LE 13/14 (1/2): JUVENTUS 0-0 Benfica

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2014, 23:57

Wojtek pisze:
Bobeknaklo pisze:Niech nikt mnie nie zrozumie źle, to dobry grajek, ale nie na skrzydło. To rzemieślnik, zero kreatywności i słaba technika.
Jeśli Asa jest pozbawiony techniki, to co powiesz o Lichtsteinerze?
Mniej więcej to samo. Napisałem już wcześniej, że to nie są zawodnicy do przodu, wymaga takich a nie innych zawodników nasz paskudny system.

Technikę mają Marchisio i Pogba

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2014, 23:58

Teo pisze:
filippo pisze: Żalu nie mam z powodu odpadnięcia jako takiego z LE, bo to puchar śmietnika.
Osobiście straszliwie mnie irytuje takie gadanie.Europejski puchar zdobyty po całym sezonie i wielu spotkaniach walki o niego, to zawsze jest coś znaczącego,prestiżowego i historycznego.Każdy taki tytuł zostaje zapamiętany i po wielu dekadach ciągle widnieje we wszystkich opisach oraz klubowych gablotach(a także umysłach kibiców).Puchar Europy(LM) i Puchar UEFA(LE) : tylko dwa trofea ,a pretendentów multum

1977,1984, 1990, ,1993: to także jest historia triumfów Juventusu
Chłopie, wtedy tylko mistrz kwalifikował sie do CL/Pucharu Europy. Wtedy to coś znaczyło, dziś to jest często przykry obowiązek. LE to puchar słabszych drużyn europejskich i nic tego nie zmieni. 20 lat temu było inaczej.

Podtrzymuje swoje zdanie. My potrzebujemy szejków, żeby grać na poziomie 1/2 finału CL

forumowy ujadacz
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 02 maja 2014, 00:03

Impotencja w Europie, Asa słaby technicznie.

Wybaczyć prosze, ale jesteście ludzie nie-do-roz-wi-nie-ci.

Ci którzy twierdza jak wyżej,powinni naprawde zmienić sport.

Asamoah klei 10/10 piłek zagranych z 30 metrów na ziemie jak magnes, a Ci jadą o brakach w technice.

Cwierćfinał z Bayernem, Półfinał z Benfica - jesteśmy impotentami bo nie wygrywamy rokrocznie wszystkiego w Europie.

Barcelona inwestując hektyliardy w zawodników otrzymuje łomot 7:0, przegrywa z Atletico, etc. ale w życiu nie slyszalem by byli IMPOTENTAMI.
Nie ważne w jakim stylu - WSZYSCY przegrani są przegranymi. Liczy się tylko zwycięzca i co najwyżej dla niektórych przegrany w finale.

Maskara po prostu.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 02 maja 2014, 00:04

Gotti pisze:
Gotti, nadal czekam na te 20 klubów.
Na szybko z pamięci na dzień dzisiejszy.
Barcelona, Real, Atletico, Athletic, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Everton, United, Bayern, Borussia, PSG, Monaco, Porto, Benfica, Zenit, Szachtar, Bayer, City. Od tych klubów w dwumeczu w Europie byśmy zapewne dostali. Można tu jeszcze dodać mistrza Turcji i kilka innych zespołów i wyjdzie, że jesteśmy gdzie na 30 miejscu w Europie, a potencjał obecnie mamy spokojnie na pierwszą 10.
Jeszcze o Legii zapominałeś:)
Atletic,Bayer,Zenit,Szachtar,United,Everton,Monaco,Really?
Juventus spokojnie jest w 20 najlepszych klubów Europy i zdecydowanie na 1 miejscu w rankingu frajerów sezonu.Jak można nie być słabszym w żadnym meczu w Europie i skończyć na 1/2 LE?

LukaszJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 maja 2014, 00:04

Mecz zdecydowanie pod nasze dyktando, ale co z tego... Smutny wieczór..

co do klubów mogących w dwumeczu pokonać Juve, to ja z pamięci wymienię.
Barcelona, Atletico, Real, PSG, Monaco, Bayern, Borussia, Szachtar, Benfica, Porto, Arsenal, Man City, United, Tottenham, Everton, Liverpool, Chelsea.. w dodatku nie byłbym pewien meczy z innymi klubami typu Athletic Bilbao, Valencia, Sevilla, Bayer Leverkusen, Schalke itd...

Fino alla fine.
StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 maja 2014, 00:08

Zwłaszcza Szachtar, bo teraz to może być zespół bombowy nawet w dosłownym tego słowa znaczeniu... :doh:

Bez przesady, aż tak słabi nie jesteśmy, ale pierwsza 10 to na pewno też nie jest - fakt.

Aleexxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 maja 2014, 00:09

Mam wielką prośbę do Redaktorów.

