Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Filippo911

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2014, 14:39

rzadko sie tu udzielam - brak czasu itd...
ale jednak cos wyskrobię - Conte i jego zatargi z zarządem ? wg mnie 10% prawdy, 90% balon pompowany przez dziennikarzy. Owszem transfery są potrzebne ale Conte musi sobie zdawac sprawę że np Di Maria jest "prawie poza zasięgiem" - kasa + wola samego zawodnika (nawet mimo konkurencji w Realu)
brak kasy ? Marotta kiedyś chyba coś takiego mówił : "jesli powiemy ze mamy 100 mln na mercato to każdy będzie chciał nas skroić". Jak idzie sie np giełde po samochód to nie mówi się że ma sie mnóstwo kasy tylko trzeba się z tym kryć.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2014, 14:54

pablo1503 pisze:...
Dzieki! :ok:

Czyli tego spotkania wczoraj na linii Conte-zarzad nie bylo i musimy czekac do przyszlego tygodnia?

Tak, teraz czytam, ze SKY podalo, ze Nani jest juz praktycznie nasz. Po tym jak rozegra swoj ostatni mecz w barwach United podpisze z nami kontrakt i przejdzie do nas.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
zakiii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 maja 2014, 14:57

jakku1 pisze:
pablo1503 pisze:...
Dzieki! :ok:

Czyli tego spotkania wczoraj na linii Conte-zarzad nie bylo i musimy czekac do przyszlego tygodnia?

Tak, teraz czytam, ze SKY podalo, ze Nani jest juz praktycznie nasz. Po tym jak rozegra swoj ostatni mecz w barwach United podpisze z nami kontrakt i przejdzie do nas.
O to jest dokładnie to co czytałem :D Ale to jednak było na juventuz a nie na VS.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 10 maja 2014, 15:23

Filippo911 pisze:Jak idzie sie np giełde po samochód to nie mówi się że ma sie mnóstwo kasy tylko trzeba się z tym kryć.
:ok: Dokładnie. Swego czasu Di Lamentis popełnił tak wielki błąd i podał, że jego klub ma do wydania bodaj 100 mln € i wszyscy wiemy, jak to się skończyło - Real wydoił ich na Higuainie i wziął ponad 40 baniek (Argentyńczyk, nawet mimo tak dobrego sezonu w swoim wykonaniu, w dalszym ciągu na pewno nie jest tyle wart).
jakku1 pisze:Czyli tego spotkania wczoraj na linii Conte-zarzad nie bylo i musimy czekac do przyszlego tygodnia?
Niestety tak.. Sytuacja wygląda tak, że spotkanie przedkładamy na "po" meczu z Romą i tak naprawdę nie wiadomo, z czym to się wiąże. Brak Antonio na konferencji przedmeczowej z jednej strony może oznaczać, że się z nim niebawem rozstaniemy, z drugiej zaś trener może po prostu nie chcieć odpowiadać na głupie, nachalne pytania dziennikarzy, którzy w takiej sytuacji skupiliby się na aspektach pozasportowych - jego przyszłości oraz przepychankach słownych z Garcią. Oczywistym jest, że jego tymczasowi zastępcy unikali jednoznacznej odpowiedzi na pytania dotyczące dalszej pracy Conte w klubie, skoro spotkanie się jeszcze nie odbyło i to właściwie nie jest ich sprawa. Może być też tak, że Conte po prostu chce o wszystkim pogadać na spokojnie, obecnie zaś skupić się na jednak istotnym meczu z rzymianami.

Też słyszałem coś o ultimatum Conte (chce graczy z najwyższej półki, Marotta/Agnelli z kolei ciągle chrzanią o tym ograniczonym budżecie) i stanęło PONOĆ na tym, że obie strony dały sobie kilka dni refleksji i pauzy. Do tego ostatniego spotkania Conte z prezydentem w jego domu miało rzeczywiście dojść, ale raczej nie miało to ścisłego związku z negocjacjami dotyczącymi przyszłej współpracy. Problem nie leży absolutnie w przedłużeniu samego kontraktu (jego warunki są już uzgodnione od dawna), ale właśnie w rozbieżnych wyobrażeniach o polityce klubu. Ja się Conte wcale nie dziwię, bo być może brak odpowiednich wzmocnień po prostu sprawiłby, że nie byłby on już tak zmotywowany jak niegdyś (sam przyznał, że podejmie najlepszą decyzję dla klubu, jako że jest zagorzałym Juventino).

Moim zdaniem i tak z nim ten kontrakt przedłużymy i w końcu Agnelli-Marotta na pewne ustępstwa pójdą. Cele w przyszłości są takie same, a i zarząd zdaje sobie sprawę, że odejście Conte w tym momencie byłoby najprawdopodobniej ogromnym krokiem w tył (żaden z wymienionych kandydatów na ławkę Juve nie dorasta Antonio do pięt). Przypominam sobie sytuację sprzed roku, gdy również w mediach głośno mówiło się o jego rozbracie z nami, a skończyło się dobrze. Oby i tym razem tak było.

Swoją drogą media hiszpańskie podały dzisiaj, że Sanchez raczej na pewno nas zasili, zwłaszcza jeśli Barcelonie uda się pozyskać Aguero. Niestety ciężko stwierdzić, na ile te doniesienia są prawdziwe, bo zostały one, póki co, podane przez to jedne jedyne źródło.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 maja 2014, 15:39

Filippo911 pisze:Jak idzie sie np giełde po samochód to nie mówi się że ma sie mnóstwo kasy tylko trzeba się z tym kryć.
Ja wiem, że dla wielu może byc to rozczarowujace i nie chcą tego zaakceptować, ale my nie mamy z czym sie kryć, bez sprzedaży pogby niemamy kasy.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 28 razy
Otrzymał podziękowanie: 54 razy

Nieprzeczytany post 10 maja 2014, 16:45

Ktoś kojarzy tego małolata ?

http://www.transfermarkt.de/de/khouma-b ... 24902.html

Facet dobrą robotę wykonuje w Modenie.Właśnie zaliczył 2 trafienie w dzisiejszym spotkaniu i po tym meczu będzie miał już 20 goli.

Widzę, że zadebiutował w Violi w wieku 16 lat.

Fajnie byłoby wykupić 50% praw do niego, choć negocjacje z Violą mogłyby być naprawdę trudne.

Czuję, że młodzian zrobi niedługo dużą karierę w SerieA.

Obrazek
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2014, 17:05

Sila Spokoju pisze:Ktoś kojarzy tego małolata ?

http://www.transfermarkt.de/de/khouma-b ... 24902.html

Facet dobrą robotę wykonuje w Modenie.Właśnie zaliczył 2 trafienie w dzisiejszym spotkaniu i po tym meczu będzie miał już 20 goli.

Widzę, że zadebiutował w Violi w wieku 16 lat.

Fajnie byłoby wykupić 50% praw do niego, choć negocjacje z Violą mogłyby być naprawdę trudne.

Czuję, że młodzian zrobi niedługo dużą karierę w SerieA.
Ja kojarzę, jarano się nim w Violi, jak Balotellim w Interze, ale jednak zderzenie z dużą piłką okazało się dla niego o wiele trudniejsze. Niemniej na pewno go nie oddadzą nikomu, bo wiąże się z nim jeszcze spore nadzieje w Fiorentinie.

Obrazek
sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 maja 2014, 17:07

Co do conte sam go krytykuje nie raz, jak widze ze popełnia błedy. Ale to nie znaczy ze nie widze zalet i tego co zrobił dla juve tez wiem jaki mamy potencjał kadry i na pewno nie jest to potencjał na półfinał LM .
Conte nawet ogórków spiera. Nawet jak im nie daje grac za duzo to i tak gada wszystkim ze jest mu potrzebny , szuka odpowiedniej pozycji dla każdego zawodnika daje szanse każdemu . ma szacunek u zawodników zawodnicy chcą dla niego grac , czego nie można juz powiedzieć o mourinho który miał kogo chciał wystarczyło telefon do zawodnika a ten leciał do niego, teraz to juz sie 2 razy zastanowią zawodnicy czy chca z nim pracować . Dla Conte chca grac wszyscy i dla tego powinien zostać jeszcze tylko dac mu więcej lepszych klocków do zabawy . Na rynku i tak nie ma lepszego .

kuqi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 maja 2014, 18:25

http://www.elconfidencial.com/deportes/ ... do_128274/
Nie wiem czy to pewne źródło czy jakiś brukowiec ale znalazłem na Juventuz, pewnie plota albo chodzi o Naniego

edit: widzę, że już na głównej info się pojawiło

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2014, 18:32

kuqi pisze:http://www.elconfidencial.com/deportes/ ... do_128274/
Nie wiem czy to pewne źródło czy jakiś brukowiec ale znalazłem na Juventuz, pewnie plota albo chodzi o Naniego
Twitter mi powiedział, że Nani od poprzedniego lata nie należy do stajni Mendesa, reprezentuje go Andrea Pastorello. Biorąc pod uwagę argumenty przedstawiane przez El Confidencial, jestem w stanie uwierzyć, że do takiego spotkania doszło, ale nawet gdyby Real nie dał mu podwyżki i latem Di Maria miał zmienić klub, to pewnie ustawi się po niego ładna kolejka z całej Europy ;)

PS. Mendes jest też agentem m.in. Williama Carvahlo i Fabio Koncentrało :whistle:

