Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 20:17

AdiJuve pisze:pablo1503@
Widzę,że u Ciebie logiczne myślenie nie występuje:)
Wyrażam po prostu swoją opinie i stwierdziłem fakty, a Ty zarzucasz mi brak logicznego myślenia?:stop:
Kwadwo w 4-3-3? Oby środek. Automatycznie robi nam się 5 zawodników na 3 miejsca i od razu lepiej to wygląda. O ile oczywiście Conte potrafiłby nimi rotować.
AdiJuve pisze:Co do kontuzji to argument dziecinny
Czysto hipotetyczny przykład, jedna z opcji, przez którą może przestać się rozwijać. Podaj mi dorosły argument :smile:
Zrozum, ja nic nie mam przeciwko ściągnięciu do Nas Berrardiego, ale jest to dość ryzykowane, zważywszy, że rezerwowi u Conte praktycznie nie grają. Podstawą każdego młodzika jest gra. Nie ważne w jakim klubie, po prostu liczą się regularne występy. Można też zaryzykować i go ściągnąć, a w ostateczności wypożyczyć gdzieś w styczniu.
Jak już do logiczności się przyczepiłeś, to wiesz co jest nielogiczne? Pisanie o 27 letnim piłkarzu, że przyjdzie, pogra 3-4 lata i koniec. To dopiero nie ma sensu.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2014, 20:26 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 20:23

Oferta Borussi podobno wyglada nastepujaco: 14m euro + 3m bonusow. Osiagneli porozumienie w sprawie kontraktu z Immobile: 2m euro rocznie. Teraz pozostaje czekac co odpowiedza Juventus i Torino.

Szczerze? Jak dla mnie to kwota jest smieszna :).

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 20:27

jakku1 pisze:Oferta Borussi podobno wyglada nastepujaco: 14m euro + 3m bonusow. Osiagneli porozumienie w sprawie kontraktu z Immobile: 2m euro rocznie. Teraz pozostaje czekac co odpowiedza Juventus i Torino.

A dla mnie nie. Moim zdaniem to bardzo rozsądna oferta. Ciro na dobrą sprawę zagrał tylko jeden sezon taki wyśmienity, poza tym niewiadomo jak będzie sobie radził poza boiskami Serie A ;) Nikt więcej za niego nieda, lecz ja chciałbym żeby wrócił do nas.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 20:28

jakku1 pisze:Oferta Borussi podobno wyglada nastepujaco: 14m euro + 3m bonusow. Osiagneli porozumienie w sprawie kontraktu z Immobile: 2m euro rocznie. Teraz pozostaje czekac co odpowiedza Juventus i Torino.

Ona jest zenująca, a jeśli Ciro mozna przekonac 2mln euro za sezon tzn. ze nie bedzie problemu z jego zgodą.
Gdzies tam na necie hula kwtoa 17 mln ale w calosci, no, ale to nie ma zadnego znaczenia, bo nawet jesli do Toro wpuscimy Boyakye, Zaze to i tak nie powinni puscic Ciro za mniej niz 10 baniek za polowke, wtedy taki deal dla Juve jest zupelnie nieoplacalny, ale podoba mi sie ta akcja z Gio i BB z Bergamo. Ciekawe by to było.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 20:29

po sezonie pełnym kompromitacji wyprzedajemy za psie pieniądze lidera strzelców i kombinujemy jak pozyskać z hiszpanii piłkarza-zagadkę. brak słów na takie podejście :prochno:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 20:31

jeżeli ta plotka z Immobile to prawda to trochę w szoku jestem.
Po co my go za darmo oddajemy?
przecież Torino przynajmniej 8 mln trzeba będzie zapłacić.
To nie lepiej go zostawić ?
bez sensu.

Media już cuda wymyślają i piszą o tym ze Juve uaktywniło klauzule Reusa, że niby Immobile pomoże uaktywnić ta klauzule 35 mln euro za niemca.
To jacyś amatorzy wypisują

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 20:32

pan Zambrotta pisze:po sezonie pełnym kompromitacji wyprzedajemy za psie pieniądze lidera strzelców i kombinujemy jak pozyskać z hiszpanii piłkarza-zagadkę. brak słów na takie podejście :prochno:
Zambro ty tak na serio? Odbierasz mi wiare w to forum, rozumiem takiego zdanie w ustach Pumexa, ale Ciebie, zahor i kilku innych to traktowalem jako tych racjonalnych, to ze BVB moglo taką oferte przyslac to jedno, to ze Juve mogło ją wyśmiac to inne. A co to piszą media...

