Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 14:20

Ja nie rozumiem tej "mody" że każdy zawodnik musi być młody, tak jakby 27-28 letni zawodnik w obecnych warunkach nie mógł zagrać z 5 sezonów na dobrym poziomie? Oczywiście młodszy zawodnik teoretycznie pogra u nas dłużej ale nie ma na to gwarancji. Kupując zawodnika głównie trzeba patrzeć na jego przydatność a nie metrykę ponieważ my nie jesteśmy klubem który ma promować młodzież i na niej zarabiać. To ile dany zawodnik ma lat jeśli spełnia swoją rolę nie ma znaczenia. Oczywiście trzon naszej kadry się starzeje i trzeba powoli wymieniać komponenty ale nie można tego robić na zasadzie 35 letni zawodnik wypad ( bo stary, w domyśle zły) na jego miejsce 18 latek dlatego że jest młody. Od razu zaznaczę że nie pije do konkretnych nazwisk.
Co do tematu Berardiego to trzeba poczekać aż się wyklaruje ustawienie na nowy sezon i to czy Sassuolo spadnie z ligi. Przy grze 1-4-4-3 jego przyjście miałoby większy sens bo miałby więcej okazji na grę niż w -1-3-5-2.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 14:26

deszczowy pisze:Przy okazji - on nie grał, jeśli dobrze liczę, przez osiem kolejek, bo był zawieszony za kartki.

16 goli, 7 asyst w wieku 19 lat. No no no. Robi wrażenie.
8 kolejek zawieszenia dla napastnika tez swoja droga robi wrazenie.
Winner pisze: Co do tematu Berardiego to trzeba poczekać aż się wyklaruje ustawienie na nowy sezon
:stop:
Najpierw kupuje sie zawodnikow, ktorzy pasuja trenerowi, a potem dobiera pod nich ustawienie takie, zeby optymalnie wykorzystac zasoby ludzkie. Nie na odwrot. Nie ma jednego ustawienia, ktore jest arbitralnie lepsze od drugiego, natomiast pilkarze bywaja lepsi i gorsi.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 14:34

Winner pisze: Co do tematu Berardiego to trzeba poczekać aż się wyklaruje ustawienie na nowy sezon i to czy Sassuolo spadnie z ligi. Przy grze 1-4-4-3 jego przyjście miałoby większy sens bo miałby więcej okazji na grę niż w -1-3-5-2.
Przy 4-4-3 to sie znajdzie miejsce nawet na Sancheza,Berardiego,Teveza i Llorente. :C

Jak Sassuolo sie utrzyma to i tak NIE Chce by tam został. Mozna im oddac naszych innych młodych np. Lealiego, oraz tych którzy grali w Serie B.

Zrobić swoja kolonie w Serie A i druzyna rezerw niepotrzebna.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 16:02

zahor pisze:
Winner pisze: Co do tematu Berardiego to trzeba poczekać aż się wyklaruje ustawienie na nowy sezon
:stop:
Najpierw kupuje sie zawodnikow, ktorzy pasuja trenerowi, a potem dobiera pod nich ustawienie takie, zeby optymalnie wykorzystac zasoby ludzkie. Nie na odwrot. Nie ma jednego ustawienia, ktore jest arbitralnie lepsze od drugiego, natomiast pilkarze bywaja lepsi i gorsi.
To zdanie było powiązane z następnym. Nigdzie nie napisałem że bez zakupów pod 1-4-4-3 zmienimy ustawienie. Przy 2 miejscach w ataku przy 5 napastnikach Berardi raczej by sobie nie pograł.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 16:05

Winner@
Tylko Juve nie stać na gwiazdy w wieku 25-30 lat, chyba,ze za darmo, albo w super okazji, dlatego trzeba ryzykować z młodymi:)
Nani czy Berardi to takie samo ryzyko, ale jak Berardi wypali t będzie graczem na kilkanaście lat, albo się go sprzeda za grubą kasę, jak Nani wypali pogra 3-4 lata i koniec, taka różnica:)

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 16:46

Troche informacji z roznych (czasami kiepskich) zrodel:

