Nowy Trener?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 09:47

Sam nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Dawno nie miałem tak mieszanych odczuć. Z jednej strony optowałem za zmianą trenera od jakiegoś czasu, głównie ze względu na kolejną żenującą kampanię w rozgrywkach europejskich. Też, podobnie jak Conte jestem zdania, że nie ciężko byłoby nam walczyć z najlepszymi, ale nie ze względu na drużynę, a na jego klapki na oczach. Mecz z Kopenhagą został zremisowany wyłącznie z jego winy. Graliśmy długie piłki całe spotkanie, a on na koniec wpuszcza Giovinco, który kontynuował genialną taktykę, a na ławce trzymał Llorente, 195 cm chłopa. Argumentując to brakiem znajomości taktyki przez Hiszpana. Nie trzeba być wybitnym taktykiem, żeby uderzyć celnie głową, aż prosiło się, żeby na Duńczyków wpuścić rosłego napastnika. Tym bardziej, że Llorente doskonale radzi sobie w powietrzu i bardzo dobrze zastawia, co później wielokrotnie udowadniał w Serie A.
Z drugiej jednak strony, miałem nadzieję, że zastąpimy go kimś na odpowiednim poziomie. Ani Allegri, ani inne przwijające się nazwiska nie zadowalają mnie jako kibica. Ale jeszcze bardziej w tym wszystkim martwi fakt, że zarząd sugeruje brak jakichkolwiek środków w klubowej kasie. Ta mieszanka może za rok doprowadzić do totalnej katastrofy.

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 09:49

Ancelotti przecież odrzucił kilka dni temu 15mln za sezon od MU :) po co w ogóle pisać takie kandydatury? niestety ale pewnie Conte dostał podobną kasę i robi wszystko by odejść bez wykupnego

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 10:55

Arbuzini pisze: Z sensownych Niemców wierzę (chodzi o realną dostępność) tylko w Magatha, który poszedł do Fulham chyba tylko po to żeby podreperować budżet. Nie jest to top trener, ale większość włoskich kandydatów zjada na śniadanie (Allegri, matko kochana...).
Czytam większość Twoich wypowiedzi i jak w większości piszesz z sensem, to nie wiem dlaczego tak się uczepiłeś tego Magatha. Gość znany jest tylko z tego, że na początku żąda władzy absolutnej w klubie, potem robi taki sezon przygotowawczy, że piłkarzom chowają się nogi do d*py, a na końcu zostawia w klubie spaloną ziemię i nie wiadomo co by się działo, zawsze obstaje przy swoim, bez względu na to czy ma rację czy nie. Zresztą on zapowiedział, że będzie trenował Fulham także w drugiej lidze, dlatego jego kandydatura odpada, bez względu na to jakim jest trenerem.

Tak jak piszesz, jego plusem mogłoby być to, że jeden sezon mógłby mu wyjść (jak w Wolfsburgu czy Bayernie), a po Allegrim czy innym Spallettim wiemy czego się spodziewać.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 11:46

Gotti pisze:
Conte ma sporo racji. 1/8 Champions League, może ćwierćfinał. To naprawdę max.
Conte daje dupy w Europie i szuka wymówek.
Czy Atletico albo Borussia mają lepszy skład od Juventusu? Oczywiście nie. Obecny tegoroczny Juventus stać było nawet na wygranie LM, ale z trenerem, który wie jak grać w Europie.

Jakby Allegri do nas przyszedł to bym się chyba zwyczajnie popłakał...
Mają skład przede wszystkim młodszy. Dlatego piłkarze sie szybciej regenerują i mają wiecej sił. Tak trudno to zrozumiec?

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 11:56

ok ale faktem jest też to że Conte nie korzysta za bardzo z rotacji. Co do jego potencjalnych zastępców Yakin byłby idealny ale nasz zarzad ma jedna poważna wadę jest betonowo konserwatywny więc Yakin pewnie odpada bo będa woleli Allegrego czy Spalettiego.

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 11:58

Adrian,

Jednak czyja to wina? Padoin, Peluso, Ogbonna. Transfery naszego trenera. Ile Oni pograli w tym sezonie? Czy nie lepiej było za te pieniądze jednak wziąć młodych nieopierzonych ?

Nie obwiniajmy na siłę Antka, ale też go nie wybielajmy.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 12:05

Gotti pisze:
Conte ma sporo racji. 1/8 Champions League, może ćwierćfinał. To naprawdę max.
Conte daje dupy w Europie i szuka wymówek.
Czy Atletico albo Borussia mają lepszy skład od Juventusu? Oczywiście nie.
Na papierze może i nie.

