Mercato (Lato 2015)
- jakku1
- Juventino
Plotki mowia o... 4.5m euro rocznie i kontrakcie do 2018 roku. Dla Conte. Oficjalka na dniach (wtorek?). Podobno.
Mam nadzieje, ze tak sie to skonczy i trzymam kciuki. Aha, mercato podobno tez ma byc ciekawe
. Zobaczymy.
Mam nadzieje, ze tak sie to skonczy i trzymam kciuki. Aha, mercato podobno tez ma byc ciekawe

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- jarmel
- Redaktor
Trzymam kciuku aby tak byłojakku1 pisze:Plotki mowia o... 4.5m euro rocznie i kontrakcie do 2018 roku. Dla Conte. Oficjalka na dniach (wtorek?). Podobno.
Mam nadzieje, ze tak sie to skonczy i trzymam kciuki. Aha, mercato podobno tez ma byc ciekawe. Zobaczymy.

#AllegriOut
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Czytałem dziś, że w piątek wieczorem odbyło się potajemne spotkanie, które ponoć obie strony bardzo do siebie zbliżyło.jakku1 pisze:Plotki mowia o... 4.5m euro rocznie i kontrakcie do 2018 roku. Dla Conte. Oficjalka na dniach (wtorek?). Podobno.

Już w trakcie dzisiejszego spotkania, jak i po nim można było zaobserwować, że porozumienie jest blisko - Conte cieszyło się w trakcie przejazdu jak dziecko, podpisał transparent "Sempre Con-Te", a trakcie meczu co chwilę się wzruszał, gdy nasi kibice skandowali jego nazwisko.

- Arbuzini
- Juventino
W czasach reality show i z włoską mentalnością tak myślałem, że sprawa w końcu wyhamuje. Media wszystko rozdmuchały, sensacja świetnie się sprzedaje.
Zastanawiam się po co nam Evra. Swoje zdanie o bocznych obrońcach 32+ już wyraziłem. Jak już mamy mieć w obronie kogoś kto robi błędy to niech to przynajmniej będzie młody zawodnik, który może z tego wyciągnąć jakąś lekcję. Patrice był kiedyś świetnym piłkarzem, ale na każdego przyjdzie czas. Jeśli weźmiemy Francuza, a odpuścimy Murru to pozostanie niesmak. Choć szansa, że Włoch nigdy nie dorówna poziomem do czasów świetności zawodnika ManU jest całkiem spora to sam zamysł tej operacji mnie odrzuca.
Zastanawiam się po co nam Evra. Swoje zdanie o bocznych obrońcach 32+ już wyraziłem. Jak już mamy mieć w obronie kogoś kto robi błędy to niech to przynajmniej będzie młody zawodnik, który może z tego wyciągnąć jakąś lekcję. Patrice był kiedyś świetnym piłkarzem, ale na każdego przyjdzie czas. Jeśli weźmiemy Francuza, a odpuścimy Murru to pozostanie niesmak. Choć szansa, że Włoch nigdy nie dorówna poziomem do czasów świetności zawodnika ManU jest całkiem spora to sam zamysł tej operacji mnie odrzuca.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Po co Evra? Powalczmy lepiej z sympatyczną drużyną Fiołków o Cuadrado. Skok jakościowy znaczny, w przeciwieństwie do sprowadzenia do nas leciwego negrito który na dodatek niszczy szatnię.
BESTER MANN, BESTEEER !

