Mercato (Lato 2015)
- SKAr7
- Juventino
AdiJuve pisze: SKAr7@
Dorgba za Llorente razem z Moratą? To naprawdę mieliby atak "marzeń".
Jeden już u schyłku kariery drugi na razie nie pokazał niczego by można go stawiać jako wzmocnienie dla takiego klubu jak Juventus.
Masz rację i jednocześnie jej nie masz. Nie mam pojęcia jak ocenić te transfery, bo nie znam okoliczności. Nie wiem, czy Conte chce cisnąć dalej domyślną grę na target mana, czy trzymać to tylko jako jedną z wielu alternatyw. W pierwszym przypadku Drogba to za mało na 35 x 90 minut w sezonie i wtedy faktycznie potrzeba potencjalnie zamienić Lwa na klasowego i młodszego grajka. W drugim- Drogba to fantastyczna alternatywa, która potrafi pomóc drużynie kiedy nie idzie. Trochę brakowało w tym sezonie kogoś takiego.
Morata to też dla nas temat dosyć nowy. Do tej pory kiedy docierały do nas wyraźne relacje o żądaniach naszego Kołcza, to zawsze byli to zawodnicy w wieku 25-27, już dosyć ukształtowani, i albo to niedoceniony wcześniej Gacek, albo w połowie nasz Giovinco, albo zawodnicy gwarantujący poziom do bycia alternatywą, ale niezdolni do wymyślenia już prochu- Peluso i Padoin. Tutaj mamy 21 letniego Hiszpana, który był wyróżniającą się postacią w młodzikach, ale potrzebuje impulsu do wyskoku na wyższy poziom, żeby pokazać się w profesjonalnej piłce. Nie mam pojęcia na dobrą sprawę, jak dobre są oczy Conte jeśli chodzi o wychwytywanie talentu, bo po raz pierwszy widzimy go w takich okolicznościach. Mimo tego co sądzę o Moracie, cieszy mnie, że klub podejmuje takie ryzyko i stara się wskoczyć na wyższy poziom zamiast cisnąć kolejną alternatywę alternatywy. I tutaj znowu, jak napisał Arbuz, wszystko rozbija się o warunki transferu, o to, że jeśli już damy sobie wcisnąć klauzulę odkupu, to będzie ona na tyle duża, że na tym nie będziemy stratni.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Drogba jako zmiennik, oszczędzając na skrzydła jak najbardziej, a Morata to nie dość,ze kot w worku, to jeszcze ta śmieszna formuła transferu.
Jak chcą zaryzykować to proszę bardzo mamy graczy ogranych we włoskiej lidze na te chwilę znacznie lepszych od Moraty, chodzi mi tu głównie o Berardiego, który bardzo mi przypomina Van Persiego z młodszych lat.
Do tego jako uzupełnienie pomocy Marrone bądź Rossi zamiast Pereyry i wtedy można się szarpnąć na kogoś pokroju Marcelo na lewą obronę i Sancheza na skrzydło
Ja nie widzę,żeby było nam potrzeba 10-12 grajków, wg mnie koniecznością jest lewy obrońca i to powinien być priorytet. Do tego na pewno 2 skrzydłowych. A dla reszty najpierw trzeba zrobić miejsca
Jakby Conte namieszał w ataku, to dzisiaj nie martwilibyśmy się o tę pozycję, bo taki Quaglia to idealny zmiennik na ligę i w szczególności na LM. A będziemy mieć pewnie za kilkanaście milionów kota w worku w postaci Moraty, może wypalić, ale wtedy go zapewne stracimy. Czy tak czy tak małe korzyści dla nas będą. A pewnie będzie tak,ze właśnie takie transfery jak Morata i Pererya za kilkanaście baniek pozbawią nas szans na kupno Marcelo czy Sancheza, choć nie jestem do końca zwolennikiem CHilijczyka, ale lepszego gracza na skrzydło nie wyciągniemy, a może u nas zrobi ten krok w stronę najlepszych skrzydłowych świata 
Jak chcą zaryzykować to proszę bardzo mamy graczy ogranych we włoskiej lidze na te chwilę znacznie lepszych od Moraty, chodzi mi tu głównie o Berardiego, który bardzo mi przypomina Van Persiego z młodszych lat.
Do tego jako uzupełnienie pomocy Marrone bądź Rossi zamiast Pereyry i wtedy można się szarpnąć na kogoś pokroju Marcelo na lewą obronę i Sancheza na skrzydło

- jakku1
- Juventino
Arbuzini pisze:Czaimy się na niego chyba od półtorej roku więc jego transfer mnie nie zdziwi. Za 8 mln E w miejsce Isli wygląda niegłupio. Pozostał mu niby tylko rok kontraktu więc cena wykupu na tym poziomie powinna być prawdopodobna. To raptem 1,6 pdn.