Jestem przekonany, że nie jesteście w humorze, ale proszę o przetłumaczenie wywiadu z Conte (jak tylko się pojawi). Jestem prawie przekonany, że znów będzie mówił gdzie byliśmy a gdzie jesteśmy.

Wszystko już zostało powiedziane. Moim zdaniem ten sezon już się skończył :|
Ostatnio zmieniony 02 maja 2014, 00:10 przez Aleexxx, łącznie zmieniany 1 raz.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 maja 2014, 00:10

LukaszJuve pisze:Mecz zdecydowanie pod nasze dyktando, ale co z tego... Smutny wieczór..

Barcelona, Atletico, Real, PSG, Monaco, Bayern, Borussia, Szachtar, Benfica, Porto, Arsenal, Man City, United, Tottenham, Everton, Liverpool, Chelsea.. w dodatku nie byłbym pewien meczy z innymi klubami typu Athletic Bilbao, Valencia, Sevilla, Bayer Leverkusen, Schalke itd...
Śmieszne jest to Wasze licytowanie się na miejsca. Co to zmienia? Ważne, że kolejny rok nie mamy sukcesów w Europie.Nie przybędzie nam kolejne trofeum na klubowej półce.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

pablo1503 pisze:Ktoś pisze, że Asamoah nie ma przyśpieszenia... :doh:
Ja nie wiem w czym leży problem. Kadrę mamy dobrą, a nawet bardzo dobrą. Nikt mi nie wmówi, że Atletico ma lepszą pakę od Nas
Nie? Wolalbym takiego jednego Diego Coste niz 3 naszych napadziorow - Oswalda, Llorente i NAWET Carlitosa. Courtois juz w tym momencie jest ciut lepszy od wysluzonego Buffona, a potencjal ma by bronic jak Gigi w jego najlepszym okresie, i byc top 3 na swiecie. Suarez na dana chwile JEST lepszym rozgrywajacym niz Pirlo, przynajmniej nie traci tak wiele pilek. Arda Turan zjada zarowno Pepe jak i Giovinco na sniadanie. Gabi i Koke to mega talenciaki - powiedzmy, ze tu jest z nami po rowno, bo mamy Vidala (ktory niestety ostatnio gra kaszanke) i Pogbe. Srodek obrony na papierze mamy mocniejszy, ale tylko na papierze.
Reasumujac: Atletico ma mocniejszy i MLODSZY sklad ;)

Gotti pisze:
Na szybko z pamięci na dzień dzisiejszy.
Barcelona, Real, Atletico, Athletic, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Everton, United, Bayern, Borussia, PSG, Monaco, Porto, Benfica, Zenit, Szachtar, Bayer, City. Od tych klubów w dwumeczu w Europie byśmy zapewne dostali. Można tu jeszcze dodać mistrza Turcji i kilka innych zespołów i wyjdzie, że jesteśmy gdzie na 30 miejscu w Europie, a potencjał obecnie mamy spokojnie na pierwszą 10.

pogrubilem co wieksze kwiatki.
Athletic ? Po czym wnioskujesz? Po nierownej grze ? Po ich finale 2 lata temu w LE? Po Ikerze Muniainie i dlugo, dlugo nic?

Monaco - dajmy im najpierw zagrac w LM, bo czuje, ze podziela los City, i dostana oklep w pierwszym, a moze i w drugim sezonie odpadajac w grupie. Kogoz oni takiego rewelacyjnego maja poza Jamesem i Moutinho, a takze Falcao, ktory przyznaje, jest swietny, ale po tak ciezkiej kontuzji nie wiadomo czy bedzie gral tak dobrze jak gra ? Berbatov? Sergio Romero? Staruchy Abidal i Carvalho? Plażo, proszę. :stop:

United - w tej chwili ani skladem, ani trenerem z nami nie wygrywaja - sorry. Van Persie i Rooney sa dla nich w tym momencie czym dla nas Tevez i Vidal - mozgami. Z ta roznica, ze maja ich oni 2, a my przynajmniej mozemy sie pochwalic zelazna obrona, a nie rozsypujacym sie Ferdinandem, Jonesem, Evrą. NO, ALE POWIEDZMY ze tu jeszcze bym mogl to przyjac.
Zenit i Szachtar - to byly i beda kolosy na glinianych nogach, i nawet transfery po 100 mln jakichs Brazoli nie zrobia z nich druzyn wyskakujacych ponad 1/8 LM. Rzekłem.

Porto - sorry, ale nie wiem czy sie orientujesz, ale notuja najbardziej katastrofalny sezon od wielu lat. Ta sama Benfika - ktora mimo wszystko, cisnelismy w tym meczu jak kloca na kiblu po sowitej imprezie - rozjechala ich grajac w 10 3:1 w pucharze portugalii grajac 2 skladem. Zajeli 3 miejsce w lidze za Sportingiem, ktory bazuje na wychowankach, i ktorego sklad jest warty na papierze tyle, ile ich 2 zawodnikow. No i Juve nie skompromitowalo sie dostajac 4:1 od Sevilli.

