Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2014, 16:43

jakku1 pisze: 10. Obserwujcie newsy dotyczace Pato.
O cholera. Jakiś czas temu zastanawiałem się co tam u niego i doszedłem do wniosku, że jest zdecydowanie za wcześnie, żeby taki zawodnik się skończył, mimo problemów, jakie miał.

Gdyby przyszedł to mógłby być strzał w dziesiątkę. Choć równie dobrze kompletna klapa. Ktoś się orientuje, jak chłopak sobie radzi w Brazylii?

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2014, 17:07

Pato niestety jest szklanką i taki transfer wiązałby się z pewnym ryzykiem. W zeszłym roku, w końcowych dniach mercato była informacja jego agenta o bardzo konkretnej ofercie naszej za niego, ale wolał zostać i przygotowywać siędo mundialu w ojczyźnie. Ale od ramtego czasu trzymam za chłopaka kciuki, gdyby doszedł do nas, byłoby bosko.

Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 maja 2014, 17:07

sebatiaen pisze:Sam Elkann ostatnio powiedział ze idealnym modelem jest Athletico madryt
"h" niepotrzebne :wink:

Przeglądałem dzisiaj telegazetę stacji Italia 1 i wyobraź sobie, że te same słowa wypowiedziała dziś Baśka z AC Mailand.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2014, 17:21

Jeśli mamy wybierać między Drogbą a Moratą to zdecydowanie wolę Iworyjczyka :ok: Za darmo i z pewnością lepszy od Moraty, jego doświadcznie bardzo przydałoby się w LM, co zresztą pokazał w meczach z Juve.

Pato? Not bad. Jak sobie radzi w Corinthians?

Tevez,Llorente,Pato,Drogba,Giabbiadini 8)

Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2014, 17:40

Wojtek pisze:Pato? Not bad. Jak sobie radzi w Corinthians?
Corinthians oddali go, bodaj na wypożyczenie, do Sao Paulo. W Corinthians był krytykowany, marnował dużo sytuacji strzeleckich, ale dopóki trenerem tam był Tite, szkoleniowiec bronił napastnika. Wraz ze zmianą trenera Pato stracił parasol ochronny.

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2014, 17:46

Jak są poważne oferty za Ogbonne, to sprzedawać go i pokombinować z bezgotówkową wymianą Vucinic-Ranocchia. Gość w podobnym wieku, z podobnym potencjałem.

Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 maja 2014, 18:20

Mehehehe pisze:Pato niestety jest szklanką i taki transfer wiązałby się z pewnym ryzykiem. W zeszłym roku, w końcowych dniach mercato była informacja jego agenta o bardzo konkretnej ofercie naszej za niego, ale wolał zostać i przygotowywać siędo mundialu w ojczyźnie.
Szkoda to mogłaby być dobra okazja dla nas. U nas miałby szansę się odbudować, a tak na mundial i tak nie pojedzie.
jakku1 pisze:8. Rozmowy w sprawie Lulicia utknely w martwym punkcie, glownie dlatego, ze Lotito zwariowal i chce jakies kosmiczne pieniadze. Szukamy wyjscia z tej sytuacji. Evra przedluzyl kontrakt, a Conte postawil veto w sprawie przeprowadzki Francuza do Turynu.
Czyli co... telenoweli z Kolarovem ciąg dalszy? :prochno:

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 maja 2014, 18:57

Don Paolo pisze:
sebatiaen pisze:Sam Elkann ostatnio powiedział ze idealnym modelem jest Athletico madryt
"h" niepotrzebne :wink:

Przeglądałem dzisiaj telegazetę stacji Italia 1 i wyobraź sobie, że te same słowa wypowiedziała dziś Baśka z AC Mailand.
Rzecz w tym, że to nie model. To się udało po prostu, regularnie, co jakiś czas zdarza się, że jakiś średni klub dochodzi daleko w LM, niestety dalej nie ma kontynuacji. Najlepsi z tego klubu odchodzą i on ciągle jest średni, nie staje się potęgą.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 maja 2014, 19:00

Dokładnie Fazzi, dlatego Elkann troche nawalił wypowiadając się w ten sposób, mi się takie coś nie podoba bo widać że chce jak najtańszym kosztem wygrać coś z Juve.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2014, 19:23

Ej, jak wygląda sytuacja Berardiego? Może i grał w ogórkowej drużynie ale 16 bramek i dziewięć asyst to jednak nie w tyłek dmuchał.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2014, 19:27

Na samym początku byłem sceptyczny co do pomysłu ściągnięcia Drogby. Teraz myślę jednak, że byłoby to całkiem sensowne rozwiązanie. :-D Facet jest co prawda stary, ale:
1. pozyskalibyśmy go za darmo (fakt faktem zarabiałby co najmniej 3,5 bańki, ale to w dalszym ciągu jedynie gaża); :ok:
2. ma ogromne doświadczenie i umiejętności; :ok:
3. ma bardzo fajne statystyki; :ok:
4. u nas byłby sensownym uzupełnieniem składu, przy czym moglibyśmy zaoszczędzić środki i dołożyć je do jakiegoś innego transferu. :ok:

Coraz pewniejszy jest powrót Gabbiadiniego, być może pojawi się Drogba, może znajdą się środki na Sancheza. :wink:
deszczowy pisze:Ej, jak wygląda sytuacja Berardiego? Może i grał w ogórkowej drużynie ale 16 bramek i dziewięć asyst to jednak nie w tyłek dmuchał.
Teraz nie wróci. Potwierdził to już w wywiadzie. U nas wyląduje za rok.

Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2014, 23:47

Jasne, że jest to dobra opcja, jeżeli ma być tym uzupełnieniem, większość patrzy że ma być wzmocnienie 11 a reszta to lipa, ja jednak bym spokojnie poczekał z komentarzami każdej plotki po przeczytaniu nazwiska, oni na pewno wiedzą co robią, nawet nie wiadmo w którym kierunku wszystko pójdzie i jakie są plany, cierpliwości ;-)

Obrazek
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2014, 02:02

Jeśli do dziś była jakakolwiek szansa na transfer Di Marii do Juventusu to myślę, że po finale LM nie ma już żadnej.Ciekawe czy dalej są na tej stronie ludzie, którzy kręcili nosem na plotki o wymianie Pogba <=> Di Maria i Coentrao. Real musiałby być głupi, żeby sprzedać go, a jak już to za mniej niż 65-70 milionów

Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2014, 08:54

Klopp ponoć zdesperowany, aby pozyskać Immobile, a Richmond Boakye według niektórych doniesień ma być włączony w ramy transferu, bodaj Pereyry. Ciekawy artykuł o napastniku Elche jest na Bleacher Report: http://bleacherreport.com/articles/2021 ... ond-boakye

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 maja 2014, 09:16

Szczerze mówiąc wolę Drogbę na rok jako rezerwowego niż Vucinicia.
A za Di Marię Real może żądać tyle samo co za Oezila.

Zablokowany