Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 17:26

Arbuzini pisze:
Il Fenomeno pisze:
AdiJuve pisze:Mnie poza brakiem Gacka i Rossiego a obecnością Immobille reszta nie dziwi.
Poza brakiem jakiego Rossiego? Gacka Ci szkoda? Serio?
Chyba nie doczytał, bo taki w róg wciśnięty ;).
Może chodzi o Fausto Rossiego, w końcu strzelił gola Barcelonie :)
pan Zambrotta pisze:szkoda kontuzji Balzy.
W zasadzie co mu się stało? Bo już tak z pół roku nie gra.
zoff pisze:Myślę, że trzeba otworzyć już pokój 'mundial'. Wiele się dzieje, sypią się powołania, a wczoraj kupiłem album z naklejkami Panini.
Daj spokój, ile ja się tego cholerstwa nazbierał i ile kasy poszło. Najgorzej, że album France '98 gdzieś zaginął po jakimś remoncie. :whistle:
zoff pisze:Ale chyba Cesare nie zabierze ze sobą tylko 6 pomocników? Ten Verratti będzie musiał się znaleźć.
Lippi w 2006 zabrał :D A wśród nich byli Barone który pograł tylko kilka minut z Ukrainą i Camoranesi, który w zasadzie jest skrzydłowym. Ale dobrze jakby Veratti pojechał, tym bardziej że nie musi grać tylko na pozycji Pirlo.

Kiedyś się bardziej emocjonowałem i chyba nie do konca jestem na bieżąco, bo nawet nie wiem jak wygląda taki Rugani :oops: . Teraz najważniejsze żeby pojechali Cassano i Rossi, zwłaszcza ten drugi. To chyba ulubieni napastnicy (gdy zdrowi) Prandelliego. Ale i tak atak jest najbardziej zagadkowy. Ci dwaj o których pisałem, w formie to pewniaki, ale ze zdrowiem różnie. Dalej nieobliczalny Balotelli a reszta to już zawodnicy z potencjałem, ale w zasadzie nie grający jeszcze na takim poziomie, każdy może wypalić albo zawieść. Plus wiekowy Gilardino, który nie wiadomo czy się załapie, ale jego główki mogą się przydać. Jeśli chodzi o obronę i środek pomocy to tradycyjnie jest w czym wybierać.

Co do Llorente to obawiam się, że jednak braknie dla niego miejsca a jak już to będzie grał ogony. Tak to już jest w tej kadrze, ale sukcesy to przyniosło.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 18:07

@D@$ pisze:Daj spokój, ile ja się tego cholerstwa nazbierał i ile kasy poszło. Najgorzej, że album France '98 gdzieś zaginął po jakimś remoncie. :whistle:
Co nie zmienia faktu, że pokój ''mundial'' przydał się tak czy owak. Naklejki Panini lubię to fajna pamiątka. Człowiek wydaje pieniądze na pierdoły, a czasem lubię wrócić do zamierzchłych czasów.

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 18:49

Fakt jest Rossi, sugerowałem się tym,że rano podawali jeszcze,że się waha pomiędzy Rossim i Gackiem;)

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 19:02

Il Fenomeno pisze:Obrazek
Według mnie: Mirante, Maggio, Ranocchia, Cerci, Gilardino, Destro, Montolivo wypadną.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 19:54

Sky Sport w paru przypadkach się pomyliło, a parę godzin przed powołaniami dobrą listę podali na RAI. Fail ze strony Genoi, która gratulowała za pomocą twittera powołania Gilardino i Perinowi, a ten pierwszy został jednak pominięty :lol:

Obrazek

W każdym razie, tak to wygląda. Cóż, będzie miał Prandelli ból głowy z wyborem siedmiu zawodników z pola, których odeśle do domu, ale na pewno wstępnie ma to w głowie poukładane.

Zaryzykowałbym stwierdzenie, że Ogbonna, Giaccherini i Diamanti przegrali Mundial transferami. Szkoda zwłaszcza Gacka, który odegrał przecież ważną rolę na Pucharze Konfederacji.

Obrazek
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 21:05

bendzamin pisze:Zaryzykowałbym stwierdzenie, że Ogbonna, Giaccherini i Diamanti przegrali Mundial transferami. Szkoda zwłaszcza Gacka, który odegrał przecież ważną rolę na Pucharze Konfederacji.
Szczególnie Diamanti przegrał Mundial transferem. Miał szalenie duże szanse na wyjazd i sam wg mnie bardziej przydałby się kadrze, niż jego konkurent Cerci. Świetna lewa noga, na PK grał bardzo dobrze, gol o 3 miejsce z wolnego, szkoda, że wolał grę Chinach (widziałem skrót któregoś z meczów, bawił się Azjatami jak z dziećmi) zamiast Mundial.
Jest Pasqual zamiast Criscito, dobry sezon, świetne dośrodkowania, 4 asysty. Właśnie o nim i o De Silvestrim wcześniej myślałem.

