Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 12 razy
Otrzymał podziękowanie: 30 razy

Nieprzeczytany post 26 maja 2014, 08:39

Jak to zrządzenie losy,że Jaruzelski umiera w rocznicę zamordowania rotmistrza Witolda Piłeckiego- ochotnika do Auschwitz.Mieliśmy wielu bohaterów Jaruzelski na pewno żadnym z nic nie był. Najgorsze jest to,ze ludzie stawiają go na piedestale, patrzą krótkowzrocznie i całą winę za obecna sytuację zwalają na Tuska czy Kaczyńskiego, a to tylko nieudolni rządzący,którzy chcą napełnić kieszenie kosztem podatnika. Cały proces rozkradania Polski zaczął się już w czasach komunizmu i Jaruzelski się do tego mocno przyczynił.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2014, 09:03

Przewidywania okazały się poprawne. Eurosceptycy dość znacznie zwiększają swoją obecność w Parlamencie Europejskim. O ile sukces KNP w Polsce może mocno dziwić, tak wygrana Frontu Narodowego we Francji może tylko szokować. Podobnie w Danii czy UK.

Zastanawiam się, które czynniki miały największy wpływ na wyborców z tych bogatych, socjalistycznych państw? Kwestie ekonomiczne? A może jednak kulturowe (imigracja z państw afrykańskich, islamskich)?

mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2014, 09:29

pan Zambrotta pisze:pierwsza dobra wiadomość tego wieczoru - jaruzel się przekręcił. druga dobra wiadomość - palikociarnia nie przekroczyła progu wyborczego. Jest nadzieja w narodzie 8)
palikociarnia nie przekroczyła, ale przekroczyl JKM i to jest przerażające, moim zdaniem, na JKM zagłosowała w glownej mierze mlodzież, ktora mogla zrobic to dla ,,jaj'' jego kontrowersyjne wypowiedzi, błazenada mogly zrobic na nich wrazenie, mogli pomyślec zaglosujmy na niego bedzie smiesznie.
Czemu nie wszedl Palikot, sądze ze przy poprzednich wyborach moglo byc podobnie jak z JKM z tym, że teraz ludzie troche sie ogarneli i kopneli pana P w tylek a może część wyborców pana P. przeszła na strone JKM, ale to tylko moje zdanie.

Juve, storia di un grande amore
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2014, 09:30

wywołać ból (_|_) u pewnego, sympatycznego deszczowego towarzysza - bezcenne :D
sld w swoim stylu - idzie do prezydenta prosząc o żałobę. wierzę w resztki honoru komorowskiego.
mibor pisze:palikociarnia nie przekroczyła, ale przekroczyl JKM i to jest przerażające, moim zdaniem, na JKM zagłosowała w glownej mierze mlodzież, ktora mogla zrobic to dla ,,jaj'' jego kontrowersyjne wypowiedzi, błazenada mogly zrobic na nich wrazenie, mogli pomyślec zaglosujmy na niego bedzie smiesznie.
mibor w temacie 'żarty, dowcipy, kawały' niedawno pisze:Na czym śpi Trynkiewicz?
Na jasiu :)
dziękuję, dobranoc.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2014, 09:34

mibor pisze:
pan Zambrotta pisze:pierwsza dobra wiadomość tego wieczoru - jaruzel się przekręcił. druga dobra wiadomość - palikociarnia nie przekroczyła progu wyborczego. Jest nadzieja w narodzie 8)
palikociarnia nie przekroczyła, ale przekroczyl JKM i to jest przerażające, moim zdaniem, na JKM zagłosowała w glownej mierze mlodzież, ktora mogla zrobic to dla ,,jaj'' jego kontrowersyjne wypowiedzi, błazenada mogly zrobic na nich wrazenie, mogli pomyślec zaglosujmy na niego bedzie smiesznie.
Czemu nie wszedl Palikot, sądze ze przy poprzednich wyborach moglo byc podobnie jak z JKM z tym, że teraz ludzie troche sie ogarneli i kopneli pana P w tylek a może część wyborców pana P. przeszła na strone JKM, ale to tylko moje zdanie.
A ZWYCIĘSTWO Frontu Narodowego we Francji czy UKIP w UK Cię nie przerażają? Rozglądnij się, ludzie mają dość lewicowych rządów (w stylu palikociarni), które prowadzą ten kontynent donikąd.

mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2014, 09:42

pan Zambrotta pisze:wywołać ból (_|_) u pewnego, sympatycznego deszczowego towarzysza - bezcenne :D
sld w swoim stylu - idzie do prezydenta prosząc o żałobę. wierzę w resztki honoru komorowskiego.
mibor pisze:palikociarnia nie przekroczyła, ale przekroczyl JKM i to jest przerażające, moim zdaniem, na JKM zagłosowała w glownej mierze mlodzież, ktora mogla zrobic to dla ,,jaj'' jego kontrowersyjne wypowiedzi, błazenada mogly zrobic na nich wrazenie, mogli pomyślec zaglosujmy na niego bedzie smiesznie.
mibor w temacie 'żarty, dowcipy, kawały' niedawno pisze:Na czym śpi Trynkiewicz?
Na jasiu :)
dziękuję, dobranoc.
Nie udawaj Pana wysublimowanego, proponuje zapoznać się jaka grupa wiekowa głosowala na JKM, chyba się nie wyspałeś skoro mylą Ci się pory dnia :D
LordJuve pisze: A ZWYCIĘSTWO Frontu Narodowego we Francji czy UKIP w UK Cię nie przerażają? Rozglądnij się, ludzie mają dość lewicowych rządów (w stylu palikociarni), które prowadzą ten kontynent donikąd.
Przeraża mnie, oczywiście, to duże ostrzezenie dla UE, wracajac do wyborów w Polsce, to wolal bym chyba zaglosowac na Solidarną polske niz JKM.Mnie osobiście jest wstyd że mój kraj będzie reprezentowała osoba pokroju JKM.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2014, 09:50

mibor pisze:
LordJuve pisze: A ZWYCIĘSTWO Frontu Narodowego we Francji czy UKIP w UK Cię nie przerażają? Rozglądnij się, ludzie mają dość lewicowych rządów (w stylu palikociarni), które prowadzą ten kontynent donikąd.
Przeraża mnie, oczywiście, to duże ostrzezenie dla UE, wracajac do wyborów w Polsce, to wolal bym chyba zaglosowac na Solidarną polske niz JKM.Mnie osobiście jest wstyd że mój kraj będzie reprezentowała osoba pokroju JKM.
Mi było wstyd, jak usłyszałem Millera, który zaczął nawoływać do żałoby narodowej po śmierci Jaruzelskiego.

Osobiście żałuję Gowina i Kowala. Tego pierwszego cenię, a ten drugi całkiem sensownie gadał w trakcie swojej kampanii. Niestety, sukces Polski Razem graniczył z cudem, ale może cieszyć, że to nowe ugrupowanie zdobyło podobnie poparcie co E+ Twój Ruch - czyli koalicja, której sukces Palikot przepłacił "kilkoma butelkami wina" (podobno zakładał się z każdym, że przekroczą próg wyborczy).

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2014, 09:56

mibor masz jakieś dokładniejsze dane? Z tego co widziałem to podawali, że 75% wyborców Korwina to osoby z przedziału 18-40. Wybacz, ale podawanie takiego przedziału jest kompletnym idiotyzmem.

80% wyborców SLD to osoby z przedziału 25-60. Szach-mat.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2014, 09:56

Ja mam trochę mieszane uczucia, ponieważ tak jak bardzo podoba mi się program wyborczy Nowej Prawicy, tak strasznie irytuje mnie Korwin. Zamiast mówić poważnie, dosadnie i z konkretnymi przykładami, tylko gadka o złodziejach i oszustach. Redaktorzy mu wciskają "nie będzie podatków, nie będzie niczego", a on ciągle o jednym i tym samym. Jak się facet nie ogarnie to skończy tak jak teraz sympatyczny Janusz od Gorzkiej żołądkowej.

Edit: jeszcze co do Polski Razem. Miałem dylemat, czy aby na nich nie zagłosować, ale... mam z nimi mały problem. O Kowalu nie mogę powiedzieć absolutnie nic dobrego, a sam Gowin, choć teraz gada całkiem sensownie, to mimo wszystko jest z PO - a dobrze pamiętam, że oni przy swoich pierwszych wygranych wyborach obiecywali dokładnie to samo. Wyszło "trochę" inaczej :prochno:
Ostatnio zmieniony 26 maja 2014, 10:01 przez Skibil, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2014, 09:58

LordJuve pisze:
mibor pisze:
Mi było wstyd, jak usłyszałem Millera, który zaczął nawoływać do żałoby narodowej po śmierci Jaruzelskiego.

