Ligue 1
- Arbuzini
- Juventino
Toulalan, Moutinho, James Rodriguez, Kondogbia. Gwiazdory to to może nie są, ale ani do "nestorów" ani do "nieznanych" się z pewnością nie łapią. Na szybciora zlepili tam naprawdę sensowną ekipę. Zajęli takie miejsce na jakie mieli kadrę.zahor pisze:i całej rzeszy szerszej publiczności nieznanych graczy to już jest coś znacznie większego niż łatanie dziur w dachu
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ja powiem więcej, jeśli dostajesz zawodników za takie pieniądze, widzą się po raz pierwszy i generalnie nie możemy mówić w ogóle o takich rzeczach jak zgranie to naprawdę wynik Ranieriego mnie przekonuje. Ba, dostał kilku młokosów z ogromnymi zarobkami i nie było jakoś słychać o problemach w szatni Monaco. Ranieri wykonał swoje zadanie. Myślę, że nie ma trenera na świecie, który w sezonie 13/14 prowadząc Monaco wyprzedziłby PSG. Wylatuje, bo jest za mało medialny? Być może. Kadra Monaco z tego sezonu jest naprawdę bardzo... zróżnicowana. Są zawodnicy róbiący różnicę, ale np. Carvalho czy Abidal to zgrane nazwiska z których cieżko jest wycisnąć coś więcej.
Transfer Berbatova - mistrz. Ten facet to naprawdę klasa. Żałuję, że do nas nie trafił dwa lata temu. Mielibyśmy kawał napadziora.
Transfer Berbatova - mistrz. Ten facet to naprawdę klasa. Żałuję, że do nas nie trafił dwa lata temu. Mielibyśmy kawał napadziora.
- pumex
- Juventino
Moment, Stary, nigdzie nie napisałem, że wynik Ranieriego z tego sezonu nie jest dobry, bo jest, tak samo jak dobre było drugie miejsce z Juve, zwłaszcza patrząc na ówczesny skład. Ja zwyczajnie stwierdzam fakt: Siwy nie jest człowiekiem od budowania zwycięskiej ekipy i szacun, że Monaco się w tym połapało dość szybo i mimo wicemistrzostwa postanowili sięgnąć po kogoś, kto być może ma w sobie ukryte to słynne DNA zwycięscy. Nie po to kurek z pieniędzmi jest tam odkręcony dość mocno, żeby zadowalać się drugimi miejscami i Pucharami Francji. Prawdopodobnie nie chodzi też jedynie o głośne nazwisko na ławce trenerskiej, bo ekipę z Księstwa najpewniej obejmie szerzej nieznany, dotychczasowy szkoleniowiec Sportingu Lizbona.pan Zambrotta pisze:ci wszyscy hejterzy Ranieriego powinni wyłączyć telegazetę i włączyć myślenie. Wystarczy popatrzeć na skład, jakim dysponował Ranieri i wicemistrzostwo ligue 1 jako beniaminek z połową składu nadającą się na szrot, brakiem ławki i kontuzją falcao należy uznać za spore osiągnięcie. Szkoda, bo Ranieri miał drugi raz okazje trenować drużynę, która ma przed sobą petrodolarowe mercato, a zostaje zwolniony, bo ma przyjść bardziej medialny trener.
Do tej pory mam w pamięci pewien wywiad Ranieriego, w którym ten odpowiada na zaczepki. Dziennikarz pyta się Siwego: "co pan osiągnął podczas swojej 30-letniej kariery?" a Dziadek mu odpowiada: "no jak to co? odkryłem Lamparda!" :lol:

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
pumex dobrze pisze
może nawet nie tyle połapali się co od razu o tym wiedzieli i zatrudnienie go to był strzał w 10 bo zrobił awans a późnej zdobył 2 miejsce w które prawdopodobnie celowali, jakoś tam ukształtował po swojemu tych młodych zawodników etc, a teraz przyjdzie ktoś kto może nie za sezon ale za dwa będzie w stanie powalczyć o mistrza, bo Ranieri jak wiadomo nie jest w tym najlepszy, ma za to setki innych cech dla których z pewnością go zatrudnili... i przez które się z nim rozstali ;]
ps. kto tam odpowiada za tego typu decyzje?

ps. kto tam odpowiada za tego typu decyzje?
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- pumex
- Juventino
Nie jestem pewny, ale chyba duet Rybolovlev-Vasilyev. Właśnie a propos tego pierwszego - dziś w Faktach mówili, że koleś zdradził swoją żonę z jakąś supermodelką, przez co był zmuszony się rozwieść, na czym stracił 4,5 miliarda (!) dolarów - najdroższy rozwód w historii. Ot, taka ciekawostka, choć... kto wie, być może będzie to miało jakieś małe przełożenie na transfery MonacoMaly pisze:ps. kto tam odpowiada za tego typu decyzje?

