Mercato (Lato 2015)
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Póki co nie ma takich informacji na włoskich portalach.. Jeśli masz jakiś włoski artykuł, włoskie doniesienia - wrzuć i przetłumaczę.zakiii pisze:Na juventuz.com wyłapałem takie info:
Jest w stanie ktoś potwierdzić czy to prawda? Czy tylko ktoś od tak sobie to napisał?Sanchez and Nani close. - Guardalà of SKY
- jakku1
- Juventino
To jest info z TV.
I wszystko wskazuje, ze bardzo wiarygodne.
I wszystko wskazuje, ze bardzo wiarygodne.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
To z TV, raport Guardali ze stadionu przed finałem LE zapewne. Sanchez i Nani ponoć są blisko (Nani już niby tylko zgoda od MU i załatwione), zarząd chce zatrzymać Vidala i Pogbę i sprowadzić około 6 nowych piłkarzy, 2/3 do pierwszego składu i 2/3 na rezerwę czyli bez Antkowych rewolucji. A wg Agrestiego pierwszym nowym nabytkiem będzie Evra za darmo na 2 lata.
Wszystko za VS.
Wszystko za VS.
- pumex
- Juventino
Faktycznie, tak jak mówi stary druh mrozzi, na razie chyba nie ma żadnego newsa na portalach poświęconych calcio, choć niewykluczone, że ktoś tam mógł sobie oglądać na żywo Sky, od razu wrzucił szybkie info na forum a newsy z całą wypowiedzią Giovanniego Guardali zaczną pojawiać się za jakiś czas
Przekonamy się 
edit:
koledzy okazali się szybsi

Agresti ostatnio bzdury jakieś plecie. Sky nie dalej jak trzy dni temu informowało, że Evra jest blisko Interu. No nic, zobaczymy 

edit:
koledzy okazali się szybsi
Z jednej strony faktycznie ciężko uwierzyć w takie doniesienia, jednak z drugiej strony wyraźnie wokół Sancheza dzieje się coś dziwnego i trochę niewytłumaczalnego. Jest sporo plotek z wiarygodnych źródeł, że Chilijczyk wcale nie jest uważany przez Barcę za kogoś niezbywalnego, co więcej, sami kibice z chęcią wymieniliby Sancheza na kogoś innego, lepszego, bardziej medialnego. Ostatnio nawet pojawił się spory sondaż bodaj w Mundo Deportivo, w którym chyba aż 86% katalońskich fanów stwierdziło, że bez żalu oddałoby Sancheza. Dziwne, ale może coś w tym jest...mrozzi pisze:W tak śmieszne pieniądze za Sancheza absolutnie nie wierzę - przypomina mi to okazję z Tevezem, ale Argentyńczyk był w ManC skończony, pokłócony z trenerem.. Sanchez jest obecnie jednym ze zdecydowanie najlepszych, najbardziej skutecznych piłkarzy Barcy (a to jest przecież spore osiągnięcie) i dlaczego niby Katalończycy mieliby nam go oddać za zaledwie 20 mln?

RICTOR pisze:A wg Agrestiego pierwszym nowym nabytkiem będzie Evra za darmo na 2 lata.

- kuqi
- Juventino
- mrozzi
- Juventino
Może próba przejęcia jak w przypadku Berbatova?pumex pisze:RICTOR pisze:A wg Agrestiego pierwszym nowym nabytkiem będzie Evra za darmo na 2 lata.Agresti ostatnio bzdury jakieś plecie. Sky nie dalej jak trzy dni temu informowało, że Evra jest blisko Interu. No nic, zobaczymy
Kibice Barcelony są jacyś dziwni. 8) Taki piłkarz, perspektywiczny, robi wiele dla tego klubu, a oni chcą się go pozbyć.. :doh: Dla nich jest chyba niewystarczająco medialny. :-D
Tako rzecze Guardala':
http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... nco-189594
Nie wie, na jakim etapie są rozmowy z Conte o przedłużeniu umowy (jest więcej problemów do rozwiązania niż w analogicznej sytuacji sprzed roku), ale szanse na jego pozostanie określił on na 60%. Jego zdaniem Nani rzeczywiście jest blisko Juve, brakuje tylko klepnięcia ManU, natomiast co do Sancheza.. Jedyne, czego jest pewien Guardala' to to, że pracujemy nad tym transferem i to miałoby być nazwisko topa, który miałby się u nas pojawić. Piłkarza chce także Antonio. Na razie dziennikarz nie chciał jednak powiedzieć, czy Chilikczyk jest blisko nas, czy też nie.
- filippo
- Juventino
Według mnie Evra to dobry ruch, jutro niby skończy 33 lata, ale to obrońca... Ciągle ma możliwości, a jego bramka z Bayernem to cudo
. Byleby nie dać mu jakiegoś kosmicznego kontraktu. Myślę, że nie powtórzyłby kazusu Lucio.

