Sezon 2013/2014
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Generalnie również dużo bardziej sympatyzuje z Fiołkami niż Neapolem, jednak wolałbym tych drugich w meczu o Superpuchar. W moim odczuciu Napoli jest po prostu drużyną silniejszą, grającą bardziej europejską piłkę (m.in dzięki trenerowi) niż Fiorentina. Zresztą wyniki z ostatnich lat to potwierdzają. Z takimi drużynami właśnie brakuje naszym ogrania.Wojtek pisze:Licze, że Viola to wygra bo z dwojga złego wolę ich, a dodatkowo lepiej jest zagrac z nimi niż z Napoli o Superpuchar Włoch
- pablo1503
- Juventino
A propos Napoli - ale mnie ten Higuain irytuje od początku sezonu. O wszystko drze jape na swoich partnerów. Facet ma chyba strasznie wybujałe ego i myśli, że jak przyszedł z 'wielkiego' Realu do mniejszego klubu to będzie bogiem. 'Przecież przyszedłem z Madrytu, jak śmiesz mi podawać 20cm obok nogi Ty prowincjonalna świnio' - jego myśli.
Tevez - Higuain... to byłby dobry duet.

Tevez - Higuain... to byłby dobry duet.

- Don Paolo
- Juventino
Ja jeśli już muszę za kogoś trzymać kciuki to robię to zawsze pod kątem Juventusu... Zerknijcie na tę tabelkę:
10 trofeów Fiorentiny ogółem / 8 trofeów Napoli ogółem
6 Pucharów Włoch / 4 Puchary Włoch
Niech więc swój piąty PW wygra Neapol
Zawsze to dalej niż bliżej do magicznej liczby "10"...
Kod: Zaznacz cały
http://en.wikipedia.org/wiki/Football_records_in_Italy#By_club
6 Pucharów Włoch / 4 Puchary Włoch
Niech więc swój piąty PW wygra Neapol
Zawsze to dalej niż bliżej do magicznej liczby "10"...
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
I znowu zaczynamy sezon od jatki w Superpucharze <3
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- bendzamin
- Redaktor
To, co wczoraj zmarnował Ilicević (pozdro Romek!) po podaniu Matriego to kryminał. Rossi po wejściu niewidoczny, ale trzeba się cieszyć, że wrócił przed Mundialem. Ogólnie w grze Violi było widać brak konkretnych napastników i dziury w obronie. Myślę, że latem powinni skupić się na transferach w defensywie, bo nie oszukujmy się - żadnych dużych nazwisk to oni tam nie mają.
Pojawiają się szczegóły odnośnie tego, co działo się przed meczem. Pisze się, że kibic Romy Daniele De Santis postrzelił trzech fanów Napoli - stan dwóch jest niegroźny, bo dostali gdzieś w ręce/ramiona, a trzeci dostał w klatkę piersiową i kula przeszła do kręgosłupa, ten człowiek leży w śpiączce. Po tej strzelaninie inni kibice Napoli rozbroili Romanistę i pobili go, łamiąc mu nogę, a później aresztowała go policja i mają mu postawić zarzut usiłowania morderstwa.
Pojawiają się szczegóły odnośnie tego, co działo się przed meczem. Pisze się, że kibic Romy Daniele De Santis postrzelił trzech fanów Napoli - stan dwóch jest niegroźny, bo dostali gdzieś w ręce/ramiona, a trzeci dostał w klatkę piersiową i kula przeszła do kręgosłupa, ten człowiek leży w śpiączce. Po tej strzelaninie inni kibice Napoli rozbroili Romanistę i pobili go, łamiąc mu nogę, a później aresztowała go policja i mają mu postawić zarzut usiłowania morderstwa.
- rudzinka
- Juventino
w ogóle przestał mnie ten finał interesować po rzeczytaniu artykułów o jatce przed meczem. oczywiście gratuluję zwycięzcy, ale jakoś... no moim zdaniem powinni go byli przełożyć, a nie tańczyć niemalże na grobach. ja wiem, że pojawią się głosy, że w 1985 też powinni byli przełożyć, a nie przełożyli, bo się bali zamieszek blablabla, ale to niesmaczne i nikt nie wmówi mi, że nie
nigdy nie dyskutuj z kretynem! najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
- zbysioJuve
- Juventino
Ech
,ten Maertens i ta 92 minuta wczorajszego meczu.Gdyby nie on pudło w typerze PW byłoby zaliczone.
A co do meczu to tradycji stało się zadość.Benitez wygrywając PW z Napoli podtrzymuje tradycję i z każdym zespołem,w którym nie pracował osiąga jakiś sukces w pierwszym sezonie pracy w danym zespole.

A co do meczu to tradycji stało się zadość.Benitez wygrywając PW z Napoli podtrzymuje tradycję i z każdym zespołem,w którym nie pracował osiąga jakiś sukces w pierwszym sezonie pracy w danym zespole.
- PlanetJuve
- Juventino
Co za akcja Catanii :shock:
Roma rozklepana. Klątwa Catanii trwa
edit: jest i druga bramka!

Roma rozklepana. Klątwa Catanii trwa
edit: jest i druga bramka!
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
No to Panowie świętujemy dzisiaj!!!???
Fakt faktem do końca meczu daleko, ale nie wierzę w to, że przy takiej grze ekipa Tottiego zdobędzie trójkę.
Nawet ta bramka boskiego Francesco mojego nastawienia nie zmienia. 

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Żeby było śmieszniej kibice Romy twierdzą, że i tak to "lekko" wygrają, a prezentują przecież totalną kupę i nawet na tę bramkę nie zasłużyli. Catania koniec końców i tak spadnie, ale może nam przyspieszyć świętowanie o jeden dzień. :-D
Ktoś na forum śmiał się, że Roma zacznie puchnąć w spotkaniu z Catanią - futbol to jest piękny sport. 8)
Ktoś na forum śmiał się, że Roma zacznie puchnąć w spotkaniu z Catanią - futbol to jest piękny sport. 8)