Mercato (Lato 2015)
jasne, że się nie biorą sie z niczego = 96pkt/108 - są powody do pesymizmupumex pisze:Stary, to że często leci ode mnie pesymistą-marudą to ja wiem, ale chyba te moje jęki zazwyczaj nie biorą się z kosmosu... chyba.... yyy... nie wiem, dobra, nie będę se ładował swojakaRobaku pisze:Pumi, to ze większość ciebie ceni to jasne, to że jesteś nadrzędnym marudą i pesymistą na forum to drugiepumex pisze:do czego to doszło, że robią ze mnie jakiegoś nieracjonalnego wariata..noo, będę musiał z tym się zmierzyć czekając na jakiś konkretne argumenty, a tymczasem pojęczę trochę, że 14mln puls jakieś tam bonusy za Immobile to śmich na remizie. Rzekłem.
Zawsze najczarnisjesze wizje, najwiekszy strach przed Sassuolo i Livorno itp
Zmieniam nastawienie: jak to dobrze, że nie łączą nas już z transferem Andreoliego

- jakku1
- Juventino
A czytales o plotkach dotyczacych Bonaventury Pumi?pumex pisze: Zmieniam nastawienie: jak to dobrze, że nie łączą nas już z transferem Andreoliego

Malo kto na to zwraca uwage, ale jesli bysmy chcieli zapewnic sobie uslugi Immobile kosztowaloby to nas... 20 baniek w sumie. Zamiast zarobic 10 milionow, to bysmy te 10 baniek musieli wydac. Moze komus to troche poprawi humor

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

podobno Juve i Toro chcą razem 22 banki. Ale czy to ma sens - w sytuacji gdy chemy pozyskac MOrate i Alexisa?jakku1 pisze:A czytales o plotkach dotyczacych Bonaventury Pumi?pumex pisze: Zmieniam nastawienie: jak to dobrze, że nie łączą nas już z transferem Andreoliego
Malo kto na to zwraca uwage, ale jesli bysmy chcieli zapewnic sobie uslugi Immobile kosztowaloby to nas... 20 baniek w sumie. Zamiast zarobic 10 milionow, to bysmy te 10 baniek musieli wydac. Moze komus to troche poprawi humor.
- pumex
- Juventino
uno momento, czy to przypadkiem nie ja broniłem wartości tegorocznego scudetto? Czy nie ja próbowałem przekonać, że nie można uznać tego sezonu za stracony?Robaku pisze:jasne, że się nie biorą sie z niczego = 96pkt/108 - są powody do pesymizmu
Panie, daj Pan spokój, bo mnie zlinczują przed północąjakku1 pisze:A czytales o plotkach dotyczacych Bonaventury Pumi?

- Wojtek
- Juventino
Ale żenada, na co nam ten Morata skoro mamy swoich!? Mam nadzieję, że Marotta ma łeb na karku i to ploty.Robaku pisze:podobno Juve i Toro chcą razem 22 banki. Ale czy to ma sens - w sytuacji gdy chemy pozyskac MOrate i Alexisa?
Nani,Sanchez in

Pumi, kurcze obecnie troszke wypilem a zdarz mi sie to ostatnio bardzo bardzo rzadko, ale czasem czy nie było twojego ciaglego narzekania nad stylem Juve jaki to on beznajdziejny, jak on nas NIE doprowadzi do Scudetto. A i w pucharach jak i Serie A pocisnelismy dobrze choc bez szalupumex pisze:uno momento, czy to przypadkiem nie ja broniłem wartości tegorocznego scudetto? Czy nie ja próbowałem przekonać, że nie można uznać tego sezonu za stracony?Robaku pisze:jasne, że się nie biorą sie z niczego = 96pkt/108 - są powody do pesymizmuPanie, daj Pan spokój, bo mnie zlinczują przed północąjakku1 pisze:A czytales o plotkach dotyczacych Bonaventury Pumi?

