Mercato (Lato 2015)
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Jakku - jak sytuacja Antosia? Podobno wszystko na dobrej drodze i robi sie cieplo znowu miedzy naszymi. Prawda?
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- jakku1
- Juventino
Tutaj Pumi i Mrozzi trzymaja reke na pulsie i robia swietna robote, ja szczerze mowiac nie mam nerwow aby bardziej zajmowac sie tematem przyszlosci naszego treneraAdrian27th pisze:Jakku - jak sytuacja Antosia? Podobno wszystko na dobrej drodze i robi sie cieplo znowu miedzy naszymi. Prawda?

Gabbiadini jest prawie pewny. Nani - dosc blisko. Lulic mysle, ze tez u nas ostatecznie wyladuje. Tak samo jak Baselli. Kwestie Sancheza/Cuadrado/innego skrzydlowego, stopera (Ranocchia), Bonaventury, Berardiego i Moraty pozostaja otwarte.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- pablo1503
- Juventino
To są jaja. Jak wydamy na tego grajka co najmniej 15mln, to strzelimy sobie po prostu w kolano.jakku1 pisze:- Morata
Włoch ze znaczkiem zapytania? Czyli, że jak Conte odejdzie, to mało realne, że do Nas wróci? Ze niby większe są szanse, że zagra u Nas, jak jest Antek? Nie powinno być przypadkiem na odwrót?jakku1 pisze:- Berrardi?
Powinien być jednym z priorytetów bez względu na to kim będzie trener. Barcelona oczekuje podobno tylko 22mln, więc powinniśmy kuć żelazo póki gorące.jakku1 pisze:- Sanchez?

na TT pojawiło się info, ws. Lulic, iż w niedziele,żegna sie z kibicami Lazio i odchodzi. Jeśli Juve jest jedynym zainteresowanym to raczej mamy odpowiedz.jakku1 pisze:Tutaj Pumi i Mrozzi trzymaja reke na pulsie i robia swietna robote, ja szczerze mowiac nie mam nerwow aby bardziej zajmowac sie tematem przyszlosci naszego treneraAdrian27th pisze:Jakku - jak sytuacja Antosia? Podobno wszystko na dobrej drodze i robi sie cieplo znowu miedzy naszymi. Prawda?.
Gabbiadini jest prawie pewny. Nani - dosc blisko. Lulic mysle, ze tez u nas ostatecznie wyladuje. Tak samo jak Baselli. Kwestie Sancheza/Cuadrado/innego skrzydlowego, stopera (Ranocchia), Bonaventury, Berardiego i Moraty pozostaja otwarte.
Jeśli ktoś inny jeszcze wyraza tak wielką wolę jak Juve, pozyskania Bosniaka to może będzie jeszcze walka.
- jakku1
- Juventino
Morate chcemy wypozyczyc, z opcja wykupu po roku za 15m. Real negocjuje poniewaz chcieliby miec mozliwosc ewentualnego odkupienia karty Alvaro w przyszlosci. No i oczywiscie bardziej odpowiada im sprzedaz, a nie roczne wypozyczenie.pablo1503 pisze:To są jaja. Jak wydamy na tego grajka co najmniej 15mln, to strzelimy sobie po prostu w kolano.jakku1 pisze:- MorataWłoch ze znaczkiem zapytania? Czyli, że jak Conte odejdzie, to mało realne, że do Nas wróci? Ze niby większe są szanse, że zagra u Nas, jak jest Antek? Nie powinno być przypadkiem na odwrót?jakku1 pisze:- Berrardi?Powinien być jednym z priorytetów bez względu na to kim będzie trener. Barcelona oczekuje podobno tylko 22mln, więc powinniśmy kuć żelazo póki gorące.jakku1 pisze:- Sanchez?
Berardiego kwestia jest otwarta ale nie ze wzgledu na Conte a na inne czynniki. On byl obiecany Sassuolo na jeszcze jeden sezon i to glownie opory ze strony Sassuolo powoduja, ze nie wiadomo gdzie skonczy ostatecznie Wloch. Niby nie maja nic do powiedzenia, bo my mamy grajaca polowke chlopaka, ale nikt u nas nie chce sobie psuc bardzo dobrych relacji z Sassuolo. Sam Berardi tez raczej wolalby zostac na jeszcze jeden sezon tam. Tutaj te szanse sa pol na pol, 50% ze wroci, 50% ze jeszcze pogra w Sassuolo.
A Sanchez/Cuadrado/inny skrzydlowy to jest jeden z priorytetow : ) Ale wiadomo jak to jest z Marotta kiedy chodzi o wydanie grubszej gotowki.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- pumex
- Juventino
Naprawdę wiele wskazuje na to, że Morata to jest przede wszystkim pomysł Conte, a nie Marotty czy Paraticiego. Nawet gdzieś ostatnio (z tydzień temu?) Conte publicznie chwalił Moratę, mówił, że uważa go za piłkarza z dużym potencjałem, który szybko może stać się zawodnikiem robiącym różnicę na boisku.pablo1503 pisze:To są jaja. Jak wydamy na tego grajka co najmniej 15mln, to strzelimy sobie po prostu w kolano.jakku1 pisze:- Morata
Trochę... nie, wróć. Bardzo dziwi mnie, że media na tę samą pozycję jednym tchem wymieniają nazwisko Cuadrado tuż po nazwisku Sancheza. To trochę tak, jakby przy Isli postawić Berardiego :doh: Naprawdę mocno liczę, że jeśli mamy grać 4-3-3 to damy sobie spokój z próbą ściągnięcia Kolumbijczyka i wszystko postawimy na Chilijczyka, dla którego prawy atak jest całkowicie naturalną pozycją, a nie jakąś kombinowaną jak w przypadku Cuadrado.jakku1 pisze:A Sanchez/Cuadrado/inny skrzydlowy to jest jeden z priorytetow