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 20:37

Transfer Reusa jest na 99,9% niemozliwy do przeprowadzenia, bez wzgledu na to co zrobimy z Immobile.

Tak wyglada w tej chwili oferta Borussi - 14m euro + 3m bonusow, podzielone miedzy Juve a Torino. Plotki mowia, ze nie mamy zamiaru asbolutnie sie na to zgodzic, ale cholera wie co oni tam kombinuja.

Druga sprawa, to podobno City ma zostac ukarane redukacja kadry w LM do 21 zawodnikow, a Kolarow jest na wylocie. Podobno zaproponowalismy mu kontrakt na 3 lata - 2,5m euro rocznie. Nie wiem czy to plotka czy nie, ale do Kolarova jakos strasznie nigdy nie bylem przekonany i wolalbym kogos innego (oczywiscie nie Evre... :prochno:). Mimo tej swietnej lewej nogi i bardzo dobrych warunkow fizycznych facet jest dla mnie, jak na lewego obronce, po prostu za wolny.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2014, 20:38 przez jakku1, łącznie zmieniany 3 razy.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 20:37

Opcja minimalistyczna, która kosztowałaby nas jakieś 30 mln.
out: Vucinić (+6 mln), Quagliarella (+4 mln), Osvaldo (0)
in: A.Sanchez (-28 mln), Immobile (-10 mln), Berardi (0)

Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Asamoah - Vidal, Pirlo, Pogba - A.Sanchez, Llorente, Tevez

Storari - Caceres, Bonucci, Ogbonna, Peluso - Isla, Marchisio, Padoin - Berardi, Immobile, Giovinco

Taka rezerwa w Serie A walczyłaby o europejskie puchary, ale w Europie zostałaby zmieciona. Jednak na chwilę obecną na nic lepszego nas chyba nie stać. Jakby zostało co w skarbcu, to poszukałbym możliwości wymiany Isli na Abate i ściągnięcia jakiegoś lewego obrońcy.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 20:53

Robaku pisze:
pan Zambrotta pisze:po sezonie pełnym kompromitacji wyprzedajemy za psie pieniądze lidera strzelców i kombinujemy jak pozyskać z hiszpanii piłkarza-zagadkę. brak słów na takie podejście :prochno:
Zambro ty tak na serio? Odbierasz mi wiare w to forum, rozumiem takiego zdanie w ustach Pumexa, ale Ciebie, zahor i kilku innych to traktowalem jako tych racjonalnych, to ze BVB moglo taką oferte przyslac to jedno, to ze Juve mogło ją wyśmiac to inne. A co to piszą media...
szczerze? to dzisiaj mój poziom ogaru nie jest wysoki, siedzę w domu i pracuję zdalnie do późna, widziałem ktoś tutaj wrzucał zdjęcie jakiś helmutów z bvb widzianych u nas w turynie. trochę to łyknąłem jako znak pewnego dealu. #sorry

Przekartkowałem dzisiaj ten temat, trochę często padało nazwisko Evry i Naniego. Jestem strasznie ciekaw, czy może był ktoś, kto błysnął kumplem-ekspertem ManU, który mu sprzedał tajny cynk? Idealna sytuacja na czysty i łatwy fejm, może ktoś się połasił? Chciałbym spać spokojnie, czy się u nas nadają, bo tak to nie wiem.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2014, 20:55 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 20:55

Zdecydowanie podzielam. :wink: Może i Immobile rozgrywa dopiero pierwszy tak dobry sezon na najwyższym szczeblu rozgrywek, ale mimo wszystko jest liderem strzelców w jednej z czołowych lig europejskich. Jest młody, co z całą pewnością też będzie rzutować na cenę. Juventus takiej oferty nie przyjmie (nawet abstrahując od tego, że sami potrzebujemy środków na mercato) i myślę będzie chciał z 23-25. Najpierw trzeba rzecz jasna wyjaśnić kwestię współwłasności i choć nie mam wątpliwości co do tego, że Włoch niebawem stanie się ponownie nasz, tak obawiam się żądań ze strony Torino. Byki też doskonale zdają sobie sprawę z faktu, że mogą nieźle na napastniku zarobić (tak w ogóle to nawet nie chcą się z nim rozstawać), zresztą po utracie Immobile musieliby go kimś godnym zastąpić.