duzo wazniejsze jednak rzeczy dzieja sie w Piemoncie BVB naciska, Beppe trzymaj sie 20 mln sie zarobi inaczej trzymaj tego Ciro...
- pumex
- Juventino
No... widzę, że alko leje się strumieniem, skoro nie pamiętasz, że podczas ostatnich meczów ligowych usprawiedliwiałem nasz marny styl gryRobaku pisze: Pumi, kurcze obecnie troszke wypilem a zdarz mi sie to ostatnio bardzo bardzo rzadko, ale czasem czy nie było twojego ciaglego narzekania nad stylem Juve jaki to on beznajdziejny, jak on nas NIE doprowadzi do Scudetto. A i w pucharach jak i Serie A pocisnelismy dobrze choc bez szalu

nie, nie leje sie strumieniami, ale narzekałeś na każdego jak leci począwszy od masażysty skończywscy na podwaczu bidonów.pumex pisze:No... widzę, że alko leje się strumieniem, skoro nie pamiętasz, że podczas ostatnich meczów ligowych usprawiedliwiałem nasz marny styl gryRobaku pisze: Pumi, kurcze obecnie troszke wypilem a zdarz mi sie to ostatnio bardzo bardzo rzadko, ale czasem czy nie było twojego ciaglego narzekania nad stylem Juve jaki to on beznajdziejny, jak on nas NIE doprowadzi do Scudetto. A i w pucharach jak i Serie A pocisnelismy dobrze choc bez szaluA to, że ten styl faktycznie był marny to chyba nie podlega dyskusji. Pisałem, że tak grający Juventus nie zdobędzie LE, no ale to inna bajka.
Gramy skutecznie i to najwazniejsze. WOle nasz styl niż mistrza titi taki odpoadajacego w cwiercfinale LM, wiec na spokojnie.
gramy na tyle ile mozemy i musimy szukac pozytywów zamiast skupiac sie na tym czego nie mozemy osiagnac.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Na chwile obecną to nie mysle o zawodnikach, a trenerze.jakku1 pisze: Podobno juz wszystko jest dogadane i jutro maja sie pojawic kolejne sygnaly, Conte dostal obietnice przebudowy zespolu, kase na transfery i przedluzy kontrakt.
Oby to sie okazało prawda.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- pumex
- Juventino
Sorry, ale jesteś chyba mocno zamroczony, skoro wypisujesz takie bzdury. Ja Ci tłumaczę co pisałem, a Ty dalej walisz swoimi wymyślonymi ogólnikami i sugerujesz, że hejtuję wszystkich i wszystko. Tak więc koniec rozmowy, a szkoda.Robaku pisze:nie, nie leje sie strumieniami, ale narzekałeś na każdego jak leci począwszy od masażysty skończywscy na podwaczu bidonów.
Gramy skutecznie i to najwazniejsze. WOle nasz styl niż mistrza titi taki odpoadajacego w cwiercfinale LM, wiec na spokojnie.

- Nevermind
- Juventino
Immobile zostanie sprzedany, Fabio i Vucinic też. Aby kupić wspomnianych skrzydłowych, trzeba kogoś sprzedać. Znając Marotte wypozyczy on Morate z możliwością wykupu. Chcecie Sanchezow i Nanich oraz wykupienia polowek Gabbiadiniego i Immobile, to niemożliwe.
- Lucas87
- Juventino
Juvepoland to miejsce publiczne, normalnie skandal :CRobaku pisze:Pumi, kurcze obecnie troszke wypilem
Ile jeszcze podobnych plotek będzie chociażby do samego oficjalnego rozpoczęcia Mercato? Nie ma sensu się tym wszystkim przejmować, Beppe z pewnością wyciąga jakieś wnioski. Kasy niby nie za dużo, ale nie znaczy to, że zostanie przeznaczona na słabeuszy.pumex pisze:Zmieniam nastawienie: jak to dobrze, że nie łączą nas już z transferem Andreoliego
No, mam tylko swoją skromną nadzieję, że Pan Agnelli nie rozumuje sformułowania "odpowiednio wzmocniony" w odmienny sposób niż nasz trener.mrozzi pisze:Conte już spotkał się z Agnellim (rzekomo wczoraj wieczorem w domu prezydenta) i został zapewniony, że Juventus zostanie odpowiednio wzmocniony, by bić się o LM.

Oczywista, oczywistość. Jakby np. wystrzelił młody zawodnik w La Liga (np. taki Alcacer z Valencii, swoją drogą świetne staty w Lidze Europy) i został królem strzelców- wówczas Nietoperze od razu zaśpiewały by ze 40-50 baniek. Zatem w przypadku Ciro- coś w okolicach 25, nie wydaje się ceną wygórowaną.mrozzi pisze:Może i Immobile rozgrywa dopiero pierwszy tak dobry sezon na najwyższym szczeblu rozgrywek, ale mimo wszystko jest liderem strzelców w jednej z czołowych lig europejskich
- SKAr7
- Juventino
No to faktycznie moje teoretyzowanie było oparte na złych podstawach. Myślałem, że na 99% w to mercato ktoś będzie miał całość Cuadra. W takim razie możemy tylko liczyć na farta w postaci "Juan chce odejść-odwilż w relacjach Viola/Juve się udała-kluby o marketingu ponadnarodowym, szejkowe i te z Premier League zajmują się innymi celami."zahor pisze: Po pierwszym. Cuadrado najpierw byl wypozyczony z opcja wykupu polowy karty, a dopiero latem 2013 stal sie w polowie wlasnoscia Fiorentiny. Podobna transakcja jak Giovinco do Parmy.
Na czysto dla nas byłoby okejjakku1 pisze: Aha, co do Immobile, podobno chcemy co najmniej 20 baniek.