- Mozliwa jest wymiana Giovinco na dwoch graczy Atalanty - Basellego i... Bonaventure oczywiscie :smile:.
- Przedstawiciele Borussi sa w Turynie i podobno negocjuja transfer Immobile - Di Marzio.
- Sprawa Naniego jest juz od dawna przesadzona, Portugalczyk trafi do nas, informacje z otoczenia bliskiego Pastorello - VS (ale nie Agresti).
- Rozne plotki sie pojawiaja w sprawie Conte, wiec jeszcze raz powtorze to, o czym pisze Agresti od dluzszego czasu: Conte przedluzy kontrakt, bez obaw. Do 2017 roku.
- Gabbiadini wroci na 100% do Juve, Berardi zostanie rok na wypozyczeniu, Zaza moze trafic do Torino jesli Immobile odejdzie - LGDS (wiec pewnie wszystko bedzie na odwrot, Immobile i Berardi wroca do Juve a Gabbiadni pojdzie do Torino :prochno:).
- Negocjujemy z Realem w sprawie Moraty - zgodzilismy sie na to, aby Real mial klauzele ponownego wykupienia Hiszpana. Teraz nie wiadomo, czy Morata przyjdzie do nas na wypozyczenie, a po roku go zakupimy, czy jakos inaczej to bedzie - calciomercato.
- Jakies hiszpanskie zrodla podaja, ze wszystko jest juz dogadane w sprawie Sancheza - ma to byc podobno kwota pomiedzy 25 a 30m euro.
- Fiorentina naciska na Udinese w sprawie Cuadrado, ale Udine pozostaje niewzruszone. Fiolki proponuja 12m, Udinese chce 15m. Nie wiadomo, czy sie dogadaja. Plotki mowia, ze Kolumbijczyk nie chce juz grac we Florencji.

Aha, od siebie dodam, ze JESLI Giovinco odejdzie, to transfery Naniego oraz np. Sancheza/Cuadrado/kogos innego tego typu, zaczynaja nabierac w koncu sensu. Inaczej, to ja tego nie widze (trzech prawonoznych krasnali najlepiej czujacych sie na skrzydle, dwoch z bardzo wysoka pensja, jeden bardzo niezadowolony - bezsens).
Ostatnio zmieniony 08 maja 2014, 16:52 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 17:02

AdiJuve pisze:ale jak Berardi wypali t będzie graczem na kilkanaście lat
Na pewno będzie graczem przez kilkanaście lat, ale czy będzie nadal Naszym graczem? Śmiem wątpić. Nie wierzę po prostu w drugiego Alexa. Nie jesteśmy Barceloną, żeby połowa składu była wychowankami i grali w Naszym klubie całą karierę.
AdiJuve pisze:jak Nani wypali pogra 3-4 lata i koniec, taka różnica:)
Co to w ogóle za moda, żeby sprowadzać tylko tych piłkarzy, który będą w klubie co najmniej przez 10 lat? 4 lata to za mało? Jeżeli Nani wypali, to będę mega szczęśliwy(ale nic nie wskazuje na ten transfer)
Barzagli jest u Nas czwarty rok i uważam, że do tego momentu był naszym najlepszym defensorem. W 2010 też byłeś przeciwny w sprowadzaniu go, bo pogra 'tylko' 4-5 lat? Piłka nożna to sport, w którym liczy się tu i teraz. Niektórzy żyją przeszłością, a inni zaś przyszłością i liczą, że któryś młodzik wypali. A co, jak Berrardi zerwie więzadła i zostanie czymś na wzór dzisiejszego G. Rossiego? Nie ma co psioczyć na wiek, czy długość pozostanie w klubie przez zawodnikach(nie mówią tu oczywiście o +30). Patrz, w wielu klubach kluczowi i stosunkowo młodzi zawodnicy odchodzą. Nie te czasy, kiedy wielu piłkarzy potrafiło wysiedzieć przez większość czasu swojej kariery w jednym klubie. Dlatego stawianie Berrardiego ponad jakiegoś innego piłkarza tylko dlatego, że jest możliwość, iż zostanie z nami przez całą karierę jest bez sensu.[/quote]
jakku1 pisze:Ploty o transferach.
Nani, Gabbiadini i Sanchez? Nie zbyt wielu, jak na jedną pozycję? Chociaż Nani może spędzać połowę czasu w szpitalu, więc zostaje akurat dwóch. :prochno: Gabbiadini będzie pewnie pełnił rolę zapchajdziury. Zagra wszędzie w ataku. Ale to tylko plotki, więc nie chce się zagłębiać.
Nie pasuje mi tylko jedna rzecz. Według różnych doniesień Conte nie jest zadowolony z obecnej sytuacji finansowej klubu, ALE z tego co wiem, to Antek ma dość spory wkład w transfery i nie wierzę, że jakiś zakup byłby dokonany bez jego wiedzy. Mało tego, podejrzewam, że każdy piłkarz, który do Nas przychodzi jest jego wymysłem. Skoro tak jest i płacze nad tym, że nie mamy 30 baniek na Cuadrado, to po cholere mu Morata i Bonaventura, którzy pewnie kosztowaliby Nas właśnie coś około 30mln...? Albo Conte chce zjeść ciasto i mieć ciastko, albo te wszystkie doniesienia, to jedna wielka bzdura.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 17:29