Albo dluzej nawet, niz poltora roku. On byl na tej pierwszej liscie Paraticiego, z Ogbonna, Tevezem, Peluso, Ter-Stegenem i Basellim (kiedy jeszcze nikt nie wiedzial kto to jest).
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- pumex
- Juventino
To już serio na całym świecie nie ma lepszych kandydatów niż ten kołek z Feyenoordu, że musimy odgrzewać stare kotlety? Jak słusznie zauważyliście, interesujemy się nim już od dwóch lat i tak się składa, że przez ten czas Janmaat postępów nie poczynił, co już powinno zapalić u naszych pomarańczową lampkę. Holender jak na prawego flankowego jest po prostu drętwy. Dość wybiegany, dość wysoki, dość silny fizycznie, ale drętwy, słaby w pojedynkach 1vs1, a nam kogoś takiego nie trzeba. Żeby nie było, bo jak zwykle używam mocnych opisów - to nie jest zły zawodnik, ale mamy już u siebie lepszego, czyli Lichta, który też jest drewniany, ale jest jeszcze bardziej wybiegany i przynajmniej równie silny. W naszej sytuacji finansowej paradoksalnie nie powinno nas być stać na wydawanie prawie 10mln na takiego gostka, no ale wiadomo, że my lubimy dziwacznych zawodników. Ponownie przywołajmy demony przeszłości i zainteresujmy się Beckiem, Biabianym i Andreolim
Oo właśnie, ten Janmaat to taki sam typ jak ten Beck - esencja przeciętności w oczach kibica klubu, który, jeśli wierzyć jego włodarzom, chce piąć się w górę.

- gregor_g4
- Juventino
a ja uważam, że popełniliśmy błąd, tak jak kiedyś z Thierry Henry...ozi(Forza_Juve) pisze:Immobile juz zaprezentowany jako snajper Borussi, zagra z nr 9z jednej strony szkoda, ale z drugiej czuje ze Ciro bedzie zawodnikiem jednego sezonu
trzeba było spłacić Toro i mielibyśmy ogranego na boiskach Serie A napastnika, co najważniejsze młodego. A tak trzeba będzie szukać, wydać grube miliony, a i tak pewnie okaże się, że to będzie drewno...
- kamil-8853
- Juventino
Fajne słowa wypowiedział dziennikarz laSexta Pan José Luis Sánchez otóż
Ancelotti nie szuka napastnika ze światowego topu, a z drugiego poziomu,
liderami do przenosin do Madrytu są Mirko Vucinic lub Osvaldo .... O ile za Osvaldo musieli by zapłacić około 18 mln to za Mirko jakieś 7 - 8 baniek.
Patrząc na nasze zainteresowanie Marcelo może kwota 10 - 11 mln + Mirko by przeszło ?
Ancelotti nie szuka napastnika ze światowego topu, a z drugiego poziomu,
liderami do przenosin do Madrytu są Mirko Vucinic lub Osvaldo .... O ile za Osvaldo musieli by zapłacić około 18 mln to za Mirko jakieś 7 - 8 baniek.
Patrząc na nasze zainteresowanie Marcelo może kwota 10 - 11 mln + Mirko by przeszło ?
- zahor
- Juventino
Stawiam flaszke kazdemu, kto sie po nia zglosi, jezeli transfer w takiej postaci przejdzie.kamil-8853 pisze: Patrząc na nasze zainteresowanie Marcelo może kwota 10 - 11 mln + Mirko by przeszło ?
W tej samej wypowiedzi przewijaja sie plikarze tacy jak Chicharito czy Cardozo. Zwlaszcza ten pierwszy idealnie wpasowalby sie w schemat pilkarza drugiej kategorii (nie ze scislej swiatowej czolowki), ktoremu bycie rezerwowym nie bedzie wadzic.
- mazi12
- Juventino
Już widzę jak Mirko albo Osvaldo prezentują koszulkę ze swoim nazwiskiem na pełnym po brzegi kibiców Bernabeu
Co do naszego Mercato. Bardzo bym chciał Sancheza (a kto nie) i to na nim powinniśmy się skupić. Jak możemy interesować się jakimś Janmaatem, skoro brakuje nam 10mln do Sancheza, które paradoksalnie mamy ze sprzedaży Immobile. Najpierw przyklepać Alexisa, potem dopiero rozglądać się dalej, bo po mundialu Chilijczyk może kosztować 30-40mln i tyle go u nas zobaczymy.
W sferze marzeń pozostają Marcelo i Contrao. Niby cały czas się nimi interesujemy, ale każda nasza oferta przyprawia o śmiech. Niemniej jednak, mieć jednego z nich, to byłoby coś. Trudno będzie wyrwać któregoś, bo obaj są dość podatni na kontuzje i Ancelotti musi mieć tę dwójkę do rotacji w razie niedyspozycji drugiego.