Osobiście żałuję Gowina i Kowala. Tego pierwszego cenię, a ten drugi całkiem sensownie gadał w trakcie swojej kampanii. Niestety, sukces Polski Razem graniczył z cudem, ale może cieszyć, że to nowe ugrupowanie zdobyło podobnie poparcie co E+ Twój Ruch - czyli koalicja, której sukces Palikot przepłacił "kilkoma butelkami wina" (podobno zakładał się z każdym, że przekroczą próg wyborczy).
Czerwoni dbają i pamiętają o swoich... Żałoba narodowa po Jaruzelskim :shock: tak zareagowałem wczoraj jak słyszałem ten kuriozalny pomysł.
SLD wczoraj dumnie mało co nie spuscilo się z radości, że Europa + nie przekroczyła progu wyborczego.
Szikit pisze:mibor masz jakieś dokładniejsze dane? Z tego co widziałem to podawali, że 75% wyborców Korwina to osoby z przedziału 18-40. Wybacz, ale podawanie takiego przedziału jest kompletnym idiotyzmem.

80% wyborców SLD to osoby z przedziału 25-60. Szach-mat.
hmm ja widziałem że ok 40% to grupa 18-25, to były wyniki na gorąco, myślę ze dokładniejsze dane pojawią się za kilka dni.
Jako ciekawostkę przytoczę sondaż, który przeprowadzono w kilku liceach, i kto wygrał? oczywiście JKM.

Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2014, 10:06

mibor pisze: Przeraża mnie, oczywiście, to duże ostrzezenie dla UE, wracajac do wyborów w Polsce, to wolałbym chyba zaglosowac na Solidarną polske niz JKM. Mnie osobiście jest wstyd że mój kraj będzie reprezentowała osoba pokroju JKM.
Mimo całej mojej niechęci do K.-M., to nieśmiało pragnę zauważyć, iż UE reprezentował niejaki José Manuel Barroso, ongiś wielbiciel tak zasłużonego dla komunizmu człowieka, jak sam przewodniczący Mao :lol: . A gdy popatrzymy na polskich europosłów, a mamy tam takich "asów" jak Rosati, Hubner czy główny wykonawca "polskiej prywatyzacji" Lewandowski, to pożałowania godny dopust Boży, którym jest Krul, nie wygląda jeszcze tak źle.

Ruchy narodowe wzrastają w siłę, ponieważ dotychczasowa wizja UE nie jest w stanie zaoferować ludziom niczego, ani w płaszczyźnie ekonomicznej, ani światopoglądowej.

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2014, 11:02

zahor pisze:Jaruzelski raczył w końcu zdechnąć. Już się bałem że ta czerwona szuja jest nieśmiertela, ale na szczęście nie.
Push3k pisze:Stara szmira zmarła, ale nikt go nie rozliczył.
pan Zambrotta pisze:jaruzel się przekręcił
Ja tam nikomu śmierci nie życzę, tym bardziej nie używałbym słowa "zdechnąć", ale co tam, to ja jestem dziwny. Myślicie, że jesteście fajni? Nie, nie jesteście.
Wiking pisze:Szkoda, że nie został osądzony.
A to już zupełnie inna para kaloszy....
Siewier pisze:Ciekawe kto pierwszy wyskoczy z jakąś żałobą, pomnikami czy ulicami jego nazwiska :whistle:
Miller, szybki jest.
annihilator1988 pisze:Powiedział coś w stylu: "Być może nie przeprowadziliśmy wystarczającej kampanii informacyjnej, iż rp zmienił nazwę na twój ruch" :prochno:
Palikot taki smutny, prawie mi go żal. Ja rano słyszałem coś takie: "Mieliśmy świetne osoby na listach i <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> program"
del_aleksander pisze:Mnie natomiast śmieszną takie "nowoczesne" istoty pełne miłosierdzia do największych ###, rzucające na prawo i lewo sprzed monitora "polaczkami" do każdego, kto nie jest tak bardzo tru.
Tyle że na tym forum to raczej domena @Pana Z. a nie @deszczowego, ale sory, nie wcinam się.
LordJuve pisze:Osobiście żałuję Gowina i Kowala. Tego pierwszego cenię, a ten drugi całkiem sensownie gadał w trakcie swojej kampanii. Niestety, sukces Polski Razem graniczył z cudem, ale może cieszyć, że to nowe ugrupowanie zdobyło podobnie poparcie co E+ Twój Ruch
Problem takich partii jak SP, PR, czy wcześniej PJN jest taki, że dużo tam jest odpadów z PO czy PiS i nawet jeśli jest tam kilku porządnych ludzi to nie są oni dla społeczeństwa wiarygodni, do tego nie odróżniają się aż tak by ludzie ryzykowali "zmarnowanie głosu". SP mi nie żal, chyba że Cymańskiego, z resztą Ziobro zaraz po wynikach już coś gadał o koalicji z PiS, trochę żenada. Już bliżej byłoby mi do Polski Razem, ale akurat za Kowalem nie przepadam, męczący był trochę pod koniec kampanii. No ale dopóki Pis i PO są mocne, dopóty ciężko będzie się komuś wcisnąć między te dwie partie.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2014, 12:43

