Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 13:35

elpueblo pisze:
Winner pisze:Patrze że o Immobile już jest parę stron choć tak naprawdę nic nie jest pewne na 100%. "Dziennikarze" dzień w dzień prześcigają się na newsy jedne przeczące drugim więc póki nic nie będzie oficjalnie nie ma sensu kogokolwiek obrażać za sprzedanie Immobile. Sam uważam że sprzedaż byłaby głupotą ale myślę że cena ok 13 mln za połówkę byłaby do przyjęcia. Razem wyszlibyśmy na tym 17,5 mln jeśli się nie mylę co nie byłoby taką tragedią jeśli naprawdę chcielibyśmy go sprzedać.
no nie mogę, mamy oddać Ciro za 13mln, i kupić Morate ale wykupić Osvaldo,
z takim podejściem Juve nigdy nie wróci na należyte mu miejsce,jeśli jesteś zadowolony z 17,5mln
Ciro wraca albo odchodzi za gruby hajs ,to przecież król strzelców serie A, i nie powinno być żadnych rozmów z BVB o kwocie poniżej 40mln
Czytanie ze zrozumieniem się kłania, mamy jego połówkę i 26 mln to jest dobra cena za jeszcze nie króla strzelców Serie A, który tak naprawdę ma jeden sezon dobrej gry na najwyższy poziomie. Jak napisałem wcześniej ja bym go nie sprzedał ale jeśli ma dojść do transakcji to 13 mln za połówkę byłoby rozsądną kwotą. Nasza strata że sprzedaliśmy połówkę ale równie dobrze bez tego za całą kartę zgarnęlibyśmy pewnie z 8-9 mln bo tułał by się w jakimś słabszym klubie.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 13:37

Ale zdajecie sobie sprawe, ze jezeli Conte i Marotta chcieli by go u nas, to maja jakies argumenty, zeby przekonac go do nas ? Z drugiej strony Bvb dla Ciro to najrozsadniejszy wybor.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 14:01

Lewoskrzydłowym rezerwistą na przyszły sezon ma być :
http://www.transfermarkt.pl/pl/eric-max ... 45660.html

Ciekawa opcja, ale tylko na ławkę.

Żródło: Il Messaggero.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 14:02

Zhx123 pisze: Pytanie jeszcze jak się odnajdzie w Niemczech(ewentualnie).
Jezeli na najtrudniejszych boiskach strzela 20, to w Bundeslidze, z jej jej ogórkowymi obrońcami będzie naparzać seryjnie.
PS: Moj brat jest fanem BVB od 1995 roku. Prawdziwym fanem!

A tak w ogole to chodza słuchy ze i Berardi i Manolo wróca do nas.

Conte chce obniżyć srednia wieku podobno i cele transferowe mają być max. w wieku 26 lat. Mysle ze mozna wykluczyc Evre,a Lulic i Nani sa na pograniczu tego limitu.

Jak juz slyszelismy Conte wie ze druzyna sie wypala i potrzebuje zastrzyku swieżej krwi. Zawodników głodnych sukcesu. Sanchez,Gabbiadini i Berardi mieliby dołączyć do ataku wraz z Giovinco,Tevezem i LLorente. Jeszcze niecały miesiąc do rozpoczecia karuzeli. Chyba że NIE DAJ BÓG dziś zakończy się ona informacją o pożegnaniu Conte.. :angry:
Ostatnio zmieniony 09 maja 2014, 14:11 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 2 razy.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 14:13

Zhx123 pisze:Aha :-D
Polecam zebys:
1) dopisal cos na temat, zeby nie dostac kartki
2) zaprzestal dyskusji z tym typem, niczego madrego sie od niego nie dowiesz

Wiele wskazuje na to ze Zezowaty dostanie pierwsza prawdziwa szanse na zmierzenie sie z mitem "Marotta nie umie dobrze sprzedac".

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 14:24

zahor pisze:
Zhx123 pisze:Aha :-D
2) zaprzestal dyskusji z tym typem, niczego madrego sie od niego nie dowiesz
.

Gdyby ludzie szli tym tokiem rozumowania,stracił byś wszystkich rozmówców, a tak, chociaż niektórzy się litują na Twoimi Ancelotimi i innymi wspólwłasnościami.

Pamietaj kolego z BVB, słuchaj głosu serca, nie trolli leśnych.

Pojawiły sie plotki o ofercie 10 milionów za Adriano oraz kandydatura Meksykanskiego obróncy Hectora Moreno. Ciekawe ilu graczy z PD tym razem ściagniemy.

Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 14:24

Adrian27th pisze:Jeszcze niecały miesiąc do rozpoczecia karuzeli.
Jeszcze niecałe 2 miesiące - okno otwiera się 30 czerwca.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 14:29

zahor pisze:Wiele wskazuje na to ze Zezowaty dostanie pierwsza prawdziwa szanse na zmierzenie sie z mitem "Marotta nie umie dobrze sprzedac".
Lubię Beppe, ale czy to faktycznie mit? Nie uważasz, że za Giaccheriniego szło wyciągnąć chociaż 2-3 bańki więcej? Albo za Melo? Na Zieglerze też można było te kilka milionów zarobić.

Im bliżej otwarcia okienka, tym szybciej mydlana bańka, nadmuchana przez media, zaczyna pękać. Jak zawsze, ruszyli z kopyta, wypisując o Sanchezach, Hummelsach, Coentrao, Di Marii itd. A teraz pojawiają się komunikaty, że nie dość, że nie stać nas na tych zawodników, to jeszcze jest spora szansa na odejście Conte. Aż boję się myśleć co będzie na początku lipca. Obyśmy nie skończyli z Dżilardino i Boriello :prochno:

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 14:41

Basiek pisze:
zahor pisze:Wiele wskazuje na to ze Zezowaty dostanie pierwsza prawdziwa szanse na zmierzenie sie z mitem "Marotta nie umie dobrze sprzedac".
Lubię Beppe, ale czy to faktycznie mit? Nie uważasz, że za Giaccheriniego szło wyciągnąć chociaż 2-3 bańki więcej? Albo za Melo? Na Zieglerze też można było te kilka milionów zarobić.
Niby jak ? Co może zrobić Marotta czy ktokolwiek inny, jeśli ktoś zainteresowany nie zapłaci po prostu więcej, a nasz szrot raczej jakimś wielkim zainteresowaniem się nie cieszy, żebyśmy mogli podbijac cęnę.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 14:44

fazzi pisze:
Adrian27th pisze:Jeszcze niecały miesiąc do rozpoczecia karuzeli.
Jeszcze niecałe 2 miesiące - okno otwiera się 30 czerwca.
Jak już poprawiasz to zadbaj o precyzje. Okno otwiera się 1 Lipca.

Karuzela zaczyna sie za niecały miesiąc tj. koniec sezonu w ligach,LM,LE i już można ogłaszać teoretycznie transfery, które dojdą do skutku po otwarciu okienka. Np. w Angli transferów można dokonywać po zakończeniu ostatniego meczu ligowego.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 14:46

Basiek pisze: Lubię Beppe, ale czy to faktycznie mit? Nie uważasz, że za Giaccheriniego szło wyciągnąć chociaż 2-3 bańki więcej? Albo za Melo? Na Zieglerze też można było te kilka milionów zarobić.
Moze dalo sie z tych wszystkich transakcji ugrac w sumie z piec baniek wiecej (a moze nie, biorac pod uwage jaki kontrakt mial Melo czy jak silna pozycje w mocarnym Sassuolo ma obecnie Ziegler, nigdy sie tego nie dowiemy), ale nawet jezeli, to mowimy tutaj o groszach, ktore w szerszym kontekscie nie maja wiekszego znaczenia. Tymczasem niektorzy tutaj wina za brak np. Luisa Suareza w Juve obwiniaja te nieszczesne sprzedaze, z ktorych to powinnismy byli zgarnac juz ze 40 milionow, a Marotta wszysto popsul. Moja lista zarzutow pod adresem Beppe jest dluga, ale pozycji "czemu nie wcisnal komus Melo za 15 baniek?" prozno na niej szukac.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 14:48

Basiek pisze:
Ale z Matrim to było mistrzostwo świata ;)
Basiek pisze:Obyśmy nie skończyli z Dżilardino i Boriello :prochno:
A na dokładkę Allegri :prochno:

Eh lubię Conte i cenię jego chęć rozwoju, ale trzeba liczyć siły na zamiary. Gdy czytam o jego pragnieniu kupna Suareza albo Cavaniego to sorry ale chyba zwariował. Zreszta osobiście mam wrażenie, że najbliższy sezon również powinnien być ostatnim dla naszego trenera. Wiem, że to kontrowersyjna wypowiedź, ale wydaje mi się, że wypalił się razem z zespołem. Oby ewenteulni następcy byli lepsi niż proponowani Spal i Allegri lub Mancini.

Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 14:54

fazzi pisze:
Basiek pisze:
Niby jak ? Co może zrobić Marotta czy ktokolwiek inny, jeśli ktoś zainteresowany nie zapłaci po prostu więcej, a nasz szrot raczej jakimś wielkim zainteresowaniem się nie cieszy, żebyśmy mogli podbijac cęnę.
Nie wiem czy nazwałbym Melo, albo Giaccheriniego szrotem. Kwestia indywidualnej oceny. Brazylijczyk w pierwszym sezonie zdobył dla Galaty 12 bramek. Imponujący wynik, jak na defensywnego pomocnika. I wcale nie grał na jakiejś prowincji, bo jak ten sezon pokazał, Galata to zespół na dobrym poziomie. Nie jestem żadnym ekspertem, ale nie chce mi się wierzyć, że po takich rozgrywkach nie znalazła się ani jedna drużyna, chętna pozyskać Melo. I dawaliśmy się dymać turasom do woli. Czym różni się nasz "szrot" od tego w Mediolanie? Podam taki przykład - Rodney Strasser kosztował tyle co Melo. A różnica między tymi piłkarzami zauważalna jest gołym okiem. Niemniej, jak wspomniałem, nikt z nas nie wie jakimi prawami rządzą się negocjacje transferowe.

Kamex22 pisze:A na dokładkę Allegri
Ojjj, nie strasz :naughty: :smile:

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 15:10

Kucharius1 pisze:Lewoskrzydłowym rezerwistą na przyszły sezon ma być :
http://www.transfermarkt.pl/pl/eric-max ... 45660.html

Ciekawa opcja, ale tylko na ławkę.

Żródło: Il Messaggero.
Pamiętam jego początki w HSV i nijak mi do tego lewego skrzydła nie pasuje... Taka tykowata dziewiątka...

Ktoś widział, jak prezentuje się na boku ataku?

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 15:32

Kamex22 pisze: Wiem, że to kontrowersyjna wypowiedź, ale wydaje mi się, że wypalił się razem z zespołem.
Może tak być, ale są pewne rzeczy, które przeczą temu wrażeniu.
No bo co znaczy, że Conte chce różne Maryje? Co oznaczają wypowiedzi rok temu, że ma nadzieję, że Juventus będzie w stanie dać mu transfer za 40 milionów? No bo dla mnie to, że dostał przed tym sezonem skład, który mu nie do końca odpowiadał i odnośnie którego nie do końca wierzył w sukces(czy tam zdolność sensownej rywalizacji na wszystkich poziomach). A ten co? Scudetto pomimo mocarnej Romy na poziomie europejskim, na 2 kolejki przed końcem brakuje 2 punktów do rekordu Serie A, półfinał Ligi Europy. Pomimo tego, że Vidal jest od pół roku cieniem siebie, ma problemy z kolanami, Markiz co chwile wypadał, Pirlo tak samo często mecze wygrywa jak zawala, a Pogba gra w kratkę i non stop... to jest możliwe, że Tonio osiągnął to wszystko w takich warunkach, wypalając się, ale... no średnio trzyma się kupy. To jednak nie jest casus Guardioli, który coś tam osiągnął w swoim ostatnim sezonie, ale przed sezonem uważał ludzi którymi dysponuje za zadowalających.
Basiek pisze: A różnica między tymi piłkarzami zauważalna jest gołym okiem. Niemniej, jak wspomniałem, nikt z nas nie wie jakimi prawami rządzą się negocjacje transferowe.
Mi się wydaje, że tutaj już to jest bardziej problem Conte niż Marotty. Nie spotkałem jeszcze innego szkoleniowca, który tak binarnie patrzyłby na zawodników- albo cię chce i pójdzie za tobą w ogień, albo nie chce i nawet w twoją stronę nie spojrzy. Żadnego odcienia szarości, albo-albo. Z jednej strony to korzystne, bo tworzy fajną grupę i atmosferę w drużynie, a Pogba i Vidal mają solidny argument za tym, żeby nie iść za kasą. Z drugiej, co ma począć biedny Beppe, jak jakiś zawodnik tak strasznie widocznie dla całego piłkarskiego światka trafia do Klubu Kokosa? Trzeba szukać czym prędzej dla niego klubu i brać te oferty, które są na stole, bo jak posiedzi rok na trybunach to wartość spadnie jeszcze bardziej. A i samych ofert jest mniej, bo kluby biorą pod uwagę, że kokosem można zostać za problemy dyscyplinarne, kondycyjne, albo z kontuzjami.

Oczywiście to się nie tyczy Matriego i Giaccha, którzy odeszli bo w jednym przypadku oferta była zadowalająca, a w drugim potrzebna była mamona na Ogbonnę i Teveza.

Zablokowany