Mercato (Lato 2015)
- Krystek
- Juventino
W razie odejścia Conte biorę pod uwagę takich trenerów: Prandelli, Klopp, Deschamps, Simeone, Hiddink, Garcia, Montella i to w takiej kolejności. Jeśli miałby przyjść jakiś Mancini albo nie daj Boże Allegri to nie wiem co bym zrobił. Oczywiście mam nadzieję na to że Conte zostanie i będą wzmocnienia, takie jak np. Alexis Sanchez, uważam że 23 mln to bardzo dobra cena za niego i chyba się napaliłem 

Forza Juve!
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Spoko, nasi nie składają broni.Bazyliszek pisze:Wiecie czego sie obawiam? Conte z Agnellim przelozyli spotkanie na wtorek czyli po meczu z Romą, ja osobiście spodziewam się najgorszego..
- mazi12
- Juventino
Nie myślałem, że sprawa z Conte może być aż tak poważna
On nie może odejść. Tym bardziej, że w następnym sezonie konkretnie chce się zabrać za Ligę Mistrzów. Wszystko teraz zależy od naszego zarządu. Trudno byłoby znaleźć teraz dobrego trenera, a ewentualne kandydatury przeprawiają o zwrot śniadania.

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Jacky pisze:A na przyszlosc: nie podsuwaj blednych farmazonow.
HAHAHA

1. Odnośnie naszego braku kasy.
Skoro Paritici mówi że nasz budżet jest znaczący to znaczy że po sprzedażach możemy mięc go wiecej niż te biedne 20 milionów.Nasz budżet jest znaczący, ale wszystko zależy od tego, czy mądrze z nim postąpimy. Będą nam również potrzebne przychody ze sprzedaży piłkarzy.
2. Lucek Moggi, który czesto ma rację, napisał że Conte przedłuży kontrakt,a to wszystko to wymysły pismaków szukających sensacji.
Chciałbym by to było prawdą, bo wydaje się to logiczne. Przecież Angelli by spłonął na stosie za takie coś. O ile ludzie wybaczyć mu mogli Alexa - dla dobra klubu - to w tym wypadku riot podobny do tego w Mediolanie przy Guarin-Vucinic.
Chce wierzyć ze Lucek ma racje,ale.. troszke mam obawy.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- pumex
- Juventino
Czy ja wiem..? Sądzę, że jeśli obaj panowie doszyliby do jakichś poważnych wniosków które skutkowały przeniesieniem spotkania, to media już by o tym huczały.Bazyliszek pisze:Wiecie czego sie obawiam? Conte z Agnellim przelozyli spotkanie na wtorek czyli po meczu z Romą, ja osobiście spodziewam się najgorszego..nie chcieli psuć morali zespolu przed meczem z Roma i wszystko zostanie ogloszone pozniej.
Powiem szczerze, że coś w tym jest. Nie fair to może wyolbrzymione stwierdzenie, ale po jego ewentualnym rozbracie z drużyną pewnie w głębi miałbym lekki żal do Conte, że uciekł w momencie dobrym dla siebie, natomiast niekoniecznie dobrym dla klubu. Jednocześnie w pełni popieram jego walkę o porządne wzmocnienia, bo jest to swoisty bat nad kierownictwem klubu. Oczywiście ciężko liczyć, że przyniesie on jakieś niespodziewane odkręcenie kurka z pieniędzmi, ale pewnie sprawi, że jakość obserwowanych piłkarzy nie będzie maleć w stosunku do lat ubiegłych.Alexinhio-10 pisze:Jezeli rzeczywiscie Conte mialby odejsc, co bedzie wedlug mnie troche nie fair z jego strony, bo w tym sezonie dal ciala i powinien zostawic w pelni uksztaltowany i zdolny do wygrywania po sobie zespol
Jeśli chodzi o Sancheza, wczoraj mignęło mi kolejne info z Mundo Deportivo - ponoć nieprawdą jest, że kluby są bliskie finalizacji rozmów. Niby jakieś źródła blisko związane z Katalończykami powiedziały, że konkretne rozmowy z Juve nawet się nie zaczęły, ale zainteresowanie z naszej strony faktycznie jest i Barca nie wyklucza przyjęcia godziwej oferty.