- wagner
- Juventino
http://www.transfery.info/65464,monaco- ... transferowSorek21 pisze:Monaco się w porę połapało że dla Ranieriego maksimum to miejsce numer 2 . Siwy dobrze wykonał swoją robotę ale oni mierzą wyżej.
Coś przebąkuje że wielkich transferów nie będzie. Ups
PS: Mówienie że TO Monaco ma zagrozić PSG ma się obecnie tak jak zagrożenie Juventusu przez Neapol.
Akurat dobrych pozycji do czytania to mi nie brakuję wieć rzeczywiście ekonomiczne wykłady na JuvePoland mnie omijają. Sorry.zahor pisze:Kolega za rzadko czyta JuvePoland i nie wie, że tak się robi w konia kontrahentów - trzeba udawać że się nie ma pieniędzy. Idziesz do prezesa takiego i takiego klubu i pytasz:(...)
PS2: Możliwe że jest to bełkot, ale akurat przy zdaniach o finansowe fair play bym się zatrzymał.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2014, 21:43 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.
- zahor
- Juventino
Kolega za rzadko czyta JuvePoland i nie wie, że tak się robi w konia kontrahentów - trzeba udawać że się nie ma pieniędzy. Idziesz do prezesa takiego i takiego klubu i pytasz:wagner pisze:http://www.transfery.info/65464,monaco- ... transferow
Coś przebąkuje że wielkich transferów nie będzie. Ups
-Ile kosztuje X?
-No, jest jeszcze młody i perspektywiczny, a już bardzo dobry, niespecjalnie mamy go kim zastąpić, zresztą ostatnio przedłużył z nami kontrakt. Poniżej czterdziestu baniek nie mamy o czym dyskutować.
-Ale my jesteśmy biedni.
-A, jak tak to spoko, dwadzieścia wystarczy.
W tej chwili Wasiljew tłumaczy sobie translatorem google komentarze objaśniające jak sprowadzić Sancheza za 8 milionów i Quagliarellę zastanawiając się którego ze swoich piłkarzy zaoferować w miejsce naszego Ety Bety. Nieoficjalnie mówi się że chcą im wcisnąć Flavio Romę korzystając z faktu, że z Barcelony odchodzi Pinto.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Kolejny piłkarz przejmuje 'znaczacy' klub Ligę.
Nie Zizou, a jego kolega Willy Sagnol który do tej pory zajmował sie kadrą U-21 przejmuje stery Girondins de Bordeaux.
Obrońcą był swietnym,ciekawe jak sobie poradzi.
Upd: Jak widac roszad trenerskich w czołowych klubach ligi francuskiej ciąg dalszy. Pan o niechlubnym nazwisku tj.Hubert Fournier po 4 latach w Reims przejmuje Lyon.
Nie Zizou, a jego kolega Willy Sagnol który do tej pory zajmował sie kadrą U-21 przejmuje stery Girondins de Bordeaux.
Obrońcą był swietnym,ciekawe jak sobie poradzi.
Upd: Jak widac roszad trenerskich w czołowych klubach ligi francuskiej ciąg dalszy. Pan o niechlubnym nazwisku tj.Hubert Fournier po 4 latach w Reims przejmuje Lyon.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
PSG na otwarcie sezonu przegrywa z Reims 2-1. "Chcący do nas wrócić" Ibra z 5 metra na pusta wali w słupek i nie strzela karnego, mimo to, jedna bramkę ma już na swoim koncie
. Pastore wydaje się być najjaśniejszym punktem Paryżan w tym spotkaniu. Szkoda, że nie mamy na niego szans.

- Wojtek
- Juventino
Cavani dostał żółtą kartę za to, że "strzelał" sam nie wiem do kogo, w konsekwencji czerwoną ;D To chyba jakaś nowość i za tego typu zachowanie po bramce nigdy nie było kartek? Np Tevez za "rozstrzelanie" Artemio Franchi nie dostał karteczki :lol:
- Pabloz9
- Juventino
Trzeba wziąć pod uwagę jeszcze kontekst polityczny. Imigranci z południa, ISIS etc.Wojtek pisze:
Cavani dostał żółtą kartę za to, że "strzelał" sam nie wiem do kogo, w konsekwencji czerwoną ;D To chyba jakaś nowość i za tego typu zachowanie po bramce nigdy nie było kartek? Np Tevez za "rozstrzelanie" Artemio Franchi nie dostał karteczki :lol:
Moim zdaniem obie żółte dla Cavaniego słuszne.
"I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego."
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego."
- mateo369
- Juventino
o ile pierwsza kartka jest kontrowersyjna o tyle druga już nie. Pociągnął sędziego za rękę naruszając jego nietykalność. Choć wg wp Cavani: "natychmiast podbiegł do sędziego, chcąc się wytłumaczyć, ale delikatnie go potrącił". Nie ma to jak być "redaktorem" i napisać o sytuacji, której się nie widziało i nawet nie chciało się zerknąć na youtube....Wojtek pisze:
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- M.R.
- Juventino
Kartka za celebrację rzeczywiście absurdalna, ale drugą żółtą dostał za dyskusję z sędzią i szarpnięcie go za rękę. Gdyby utrzymał nerwy na wodzy to nie wyleciałby z boiska.Wojtek pisze:
"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
- Makiavel
- Juventino
Ale sędziego ponosiło w tym meczu. Kartki zupełnie dawane nie z duchem gry, zarówno ta pierwsza dla Cavaniego, jak i te drugie dla graczy drużyny przeciwnej.
Choć lepszy jeszcze był sędzia gdzieś tam w Hondurasie, który wyrzucił bramkarza i dał czerwoną kartkę za to, że bramkarz przed wybiciem piłki klepną napastnika w tyłek gdy ten wybiegał z pola karnego.
Choć lepszy jeszcze był sędzia gdzieś tam w Hondurasie, który wyrzucił bramkarza i dał czerwoną kartkę za to, że bramkarz przed wybiciem piłki klepną napastnika w tyłek gdy ten wybiegał z pola karnego.