Kompletnie nie kapuję akcji z Immobile. Mamy obecnie jednego (!) wysuniętego napastnika - Llorente, więc drugi jest nam niezbędny, tymczasem lada chwila odpalimy Niemcom zawodnika, którego sami możemy mieć za połowę jego wartości, by, jeśli wierzyć mediom, walczyć o Moratę.

Jeszcze raz: kładziemy krzyżyk na królu strzelców Serie A, znającego włoskie realia od podszewki, którego możemy mieć za 50% wartości, a staramy się o rezerwowego Realu, za którego prawdopodobnie wydamy więcej niż uzyskamy ze sprzedaży Ciro, który z Italią nie miał do czynienia nic a nic i dodatkowo mając świadomość jego utraty, jeśli się sprawdzi.

...nie jarzę :doh:

Jeszcze zahaczając o temat Berardiego - trochę mi on przypomina dawnego van Persiego. Holender też początkowo grał bliżej prawej flanki ale często schodził do środka. Będąc skrzydłowym był nieregularny, co zmieniło się po przejściu na szpicę. Tyle, że ja Berardiego u nas na szpicy nie widzę, głównie przez filozofię gry Conte, który ustawia wysuniętego napastnika tyłem do bramki rywala - w takiej taktyce Berardi prawdopodobnie traci cały swój błysk. Nie wiem, może do takiego sposobu uprawiania futbolu nie pasuje Immobile, dlatego go skreślamy, choć jakby przyjąć taką hipotezę za prawdziwą, to tylko garstka atakujących nadawałaby się do aktualnego Juve.

Jeszcze w ramach ciekawostki, Mundo Deportivo ponoć zrobiło jakiś duży sondaż, w którym ponad 80% fanów Barcy stwierdziło, że oddałoby Sancheza bez większego żalu. Dziwni ludzie...

Obrazek
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 17:49

jakku1 pisze: Berardi zostanie rok na wypozyczeniu,
Nie podoba mi się to, serio. Jestem jednym z pierwszych, który puka się po głowie i próbuje wytłumaczyć bezsens słów, ludziom, którzy gadają: "po co ten Padoin/Peluso, nie lepiej wpuścić młodzika z Primavery, a nóż wypali". Ale są gracze którym nie należy z uporem maniaka zaglądać w metrykę, bo dają realne powody, by sądzić, że już są gotowi. Berardi udowodnił swoje na poziomie Serie B, gdzie przez władze ligi dostał jedną z nagród, udowodnił swoje na poziomie Serie A, gdzie (mimo X opuszczonych meczów) w wieku 19 lat, strzelił 16 bramek i dołożył 4 asysty. Nie podoba mi się zostawienie go na kolejny rok w Sassuolo, bo co z tego, że ma pierwszy plac, dostanie piłkę i może robić co chce, skoro nie nauczy się tam za bardzo gry piłką czy ataku pozycyjnego, z którym będzie musiał się już zmierzyć w Juventusie, tak jak po wielu latach na zesłaniu musiał boleśnie zmierzyć się Giovinco. Z tego też powodu szczerzę cieszę się, że Verratti jednak nie przeszedł do Juventusu, a PSG (już nie zagłębiając się jaki był tego powód itd.), bo dziś pewnie wracałby z wypożyczenia z jakiegoś Livorno, a tak ma bogate doświadczenie w LM, 2 tytuły mistrza Francji i pierwszy plac w jednym z najlepszych klubów świata.

Obrazek
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 18:24

http://football-italia.net/48935/conte- ... guarantees

O ile to prawda - świetna informacja. Zastanawiam się jak wyglądać ma nasz nowy Juventus. Plotki dotyczące takich graczy jak Kolarov, Nani czy Sanchez dają do myślenia. Zastanawiam gdzie w 4-3-3 grałby Asamoah, kto będzie partnerem Chielliniego w środku obrony i jak ustawiona byłaby trójka Tevez-Llorente-Sanchez. Ciekawe czy uda się pozbyć Mirko, Giovinco, Osvaldo i Quagliarelli i kogo uda się sprowadzić, bo Morata to kandydat słaby, choć zniósłbym go na pewno lepiej niż Pablo.