Bayer - najwiekszy kwiatek ze wszystkich - kogoz oni tam maja ciekawego poza Kiesslingiem i Sonem ? Naprawde myslisz, ze druzyna ktora balansuje na krawedzi 4 i 5 miejsca w Bundes, pokonalaby nas? Druzyna bez doswiadczenia w LM ? Dostajaca notorycznie w czape w LE ?

Z Borussia i Evertonem, tez bym sie klocil, ale mimo wszystko zostawiam bez pogrubienia, bo Ever ma genialnego trenera (Simeone z premier league) i faktycznie, mogliby nas pojechac, a Borussia mimo slabszego tego sezonu, nadal jest mocna.

LukaszJuve pisze:Mecz zdecydowanie pod nasze dyktando, ale co z tego... Smutny wieczór..

MOGĄCYCH. Móc, to nas czlowieku mogl nawet pokonac Lech Poznan. Tu nie chodzi o male wtopy, tylko o regularnosc. A tylko kilka z tych zespolow zbiloby Juventus na obecna chwile, z cala reszta mielibysmy wyrownane boje, a niektore - imo jak Valencie czy Seville nie posiadajace obrony - zmietlibysmy taktycznie.

( Po przeczytaniu tego steku bzdur o 762 druzynach pokonujacych Juve, spodnie sympatycznego Mudzyna cale w urynie )
Ostatnio zmieniony 02 maja 2014, 00:16 przez Dobry Mudżyn, łącznie zmieniany 3 razy.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Conte dziś sfrajerzył się, wszystko układało sie dla nas, czerwona karta, pozniej gra w 9, Sevilla strzelila w 94. Jestesmy frajerami i tyle.Tak naprawde zadecydował 1 mecz gdzie Conte tez sie sfrajerzył dajac Szwagra Pajaca.Mozna gdybac ale spokojnie 1:1 albo 2:2 moglismy tam ugrac...Mamy to co mamy Scudetto na otarcie tyłka.
Jezeli Conte dostanie transfery które chce, to kolejny sezona dla niego powinien być imo decydujacy. Dziś pokazał, że póki co jest mistrzem własnego podwórka... :angry:

Juve, storia di un grande amore
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 02 maja 2014, 00:11

Aleexxx pisze:Mam wielką prośbę do Redaktorów.

Jestem przekonany, że nie jesteście w humorze, ale proszę o przetłumaczenie wywiadu z Conte (jak tylko się pojawi). Jestem prawie przekonany, że znów będzie mówił gdzie byliśmy a gdzie jesteśmy.

Conte zwalił wszystko na sędziego, powiedział,że Benfica miała 2 strzał w bramkę a Juve więcej.
Dal mnie to dojrzałość Benfici i frajerstwo Juve, dla Conte wina sędziego.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 37 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 02 maja 2014, 00:11

Conte w wypowiedzi po meczu najeżdża głownie na arbitra. :)

Kiss

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 maja 2014, 00:12

Wy się nie znacie. Gdyby nie swiety Antionio dzisiaj bylibyśmy pomiędzy Torino a Hellasem:) Na 7 miejscu:)

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2014, 00:13

Nawet Liga Europejska to za wysokie progi na nasze nogi. Bardzo jest to przykre. Tyle lat czekania- 11 lat od gry w ogóle na tak wysokim szczeblu i 18 lat od ostatniego spektakularnego triumfu sukcesu-Ligi Mistrzów. Zegar tyka, człowiek tyle czeka... Ale co niektórym zalecam solidny rozpęd i uderzenie się głową o ścianę, że po co nam Scudetto. Niedawno i tego nam brakowało. Naprawdę nie zaprzątajmy sobie głową o podboju LM. Bo pastuchy z Galaty, Kopenhagi i inne randomskie ekipy walczą z nami jak równy z równym. Wyjdźmy chociażby z tej grupy. Coś czuję, że jeszcze spory szmat czasu poczekamy na kolejny sukces Juventusu w Europie. O dwumeczu wszyscy powiedzieli niemal wszystko, to ja już nic nie mówię. Chcę tylko, żeby ta przygoda z LE i LM nie poszły na kolejne lata na marne i przekuły się na sukcesy dla nas, czego sobie i nam życzę. Teraz czekam na zwycięstwo z Atalantą i 3 Scudetto z rzędu. A komu to nie pasi to niech sobie lepiej zmieni klub. Dumni po zwycięstwie wierni po porażce.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 02 maja 2014, 00:13

Jest dosyć zabawnie, bo Conte skupił się na tym, że do finału awansowała drużyna gorsza, a sędzia był po stronie przyjezdnych, bo pozwalał im leżeć na murawie i w dodatku nie doliczył do meczu tyle, ile tak naprawdę powinien.. Słowem standard.

Zablokowany