych cenach nie ma co oddawać go zbyt łatwo. Tym bardziej, że mówimy o zawodniku, który w Turynie czuje się bardzo dobrze.
A to że czuje się dobrze w Turynie, to co to w ogóle za argument? Osvaldo też świetnie się czuje w Juve, mamy go dlatego wykupić?
Jeśli ktoś da za Bonucciego w granicach 20 mln to brałbym bez zastanowienia.
No już nie przesadzajmy z tym defetyzmem. Marotta chyba z konia nie spadł żeby publicznie potwierdzać zainteresowanie zawodnikiem żeby potem zaoferować za niego jakieś śmieszne pieniądze. Nie wierzę że nie zna oczekiwań Barcy. Jeśli teraz dałby sygnał że nie da za niego więcej to ściągnąłby na siebie pretensje kibiców, a ja wcale nie zdziwiłbym się jakby sam Conte do reszty stracił wiarę. Zresztą ja tam nie wierzę w taką ofertę. Niedługo pewnie usłyszymy z ust jednych czy drugich że takowej nie było.Marian. pisze:W takim wypadku trzeba będzie się rozglądać za innymi graczami, prawdopodobnie słabszymi. A byle kim Ligi Mistrzów nie zwojujemy. Te rzekome oferty 18 mln za Alexisa to jakiś nieśmieszny żart, naprawdę.
Zrozumcie, nawet jak Chile nie wyjdzie z grupy bo Alexis zepsuje parę okazji to nie zbije to jego ceny o 5mln. Za to jeśli zagra doskonale, Barca krzyknie 30 i znajdzie się ktoś kto te pieniądze zapłaci.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Co gorsze łączy się z nami głównie jakichś no-nameów. Paratici i Marotta chcą "pokrzyżować plany" np. Romie czy Napoli...
Naprawdę jesteśmy aż tak biedni, by nie móc sobie pozwolić na Sancheza i oferujemy za niego śmieszne 18 mln
(daliśmy 15 za Ogbonnę, a w tym przypadku się po prostu ośmieszamy).

- blackadder
- Juventino
A ta 18 milionowa oferta to potwierdzone info? Niedawno któryś z dyrektorów Barcelony zaprzeczył temu że dostał jakąś ofertę za Sancheza, a parę dni wcześniej bodajże Tuttosport informował że Marotta takową złożył.
A ten Janmaat to dla Ciebie no-name? Dla mnie to jeden z ciekawszych graczy z Eredivisie a potencjał ma większy od naszego Stefana.
Lepiej byś się czuł gdyby interesował się nim Bayern zamiast Napoli, a Feyenoord zamiast 8-10 oczekiwał 18-20?
Conte życzył sobie 7 nowych graczy. Jeśli pozyskamy dwóch do pierwszego składu, a 5 mało znanych a bardzo ambitnych zawodników z potencjałem do rotacji, ja będę w pełni usatysfakcjonowany.
A ten Janmaat to dla Ciebie no-name? Dla mnie to jeden z ciekawszych graczy z Eredivisie a potencjał ma większy od naszego Stefana.
Lepiej byś się czuł gdyby interesował się nim Bayern zamiast Napoli, a Feyenoord zamiast 8-10 oczekiwał 18-20?
Conte życzył sobie 7 nowych graczy. Jeśli pozyskamy dwóch do pierwszego składu, a 5 mało znanych a bardzo ambitnych zawodników z potencjałem do rotacji, ja będę w pełni usatysfakcjonowany.

- pumex
- Juventino
Głównymi życzeniami Conte są ponoć: Sanchez, Morata i Garay. Jeśli udałoby się sprowadzić dwóch pierwszych, Antonio chciałby ustawić zespół tak:

Ktoś zapyta: co robi Morata w pierwszym składzie kosztem Llorente? Niestety z różnych źródeł dochodzą sygnały, że jeśli ostatecznie sprowadzimy napastnika Realu, to Marotta zachce sprzedać Baska by na nim zarobić.
Jeśli chodzi o Garaya, jest on ponoć wyceniony przez Benfikę na 15 baniek, czyli dokładnie na tyle ile zapłaciliśmy za Ogbonnę i na ile Udine wyceniło Pereyrę.. :doh: Przykład na to, że coraz częściej nie opłaca się kupować zawodników z Serie A grających, nieważne z jakim skutkiem, w pierwszych składach swoich drużyn.

Ktoś zapyta: co robi Morata w pierwszym składzie kosztem Llorente? Niestety z różnych źródeł dochodzą sygnały, że jeśli ostatecznie sprowadzimy napastnika Realu, to Marotta zachce sprzedać Baska by na nim zarobić.
Jeśli chodzi o Garaya, jest on ponoć wyceniony przez Benfikę na 15 baniek, czyli dokładnie na tyle ile zapłaciliśmy za Ogbonnę i na ile Udine wyceniło Pereyrę.. :doh: Przykład na to, że coraz częściej nie opłaca się kupować zawodników z Serie A grających, nieważne z jakim skutkiem, w pierwszych składach swoich drużyn.

- Eric6666
- Juventino
Pamiętam kiedyś płacz na forum, że nie kupujemy świetnie zapowiadających się zawodników, tylko starych wyjadaczy z Serie A, a takie Porto to chowa sobie najlepsze diamenciki. Każda inwestycja w takich zawodników dla mnie jest chwalebna. Tak jak ktoś wyżej zauważył wahacze muszą od groma biegać i przydałaby się im zmiana. Od Isli gorszy być nie możemrozzi pisze:Co gorsze łączy się z nami głównie jakichś no-nameów. Paratici i Marotta chcą "pokrzyżować plany" np. Romie czy Napoli...Naprawdę jesteśmy aż tak biedni, by nie móc sobie pozwolić na Sancheza i oferujemy za niego śmieszne 18 mln
(daliśmy 15 za Ogbonnę, a w tym przypadku się po prostu ośmieszamy).

Młody, perspektywiczny, utalentowany z Holandii? BRAĆ! A, że zabieramy Romie i Napoli? Kolejny ból tyłka z ich strony zawsze sprawia na mojej twarzy uśmiech.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain