Mercato (Lato 2015)
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
http://www.tuttojuve.com/altre-notizie/ ... uve-189167
Wynik jedno, ale po meczu Pogba zapewnił, że zostaje w Juve!
Pokazaliśmy, że jesteśmy wielkim zespołem. Wygraliśmy w meczu z wielką drużyną i jesteśmy zadowoleni. Jeśli możemy zdobyć 100 punktów, to dlaczego nie? Chcę zostać i robić piękne rzeczy na boisku dla Juventusu, iść do przodu i grać dobrze; zostaję w Juve, tak, dlaczego nie?
On coś pił?
W innym wywiadzie, dla SKY, odpowiedział jedynie, że dobrze mu u nas i że koncentruje się na zakończeniu sezonu.
Wynik jedno, ale po meczu Pogba zapewnił, że zostaje w Juve!

Pokazaliśmy, że jesteśmy wielkim zespołem. Wygraliśmy w meczu z wielką drużyną i jesteśmy zadowoleni. Jeśli możemy zdobyć 100 punktów, to dlaczego nie? Chcę zostać i robić piękne rzeczy na boisku dla Juventusu, iść do przodu i grać dobrze; zostaję w Juve, tak, dlaczego nie?
On coś pił?
W innym wywiadzie, dla SKY, odpowiedział jedynie, że dobrze mu u nas i że koncentruje się na zakończeniu sezonu.

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
I wszyscy mają zostać! Conte dostanie Kolarova (kończy mu się kontrakt w 2015, więc jego cena to <10 mln) i A.Sancheza (w Barcy szykuje się chyba jakaś rewolucja i ponoć myślą o sprowadzeniu jakiejś typowej 9-tki, po bokach której graliby Messi i Neymar, a wtedy A.Sanchez nie miałby miejsca i dlatego są gotowi go sprzedać za 25-30 mln) i będzie mógł przejść na 4-3-3:
Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Kolarov - Vidal, Asamoah, Pogba - A.Sanchez, Llorente, Tevez
...na papierze wygląda to bardzo dobrze. W każdej chwili wystarczyłoby zdjąć któregoś z napastników i wprowadzić Bonucciego, żebyśmy wrócili na 3-5-2.
Ławka też zrobiłaby się nam wtedy bardziej różnorodna, choć nadal krótka: Bonucci, Caceres, Ogbonna, Marchisio, Pirlo, Giovinco i 2 z 3 naszych młodych napastników (Gabbiadini/Immobile/Berardi).
Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Kolarov - Vidal, Asamoah, Pogba - A.Sanchez, Llorente, Tevez
...na papierze wygląda to bardzo dobrze. W każdej chwili wystarczyłoby zdjąć któregoś z napastników i wprowadzić Bonucciego, żebyśmy wrócili na 3-5-2.
Ławka też zrobiłaby się nam wtedy bardziej różnorodna, choć nadal krótka: Bonucci, Caceres, Ogbonna, Marchisio, Pirlo, Giovinco i 2 z 3 naszych młodych napastników (Gabbiadini/Immobile/Berardi).
- jakku1
- Juventino
Drogi Conte i Juventusu sie rozchodza.
To jeszcze nie jest oficjalne i 100% pozegnanie, ale sytuacja wyglada obecnie tak, ze raczej wiecej dzieli Agnellego i Conte odnosnie przyszlosci tej druzyny. Spotkanie ostatniej szansy w najblizszych dniach (a moze nawet godzinach). Agnelli caly czas proponuje kontrakt do czerwca 2017 roku, ten kontrakt jest na stole juz od miesiecy. I o ile w lutym czy marcu duzo wskazywalo na to, ze Conte przedluzy umowe, tak ostatnie spotkanie obu panow bylo raczej nieudane.
Wszystko sie moze wydarzyc, aczkolwiek ludzie wspolpracujacy z Conte sa podobno sceptyczni.
To jeszcze nie jest oficjalne i 100% pozegnanie, ale sytuacja wyglada obecnie tak, ze raczej wiecej dzieli Agnellego i Conte odnosnie przyszlosci tej druzyny. Spotkanie ostatniej szansy w najblizszych dniach (a moze nawet godzinach). Agnelli caly czas proponuje kontrakt do czerwca 2017 roku, ten kontrakt jest na stole juz od miesiecy. I o ile w lutym czy marcu duzo wskazywalo na to, ze Conte przedluzy umowe, tak ostatnie spotkanie obu panow bylo raczej nieudane.
Wszystko sie moze wydarzyc, aczkolwiek ludzie wspolpracujacy z Conte sa podobno sceptyczni.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Wojtek
- Juventino
Odejście Conte można byłoby jeszcze jakoś przełknąć jeśli zastąpiłby go jakiś dobry fachowiec typu Klopp czy Heynckes, ale to tylko marzenia, my się skupimy na Spalettim i Allegrim...słyszałem, że Moyes jest do wzięcia 

- binio
- Juventino
Ale ktoś wie o co chodzi Conte ? Nie wierzę, że o worek kasy na transfery, bo bez tego też da się budować dobre drużyny w Europie, o czym kilka przykładów w LM co roku widzimy. Te jego płacze już mnie zaczynają męczyć.

Myślę,ze on wróci do nas. Za kilka lat, być może to będzie krok przed kadrą. Jakku a są jakieś propozycję ? Czy ciągle walkuje się temat Spalletiego, Manciniego? Ew. Prandelli? Kurde żaden mnie nie przekonuje. I jeśli Conte ma odejść, musimy czekac z decyzją co do Ciro, do czasu pozyskania nowego coacha.jakku1 pisze:Drogi Conte i Juventusu sie rozchodza.
- @D@$
- Juventino
No jakby zainwestowali 500 mln to nie sądzę, by się to zwróciło. Zbyt szybko.Adrian27th pisze:Gdyby zainwestowali 500 milionów wydane na druzyne Polo, to uwazasz ze Juventus dziś nie osiągał by zysków? Gdyby w naszym składzie biegali Cavani,Veratti i inny na których nas nie było stać?
Następny. Czego Wy oczekujecie? Że co roku będzie 100 mln na transfery? Sufit na łeb się wam nie spadł?Osgiliath pisze:To dokapitalizowanie w przypadku Elkanna brzmi tak, jakbyś miał dać córce 2 złote na cukierki i potem zażądać od niej zwrotu hajsu...![]()
![]()
Marotta robił Rejtana przed Giaccherinim? :-DSKAr7 pisze:Nie przypominam sobie, żeby Giaccherini robił Rejtana przed Marottą, żeby tylko nie iść do spadkowicza z Anglii. Jeśli mnie moja pamięć nie myli, to było dokładnie odwrotnie.
Pytanie czy dyskusja jest o to, "czy warto pozbyć się Conte", czy o to "jeśli odejdzie Conte, to o kogo by się pokusić".pumex pisze:Toteż nie nazywam go złym kandydatem, ale też nie rozumiem bezpośredniego zestawiania go z Conte, Kloppem, Deschampsem czy Simeone, a takie mają tutaj miejsce. Tak samo nie kapuję, skąd tezy, że Montella preferuje jakiś mocno ponadprzeciętnie atrakcyjny futbol
Swoją drogą to i o Simeone można się czepić, teraz uważany za boga, rok temu by nikt na niego nie spojrzał w kontekście zastępstwa Conte, a i nie wiadomo czy by we Włoszech się odnalazł (choć środowisko zna).
Ale zgadzam się, że Montella to nie gwarancja, tylko, ze nikt takową nie jest, jeśli pozwolimy Conte odejść to to samo w sobie jest dużym ryzykiem.
@Crunny - Asa wygryzie Pirlo i Marchisio?

@jakku - nie strasz nie strasz bo się ...
- Marian.
- Juventino
Jesli to prawda to jest to tragiczna wiadomość. I tu nawet nie chodzi już o to, że Conte chce odejść. Chodzi o to, że bedziemy przez następne lata dziadować i nie kupimy żadnego grajka za większe pieniądze. Prawda jest taka, że Marotta zrobił świetne transfery za małą kasę, ale nie da się co roku jechać na takim farcie do transferów. Czasem przychodzi moment, że trzeba po prostu wydać większą gotówkę na zawodnika. Bez znaczących wzmocnien nie widzę nas walczących o triumf w LM. Tym bardziej, że obecny skład coraz bardziej się wypala.
Choc z drugiej strony... dlaczego mamy się rozejść z Conte? Antek ma kontrakt jeszcze bodajże przez sezon, więc powinien to uszanować. Druga sprawa jest taka, że Conte może złożyć dymisję....którą Agnelli może przecież odrzucić.
Choc z drugiej strony... dlaczego mamy się rozejść z Conte? Antek ma kontrakt jeszcze bodajże przez sezon, więc powinien to uszanować. Druga sprawa jest taka, że Conte może złożyć dymisję....którą Agnelli może przecież odrzucić.

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Nie sądziłem że te trzy piękne lata tak szybko przeminą.jakku1 pisze:Drogi Conte i Juventusu sie rozchodza.
Nie sądziłem że to kiedykolwiek nastąpi.
To Scudetto straciło nagle swoją moc.
Nadzieja w kibicach. Czy staną murem za trenerem i urządzą to co Interisci w Mediolanie? Czy to wszystko naprawde zasłona dymna Conte który po prostu robi zagrywke ktora pozwoli mu wyciągnąć ile sie da?
Nie wiem CZYM zatem chcemy zatrzymac Pogbe, Vidala i innych,skoro oddajemy kapitana naszego statku.
Kto go zastąpi? 3 wielkich przegranych S-A-M? Montella?
Tyle niewiadomych, a najbardziej boli fakt że Conte to taki walczak, a sie podda...
Smutek zalał moje serce..
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Osgiliath
- Juventino
No to dupa blada...
zaczynam wątpić w to, by tu chodziło jedynie o kasę...
Może to ambicje Conte zaczynają wychodzić poza Italię, tyle, że gdzie? Monaco? please...
Wiadomo, że z hajsem nie poszalejemy, ale już udowadnialiśmy, że można robić transfery z głową a mamy na tyle rozwinięta młodzież, że warto w nich inwestować bez wydawania nie wiadomo ile pieniędzy.
Przebolałbym samo odejście Conte, gdyby:
- zespół nie potrzebował przebudowy (a potrzebuje)
- przyszedłby w zamian jakiś ogarnięty facet, a nie marność typu Allegri...
---
Adaś - nie, nie oczekuję szastania kasą w takiej ilości jak kluby finansowane z pieniędzy wielbłądów, gazu, czy ropy, ale co roku mamy opierać się na transferach Marotta-style (tanio, koniec kontraktu)?

Może to ambicje Conte zaczynają wychodzić poza Italię, tyle, że gdzie? Monaco? please...
Wiadomo, że z hajsem nie poszalejemy, ale już udowadnialiśmy, że można robić transfery z głową a mamy na tyle rozwinięta młodzież, że warto w nich inwestować bez wydawania nie wiadomo ile pieniędzy.
Przebolałbym samo odejście Conte, gdyby:
- zespół nie potrzebował przebudowy (a potrzebuje)
- przyszedłby w zamian jakiś ogarnięty facet, a nie marność typu Allegri...
---
Adaś - nie, nie oczekuję szastania kasą w takiej ilości jak kluby finansowane z pieniędzy wielbłądów, gazu, czy ropy, ale co roku mamy opierać się na transferach Marotta-style (tanio, koniec kontraktu)?
Ostatnio zmieniony 11 maja 2014, 21:48 przez Osgiliath, łącznie zmieniany 1 raz.
Ehhh.... No jeśli rzeczywiście odejdzie... Nie wiem, z włochów to chyba tylko Prandelli się nadaje.
Ogólnie smutno będzie

Ogólnie smutno będzie

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Z niewolnika nie ma pracownika. Odrzucenie dymisji, rozbije tylko druzyne, wewnętrznie ich doprowadzi do jakieś przegranej, po której się nie pozbierają. Nie ma sensu nikogo trzymać na siłę, więc jesli będzie dymisja to oczywiste jest to, że Agnelli ją przyjmie i tyle.Marian. pisze:Jesli to prawda to jest to tragiczna wiadomość. I tu nawet nie chodzi już o to, że Conte chce odejść. Chodzi o to, że bedziemy przez następne lata dziadować i nie kupimy żadnego grajka za większe pieniądze. Prawda jest taka, że Marotta zrobił świetne transfery za małą kasę, ale nie da się co roku jechać na takim farcie do transferów. Czasem przychodzi moment, że trzeba po prostu wydać większą gotówkę na zawodnika. Bez znaczących wzmocnien nie widzę nas walczących o triumf w LM. Tym bardziej, że obecny skład coraz bardziej się wypala.
Conte jednak podobno odrzucił propozycję z Monaco. Jedno jest pewne niby czeka Barca, ale tam Luis Enrique, PSG chyba przedłużyło z Blanckiem. ManU ? VanGaal jest pewny? Kadra Italii? Wymiana z Prandellim?
- jakku1
- Juventino
Jeszcze jest co najmniej jedno spotkanie pomiedzy Conte a Agnellim. Niemniej sytuacja albo jest naprawde bardzo powazna i to juz koniec przygody Conte z Juve, albo nasz trener po prostu stawia Agnellemu ultimatum i liczy na to, ze nasz Prezydent sie ugnie.
Zobaczymy. Niektorzy wieszcza rozstanie, niektorzy uwazaja, ze na koncu sie jakos panowie dogadaja a Conte blefuje.
Zobaczymy. Niektorzy wieszcza rozstanie, niektorzy uwazaja, ze na koncu sie jakos panowie dogadaja a Conte blefuje.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Antek666
- Juventino
Wiecie co...? Nie dalej jak wczoraj sam pisałem,że może pora już na Antka i wypominałem mu jego potknięcia ale dziś jak tak pomyślałem jakby było bez primadonny Conte to... sobie tego wyobrazić nie potrafię i sam się zasmuciłem :doh:
uj z tymi kopenhagami czy Galatami,a granie górnych piłek na niską parę napastników nawet śmieszne bywało...
serio,wolałbym oczywiście aby został z nami
No chyba,że skusimy jakoś Simeone lub Kloppa
uj z tymi kopenhagami czy Galatami,a granie górnych piłek na niską parę napastników nawet śmieszne bywało...
serio,wolałbym oczywiście aby został z nami
No chyba,że skusimy jakoś Simeone lub Kloppa