Swoją drogą Raiola w sporym stopniu mnie uspokoił tą swoją dzisiejszą wypowiedzią odnośnie Pogby. :wink:

Niektóre źródła informują, że Conte już spotkał się z Agnellim (rzekomo wczoraj wieczorem w domu prezydenta) i został zapewniony, że Juventus zostanie odpowiednio wzmocniony, by bić się o LM. Inni podają, że do spotkania miałoby dojść jutro.. :think:

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 20:59

mrozzi pisze: Niektóre źródła informują, że Conte już spotkał się z Agnellim (rzekomo wczoraj wieczorem w domu prezydenta) i został zapewniony, że Juventus zostanie odpowiednio wzmocniony, by bić się o LM. Inni podają, że do spotkania miało dojść jutro.. :think:
Tez o tym czytalem :ok:.

Podobno juz wszystko jest dogadane i jutro maja sie pojawic kolejne sygnaly, Conte dostal obietnice przebudowy zespolu, kase na transfery i przedluzy kontrakt.

Swoja droga, pisalem wyzej o Kolarovie, ale on przeciez nie ma paszportu UE. Wiec albo Kolarov albo Sanchezy i inne takie. Z tego punktu widzenia wydaje mi sie, ze Serb do nas nie trafi, chociaz co do Sancheza dalej jestem sceptyczny. Sadze raczej, ze na samym poczatku mercato nie bedziemy chcieli wykorzystac takiej "karty". Chyba, ze naprawde bylaby mowa o grubym nazwisku. Kolarov takim nie jest.

Aha, co do Immobile, podobno chcemy co najmniej 20 baniek.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 21:02

do czego to doszło, że robią ze mnie jakiegoś nieracjonalnego wariata.. :whistle: noo, będę musiał z tym się zmierzyć czekając na jakiś konkretne argumenty, a tymczasem pojęczę trochę, że 14mln puls jakieś tam bonusy za Immobile to śmich na remizie. Rzekłem.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 21:05

pumex pisze:do czego to doszło, że robią ze mnie jakiegoś nieracjonalnego wariata.. :whistle: noo, będę musiał z tym się zmierzyć czekając na jakiś konkretne argumenty, a tymczasem pojęczę trochę, że 14mln puls jakieś tam bonusy za Immobile to śmich na remizie. Rzekłem.
Pumi, to ze większość ciebie ceni to jasne, to że jesteś nadrzędnym marudą i pesymistą na forum to drugie :)
Zawsze najczarnisjesze wizje, najwiekszy strach przed Sassuolo i Livorno itp :)

Spokojnie, czuje, ze jesli Immobilie pogonimy to za niezle hajsy, ale moze i u nas na roczek dwa wyląduje.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 21:14

Robaku pisze:
pumex pisze:do czego to doszło, że robią ze mnie jakiegoś nieracjonalnego wariata.. :whistle: noo, będę musiał z tym się zmierzyć czekając na jakiś konkretne argumenty, a tymczasem pojęczę trochę, że 14mln puls jakieś tam bonusy za Immobile to śmich na remizie. Rzekłem.
Pumi, to ze większość ciebie ceni to jasne, to że jesteś nadrzędnym marudą i pesymistą na forum to drugie :)
Zawsze najczarnisjesze wizje, najwiekszy strach przed Sassuolo i Livorno itp :)
Stary, to że często leci ode mnie pesymistą-marudą to ja wiem, ale chyba te moje jęki zazwyczaj nie biorą się z kosmosu... chyba.... yyy... nie wiem, dobra, nie będę se ładował swojaka :prochno:

Zmieniam nastawienie: jak to dobrze, że nie łączą nas już z transferem Andreoliego :wink:

Obrazek
Zablokowany