- pablo1503
- Juventino
Widziałem go kilka razy w akcji i nie można stwierdzić, że jest jakiś tragiczny. Ostatnio zakończył jakąś tam serię kilka meczów, w których zdobywał chociaż jedną bramkę. Piłka nożna to przewrotny sport. W jednym sezonie piłkarz nic nie pokazuje, a w następnym roku może być jednym z najlepszych. Chociażby Ramsey, który nic nie grał przez kilka lat, a nagle okazał się jednym z lepszych pomocników BPL. Może nawet najlepszym do momentu kontuzji.pumex pisze:Naprawdę wiele wskazuje na to, że Morata to jest przede wszystkim pomysł Conte, a nie Marotty czy Paraticiego. Nawet gdzieś ostatnio (z tydzień temu?) Conte publicznie chwalił Moratę, mówił, że uważa go za piłkarza z dużym potencjałem, który szybko może stać się zawodnikiem robiącym różnicę na boisku.pablo1503 pisze:To są jaja. Jak wydamy na tego grajka co najmniej 15mln, to strzelimy sobie po prostu w kolano.jakku1 pisze:- Morata
Albo Pogba, który nie dostawał szans w UTD, a na jego pozycji Sir Fergi wolał postawić na starego Japończyka, albo prawego obrońcę.
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że Real chce podobno wpisać klauzulę odkupu, gdyby się chłopak wybił. Ściągniemy go, zrobimy z niego gwiazdę, a Real go ściągnie z powrotem za połowę ceny?

Chociaż oni mają takie środki na transfery i takie zachcianki, że wątpię, aby zaprzątali sobie głowy Moratą.