- Osgiliath
- Juventino
Kurka, że też Elkann i reszta naszych bossów musi żyć w przekonaniu, że akurat Juve musi być finansowo samowystarczalne... Ja rozumiem, że nie trzeba się zadłużać jak Barca, czy Real, ale klub piłkarski nie powinien być traktowany bezdusznie niczym jakaś spółka akcyjna bez historii, tym bardziej dla Elkanna.
Ja rozumiem też, że był kryzys w SerieA, ale, ludzie, trzy lata mamy scudetto, więc też nie może być tak, że cały czas klepiemy biedę, kiedy to np. Napoli potrafi wydać hajs (pal licho skąd wzięty...)
Conte postępuje słusznie, bo jak inaczej zwrócić uwagę na to, że jadąc w większości tym samym składem kolejny rok zbyt wiele nie zwojujemy, tym bardziej w LM, która jest naszą kroplówka finansową. Agnelli też nie jest głupi i musi zdawać sobie z tego sprawę.
Ściągając Naniego i Alexisa, do tego przywołując Gabbiadiniego, czy Lulica nie wiem, czy aż tak strasznie by nas to zabolało, tym bardziej, że za grosze względne można mieć Ciro i Domenico.
Inna rzecz, że nie wiemy ile z tych medialnych doniesień jest prawdą, a ile tylko głupim pompowaniem balonika (Allegri i te sprawy...) Wątpię tez, by Conte od razu walnął pomysły jak Di Maria, czy Cavani...
Ja rozumiem też, że był kryzys w SerieA, ale, ludzie, trzy lata mamy scudetto, więc też nie może być tak, że cały czas klepiemy biedę, kiedy to np. Napoli potrafi wydać hajs (pal licho skąd wzięty...)
Conte postępuje słusznie, bo jak inaczej zwrócić uwagę na to, że jadąc w większości tym samym składem kolejny rok zbyt wiele nie zwojujemy, tym bardziej w LM, która jest naszą kroplówka finansową. Agnelli też nie jest głupi i musi zdawać sobie z tego sprawę.
Ściągając Naniego i Alexisa, do tego przywołując Gabbiadiniego, czy Lulica nie wiem, czy aż tak strasznie by nas to zabolało, tym bardziej, że za grosze względne można mieć Ciro i Domenico.
Inna rzecz, że nie wiemy ile z tych medialnych doniesień jest prawdą, a ile tylko głupim pompowaniem balonika (Allegri i te sprawy...) Wątpię tez, by Conte od razu walnął pomysły jak Di Maria, czy Cavani...
- mrozzi
- Juventino
Oj, już baaaardzo długo tak nie jest.Adrian27th pisze: Lucek Moggi, który czesto ma rację, napisał że Conte przedłuży kontrakt,a to wszystko to wymysły pismaków szukających sensacji.
- Adrian27th
- Juventino
Jak to sie sprawdzi, a są nawet duze szanse to oznacza że jednak sie nie mylil?:Pmrozzi pisze:Oj, już baaaardzo długo tak nie jest.Adrian27th pisze: Lucek Moggi, który czesto ma rację, napisał że Conte przedłuży kontrakt,a to wszystko to wymysły pismaków szukających sensacji.W ostatnim czasie Moggi głównie bredzi, to nie jest już ten sam nieomylny człowiek, co niegdyś. Ostatnio stwierdził też, że pewne są przenosiny Sancheza do Juve i wierzysz mu? 8) Negocjacje dopiero trwają i nie może tego wiedzieć.
Ja tam chce wierzyc w jego słowa. Swoją drogą też srednio mi sie chce wierzyć w takie "Cavani-Suarez albo nara". Przecież Antek nie jest głupi.
Odnośnie tego tam kryzysu w Serie A itp. Z jednej strony możemy tak mysleć, a z drugiej Exxor, nasz tatuś zarobił bardzo dużo pieniędzy wydając setki milionów na jakieś durne POLO. Gdyby żyl Gianni/Umberto to wydaje mi sie że wpompowali by te środki w nasz klub, a nie za granicę. Jeszcze jak czytam doniesienia że Fiat sie przenosi do Londynu, to mam czarne wizje. Jak maja traktować tak Juve (samo ma sie zrobić z niczego), to może lepiej niech go oddadzą jakiemuś szejkowi..
A tak na marginesie to wiedzieliście że w 1997r. Elkann miał praktyki w Tychach (produkcja Fiata)?:) Taki tam zabawny fakt.
Ostatnio zmieniony 11 maja 2014, 13:22 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 1 raz.
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- mrozzi
- Juventino
Ja zauważyłem, że często gada od rzeczy i jak wiatr zawieje.Adrian27th pisze: Jak to sie sprawdzi, a są nawet duze szanse to oznacza że jednak sie nie mylil?:P

Martwi mnie ta sytuacja z Conte.. Jest poważniejsza, niż mogłoby się nam na początku tej telenoweli wydawać. Jeśli Agnelli chce zapewniać Antonio o tym, że przy niewielkich finansowych nakładach możemy jak równy z równym walczyć o LM, to powinien sobie lepiej dać spokój. Zgadzam się w tym aspekcie z Pumim - musielibyśmy mieć ogromne szczęście, by tak się stało, a żeby na stałe zagościć w gronie najlepszych w Europie trzeba niestety inwestować. Czasy się zmieniły. Choć nie mam na myśli transferów typu 'jeden grajek za 50 mln', to niestety w co lepsze kąski trzeba inwestować co najmniej 30. Niech Marotta przestanie sobie wmawiać, że można budować klub na okazjach i piłkarzach niesprawdzonych, bo na tym etapie budowy drużyny to jest mission impossible. Naszym celem jest progres, a ten osiągniemy nabywając piłkarzy perspektywicznych, młodych, ale przede wszystkich czołowych w Europie na swoich pozycjach.
Kompletnie nie wyobrażam sobie naszego klubu pod wodzą "Manciniego bez jaj", "Spalettiego wywalonego z Zenita" czy "Allegriego, który poleciał na pysk z Milanu". ŻADEN z tych trenerów nie ma odpowiedniej charyzmy, by prowadzić zespół na poziomie Juve (Mancini nie potrafił trzymać w ryzach Teveza - Conte robi to bez problemu; swoją drogą prowadzenie zespołu mającego takie środku jak ManC to żadne wyzwanie, a sukcesy interu to pokłosie Calciopoli). Jedyne sensowne opcje to Klopp i Simeone - obie są jednak absolutnie niemożliwe do zrealizowania.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
OK, Ciro to nasz wychowanek. WybaczAdrian27th pisze:Jacky pisze:A na przyszlosc: nie podsuwaj blednych farmazonow.
HAHAHARaczej Ty kolego naucz się znaczenia używanych słów, bo jak widać jedyny farmazon to ten zrodzony w Twojej głowie wynikły z braku zrozumienia.