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Oboje zasługujecie mimo wszystko na kartke za wylewanie żali na forum.
Piszcie takie bzdury na Priv...
Z tego co czytam na TJ Conte chce zapewnienia 4-5 Top'ow.
Licząc ze prawdopodobnie sciągniemy Manolo i Berardiego których uzupełnimi Sanchezem i powiedzmy wypozyczymy(?) Morate - nasz atak bedzie młody, doświadczony i bramkostrzelny - dostosowany do kazdej taktyki.
W pomocy natomiast uważam ze jest najwieksza zagadka kim wzmocnimy (ploty od Ramiresa po Verattiego). Potrzebujemy jednego np. Guarina. To było by wystarczające.
Mając odpalonego Padoina zostali by nam Asamoah,Pirlo,Vidal,Marchisio,Pogba,Guarin. 6 zawodnikow do 3 osobowej formacji. Już nawet ten Padoin móglby zostać. Prędzej odpalić Pepe i Isle.
W obronie napewno zostaną Chiellini,Barzagli,Caceres,Bonucci,Lichsteiner.
Mimo wszystko to w tej formacji także potrzebujemy wzmocnień. Sprzedając Peluso mamy dziure na dwóch LO. Kolarov/Lulic + ktoś solidny na ławkę np Murru. Stephan także potrzebuje zmiennika i mimo wszystko widział bym tu Evre plus jakiegos obrońce który może grać na obu flankach. Darmian z Torino bylby idealny. Moze grac pratycznie wszedzie.
Basta z Udine takze nadał by sie na zastępce Stephana.
Zagadką pozostaje Ogbonna, bo naprawde nie wiem co z nim będzie.
Wychodzi na to ze 13 mil poszło..
To tak z mojej strony. Obiektywnie patrząc na nasze możliwości.
Piszcie takie bzdury na Priv...
Z tego co czytam na TJ Conte chce zapewnienia 4-5 Top'ow.
Licząc ze prawdopodobnie sciągniemy Manolo i Berardiego których uzupełnimi Sanchezem i powiedzmy wypozyczymy(?) Morate - nasz atak bedzie młody, doświadczony i bramkostrzelny - dostosowany do kazdej taktyki.
W pomocy natomiast uważam ze jest najwieksza zagadka kim wzmocnimy (ploty od Ramiresa po Verattiego). Potrzebujemy jednego np. Guarina. To było by wystarczające.
Mając odpalonego Padoina zostali by nam Asamoah,Pirlo,Vidal,Marchisio,Pogba,Guarin. 6 zawodnikow do 3 osobowej formacji. Już nawet ten Padoin móglby zostać. Prędzej odpalić Pepe i Isle.
W obronie napewno zostaną Chiellini,Barzagli,Caceres,Bonucci,Lichsteiner.
Mimo wszystko to w tej formacji także potrzebujemy wzmocnień. Sprzedając Peluso mamy dziure na dwóch LO. Kolarov/Lulic + ktoś solidny na ławkę np Murru. Stephan także potrzebuje zmiennika i mimo wszystko widział bym tu Evre plus jakiegos obrońce który może grać na obu flankach. Darmian z Torino bylby idealny. Moze grac pratycznie wszedzie.
Basta z Udine takze nadał by sie na zastępce Stephana.
Zagadką pozostaje Ogbonna, bo naprawde nie wiem co z nim będzie.
Wychodzi na to ze 13 mil poszło..
To tak z mojej strony. Obiektywnie patrząc na nasze możliwości.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
pablo1503@
Ale równie dobrze kontuzji może doznać Nani i będzie to samo, tyle,że Berardi po takiej kontuzji ma szanse się odbudować w większym stopniu niż Nani. A ile wg Ciebie Nani by pograł, biorąc pod uwagę coraz częstsze urazy? 3-4 alta to i tak optymistyczna wersja, bo miałby wtedy chyba 31-32 lata i zapewne szukałby emeryturki, to nie jest gracz,który będzie harował za drużynę, to gwiazdeczka,która albo wróci do formy albo nie. Ja jestem bardzo sceptyczny, gdyż Isla to bardzo podobna sytuacja i z Nanim może być niestety podobnie.
Od razu zakładanie,że zawodnik dostanie kontuzji jest po prostu dziecinny.
Bo tak można powiedzieć w obliczu każdego piłkarza na świecie. Także bardzo uniwersalny argument, czyli łatwy, czyli nawet dziecko mogłoby go podsunąć:) A poważnym argumentem może być to,że w Juve młodym grać obecnie nie dają chyba,że jest się talentem na miarę Pogby a czy Berardi takim jest, tego na razie się pewnie nie dowiemy;/
Co do Immobile, jeżeli odejdzie za porządną kasę to jeszcze można przeboleć, ale jeśli puszczą go za mniej niż 10 baniek na czysto i ściągną Moratę dają Realowi możliwość odkupu to zwątpię w logikę naszego zarządu;/
Adrian27th@
W obronie to trochę przeginasz:)
Prawa:Lichy/Caceres
Środek:Chiellini,Barzagli,Bonu,Ogbonna.
Lewa: tu potrzeba zakupów najlepiej Coentrao/Marcelo i Murru na zmiennika.
Także tutaj tylko ta lewa strona wygląda źle a wręcz tragicznie:)
Ogbonna ma jeszcze czas, Bonu pierwszy sezon w Juve miał znacznie gorszy:)
W pomocy także wystarczy 5(Vidal,Pogba,Markiz,Pirlo,Asa) + jak 6 albo Padoin albo np. Rosii/Marrone.. Tutaj nie ma co kombinować:)
W ataku zgadzam się, ale bez Moraty, no chyba,ze wypożyczenie z możliwością wykupu i bez możliwości odkupu przez Real
Ale równie dobrze kontuzji może doznać Nani i będzie to samo, tyle,że Berardi po takiej kontuzji ma szanse się odbudować w większym stopniu niż Nani. A ile wg Ciebie Nani by pograł, biorąc pod uwagę coraz częstsze urazy? 3-4 alta to i tak optymistyczna wersja, bo miałby wtedy chyba 31-32 lata i zapewne szukałby emeryturki, to nie jest gracz,który będzie harował za drużynę, to gwiazdeczka,która albo wróci do formy albo nie. Ja jestem bardzo sceptyczny, gdyż Isla to bardzo podobna sytuacja i z Nanim może być niestety podobnie.
Od razu zakładanie,że zawodnik dostanie kontuzji jest po prostu dziecinny.
Bo tak można powiedzieć w obliczu każdego piłkarza na świecie. Także bardzo uniwersalny argument, czyli łatwy, czyli nawet dziecko mogłoby go podsunąć:) A poważnym argumentem może być to,że w Juve młodym grać obecnie nie dają chyba,że jest się talentem na miarę Pogby a czy Berardi takim jest, tego na razie się pewnie nie dowiemy;/
Co do Immobile, jeżeli odejdzie za porządną kasę to jeszcze można przeboleć, ale jeśli puszczą go za mniej niż 10 baniek na czysto i ściągną Moratę dają Realowi możliwość odkupu to zwątpię w logikę naszego zarządu;/
Adrian27th@
W obronie to trochę przeginasz:)
Prawa:Lichy/Caceres
Środek:Chiellini,Barzagli,Bonu,Ogbonna.
Lewa: tu potrzeba zakupów najlepiej Coentrao/Marcelo i Murru na zmiennika.
Także tutaj tylko ta lewa strona wygląda źle a wręcz tragicznie:)
Ogbonna ma jeszcze czas, Bonu pierwszy sezon w Juve miał znacznie gorszy:)
W pomocy także wystarczy 5(Vidal,Pogba,Markiz,Pirlo,Asa) + jak 6 albo Padoin albo np. Rosii/Marrone.. Tutaj nie ma co kombinować:)
W ataku zgadzam się, ale bez Moraty, no chyba,ze wypożyczenie z możliwością wykupu i bez możliwości odkupu przez Real

Ostatnio zmieniony 08 maja 2014, 22:51 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 1 raz.