- SKAr7
- Juventino
Trochę tak, jakbyś się pytał czemu stawiamy na Sancheza, zamiast powalczyć o Messiego.Dobry Mudżyn pisze:Po co Evra? Powalczmy lepiej z sympatyczną drużyną Fiołków o Cuadrado. Skok jakościowy znaczny, w przeciwieństwie do sprowadzenia do nas leciwego negrito który na dodatek niszczy szatnię.
Nie dla Evry. Z przodu liceum, z tyłu muzeum. I to takie jakiego nie było u nas odkąd w Primaverze rozpuścił się Grosso. A z drugiej strony to lepsze, niż płacenie w gotówce więcej niż 10 milionów za Lulicia.
- kosciu88
- Juventino
Co wy chcecie od Evry?
1.Za darmo
2. Kontrakt ma dostac 2,5mln czyli nie za duzo
3. Ograny w EP
4. Az taki stary nie jest, 2 lata spokojnie pociagnie.
Jesli Lazio chce faktycznie 15 mln za Lullica ktory jakosci pierwszego skladu nam nie podniesie (jest slabszy od Asy) to lepiej zaklepac za darmo Evre i te 15 baniek przeznaczyc na kogos kto zrobi roznice w skladzie.
O Cuardado bedzie cholernie ciezko a poza tym on jest bardziej prawym wahadlowym/skrzydlowym niz lewym.
1.Za darmo
2. Kontrakt ma dostac 2,5mln czyli nie za duzo
3. Ograny w EP
4. Az taki stary nie jest, 2 lata spokojnie pociagnie.
Jesli Lazio chce faktycznie 15 mln za Lullica ktory jakosci pierwszego skladu nam nie podniesie (jest slabszy od Asy) to lepiej zaklepac za darmo Evre i te 15 baniek przeznaczyc na kogos kto zrobi roznice w skladzie.
O Cuardado bedzie cholernie ciezko a poza tym on jest bardziej prawym wahadlowym/skrzydlowym niz lewym.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Jakku zawodzi. Godzina 11 w Poniedziałeka nie ma jeszcze jego felietonu plotek który podnosi cisnienie.
Alexis juz w u nas. Rączki zacieramy. Vidal juz nigdy nie odejdzie!:P
Alexis juz w u nas. Rączki zacieramy. Vidal juz nigdy nie odejdzie!:P
Ostatnio zmieniony 19 maja 2014, 10:53 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 1 raz.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Adrian27th pisze:Jakku zawodzi. Godzina 11 w Poniedziałeka nie ma jeszcze jego felietonu plotek który podnosi cisnienie.
Ta cisza chyba bardziej podnosi ciśnienie?

- pumex
- Juventino
Bo na razie nic specjalnego się raczej nie dzieje. Wszyscy piją wodę z ogórków na kacaMehehehe pisze:Ta cisza chyba bardziej podnosi ciśnienie?Adrian27th pisze:Jakku zawodzi. Godzina 11 w Poniedziałeka nie ma jeszcze jego felietonu plotek który podnosi cisnienie.
Odnośnie Conte, parę źródeł podaje, że kluczowe spotkanie będzie dziś wieczorem, natomiast inne, że we wtorek lub w środę. Panuje względny optymizm w tej sprawie, jedynie kochani rzymianie z CdS coś próbują mącić pisząc "kibice Juve z Conte, władze Juve z Mihajloviciem"