@D@$ pisze:
pan Zambrotta pisze:jaruzel się przekręcił
Ja tam nikomu śmierci nie życzę, tym bardziej nie używałbym słowa "zdechnąć", ale co tam, to ja jestem dziwny. Myślicie, że jesteście fajni? Nie, nie jesteście.
żeby było jasne. Nie, nie wypowiadam tego w imię internetowego fejmu, nie uważam tego za "zabawne". jaruzelski, jak każda prlowska gnida powinna dawno zgnić w więzieniu lub zostać wygnana do swoich ukochanych sowietów. Oni mieli 25 lat na przyznanie się do swoich błędów, do rozliczenia wszystkich krzywd. Woleli żyć wygodnie w chorym systemie, który sobie stworzyliśmy po okrągłym stole. Nie akceptuję tego, naprawdę się cieszę, że jaruzel nie jest już utrzymywany z pieniędzy moich, czy mojej rodziny. Poszedł do urny, jak przystało na porządnego obywatela. Mam nadzieje, że za rok kolej na baumana .

"Za naród sprzedany piekło cię pochłonie..."
Ostatnio zmieniony 26 maja 2014, 13:27 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 26 maja 2014, 13:19

@D@$ pisze:Ja tam nikomu śmierci nie życzę, tym bardziej nie używałbym słowa "zdechnąć", ale co tam, to ja jestem dziwny. Myślicie, że jesteście fajni? Nie, nie jesteście.
Jestem fajny, ale z innych powodów, a tutaj w ogóle nie ma kwestii 'fajności'.

Nie, nie życzyłem mu śmierci, ja mu życzyłem dokończenia wszystkich spraw sądowych. Jest podejrzany o ogromną ilość przestępstw dokonanych na społeczeństwie. Regularnie od przemiany ustrojowej unikał czegokolwiek, przez co prawdopodobnie uniknął odpowiedzialności.

Wiking napisał bardziej dosłownie to co ja. Aż tak bardzo 'rozliczenie' od 'osądzenia' się różni?

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2014, 13:41

Rozumiem, że elektorat Korwina z przedziału wiekowego 18-40 to są ludzie głupi, a elektorat PO czy SLD z przedziału 40-80 to są ludzie światowi, mądrzy i ich pokoleniowy wkład w Polskę jest tak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, że teraz jesteśmy światowym mocarstwem. Prawda jest jednak taka, że ludzie starsi głosujący w znakomitej większości to tacy ludzie w stylu 'panie jak żyć", albo "za komuny było lepiej", albo "nie wiem na kogo głosować to zagłosuję na tego bo się ładnie uśmiecha albo na tego bo go znam z telewizji" czyli intelektualnie plankton. A Nowa Prawica. Podczas gdy inni wydali grube miliony na kampanie oni wydali ze 100 tysięcy może z hakiem, byli ośmieszani w mediach i zdecydowanie odradzani ludziom. Wniosek? Elektorat NP to ideowcy, którzy nie zważają na inżynierie społeczną, na kształtowanie nastrojów, wierzą w ideologię (w tym przypadku w wolność, wolny rynek, konserwatyzm) i są zmobilizowani. A już porównywanie Korwina-Mikke, który od 40 lat nie zmienił poglądów do Palikota, gościa, który wydał na swoją kampanie kilkanaście milionów (ta do sejmu), miał wówczas czas i wsparcie mediów (dalej ma), typa, który od wydawania katolickiego pisma przeszedł do wojującego ateizmu to jest po prostu nieśmieszny żart. Gdzie Krym, a gdzie Rzym.

ODPOWIEDZ