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2014, 12:46

Prandelli dziś dla LGDS: Będziemy pracować nad dwoma-trzema formacjami: 4-3-1-2, 4-5-1 i 3-5-2. Trudniej myśleć o 4-3-3. Nie uważam, że gra trójką w obronie jest przestarzała. Może nie pozwalać myśleć o zwycięstwie, gdy gra się trzema typowymi środkowymi obrońcami i dwoma bocznymi obrońcami na skrzydłach. Jeśli jednak boczni pomocnicy są nastawieni ofensywnie, a jeden ze środkowych obrońców jest specjalistą od gry piłką, tak jak to było za Scali w Parmie, to dlaczego nie? Jeśli gra się przeciwko jednemu napastnikowi, łatwo zmienić wtedy 3-osobową obronę w 4-osobową.

Obrazek

Gazetta widzi te systemy w ten sposób. Jeśli mają rację, to Paletta stoi wysoko w hierarchii Prandellego. Ciekawe, jak na wing-backu wyglądałby Candreva :think:

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 16 maja 2014, 13:39

nie wiem czy ma rację w przypadku Paletty ale w przypadku Cerciego na pewno nie bo on na lewej to chyba nie za bardzo pogrywa... inna sprawa, że przy 4 obrońcach na lewej gra Chiellini co oznacza, że LGDS nie widzi w kadrze porządnego lewego obrońcy... szkoda bo Kielon nie grał na lewej już dobre 2 lata co może się źle skończyć...

a Candreva przy 352? myślę, że w przypadku wariantu ofensywnego o którym mówił Prandelli to chyba jedyne rozsądne rozwiązanie, przy okazji zresztą nieźle zjechał Antka za granie 352 a tak na prawdę między wierszami zasugerował, że to defensywna taktyka bo obrońcy na skrzydłach więc 532...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2014, 20:42

Odpalenie Diamantiego to dziwactwo biorac pod uwage powolanie Destro, a odrzucenie Toniego a powolanie Rossiego to wstyd. Co robi tam Fantanonio i Giuseppe "Szkliwo" Rossi? Do wylotu: Romulo, Rano, Parolo, Cassano, Destro, Darmian, Rossi.

Wyjsciowa 11?

Buffon - De Sciglio, Chiellini, De Rossi, Abate - Pirlo, Marchisio, Montolivo - Candreva, Immobile, Balotelli

do wejscia pierwsi Verratti, Insigne i Cerci :ok:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2014, 13:36

Dobry Mudżyn pisze:Odpalenie Diamantiego to dziwactwo biorac pod uwage powolanie Destro,
Diamanti sam się wyrzucił z kadry transferem do Azji. Nie można też mówić: dziwie się, że nie ma Diamantiego, bo jest Destro, gdyż to dwie różne pozycje. Rywalem Diamantiego był Cerci i szkoda, że Alessandro poszedł do Chin bo lepszym piłkarzem niż Cerci jest.
Druga sprawa, Prandelli weźmie pewnie 2 dziewiątki, czyli odpadnie jeden z trójki Balotelli, Immobile, Destro, a tak naprawdę jeden z dwójki Immobile, Destro. Zważając na fakt, że Ciro został królem strzelców pewnie odpadnie piłkarz Romy, ale trzeba też zauważyć, że Mattia opuścił pół sezonu z powodu kontuzji i gdyby nie to, to kto wie czy by się nie włączył do walki o koronę króla strzelców patrząc jaką miał skuteczność w drugiej części sezonu, stąd nie rozumiem czemu dziwi Cię jego powołanie. 14 meczów od pierwszej minuty, 6 razy wchodził na końcówki i strzelił 13 bramek. 3 mniej od np. Llorente. Jak najbardziej zasłużone powołanie, szkoda, że nie ma więcej miejsc w kadrze, bo by się przydał.

Dobry Mudżyn pisze:a odrzucenie Toniego a powolanie Rossiego to wstyd. Co robi tam Fantanonio i Giuseppe "Szkliwo" Rossi?
Tak samo. Toni i Rossi z Cassano to inne pozycje. Wiesz, może Toni byłby wzięty pod uwagę, gdyby inne, młode dziewiątki nie zaliczyły tak dobrych sezonów.
Dlaczego powołanie Rossiego to wstyd? Jego powołanie było pewne, wystarczy spojrzeć jak postąpił Prandelli z Cassano przed Euro, czekał do końca, tak samo teraz czekał na Rossiego. Nie ma się zresztą co dziwić, bo Rossi to świetny piłkarz. Wrócił do gry w lidze, rozegrał 3 mecze, strzelił 2 bramki i zaliczył "asystę" (w cudzysłowie, bo Cuadrado strzelił bramkę na dwa razy, ale Rossi świetnie go wypuścił na sam na sam). Cassano też to gracz unikatowy, dla którego po prostu nie może zabraknąć miejsca w reprezentacji. Doszedł do dobrej formy fizycznej w Parmie, dobrze przygotował się do Mundialu, więc leci do Brazylii.