- SKAr7
- Juventino
A mnie ani trochę, raczej na odwrót. Różnica klas jest dyskusyjna, ale rzecz w tym- Sanchez zagra na prawym ataku w 4-3-3. Tyle. Cuadrado na prawym ataku w 4-3-3, na prawym wingbacku w 3-5-2, od biedy też może wejść w środek pomocy. I nic z tego nie będzie rozwiązaniem dla niego nowym. W cenie jednego zawodnika dostajemy tak ze trzech.pumex pisze: Trochę... nie, wróć. Bardzo dziwi mnie, że media na tę samą pozycję jednym tchem wymieniają nazwisko Cuadrado tuż po nazwisku Sancheza.
Tu mamy chłopaka, który gra równo odkąd się pojawił we Włoszech, tam gościa, który wypalił w tym sezonie, ale w zeszłym wypracował sobie w klubie status jakim w swoim czasie cieszył się u nas Amauri. Z drugiej strony ten drugi ma niezaprzeczalnie lepszy sezon za sobą.
Ale prawe skrzydło "kombinowaną" pozycją dla Kolumbijczyka? Chyba mało go widziałeś w tym sezonie
Sprzedanie Vidala jest dla mnie dopuszczalne tylko w jednym przypadku- jeśli ma się wcielić w piłkarską wersję Brandona Roya/Derricka Rose'a i to wina jego kolan, że grał tak, a nie inaczej przez ostatnie pół roku.
Z cofniętym się zgodzę, ale to tylko w roli zmiennika. Inaczej trzeba by Teveza posadzić, co jest pomysłem poronionym z definicji. Z lewym mam wątpliwości. Nie do końca łapię jakich dokładnie umiejętności i kontroli w poszczególnych nogach wymaga Tonio od tej pozycji. Może się okazać, że umiejętność gry Alexisa na lewym skrzydle jest nam tak przydatna, jak Asy w środku pomocy.Arbuzini pisze:Na lewym też zagra, a i w roli cofniętego napastnika zaliczył bardzo udany sezon.SKAr7 pisze:Sanchez zagra na prawym ataku w 4-3-3. Tyle.
No i jasne, Alexis wydaje się na dziś dzień realny, Cuadrado trzeba na dziś dzień położyć gdzieś między Messim, a Czerwonym Kapturkiem.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2014, 16:33 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arbuzini
- Juventino
Cuadrado występował nawet w roli napastnika. Mam poważne wątpliwości, czy na rynku jest inny zawodnik równie uniwersalny i dobry w tym co robi. Chyba tylko Bale. Jedyne co w jego przypadku może budzić wątpliwości to cena i brak doświadczenia w LM. Dla Antka nie stanowi to raczej argumentu przeciw, gdyż lubi on zawodników o takich cechach.
Czynnikiem decydującym jest tutaj bardziej cena. W przypadku gdyby aspekty ekonomiczne były identyczne zdecydowalibyśmy się raczej na Kolumbijczyka.
Na lewym też zagra, a i w roli cofniętego napastnika zaliczył bardzo udany sezon.SKAr7 pisze:Sanchez zagra na prawym ataku w 4-3-3. Tyle.
Czynnikiem decydującym jest tutaj bardziej cena. W przypadku gdyby aspekty ekonomiczne były identyczne zdecydowalibyśmy się raczej na Kolumbijczyka.
- pumex
- Juventino
SKAr7, albo nie zrozumiałeś o co mi chodzi, albo ja się niejasno wyraziłem
Mnie dziwi, że media sugerują, jakoby Marotta-Conte na pozycję prawego napastnika mieli dwóch głównych kandydatów: Sancheza i Cuadrado, podczas gdy obaj, choć mogą grać na tej pozycji, są zawodnikami o zupełnie innej charakterystyce i to mnie właśnie dziwi, bo zazwyczaj poszukuje się kogoś o określonej charakterystyce na daną pozycję. To tak jakby szukać napastnika i zastanawiać się pomiędzy Mario Gomezem i El Shaarawym.
Natomiast to co ja osobiście wolałbym widzieć to już inna sprawa
Akurat Violę oglądałem w tym sezonie naprawdę regularnie, nawiasem mówiąc często w dużej mierze właśnie dla Cuadrado, i choć faktycznie nieraz grywał on na prawym ataku, to jednak dużo bardziej podoba mi gdy jest głębiej cofnięty, a jeśli już ma pełnić rolę napastnika, to ciekawej wygląda po lewej. Cuadrado nie jest napastnikiem, co widać w jego występach na każdym kroku. Te atuty, które wyróżniają go jako wahadłowego, nie są już tak uwypuklone gry gra na linii z napastnikami - tam trzeba dużo więcej pomyślunku i sprytu. Jeśli mamy go sprowadzać bo jest wszechstronny, ustawiać go w ataku i grać z nim jakimś fałszywym 4-3-3 będącym tak naprawdę prawie-3-5-2 to ja za takie przekłamanie dziękuję.
Natomiast to co ja osobiście wolałbym widzieć to już inna sprawa