Osobiście, bardzo szkoda mi tak łatwej sprzedaży Immobile, ale on sam u nas nie chciał grać, nie było innego wyjścia. Teraz najważniejsze, żeby te 10mln dobrze zainwestować ( w Sancheza
).
Co do naszych na współwłasnościach -> byłoby zajefajnie, gdyby chociaż jeden z dwójki Berardi/Gabbiadini trafił do nas. Nie ma co czekać, tym bardziej, że ofensywnych skrzydeł do 4-3-3 nie mamy żadnych.
Jestem sceptycznie nastawiony do Moraty. Zraża mnie fakt, że dajemy się Realowi i wychowujemy im piłkarzy. Przypomina mi się sytuacja Carvalaja, którego puścili do Leverkusen i wrócił do Realu już jako ukształtowany zawodnik. Ja to odbieram tak samo, jakbyśmy 3 lata temu kupili Vidala za 10mln i rok temu sprzedalibyśmy go za 20mln, podczas gdy był już gwiazdą zespołu. Niesmacznie.
Na SJ pojawił się news, że Inter życzy sobie 15mln + Marchisio za Guarina :rotfl: Nie wiem, czy to jest wymysł dziennikarzy, czy ludzie z gorszej części Mediolanu postradali zmysły. Czegoś takiego jeszcze nie wiedziałem
Można się uśmiać.
Kolejne mercato, w którym nie podejmujemy żadnych prób sprzedaży. Jeśli chcemy się wzmocnić, trzeba sprzedawać. Mamy tyle szrotu -> Quag, Giovinco, Vucinic, Padoin, Peluso. Chociaż te 15mln za 3 z nich powinniśmy ukulać, a to otwiera drogę do następnych transferów.
Vidal i Pogba zostają. Śmieszą plotki co do ich sprzedaży, a zwłaszcza tego pierwszego za ofery 40-50mln.
Co do naszego Mercato. Bardzo bym chciał Sancheza (a kto nie) i to na nim powinniśmy się skupić. Jak możemy interesować się jakimś Janmaatem, skoro brakuje nam 10mln do Sancheza, które paradoksalnie mamy ze sprzedaży Immobile. Najpierw przyklepać Alexisa, potem dopiero rozglądać się dalej, bo po mundialu Chilijczyk może kosztować 30-40mln i tyle go u nas zobaczymy.
W sferze marzeń pozostają Marcelo i Contrao. Niby cały czas się nimi interesujemy, ale każda nasza oferta przyprawia o śmiech. Niemniej jednak, mieć jednego z nich, to byłoby coś. Trudno będzie wyrwać któregoś, bo obaj są dość podatni na kontuzje i Ancelotti musi mieć tę dwójkę do rotacji w razie niedyspozycji drugiego.
Osobiście, bardzo szkoda mi tak łatwej sprzedaży Immobile, ale on sam u nas nie chciał grać, nie było innego wyjścia. Teraz najważniejsze, żeby te 10mln dobrze zainwestować ( w Sancheza

Co do naszych na współwłasnościach -> byłoby zajefajnie, gdyby chociaż jeden z dwójki Berardi/Gabbiadini trafił do nas. Nie ma co czekać, tym bardziej, że ofensywnych skrzydeł do 4-3-3 nie mamy żadnych.
Jestem sceptycznie nastawiony do Moraty. Zraża mnie fakt, że dajemy się Realowi i wychowujemy im piłkarzy. Przypomina mi się sytuacja Carvalaja, którego puścili do Leverkusen i wrócił do Realu już jako ukształtowany zawodnik. Ja to odbieram tak samo, jakbyśmy 3 lata temu kupili Vidala za 10mln i rok temu sprzedalibyśmy go za 20mln, podczas gdy był już gwiazdą zespołu. Niesmacznie.
Na SJ pojawił się news, że Inter życzy sobie 15mln + Marchisio za Guarina :rotfl: Nie wiem, czy to jest wymysł dziennikarzy, czy ludzie z gorszej części Mediolanu postradali zmysły. Czegoś takiego jeszcze nie wiedziałem

Kolejne mercato, w którym nie podejmujemy żadnych prób sprzedaży. Jeśli chcemy się wzmocnić, trzeba sprzedawać. Mamy tyle szrotu -> Quag, Giovinco, Vucinic, Padoin, Peluso. Chociaż te 15mln za 3 z nich powinniśmy ukulać, a to otwiera drogę do następnych transferów.
Vidal i Pogba zostają. Śmieszą plotki co do ich sprzedaży, a zwłaszcza tego pierwszego za ofery 40-50mln.