Obrazek
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 18:32

blackadder pisze:http://football-italia.net/48935/conte- ... guarantees

O ile to prawda - świetna informacja. Zastanawiam się jak wyglądać ma nasz nowy Juventus. Plotki dotyczące takich graczy jak Kolarov, Nani czy Sanchez dają do myślenia. Zastanawiam gdzie w 4-3-3 grałby Asamoah, kto będzie partnerem Chielliniego w środku obrony i jak ustawiona byłaby trójka Tevez-Llorente-Sanchez. Ciekawe czy uda się pozbyć Mirko, Giovinco, Osvaldo i Quagliarelli i kogo uda się sprowadzić, bo Morata to kandydat słaby, choć zniósłbym go na pewno lepiej niż Pablo.
Miejmy nadzieję, że jutro potwierdzi się to, co jest podane w linku.

Kwadwo umieściłbym na LO, zaś obok Kielona grałby Barza z Bonnim i Ogbonną w rezerwie.

Co do ataku, myślę, że (patrząc od lewej) tak mogło by to wyglądać.

Zastanawia mnie jedno - aby grać na trzech frontach z sukcesem trzeba nie tylko bardzo dobrych zawodników, ale tych zawodników w odpowiedniej ilości, by miec szeroką kadrę i aby Conte mógł faktycznie nim rotować, co tu wręcz stało się mitycznym tematem, także z tą wyprzedażą tez bym się zastanowił.

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 18:42

Watzke i Zorc widziani byli dzisiaj w Turynie.

https://pbs.twimg.com/media/BnIFZXUIcAAwsqo.jpg:large

Miałem nadzieję, że nie robimy szumu kibicom i samemu Immobile. Wszak Ciro udaje się na MŚ i to chyba będzie teraz dla niego najważniejsze. Bierzemy Giovinco z 15 bramkami, to logicznym było, że króla strzelców z połówką również zabierzemy. Ale widać Marottcie i Conte bardziej podoba się Morata... :angry:

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 18:47

pablo1503@
Widzę,że u Ciebie logiczne myślenie nie występuje:)
Napisałem wyraźnie,że obaj mogą wypalić, ale Beardi może zostać w Juve ale można też na nim zarobić jak wypali i to naprawdę sporo.Jeżeli się nie sprawdzi to i tak przynajmniej się zwróci. Jak Nani nie wypali to zostanie z 3-4mln pensji i będzie siedział na ławce i doił klub.
Co do kontuzji to argument dziecinny, bo tak zakładając to trzeba by przestać grać w piłkę, bo każdy może złapać taką kontuzję. A już pomijać fakt,że to jest idiotyczny argument, trzeba dodać,że to Nani ciągle łapie urazy i to nie są jakieś błahe urazy.Ten sezon i poprzedni to 2 poważne urazy przez które nie grał ponad 2 miesiące ale i przez to gra kaszane, on się nie wypalił, po prostu po kontuzjach nie gra już na takim poziomie i jest spore ryzyko,że nigdy już nie zagra, coś jak Isla.
Beardri w tym momencie przegrywa z Nanim tylko brakiem doświadczenia w LM.
Il Fenomeno@
Poczytaj mądrości niektórych np. pablo1503, to się przekonasz,że wielu to popiera, ale argumentuje naprawdę w sposób bardzo ciekawy :)

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 19:03

Co do Berardiego to ja nie widzę większego sensu w dalszym jego wypożyczaniu. Chłopak jest już gotowy na Juve, dlaczego nasze władze patrzą na jego metrykę urodzenia, przecież liczy się to co zawodnik reprezentuje na boisku jak w przypadku Pogby, który wygryzł Markiza. Jeśli zamiast Berardiego trafi do nas Gabbiadini, to naprawdę mocno się rozczaruję. Statystyki, ale i nie tylko one przemawiają za Domenico.
Co do Immobile i Moraty to jestem równie zażenowany jak pumex. Po co tak kombinować. Zrozumiałbym transfer Ciro za dobre pieniądze do Borussi tylko w przypadku przeznaczenia tej kasy na Sancheza a nie Moraty.
Tylko, że wtedy zostajemy znowu bez zmiennika dla Llorente. Dlatego najlepszym rozwiązaniem dla nas byłoby przyjście i Alexisa i Ciro.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2014, 19:08

Najs! Pozostanie Conte będzie naszym najważnieszym wzmocnieniem, bo jak widziałem te nazwiska, które mogą go zastąpić to ... :angry:

Asa w 4-3-3 ? Myślę, że na środku :ok:

Zablokowany