Obrazek
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2014, 02:19

Nevermind pisze:Pamiętajcie, że w posiadaniu klubu są jeszcze karty Berrardiego, Gabbiadiniego i Zazy. Właśnie ten ostatni ma predyspozycje do gry na typowej "9". Dla mnie to typowy walczak, cwaniak, taran, lis pola karnego i może być snajperem lepszym od Ciro.
Ale Ty wiesz, ze ten kolezka ma 23 lata i do tej pory nic specjalnego nie osiagnal?
Kimi pisze:Wracając do trenera - w przypadku odejścia Conte, nie lepiej by było, zamiast Allegriego, Spalettiego czy Manciniego, awansować kogoś kto z ławką trenerską Juve już jest zaznajomiony, kto w LM sprał 3-0 Chelsea i wyszedł z pierwszego miejsca? Czy Massimo Carrera bądź Angelo Alessio to tacy źli trenerzy w porównaniu z trójką wyżej wymienionych?
Tez mi to chodzilo po glowie i Carrera to spoko ziomek.
Adrian27th pisze:
Jacky pisze:
WojtinhoFCJ o Immobile pisze:To nasz wychowanek
To wychowanek Sorrento.
Adrian27th pisze:Conte chce obniżyć srednia wieku podobno i cele transferowe mają być max. w wieku 26 lat. Mysle ze mozna wykluczyc Evre,a Lulic i Nani sa na pograniczu tego limitu.
Obaj po 28lat.
Brawo. Kolega widzę się odkrył transfermarkt i jedynym udziałem w dyskusji są trywialne podpowiedzi rodem z Familiady. Pogratulować.
Bravo, ze i Ty odkryles. A na przyszlosc: nie podsuwaj blednych farmazonow.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2014, 10:13

Wy myślicie,ze podczas zawieszenia Conte Carrera czy Alessio robili coś sami?
Naprawdę naiwność niektórych jest wręcz kosmiczna, przecież Conte wszystkim dyrygował, oni byli tzw. slupami :) To są tylko i aż jego asystenci, ale on sami Juventusu w praktyce nie poprowadzili ani razu, teoretycznie wiele razy, ale za tym wszystkim i tak stał Conte:)

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2014, 10:43

Nie róbmy z nich słupów, bo słup jest tylko od wpisania do protokołu. Alessio zawsze biega z tymi kartkami i pokazuje wchodzącym zawodnikom jakieś taktyczne sprawy. Carrera bardzo przypominał Conte na ławce, ma dobry kontakt z piłkarzami. Obaj grali w Juve przez kilka lat, nie nazywajmy ich słupami :P Oczywiście, że nie było wtedy samowolki, bo Conte by rozwalił te szyby w skyboxie, ale to nie jest tak, że oni niczego nie potrafią zrobić bez niego.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2014, 10:55

Wiecie czego sie obawiam? Conte z Agnellim przelozyli spotkanie na wtorek czyli po meczu z Romą, ja osobiście spodziewam się najgorszego..nie chcieli psuć morali zespolu przed meczem z Roma i wszystko zostanie ogloszone pozniej..Watpie by Agnelli sprostal wymaganiom Conte, jedynie co mu moga zaoferować to goscia bez formy z Manchesteru podczas gdy Conte prawdopodobnie nawet go nie chce, rozumiem jego frustracje, chce sie rozwijac, chce by Juve cos znaczylo w Europie ale zarząd moze nei sprostać jego oczekiwaniom. Doskonale to rozumiem, sam łapie frustru jak prowadze jakis klub w FM'ie i zarząd nie chce mi udostępnić dodatkowych funduszy na transfery. :prochno: Naprawde szkoda, bo taki klub jak Juventus zasługuje na to by co rok bić się o ten polfinal LM chociazby.

Mam nadzieje ze do tego nie dojdzie, a Agnelli wysupła pieniądze i sciagniemy chociaz tego Sancheza (ostatnio gdzies czytalem, że jestesmy z nim niby dogadani a Barca chce za niego 23 mln podczas gdy my przystajemy przy 18), bo o Di Marie to bądźmy szczerzy..po takim sezonie jaki miał argentynczyk ten gosc będzie nie do wyciągnięcia, a jesli chodzi o zarobki to na bank mu dadzą podwyżkę za taki sezon. najlepszy gracz Realu obecnie zaraz za CR7 (tak, lepszy od Bale nawet jesli chodzi o ten sezon).

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2014, 11:22

Jezeli rzeczywiscie Conte mialby odejsc, co bedzie wedlug mnie troche nie fair z jego strony, bo w tym sezonie dal ciala i powinien zostawic w pelni uksztaltowany i zdolny do wygrywania po sobie zespol, tak jako jego nastepce widze Prandellego lub Deschampsa jezeli odejda po MS.

Zablokowany