- SKAr7
- Juventino
Fakt, w pierwszym zdaniu nie dość mocno zaznaczyłeś, że chodzi Ci o pozycję, a potem ja zawaliłem i pobieżnie przejechałem po analogii Isli z Mico. Sorrypumex pisze:SKAr7, albo nie zrozumiałeś o co mi chodzi, albo ja się niejasno wyraziłem![]()

I o ile mi Juan nie przeszkadza na prawym, tak nie mogę się nie zgodzić, że bardziej przypomina rybę w wodzie na lewym ataku.
Może Toś ma mrzonkę w postaci skrzydeł Sanchez-Cuadrado?

- jarmel
- Redaktor
Tymczasem Mandzukic ostro pokłócił się z Guardiolą, został usunięty z kadry i ponoć ma sobie poszukać nowego klubu, tak więc pewnie będzie można go wyciągnąć po promocji 
Jakby tak go wziąć za niezłą cenę to można by było poświęcić LL w ramach rozliczeń za Sancheza
Jakby tak go wziąć za niezłą cenę to można by było poświęcić LL w ramach rozliczeń za Sancheza

#AllegriOut
Mandzu nie jedzie do Berlina, na mecz z BVb (puchar niemiec). Dodatkowo bild ( taki niemiecki odpowiednik polskiego faktu, ten sam wydawca axel springer-) podaje, iz Mario zmierza do Chelsea. Jednak fakt nie fakt, trzeba zauwazyc, iz bild, podobnie jak fakt, jest bardzo dobtze poinformowany. M.in. To bild mowil o pozyskaniu Lewego przez Bayern, jako pierwszy. Prawdopoodbnie cos jest na rzeczy i trzeba takiego ruchu sie spodziewac, wiec Juve raczej o nim moze zapomniec. Z jednej strony to plus, moze szansa dla Ciro. Z drugiwj minus bo ĆOnte chcial Mario, wiec kolejna przeslanka przemawiajaca przeciw zostania Antka w Juve. poza tym Rai podaje, iz Eto'o idzie do Monaco, gdzie przedluzono wypozyczenie Berbatova, ciekawy ataj im sie szykuje,to ew. W kontekscie odejscie Conte.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
Robaku@
Ufaj we wszystko co przeczytasz a pewnego dnia staniesz nad przepaścią weźmiesz gazetę i skoczysz bo tak napisali:)
Nie ma co się sugerować tymi wypocinami dziennikarzy bo 95% tego to zwykły chłam i niczym nie poparte wiadomości, nie odnoszę się do jakieś jednej konkretnej sytuacji, ale do ogółu, bo gazety jednego dnia potrafią napisać jedno a drugiego coś o 180 stopni innego:)
Ufaj we wszystko co przeczytasz a pewnego dnia staniesz nad przepaścią weźmiesz gazetę i skoczysz bo tak napisali:)
Nie ma co się sugerować tymi wypocinami dziennikarzy bo 95% tego to zwykły chłam i niczym nie poparte wiadomości, nie odnoszę się do jakieś jednej konkretnej sytuacji, ale do ogółu, bo gazety jednego dnia potrafią napisać jedno a drugiego coś o 180 stopni innego:)
- filippo
- Juventino
Akurat się nie zgodzę, bo chłopak ma racje. Fakt jest bardzo dobrze poinformowany w kwestii transferów, więc Bild może mieć rację.AdiJuve pisze:Robaku@
forumowy ujadacz