- Virgil
- Juventino
Ciekawe jak ma to wyglądać chyba bardzo dużo zależy od Conte, jeżeli ma zostać to powinien dostać to czego chce, oczywiście w granicach naszych możliwości finansowych, jeżeli nie chce Immobile to go sprzedajmy.
Sanchez, Evra, Morata, Baselli + Gabbiadini to ciekawe rozwiązanie na mercato, tym bardziej że transakcje można przeprowadzić przed MŚ i przy przedłużeniu kontraktu z Conte można spokojnie przygotowywać drużynę do nowego sezonu, licząc jeszcze na jakieś okazje.
Przydałby się jednak jeszcze ktoś na prawą obronę, gdyż oprócz Lichego, nie mamy tam nikogo a jakoś nie słychać żadnych plotek o prawym obrońcy obrońcy. Po pierwsze Lichy potrzebuje klasowego zmiennika po drugie jest w tym wieku, że nie wiemy kiedy straci trochę na motoryce, może to być za 4 miesiące a może za rok.
Nie sądzę też aby w tym sezonie wrócił Berardi jak przyjdzie Sanchez nie będzie miał Berardi gdzie po prostu grać. Tym bardziej, że podobno mamy jakąś słowną umowę że pogra jeszcze rok w Sassuolo. Rozwiązanie chyba optymalnego dla nas, dla niego i Sassausolo.
Takie transfery + ktoś na prawą stronę dodatkowo pozwalają tam również płynnie przejść z 3-5-2 na 4-3-3
Buffon-Caceres-Bonucci-Chellini-Lichy-Pogba-Pirlo-Vidal-Asamoah-Llorente-Tevez
Buffon-Lichy-Bonucci-Chellini-Evra-Pogba-Vidal-Pirlo-Sanchez-Llorente-Tevez.
Finansowo też nas spokojnie chyba na to stać i powinno zostać na jakiegoś prawego obrońcę
Sanchez, Evra, Morata, Baselli + Gabbiadini to ciekawe rozwiązanie na mercato, tym bardziej że transakcje można przeprowadzić przed MŚ i przy przedłużeniu kontraktu z Conte można spokojnie przygotowywać drużynę do nowego sezonu, licząc jeszcze na jakieś okazje.
Przydałby się jednak jeszcze ktoś na prawą obronę, gdyż oprócz Lichego, nie mamy tam nikogo a jakoś nie słychać żadnych plotek o prawym obrońcy obrońcy. Po pierwsze Lichy potrzebuje klasowego zmiennika po drugie jest w tym wieku, że nie wiemy kiedy straci trochę na motoryce, może to być za 4 miesiące a może za rok.
Nie sądzę też aby w tym sezonie wrócił Berardi jak przyjdzie Sanchez nie będzie miał Berardi gdzie po prostu grać. Tym bardziej, że podobno mamy jakąś słowną umowę że pogra jeszcze rok w Sassuolo. Rozwiązanie chyba optymalnego dla nas, dla niego i Sassausolo.
Takie transfery + ktoś na prawą stronę dodatkowo pozwalają tam również płynnie przejść z 3-5-2 na 4-3-3
Buffon-Caceres-Bonucci-Chellini-Lichy-Pogba-Pirlo-Vidal-Asamoah-Llorente-Tevez
Buffon-Lichy-Bonucci-Chellini-Evra-Pogba-Vidal-Pirlo-Sanchez-Llorente-Tevez.
Finansowo też nas spokojnie chyba na to stać i powinno zostać na jakiegoś prawego obrońcę
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Tak teraz patrze, analizuje i niebezpiecznie sie robi u nas.
Jak sciagniemy Sancheza i przejdziemy na 4-3-3 albo inny twór to
w naszym składzie będzie TYLKO 4 Włochów.
Dawno chyba tak nie było ;>
Jak sciagniemy Sancheza i przejdziemy na 4-3-3 albo inny twór to
w naszym składzie będzie TYLKO 4 Włochów.
Dawno chyba tak nie było ;>
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- evilboy
- Juventino
Najnowsze newsiki prosto z tuttojuve:
(1) Arsenal i Liverpool są zdecydowane sprowadzić Sancheza. Ci drudzy oferują ponoć 24,5 mln euro, Barcelona nadal chce 30. My jesteśmy w stanie zapłacić 25 mln, pisze się także o możliwości dołączenia do transakcji Llorente lub Vidala, ale dla mnie to czysta abstrakcja.
(2) Agnelli rozmawiał z mamą Pogby
Andrea miał powiedzieć p. Pogbowej, że jej syn jest dla nas fundamentalnym graczem i chcemy go zatrzymać, w nadziei, że ta przekona swoją czarną pociechę do pozostania i przedłużenia kontraktu. Trochę dziwny sposób prowadzenia negocjacji kontraktowych, ale możemy to Agnelliemu wybaczyć, pewno był pijany po wczorajszym celebrowaniu
Szanse pozostania Paula zwiększa także rzekome skreślenie go z listy celów transferowych przez PSG.
(3) Lazio chce naszą białą pociechę, Berardiego. Ja jednak mam nadzieję, że Berardi dołączy do Juve.
(1) Arsenal i Liverpool są zdecydowane sprowadzić Sancheza. Ci drudzy oferują ponoć 24,5 mln euro, Barcelona nadal chce 30. My jesteśmy w stanie zapłacić 25 mln, pisze się także o możliwości dołączenia do transakcji Llorente lub Vidala, ale dla mnie to czysta abstrakcja.
(2) Agnelli rozmawiał z mamą Pogby

(3) Lazio chce naszą białą pociechę, Berardiego. Ja jednak mam nadzieję, że Berardi dołączy do Juve.
"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- kosciu88
- Juventino
A nie zaklepalismy sobie czasem Davida Zapacoste?Virgil pisze:
Moze i nie jest jakims znanym pilkarzem ale z tego co o nim mowia to koles jest bardzo utalentowany.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti