Mercato (Lato 2015)
- pumex
- Juventino
Dolce Vita, mam podobnie. Rzecz jasna nie liczyłem, że Conte po wsze czasy będzie uwiązany do obecnego stołka, ale po jego odejściu w tym a nie w innym momencie w moich oczach powstanie lekka skaza na jego legendzie, ponieważ mnie to wygląda trochę jak ucieczka od wyzwania. Powiedzmy szczerze, Conte zawalił w tym sezonie na arenie europejskiej i prawdopodobnie odchodzi nie ukrywając pretensji do wszystkich, tylko nie do siebie. Od persony mającej taki status wśród Juventinich oczekiwałbym podwinięcia rękawów i szukania optymalnych rozwiązań, nie tylko w temacie wzmocnień. Tymczasem co? Conte pakuje toboły i ucieka, gdzieś, gdzie będzie mu łatwiej. Żal jest coraz większy. Czego my oczekujemy od Pogby czy Vidala, skoro pierwszy to sam Conte uznał, że Juventus jest dla niego za mały?
Teraz tak czytam, choć źródła są niesprawdzone, że Conte chodzi nie tyle o konkretne nazwiska, ile o nadanie mu większych uprawnień przy planowaniu. Nie wiem, co ma to oznaczać? Że zarząd nie tylko preferuje inne, tańsze nazwiska, ale również zawodników o innej charakterystyce piłkarskiej? Nie mam pojęcia, wiem jedno: rozbrat z Conte będzie oznaczał dla nas katastrofę.
Teraz tak czytam, choć źródła są niesprawdzone, że Conte chodzi nie tyle o konkretne nazwiska, ile o nadanie mu większych uprawnień przy planowaniu. Nie wiem, co ma to oznaczać? Że zarząd nie tylko preferuje inne, tańsze nazwiska, ale również zawodników o innej charakterystyce piłkarskiej? Nie mam pojęcia, wiem jedno: rozbrat z Conte będzie oznaczał dla nas katastrofę.

- Nedved1983
- Juventino
Conte niestety lubi wkładać kij do mrowiska i niepotrzebnie się wypowiadać.
Do tego najpierw powinien zrobić rachunek sumienia, zadać sobie pytanie czy zrobił w tym sezonie wszystko co mógł by Juve zaszło jak najdalej w pucharach. Czy nie zaszkodził zawodnikom nie stosując odpowiedniej rotacji?
A może domaga się takiej ilości wzmocnień bo czuje, że 2 ostatnie sezony wyeksploatowały naszych zawodników ( Vidal, Pirlo, Lichy...) i w kolejnym sezonie już z nimi nic nie ugra?
Sporo pytań a mało odpowiedzi.
Ja jednak wierzę, że Antonio zostanie z nami. To najlepsze rozwiązanie dla obu stron.
Do tego najpierw powinien zrobić rachunek sumienia, zadać sobie pytanie czy zrobił w tym sezonie wszystko co mógł by Juve zaszło jak najdalej w pucharach. Czy nie zaszkodził zawodnikom nie stosując odpowiedniej rotacji?
A może domaga się takiej ilości wzmocnień bo czuje, że 2 ostatnie sezony wyeksploatowały naszych zawodników ( Vidal, Pirlo, Lichy...) i w kolejnym sezonie już z nimi nic nie ugra?
Sporo pytań a mało odpowiedzi.
Ja jednak wierzę, że Antonio zostanie z nami. To najlepsze rozwiązanie dla obu stron.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Jak Conte dostanie wolną rękę przy transferach, to na pewno nie wygramy LM przez następnych 10 latpumex pisze:Teraz tak czytam, choć źródła są niesprawdzone, że Conte chodzi nie tyle o konkretne nazwiska, ile o nadanie mu większych uprawnień przy planowaniu

Miało być takie fajne mercato: Pogba do Peesże i szalejemy. Zamiast tego Pogba zostanie, a mercato zaczniemy od szukania trenera...
- @D@$
- Juventino
Może się przeniesiemy jednak tutaj: http://forum.juvepoland.com/viewtopic.p ... 464#760464 ?
Dajcie spokój z takimi pomysłami jak Nedved, miał on jakiś kontakt z trenerką? Już pomijając nawet fakt, że jak zażąda na wejście Zlatan i Balotelliego to mnie chyba szlag trafi...
Już prędzej Carrera (jeśli iść tym tokiem), byłaby to kontynuacja pracy Conte. Tylko że gość to zagadka, nie wiadomo ile pracy sam zrobił a na ile był tylko takim słupem.
Dajcie spokój z takimi pomysłami jak Nedved, miał on jakiś kontakt z trenerką? Już pomijając nawet fakt, że jak zażąda na wejście Zlatan i Balotelliego to mnie chyba szlag trafi...
Już prędzej Carrera (jeśli iść tym tokiem), byłaby to kontynuacja pracy Conte. Tylko że gość to zagadka, nie wiadomo ile pracy sam zrobił a na ile był tylko takim słupem.
- Myzarel
- Juventino
Smutne to scudetto...
Nie wiemy dokładnie o co chodzi ale wydaje mi się że Conte szuka powodów przez które manodejść. Mam żal do Antka. Klub dał mu szansę, STANĄŁ ZA NIM MUREM podczas afery i zawieszenia, a teraz gdy trzeba podnieść rękawice i odbić sobie niepowodzenie w LM odchodzi, i chyba idzie trochę na łatwizne. Jeszcze ten nie smak po ostatniej wypowiedzi
Nie widzę sensownego następcy. Może Prandelli? Jedyna przyzwoita i w miarę realna opcja (oczywiście zakładając że odejdzie z kadry po MŚ). Tylko że wtedy na bank wykupujemy Osvaldo
edit: no to pupa blada nie ma sensownych opcji. Jeśli wezmą Maxa A. to kibice wywiozą go na taczce do Mediolanu, całkiem słusznie zresztą.
Marzyłby mi się wielki powrót Alexa jako zbawcy i nowego trenera ale to fantastyka a życie to nie je bajka ;-)
Nie wiemy dokładnie o co chodzi ale wydaje mi się że Conte szuka powodów przez które manodejść. Mam żal do Antka. Klub dał mu szansę, STANĄŁ ZA NIM MUREM podczas afery i zawieszenia, a teraz gdy trzeba podnieść rękawice i odbić sobie niepowodzenie w LM odchodzi, i chyba idzie trochę na łatwizne. Jeszcze ten nie smak po ostatniej wypowiedzi

Nie widzę sensownego następcy. Może Prandelli? Jedyna przyzwoita i w miarę realna opcja (oczywiście zakładając że odejdzie z kadry po MŚ). Tylko że wtedy na bank wykupujemy Osvaldo

edit: no to pupa blada nie ma sensownych opcji. Jeśli wezmą Maxa A. to kibice wywiozą go na taczce do Mediolanu, całkiem słusznie zresztą.
Marzyłby mi się wielki powrót Alexa jako zbawcy i nowego trenera ale to fantastyka a życie to nie je bajka ;-)
Ostatnio zmieniony 12 maja 2014, 09:33 przez Myzarel, łącznie zmieniany 1 raz.
Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- Szilgu
- Juventino
Luzie, Prandelli podpisał nowy kontrakt z reprezentacją, więc nie ma szans na jego przyjście.
Marzy mi się Montella, ale niedawno się wypowiadał, że nie obchodzi go zainteresowanie większych klubów :roll:
Marzy mi się Montella, ale niedawno się wypowiadał, że nie obchodzi go zainteresowanie większych klubów :roll:
- Molek big fun juve
- Juventino
A Conte miał jakieś sukcesy, gdy przechodził do nas? Gdyby nie my, to pewnie Antoś dalej by się walił w klubach tyou Siena, Atalanta. Dzięki nam jest łakomym kąskiem na rynku trenerskim, my go wspieraliśmy, gdy był zawieszony. Geniusza poznać można po tym, gdy z okrojonego budżetu, tworzy potęgę europejskiego. Klopp jakoś wciąż ma motywacje do pracy w BvB , a pewnie nie jedne szejki do niego wydzwaniały. Reakcja tifosich z JP w ogóle mnie dziwi, za Lippim tak nie płakaliście, jak przy domysłach, że Conte odchodzi.annihilator1988 pisze:Wspaniały scenariusz, nie ma to jak zdestabilizować sytuacje, a zwłaszcza rozwalić pomoc byłego klubuDolce Vita pisze:Marzy mi się taki oto scenariusz: Conte odchodzi do Monaco (skoro już musi....), po czym sprowadza do Księstwa na dobry początek Pogbę (60m €), Vidala (80m €) i Llorente (40m €)Conte zapewne odejdzie, a na rynku jedynym, godnym nazwiskiem jest Montella. Mdli mnie na samą myśl, iż Juventus może przejąć, jakiś 60-letni dziad bez sukcesów. Mancini, Spaletti :shock:
Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe

- StaryDobryNedved
- Juventino
Nie wiem po czym wnosicie, że odejście Pogby zatrzyma Conte? :lol: Przecież typ chce WZMOCNIEŃ, nie OSŁABIEŃ w postaci sprzedania jednego z najlepiej się zapowiadających graczy na świecie.
Z Lippim jak zwykle plotki ale trzeba przyznać, że powrót bossa z cygarem w ustach byłby czymś cholernie wzbudzającym zaufanie. W każdym razie, ja zdania nie zmieniam i jeśli faktycznie Conte odejdzie to czarne chmury nad nami się zbiorą. Nie wierzę w zbudowanie potęgi kupując okazyjnych mistrzów i wydając bezsensownie miliony na półśrodki.
Z Lippim jak zwykle plotki ale trzeba przyznać, że powrót bossa z cygarem w ustach byłby czymś cholernie wzbudzającym zaufanie. W każdym razie, ja zdania nie zmieniam i jeśli faktycznie Conte odejdzie to czarne chmury nad nami się zbiorą. Nie wierzę w zbudowanie potęgi kupując okazyjnych mistrzów i wydając bezsensownie miliony na półśrodki.
- Antek666
- Juventino
Czyli nie wierzysz w rzecz dokonaną :roll:StaryDobryNedved pisze: Nie wierzę w zbudowanie potęgi kupując okazyjnych mistrzów i wydając bezsensownie miliony na półśrodki.
Dzięki polityce okazji jaką prowadzi Beppe & Co. zbudowaliśmy potęgę. Tylko ligową ale potęgę. Ale jak pokazały mecze w grupie z galaktycznym Realem(obecnym finalistą CL-przypomnienie redakcji) ten team nie jest bez szans w starciach z potężnymi firmami. Tylko,że tamte 2 mecze Conteusz zagrał inną taktyką,niestety na więcej takich posunięć zabrakło mu jaj :roll:
Szkoda,że Conte okazał się takim niewdzięcznikiem i jeszcze większą primadonną niż myślałem. Klub dał mu szansę wypłynąć na wielkie wody,a ten nie do końca to wykorzystał. Całe środowisko Juve stało za nim murem gdy go zawieszano,a ten stawia teraz pod murem zarząd. Ma drużynę mistrzów,ale tylko ligowych,czego sam jest winien,ale lepiej powiedzieć,że ma za słaby team niż przyznać się do swoich błędów.
Wstałem,olałem to co miałem do załatwienia i siedzę na JP i denerwuję się tym wszystkim

- Virgil
- Juventino
Uwielbiam Conte za to co zrobił z Juventusem jak wyciągnął nas z tego błota w którym byliśmy, ale szczerze nie rozumiem panującego tutaj defetyzmu, że jak odejdzie to koniec i następnym sezon skończymy na 6 miejscu.
Argumentacji Conte nie rozumiem, jakoś Atletico zbudowało świetny team nie wyrzucając kasy na prawo i lewo ba sprzedając najlepszego swojego zawodnika. Borussia to kupuje w ogóle za ogromne pieniądze wielkie nazwiska nie.
Chelsea kupowała kogo chciała i przez lata z najlepszymi trenerami nie mogła CL zdobyć, Real tak samo. Tutaj nie ma gwarancji, jakoś ten team wystarczył na Chelsea i na grę jak równy z równym przeciwko Realowi.
A trzeba pamiętać że za nasze niepowodzenia w CL i Ligi Europy ponosi głównie odpowiedzialność Conte,gdyż patrząc na skład to powinniśmy spokojnie wyjść z grupy CL/wygrać Ligę Europy
Dużo się mówi o wieku drużyny ale posiadamy wielu młodych zawodników na współwłasnościach czy wypożyczeniach.
Ja tylko ufam że zarząd jeżeli te plotki się potwierdzą nie zafunduje tam Allegrego czy Manciniego.
Oczywiście nie wiem na ile to są opcje realne ale : Lippi, Montella, Murat Yakim to byłyby ciekawe rozwiązania.
Jest jeszcze Villas-Boas ale to chyba nie najlepsze rozwiązanie
Argumentacji Conte nie rozumiem, jakoś Atletico zbudowało świetny team nie wyrzucając kasy na prawo i lewo ba sprzedając najlepszego swojego zawodnika. Borussia to kupuje w ogóle za ogromne pieniądze wielkie nazwiska nie.
Chelsea kupowała kogo chciała i przez lata z najlepszymi trenerami nie mogła CL zdobyć, Real tak samo. Tutaj nie ma gwarancji, jakoś ten team wystarczył na Chelsea i na grę jak równy z równym przeciwko Realowi.
A trzeba pamiętać że za nasze niepowodzenia w CL i Ligi Europy ponosi głównie odpowiedzialność Conte,gdyż patrząc na skład to powinniśmy spokojnie wyjść z grupy CL/wygrać Ligę Europy
Dużo się mówi o wieku drużyny ale posiadamy wielu młodych zawodników na współwłasnościach czy wypożyczeniach.
Ja tylko ufam że zarząd jeżeli te plotki się potwierdzą nie zafunduje tam Allegrego czy Manciniego.
Oczywiście nie wiem na ile to są opcje realne ale : Lippi, Montella, Murat Yakim to byłyby ciekawe rozwiązania.
- pumex
- Juventino
Villas-Boas, abstrahując od jego (wątpliwego) kunsztu trenerskiego, chyba raptem ze 2 miesiące temu podpisał kontrakt z Zenitem, więc wątpię, żeby był dostępny.Virgil pisze:Ja tylko ufam że zarząd jeżeli te plotki się potwierdzą nie zafunduje tam Allegrego czy Manciniego.
Ponoć sam Agnelli już powoli zaczyna myśleć o kolejnym szkoleniowcu - jego marzeniem ma być Klopp lub Simeone, ale szanse na któregoś z nich są praktycznie zerowe. Niemiec raczej uszanuje swój kontrakt z BVB, a Simeone, jeśli odejdzie, to gdzieś na sam szczyt. Właśnie a propos uszanowania kontraktu - ok, Conte z jakiegoś powodu nie chce przedłużyć swojej umowy, ale cholera, jeśli identyfikuje się z klubem to niech chociaż uszanuje trwający kontrakt, niech da sobie i drugiej stronie rok na przemyślenia - przez ten czas może się sporo zmienić - niech ponownie spróbuje w Champions League, może akurat coś wyjdzie, ale niech nie odwraca się plecami od klubu w momencie, kiedy nie towarzyszy temu żadna sprzyjająca okoliczność i kiedy ma jeszcze ważną umowę, zwłaszcza, że to on tyle razy apelował i do zarządu, i do kibiców, i do swoich podopiecznych o cierpliwość.
Jeszcze czytałem, że ponoć rosną notowania tego Emerego i Mihajlovicia, ale pierwszy póki co przeplata niezłe okresy tragicznymi, zaś drugi, pomijając już jego przeszłość piłkarską, jest niewiele wyżej niż np. Ferrara

- annihilator1988
- Juventino
Jest młody i gniewny i najlepiej byłoby, by drużyna przesiąkła mentalnością trenera. W przypadku w/w panów czegoś takiego nie widzę, a gdy uświadomię sobie, że prowadząc petrodolarowe kluby nie byli wstanie ugrać zbyt wiele, to martwię się i o prymat w Seria A. Montella, albo śmierćMolek big fun juve pisze:A Conte miał jakieś sukcesy, gdy przechodził do nas? Gdyby nie my, to pewnie Antoś dalej by się walił w klubach tyou Siena, Atalanta. Dzięki nam jest łakomym kąskiem na rynku trenerskim, my go wspieraliśmy, gdy był zawieszony. Geniusza poznać można po tym, gdy z okrojonego budżetu, tworzy potęgę europejskiego. Klopp jakoś wciąż ma motywacje do pracy w BvB , a pewnie nie jedne szejki do niego wydzwaniały. Reakcja tifosich z JP w ogóle mnie dziwi, za Lippim tak nie płakaliście, jak przy domysłach, że Conte odchodzi.

Dafaq? :shock:pumex pisze: Jeszcze czytałem, że ponoć rosną notowania tego Emerego i Mihajlovicia,
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Lucas87
- Juventino
No właśnie, z tych pieniędzy można by pozyskać 2 lub 3 piłkarzy klasowych, ale nie 10-12 jak rzekomo chce Conte...No chyba, że chciał 12 nowych Padoinów?StaryDobryNedved pisze:Nie wiem po czym wnosicie, że odejście Pogby zatrzyma Conte? :lol: Przecież typ chce WZMOCNIEŃ, nie OSŁABIEŃ w postaci sprzedania jednego z najlepiej się zapowiadających graczy na świecie.

Pewnie jeszcze dużo razy przeczytam na tym forum podobne stwierdzenie, że Atletico i BvB zawsze wydawały groszę, a zbudowały potęgi. Ma to być niby odebrane jako koronny argument przeciwko Conte. Jest to trafne, ale jednak nie do końca. Los Colchoneros rok 2006: Aguero jako 18-latek z Argentyny - 22 miliony euro.Rok 2007: Forlan 21 baniek, Simao 20, ponadto Raul Garcia jako 20 latek z Osasuny za 13. Nie liczę po drodze, tych Sinama Pognolle itp. wcale nie tanich. 2011 - Falcao 47, jakiś Pizzi 13.5, Arda Turan 13. Teraz był jakiś koleś z Saint Ettiene za dychę. Bardziej pasuje to do Dortmundu, lecz też im się zdażyło np. oddać Reusa, żeby potem odkupić go bodajże za 20 mln. Ostatnio - Aubameyanga za 13 i Mkhitaryana za 27 (dzięki kasie z transferu Gotze), którzy jakoś furory nie zrobili.Virgil pisze:Argumentacji Conte nie rozumiem, jakoś Atletico zbudowało świetny team nie wyrzucając kasy na prawo i lewo ba sprzedając najlepszego swojego zawodnika. Borussia to kupuje w ogóle za ogromne pieniądze wielkie nazwiska nie.
Akurat uważam ze Sinisza to nie jest taki głupi pomysł. Ma podobne statsy co Conte do czasu objęcie Juve. no i z Sampą jakiś porządek zrobił. Widać, że to trener, który nie dałby sobie wejsc na główe.annihilator1988 pisze:Dafaq? :shock:pumex pisze: Jeszcze czytałem, że ponoć rosną notowania tego Emerego i Mihajlovicia,
- mazi12
- Juventino
Mam mieszane uczucia. Conte przez 3 lata bronił swoich piłkarzy, stał za nimi murem, czy to Tevez czy to Padoin i w jednym, wczorajszym wywiadzie wylał na nich cały gnój. Tak się nie robi :naughty: Oni dla klubu, dla siebie ale i dla niego wylewali hektolitry potu na treningach i meczach, darzyli go ogromnym szacunkiem, OGROMNYM. A ten wyjeżdża, że z nimi już nic nie osiągnie. Skład miał przecież taki, że spokojnie ta LE była do wygrania, a i w LM 1/4 też była do osiągnięcia. Teraz stawia zarząd pod murem i chce 10-12 transferów :shock: Zarząd też mógłby dać coś więcej od siebie niż te marne 20-30mln. 3 lata wygrywania, wpływów z własnego stadionu, europejskich pucharów i nadal bieda, bieda, bieda.
Z drugiej strony to Conte jest tym naszym "Zbawicielem". To on z niczego zrobił hegemona na włoskich boiskach. To on scalił drużynę w jedność i te Scudetti to w głównej mierze jego zasługa. To on skakał ze złości przy linii bocznej w 90. minucie przy stanie 3:0 do przodu. To on był tym Juventino, który zawładnął sercami wszystkich kibiców.
Może zarząd i Antek znajdą złoty środek i nie 10-12, ale 4-5 konkretnych zawodników walczących o pierwszy skład. Może to by przyniosło oczekiwane skutki. Niech Conte wypełni kontrakt, bo kandydatów brak
Ktoś wie kiedy to wszystko ma się wyjaśnić?
Z drugiej strony to Conte jest tym naszym "Zbawicielem". To on z niczego zrobił hegemona na włoskich boiskach. To on scalił drużynę w jedność i te Scudetti to w głównej mierze jego zasługa. To on skakał ze złości przy linii bocznej w 90. minucie przy stanie 3:0 do przodu. To on był tym Juventino, który zawładnął sercami wszystkich kibiców.
Może zarząd i Antek znajdą złoty środek i nie 10-12, ale 4-5 konkretnych zawodników walczących o pierwszy skład. Może to by przyniosło oczekiwane skutki. Niech Conte wypełni kontrakt, bo kandydatów brak

Ktoś wie kiedy to wszystko ma się wyjaśnić?