forumowy ujadacz
- annihilator1988
- Juventino
Przy 4-3-3 taki obrońca jest niezbędny, tylko czy jest sens myśleć o zakupach, gdy przyszłość szkoleniowca wciąż jest zagadką? No, chyba, że wszystko zmierza w dobrym kierunkufilippo pisze:Według mnie Evra to dobry ruch, jutro niby skończy 33 lata, ale to obrońca... Ciągle ma możliwości, a jego bramka z Bayernem to cudo. Byleby nie dać mu jakiegoś kosmicznego kontraktu. Myślę, że nie powtórzyłby kazusu Lucio.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Mam do was pytanie: co sądzicie o takiej ewentualności, że przychodzi dwóch lewych obrońców: Evra i Kolarov? Na razie tylko was pytam o opinię, potem napiszę SMSa do Marotty z waszym stanowiskiem.
- filippo
- Juventino
http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=279189
z dedykacją dla tych, co jeszcze się łudzą co do przyszłości Immobile w Juve

forumowy ujadacz
- Szilgu
- Juventino
A co robimy w takiej sytuacji z Poniedziałkiem?Mehehehe pisze:Mam do was pytanie: co sądzicie o takiej ewentualności, że przychodzi dwóch lewych obrońców: Evra i Kolarov? Na razie tylko was pytam o opinię, potem napiszę SMSa do Marotty z waszym stanowiskiem.
Conte i Kwadwo w środku? To się ze sobą gryzie.
Dwóch lewych obrońców? Czyli co, na stałe 4-3-3?
- mrozzi
- Juventino
Było już o tym mowa niejednokrotnie - warto czasem czytać wcześniejsze wpisy.filippo pisze:http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=279189
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
W takiej sytuacji mamy obsadzoną linię defensywną i środek pomocy. Jeśli mamy łącznie ściągnąć 5-6 zawodników, to jest jeszcze w tym miejsce dla 3-4. Tak wyglądałby skład (niekoniecznie wymieniony wg hierarchii):
Bramka: Gigi, Marco, Jednobrwisty brazol.
LO: Kolarov, Evra.
ŚO: Chiellini, Barza, Bonucci, Ogbonna(Ranocchia), ew Caceres.
PO: Lichy, Caceres.
ŚP: Pirlo, Marchisio, Vidal, Pogba, Asamoah.
Formacja ofensywna: Tevez, Llorente, Giovinco (Nani, Sanchez, Gabbiadini).
Kadra liczyłaby 22 graczy, więc pewnie jakiś Padoin czy Peluso by się ostali w składzie. Oczywiście to jest najbardziej optymistyczna z realnych wersji (zakłada sprzedaż całego szrotu).
Bramka: Gigi, Marco, Jednobrwisty brazol.
ŚO: Chiellini, Barza, Bonucci, Ogbonna(Ranocchia), ew Caceres.
PO: Lichy, Caceres.
ŚP: Pirlo, Marchisio, Vidal, Pogba, Asamoah.
Formacja ofensywna: Tevez, Llorente, Giovinco (Nani, Sanchez, Gabbiadini).
Kadra liczyłaby 22 graczy, więc pewnie jakiś Padoin czy Peluso by się ostali w składzie. Oczywiście to jest najbardziej optymistyczna z realnych wersji (zakłada sprzedaż całego szrotu).
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Murru jest do wzięcia za darmo. Mógłby się przy takim Evrze wiele nauczyć i później go zastąpić.Mehehehe pisze:Mam do was pytanie: co sądzicie o takiej ewentualności, że przychodzi dwóch lewych obrońców: Evra i Kolarov? Na razie tylko was pytam o opinię, potem napiszę SMSa do Marotty z waszym stanowiskiem.
- Yaro417
- Juventino
A ja widziałbym to tak:
Bramka: Buffon, Storari, Lealia
ŚO: Chiellini, Bonucci, Barzagli, Ogbonna
PO: Lichtsteiner, Caceres.
ŚP: Pirlo, Vidal, Pogba, Marchisio, Candreva, Asamoah, Pepe
Atak: Nani, Tevez, Sanchez, Berardi, Llorente, Gabbiadini.
To jest 24 graczy, w tym 8 nowych nabytków. Przeprowadzenie takich ruchów transferowych to max. jakieś 40 melonów (oczywiście po uwzględnieniu sprzedaży niechcianych zawodników). A co najważniejsze, że Conte raczej nie pogardziłby tym składem.
Bramka: Buffon, Storari, Lealia
ŚO: Chiellini, Bonucci, Barzagli, Ogbonna
PO: Lichtsteiner, Caceres.
ŚP: Pirlo, Vidal, Pogba, Marchisio, Candreva, Asamoah, Pepe
Atak: Nani, Tevez, Sanchez, Berardi, Llorente, Gabbiadini.
To jest 24 graczy, w tym 8 nowych nabytków. Przeprowadzenie takich ruchów transferowych to max. jakieś 40 melonów (oczywiście po uwzględnieniu sprzedaży niechcianych zawodników). A co najważniejsze, że Conte raczej nie pogardziłby tym składem.