Conte powinien być wdzięczny Juventusowi i jeszcze kilka lat tutaj pozostać. Finał LE był w naszym zasięgu i najwięcej zarzuciłbym właśnie naszemu trenerowi, że się tam nie znaleźliśmy.

Może jednak w ten sposób wywalczy kilku nowych grajków i będzie dobrze. Agnelli z chęcią kupiłby mu całą jedenastkę najlepszych na świecie, ale nie ma na to pieniędzy. Conte buja głową w chmurach, wymyśla jakieś rewolucje i piłkarzy na których nas nie stać. Z takim podejściem widzę go w Realu albo City. Zresztą nie potrzebujemy żadnej rewolucji tylko 2-3 grajków do pierwszego składu i wzmocnić ławkę.

FORZA JUVE!!!
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 12:07

Adrian27th pisze:Mają skład przede wszystkim młodszy. Dlatego piłkarze sie szybciej regenerują i mają wiecej sił. Tak trudno to zrozumiec?
No chyba mi nie powiesz, że wiek był tutaj aspektem decydującym? Na pewno nie więc nie wiem czemu na siłę próbujesz się wymądrzać... Gdyby mi ktoś przed sezonem powiedział, że ktoś z dwójki Atletico - Juventus będzie grał w finale LM, to wszystkie pieniądze postawiłbym na nas. Bynajmniej nie dlatego, że Hiszpanie byli do tej pory co najwyżej solidną drużyną w swojej lidze a po prostu to my mamy lepszych i bardziej doświadczonych zawodników a to mocniejszy (przynajmniej na papierze) argument niż wiek.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 12:23

gucio_juve pisze:Czytam większość Twoich wypowiedzi i jak w większości piszesz z sensem, to nie wiem dlaczego tak się uczepiłeś tego Magatha. [...]
Tak jak piszesz, jego plusem mogłoby być to, że jeden sezon mógłby mu wyjść (jak w Wolfsburgu czy Bayernie), a po Allegrim czy innym Spallettim wiemy czego się spodziewać.
Wspomniałem go dlatego, że przywołuje się nazwisko Kloppa, czy wspomina o chęci powrotu do trenerki wyrażanej przez Heynckesa. Ich kandydatury są dla mnie średnio realne i jedynym niemieckim trenerem z sukcesami, w którego dostępność wierzę jest właśnie Magath. Charakter ma taki, że mógłby kontynuować projekt Conte, choć osobiście wolałbym, aby teraz przyszedł szkoleniowiec o innej mentalności. Nie uważam go też za trenera z topu, ale w prasie przewinęło się sporo gorszych nazwisk.

Gwoli ścisłości to w Bayernie zanotował dwa bardzo udane sezony, choć na arenie europejskiej zawodził. Dla mnie to gość, który zapewnia pewną ciągłość projektu. Progresu raczej nie zanotujemy, ale spektakularny zjazd również nam z nim nie grozi.

Allegri nie ma dla mnie prawa wstępu do szatni Juventusu, a akurat Spallettiego uważam za najbardziej demonizowaną kandydaturę. Preferuje grę w piłkę, a nie musztrę zawodników i swoje sukcesy szkoleniowe też ma (m. in. dwa Puchary Włoch oraz dwa Mistrzostwa Rosji). Nie robiłbym z niego ostatniego ogóra, który ściągnie na nas ponownie widmo 7. miejsc...

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 12:39

Mają skład przede wszystkim młodszy. Dlatego piłkarze sie szybciej regenerują i mają wiecej sił. Tak trudno to zrozumiec?
Mam Ci przypomnieć w jakim składzie Milan jeszcze nie tak dawno wygrywał LM, albo grał w finale tegoż turnieju?
Wiek to żaden argument, bo mamy dużo młodych lub w optymalnym wieku zawodników jak Vidal, Pogba, Tevez, Llorente, Chiellini czy Bonucci.

Skład mamy oczywiście gorszy od Realu, Bayernu czy nawet City, ale potencjał na LM był, bo skoro Atletico i Borussia mogą swoimi składami konkurować z najlepszymi to my też. Conte rok temu też dał dupy w Europie, ale fakt, że graliśmy w ćwiercfinale i odpadliśmy dopiero z Bayernem zostawił na papierze dobre wrażenie, a fakt był taki, że mieliśmy łatwą grupę, a w meczu z Celitikiem graliśmy bardzo słabo - na co wynik dwumeczu może nie wskazywać.

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 13:08

Moim zdaniem jeżeli Conte odejdzie to wszystko będzie zależeć od jego następcy. Jak przyjdzie np. Montella to będę zadowolony, jednak jak w Turynie pojawi się Allegri lub inny leszcz to będę mocno zawiedziony i zły. Conte Nas wyciągnął z bagna, stworzył mocne fundamenty ale sam też nie raz dawał czterech liter. Odejście Antonio jakoś przeżyję byle tylko zatrudnili kogoś normalnego i odpowiednio wzmocnili zespół a będzie dobrze.

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 13:11

Z każdą godziną, z każdym dniem jest mi coraz bardziej obojętne czy Conte zostanie z nami czy nie. Chyba się już pogodziłem z tym, że nas jednak opuści. Zrobił dla Juventusu wiele dobrego, to fakt i każdy kibic jest mu za to niesamowicie wdzięczny. Jednak wygląda na to, że pewnych spraw nie da się przeskoczyć. Trochę mam do niego żal o te farmazony jakie zaczął opowiadać począwszy od polemiki z Capello, poprzez konferencję po meczu z Benficą, a skończywszy na słowach jakie wypowiedział po meczu z Romą. Wygląda to trochę tak jakby sodówka uderzyła mu do głowy i wydaje mi się, że poczuł się zbyt pewny siebie, zdaje mu się, że posiadł monopol na mądrość i tylko i wyłącznie on ma rację nie przyjmując żadnej krytyki.
Co do nowego trenera to obawiam się, że ponownie będzie to Włoch. Niestety próżno szukać odpowiedniego kandydata. Jednak jak już mamy wybierać spośród takich nazwisk jak Allegri, Mancini, Montella, Spaletti to chciałbym obecnego szkoleniowca Fiorentiny. Jednak jest on mało realny. Pozostaje więc Spalletti.
Kto nim zostanie przekonamy się niedługo, jednak kto by to nie był, to z pewnością wśród nas będzie ogromna obawa czy rola szkoleniowca Juve go nie przerośnie, mając na uwadze osiągnięcia jego poprzednika.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 13:12

Gotti pisze:
Mam Ci przypomnieć w jakim składzie Milan jeszcze nie tak dawno wygrywał LM, albo grał w finale tegoż turnieju?
Wiek to żaden argument, bo mamy dużo młodych lub w optymalnym wieku zawodników jak Vidal, Pogba, Tevez, Llorente, Chiellini czy Bonucci.

Skład mamy oczywiście gorszy od Realu, Bayernu czy nawet City, ale potencjał na LM był, bo skoro Atletico i Borussia mogą swoimi składami konkurować z najlepszymi to my też. Conte rok temu też dał dupy w Europie, ale fakt, że graliśmy w ćwiercfinale i odpadliśmy dopiero z Bayernem zostawił na papierze dobre wrażenie, a fakt był taki, że mieliśmy łatwą grupę, a w meczu z Celitikiem graliśmy bardzo słabo - na co wynik dwumeczu może nie wskazywać.
Chlopie wez sie ogarnij. Jak po tych sukcesach skonczyl Milan ? Trzeba to jakos wyposrodkowac nie moze byc tak ze wiekszosc zawodnikow jest po popstu starsza i nagle trzeba wymieniac pol lub caly sklad. Nikt nie pisze ze wiek jest decydujacym argumentem w walce o puchary ale chyba oczywistym jest ze mlodszy sklad jest bardziej perspektywiczny nie ?

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 13:16

Gotti pisze: Mam Ci przypomnieć w jakim składzie Milan jeszcze nie tak dawno wygrywał LM, albo grał w finale tegoż turnieju?
Tak, prosze przypomnieć. Albo czekaj, ja to zrobie. 7 lat.

Przez te 7 lat piłka uległa metamorfozie. Inne cechy zapewniaja zwyciestwo,czy decyduja o awansie.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 13:17

Alexinhio-10 pisze: Chlopie wez sie ogarnij. Jak po tych sukcesach skonczyl Milan ?
Przeczytales Ty caly kontekst? Mowa byla o tym konkretnym sezonie, a nie o perspektywach na przyszlosc. Argument ze sklad Juventus byl za stary zeby powalczyc w LM w tym sezonie byl z sufitu wziety.

Dziwi mnie ze jeszcze nikt nie zaproponowal kandydatury Del Piero na trenera - tyle razy czytalem wszak w komentarzach "chcialbym zeby ADP wrocil do Turynu i objal Juventus kiedy Conte zdecyduje sie odejsc".

Zablokowany