- typkens
- Juventino
Ktoś mi logicznie wytłumaczy dlaczego wszyscy, łącznie z zarządem i dziennikarzami, uczepili się tej prawej strony? Są inne pozycje, które kuleją do potęgi.Dzium pisze:Ja tam bym się nie obraził, gdyby Marotta zarzucił sieci na Debuchy'ego, ~10mln powinno styknąć, a Lichtsteiner miałby z kim walczyć o pierwszą 11.
- sebatiaen
- Juventino
Może być tak że nasi chcą lewą obronne troche odmłodzić, Lichy już trochę ma na karku a przecież jamnaat jest od niego lepszy technicznie i co więcej ma 24 lata.
Nasi muszą odmładzać składa bo wygląda to naprawdę słabo:(
Nasi muszą odmładzać składa bo wygląda to naprawdę słabo:(
- Arbuzini
- Juventino
Odejdzie najpewniej Isla, a status Caceresa w klubie jest dość dziwny. Sprowadzają kogoś na jego pozycję, w zamyśle lepszego, a i tak wychodzi, że Urugwajczyk gra lepiej. Janmaat nie jest zły, ale szkoda że nie Aurier. Pewnie byłby droższy, ale moim zdaniem spokojnie dojdzie do poziomu Sagny, a są spore szanse na przeskoczenie poziomu Francuza.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Arbuzini@
Jest jeszcze opcja,ze Caceres będzie pierwszym wyborem an lewą obronę, tak gra w reprezentacji i daje rade. Do tego fakt,ze Barzagli ma swoje lata, Ogbonna to tak naprawdę dalej zagadka, Chielllini w końcu może się na tych swoich łokciach przewieźć i dostanie dłuższe zawieszenie a wtedy byłby problem. Martin obstawi nam całą obronę w 4-3-3, dlatego nie wyobrażam sobie,że Janmatt przyjdzie za niego.
Jest jeszcze opcja,ze Caceres będzie pierwszym wyborem an lewą obronę, tak gra w reprezentacji i daje rade. Do tego fakt,ze Barzagli ma swoje lata, Ogbonna to tak naprawdę dalej zagadka, Chielllini w końcu może się na tych swoich łokciach przewieźć i dostanie dłuższe zawieszenie a wtedy byłby problem. Martin obstawi nam całą obronę w 4-3-3, dlatego nie wyobrażam sobie,że Janmatt przyjdzie za niego.
- StaryDobryNedved
- Juventino
Lichsteiner to jest żaden prawy pomocnik, a już na pewno nie w 4-3-3, także pozdrawiam jak go ktoś widzi na prawej flance na przyszły sezon.
Z Immobile jest jak jest, mogło być gorzej, pamiętam jak na niego leciały gromy kiedy robiliśmy 7 miejsce z Del Nerim, a w komentarzach do newsów o poczynaniach wypożyczonych graczy padały teksty typu "O widzę, że mamy kolejnego następce Alexa", "nowy C. Ronaldo, gdzie tam, nawet lepszy" itp. A chłopak jednak swoje pokazał i zainkasowaliśmy razem ok 14 baniek. Zawsze może być lepiej ale też może być gorzej.
Ja bym w mercato sprzedał Bonuca jakby przyszła oferta typu 40 baniek. Bez mrugnięcia okiem. Szanuje go, uważam, że jest pewnym punktem drużyny ale skądś trzeba brać kasę, a w 4-3-3 w pierwszym składzie będą dwa miejsca na środku. Z takim kapitałem, 50 mln plus coś tam od exoru już można jakoś działać. Okazje plus jeden porządny transfer typu Sanchez za 25 melonów ojro.
Z Immobile jest jak jest, mogło być gorzej, pamiętam jak na niego leciały gromy kiedy robiliśmy 7 miejsce z Del Nerim, a w komentarzach do newsów o poczynaniach wypożyczonych graczy padały teksty typu "O widzę, że mamy kolejnego następce Alexa", "nowy C. Ronaldo, gdzie tam, nawet lepszy" itp. A chłopak jednak swoje pokazał i zainkasowaliśmy razem ok 14 baniek. Zawsze może być lepiej ale też może być gorzej.
Ja bym w mercato sprzedał Bonuca jakby przyszła oferta typu 40 baniek. Bez mrugnięcia okiem. Szanuje go, uważam, że jest pewnym punktem drużyny ale skądś trzeba brać kasę, a w 4-3-3 w pierwszym składzie będą dwa miejsca na środku. Z takim kapitałem, 50 mln plus coś tam od exoru już można jakoś działać. Okazje plus jeden porządny transfer typu Sanchez za 25 melonów ojro.
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Ja bym puścił Padoina, jakby przyszła oferta rzędu 30 mln. Bez mrugnięcia okiem.StaryDobryNedved pisze:Ja bym w mercato sprzedał Bonuca jakby przyszła oferta typu 40 baniek. Bez mrugnięcia okiem.