Ide na odpust.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Sorek21
- Juventino
http://www.goal.pl/278941-zidane-nastep ... -juve.html
Ha ha tego jeszcze nie grali. Uwielbiam gościa ale my mamy Antonio.
Ha ha tego jeszcze nie grali. Uwielbiam gościa ale my mamy Antonio.
- @D@$
- Juventino
ale to jednak przede wszystkim biznes. Z resztą Elkann poszedł na rękę i dokapitalizował Juve w 2012 kiedy wydaliśmy ponad 70 mln w okienko. Nie będzie tak zawsze.Osgiliath pisze:Kurka, że też Elkann i reszta naszych bossów musi żyć w przekonaniu, że akurat Juve musi być finansowo samowystarczalne... Ja rozumiem, że nie trzeba się zadłużać jak Barca, czy Real, ale klub piłkarski nie powinien być traktowany bezdusznie niczym jakaś spółka akcyjna bez historii, tym bardziej dla Elkanna.
Czyli sprzedać Pogbę? Bo Napoli miało kasę na Higuaina m.in. z 60 mln za Cavaniego.Osgiliath pisze:Ja rozumiem też, że był kryzys w SerieA, ale, ludzie, trzy lata mamy scudetto, więc też nie może być tak, że cały czas klepiemy biedę, kiedy to np. Napoli potrafi wydać hajs (pal licho skąd wzięty...)
Nie sądzę, że Conte odejdzie (swoją drogą to jest temat mercato, o "karuzelach trenerskich" czy "zmianie trenera w Juve" są inne, ale jak już, to moje zdanie jest takie, że Conte chce ugać jak najwięcej i tyle, z resztą po każdym sezonie są takie rozmowy o planach na przyszłość i nie ma w tym nic dziwnego; Conte może i zostawia sobie małą furtkę na odejście, jakby nie dogadał się zupełnie, ale nie sądzę, że mu spieszno do odejścia), ale co sobie gada Moggi to to nie ma związku i tego bym nie uważał za argument do czegokolwiek.Adrian27th pisze:Jak to sie sprawdzi, a są nawet duze szanse to oznacza że jednak sie nie mylil?:Pmrozzi pisze:Oj, już baaaardzo długo tak nie jest.Adrian27th pisze: Lucek Moggi, który czesto ma rację, napisał że Conte przedłuży kontrakt,a to wszystko to wymysły pismaków szukających sensacjiW ostatnim czasie Moggi głównie bredzi, to nie jest już ten sam nieomylny człowiek, co niegdyś. Ostatnio stwierdził też, że pewne są przenosiny Sancheza do Juve i wierzysz mu? 8) Negocjacje dopiero trwają i nie może tego wiedzieć.
Wbijcie sobie do głowy, że jak z polo czy innej Formuły ma zyski a do Juve dokłada, do rachunek jest prosty. I tak w 2012 Juventusowi pomógł.Adrian27th pisze:Odnośnie tego tam kryzysu w Serie A itp. Z jednej strony możemy tak mysleć, a z drugiej Exxor, nasz tatuś zarobił bardzo dużo pieniędzy wydając setki milionów na jakieś durne POLO. Gdyby żyl Gianni/Umberto to wydaje mi sie że wpompowali by te środki w nasz klub, a nie za granicę. Jeszcze jak czytam doniesienia że Fiat sie przenosi do Londynu, to mam czarne wizje. Jak maja traktować tak Juve (samo ma sie zrobić z niczego), to może lepiej niech go oddadzą jakiemuś szejkowi..
A pogrubionego fragmentu nie będę nawet komentował, skwituję to emotikonką :doh:
- Adrian27th
- Juventino
To teraz nie zrób z siebie głupka i zacytuj fragment w którym napisałem że Ciro to nasz wychowanek.Jacky pisze:OK, Ciro to nasz wychowanek. Wybacz
Ide na odpust.
Adaś, tylko że sytuacja Conte w tym wypadku bardzo,bardzo rzutuje na temat mercato. Nie sposób nie połączyć tych tematów.
Gdyby zainwestowali 500 milionów wydane na druzyne Polo, to uwazasz ze Juventus dziś nie osiągał by zysków? Gdyby w naszym składzie biegali Cavani,Veratti i inny na których nas nie było stać?
Nie ma jednak o czym dyskutować zanadto. Poczekajmy do przyszłego tygodnia.
- Osgiliath
- Juventino
@D@$
To dokapitalizowanie w przypadku Elkanna brzmi tak, jakbyś miał dać córce 2 złote na cukierki i potem zażądać od niej zwrotu hajsu...
Już raz w historii sprzedaż jednego zawodnika zaowocowała trzema dobrymi inwestycjami (tfu, z tą ekonomią...). Może warto to powtórzyć, lecz zaakceptuję fakt utrzymania Pogby, ale wiem, że z automatu ograniczy to budżet, lecz tu pole do popisu dla Johna.
To dokapitalizowanie w przypadku Elkanna brzmi tak, jakbyś miał dać córce 2 złote na cukierki i potem zażądać od niej zwrotu hajsu...

Już raz w historii sprzedaż jednego zawodnika zaowocowała trzema dobrymi inwestycjami (tfu, z tą ekonomią...). Może warto to powtórzyć, lecz zaakceptuję fakt utrzymania Pogby, ale wiem, że z automatu ograniczy to budżet, lecz tu pole do popisu dla Johna.