Dobry Mudżyn pisze:Do wylotu: Romulo, Rano, Parolo, Cassano, Destro, Darmian, Rossi.
No, żebyś się nie zdziwił, jak 5 z nich będzie w końcowej kadrze :lol: chęć wywalenia przez Ciebie Parolo jest baaardzo dziwna, a chęć wywalenia Rossiego z Cassano to już w ogóle jakiś kosmos :naughty:

Dobry Mudżyn pisze:Wyjsciowa 11?

Buffon - De Sciglio, Chiellini, De Rossi, Abate - Pirlo, Marchisio, Montolivo - Candreva, Immobile, Balotelli

do wejscia pierwsi Verratti, Insigne i Cerci

:doh:

ObrazekObrazek
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2014, 14:53

Parolo zly nie jest, ale po prostu przy tych wszystkich srodkowych obroncach, nie ma dla niego miejsca, zwlaszcza, ze DDR czesto gra na centrze w reprze. Tak samo, Cassano i Destro - wiadomo, ze pierwszym wyborem powinien byc Immobile - a w razie grania 4-3-1-2 - Immobile i Balo.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2014, 15:22

Dobry Mudżyn pisze:Parolo zly nie jest, ale po prostu przy tych wszystkich srodkowych obroncach, nie ma dla niego miejsca,
A to ciekawe bo Parolo jest pomocnikiem.

Dobry Mudżyn pisze:zwlaszcza, ze DDR czesto gra na centrze w reprze.
Nie wiem co to znaczy grać na centrze, ale z kontekstu rozumiem, że na obronie? Często? Zagrał na obronie w reprezentacji może maksymalnie 4-5 meczów, więc o jakim częstym graniu tam mówisz? Tym bardziej, że jeżeli już grywał na obronie w systemie z 3 z tyłu na takiej pozycji jak Bonucci w Juventusie (Ty widzę, proponujesz go w swojej 11, jako stoper w 4 obrońców).

Dobry Mudżyn pisze:Tak samo, Cassano i Destro - wiadomo, ze pierwszym wyborem powinien byc Immobile - a w razie grania 4-3-1-2 - Immobile i Balo.
Nie rozumiem za bardzo, ale tłumaczyłem. Pojadą dwie 9 - Balotelli i np. Immobile, pojadą dwie 10 - Rossi i Cassano. Nie wrzucaj Cassano z Immobile czy Destro do tego samego worka, bo to inne pozycje.

ObrazekObrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2014, 15:39

Obrazek
Według LGdS, wszyscy powołani Bianconeri są pewni wyjazdu do Brazylii, Immobile również. Do obsadzenia pozostały cztery miejsca - dwa w obronie i po jednym w pomocy i w ataku. Dziwią mnie trochę niskie notowania Pepito, ale być może nie przekonuje na treningach :think: W pomocy Verratti uznawany jest za zbyt mało uniwersalnego, w razie czego na pozycji Pirlo mogą grać inni. Parolo ma nad Aquilanim tę przewagę, że jest bardziej wybiegany i częściej trafia do siatki.

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2014, 16:22

Myślę,ze te 4 obstawią jednak Rossi,Parolo,Abate i Maggio/Darmian :)

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2014, 18:46

bendzamin pisze:Obrazek
Według LGdS, wszyscy powołani Bianconeri są pewni wyjazdu do Brazylii, Immobile również. Do obsadzenia pozostały cztery miejsca - dwa w obronie i po jednym w pomocy i w ataku. Dziwią mnie trochę niskie notowania Pepito, ale być może nie przekonuje na treningach :think: W pomocy Verratti uznawany jest za zbyt mało uniwersalnego, w razie czego na pozycji Pirlo mogą grać inni. Parolo ma nad Aquilanim tę przewagę, że jest bardziej wybiegany i częściej trafia do siatki.
No, ciekawe te prognozy. Verratti, Ranocchia za burtą? Rossi niższe notowania niż Cerci a Insigne niż Destro? Ciekawe, jak to się potoczy. Mnie osobiście te procenty zaskakują. Destro tyle samo co Rossi? Bez jaj.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
ODPOWIEDZ