Liga Mistrzów 2013/14
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Raczej to powinno im pomóc. O ile w Lidze mogli grac na luzie to cała energie mogli przelożyć na LM.Realista pisze:Moim zdaniem bayern za szybko wygrał ligę. 3 tygodnie grania w lidze rezerwami, mecze tylko LM to za mało. Machina gdzieś tam zmiejszyła obroty i potem nie wyrobiła się z ich zwiększeniem. Nie wiem czy się ze mną zgodzicie?
Jak dla mnie Guardiola się skończył. Nie ma pomysłu, a czytają go łatwiej niż elementarz. Dobrze że taki ruch poczynili włodarze Bawarczyków. Lepiej dla piłki

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Teraz to Ty piszesz jakbyś oglądał mecze na livescorze. A u którego trenera Pepe zagrał fantastyczny mecz przeciwko Barcy jako pomocnik? Pressing, odbiór, podanie do przodu, wbiegnięcia w pole karne, chyba bramkę nawet strzelił wtedy. Messi sobie przy nim pograł, jak wczoraj Mandzukić. Pepe jest niedoceniany poza Madrytem, ale on nigdy z czołówki stoperów nie wypadł. Facet gra tam już od bodajże sześciu lat i już u czwartego czy piątego trenera ma pewny plac.zahor pisze:Pepe. Za Mourinho ten facet kojarzył mi się z przeciętnym piłkarsko łamignatem, takim kimś na kształt Materazziego. W chwili obecnej to jest dla mnie jeden z trzech najlepszych środkowych obrońców świata. Kolejny kamyczek do ogródka tłumacza z Setúbal.
Ja się zastanawiam, czy Carletto weźmie na pokład jakiegoś Włocha, albo ogólnie zawodnika z Serie A. Tylko nie wiem, w którym miejscu oni potrzebują zmian w kadrze, ale z drugiej strony: czy marketingowo mogą sobie pozwolić na beztransferowe lato, zwłaszcza kiedy Barca sporo złowi.
- zahor
- Juventino
:roll:Ouh_yeah pisze:Teraz to Ty piszesz jakbyś oglądał mecze na livescorze. A u którego trenera Pepe zagrał fantastyczny mecz przeciwko Barcy jako pomocnik?zahor pisze:Pepe. Za Mourinho ten facet kojarzył mi się z przeciętnym piłkarsko łamignatem, takim kimś na kształt Materazziego. W chwili obecnej to jest dla mnie jeden z trzech najlepszych środkowych obrońców świata. Kolejny kamyczek do ogródka tłumacza z Setúbal.
Ouh_yeah pisze: Pressing, odbiór, podanie do przodu, wbiegnięcia w pole karne, chyba bramkę nawet strzelił wtedy. Messi sobie przy nim pograł, jak wczoraj Mandzukić.
Zgadza sie, ale ja pisalem o zupelnie innych cechach, ktorych wczesniej u niego nie widzialem - fajnie jak srodkowy obronca jest waleczny, jak robi dobre wslizgi i umie sie przepchnac, ale w dalszym ciagu tym czym odroznia genialnego stopera od dobrego (albo od genialnego defensywnego pomocnika) jest sposob w jaki sie ustawia, czyta gre i sama swoja obecnoscia we wlasciwym miejscu we wlasciwym czasie zazegnuje niebezpieczenstwo. Jak ktos tego nie umie, to dobrze jezeli chociaz nadrabia walka i wslizgami, jak Chiellini, ale jak dla mnie najwybitniejsi obroncy graja "elegancko", zamiast notorycznie demolowac rywala na granicy faulu we wlasnym polu karnym. I wlasnie to, ze Pepe jakby sie "uspokoil" nie tracac nic na efektywnosci (a wrecz przeciwnie) moim zdaniem swiadczy o tym, ze jako srodkowy defensor wskoczyl na wyzszy poziom.
- Myzarel
- Juventino
Tiago wyprowadzający Atletico na Stamford Bridge w półfinale Ligi Mistrzów. Kto by pomyślał
Mimo jakiejś tam sympatii do Atletico nie chcę Hiszpańskiego finału.

Mimo jakiejś tam sympatii do Atletico nie chcę Hiszpańskiego finału.
Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Aż musiałem sprawdzić czy faktycznie on to onMyzarel pisze:Tiago wyprowadzający Atletico na Stamford Bridge w półfinale Ligi Mistrzów. Kto by pomyślał![]()

Nie śledziłem jego kariery, dlatego też po tym co u na sprezentował tym bardziej zdziwiło mnie, gdy się okazało, że jest kapitanem w 1/2 LM prawie mistrza Hiszpanii. Wiki zdradza mi właśnie, że dość tak sobie chłopina poczyna w La Liga. A chyba w żadnej lidze jak tej zwycięstwo kogoś trzeciego nie jest tak trudne, no może w Szkocji
No cóż, gratki

ps Loki

Edit
Teraz zwrociłem uwagę, że na koszulkach Atletico się Azerbejdżan reklamuje

Propsy dla Torresa za nieokazywanie radości

- pan Zambrotta
- Juventino
no tak, ciesząc się z gola przybliżającego (przynajmniej wtedy) jego drużynę do finału i robiąc to, za co mu płacą pokazałby brak szacunku dla Atletico, wręcz oplułby ichSiewier pisze:Propsy dla Torresa za nieokazywanie radości

naprawdę, dla mnie ten gest nieokazywania radości po golu przeciwko byłemu klubowi jest trochę na wyrost. Istni bohaterowie tragedii greckiej, nie chcą, ale muszą strzelać

Co do Torresa i jego sentymentu do Atletico to jeszcze w miarę jestem w stanie to jakoś zrozumieć, ale pamiętam jak Almiron w barwach Bari nie cieszył się z gola przeciwko nam

- Lucas87
- Juventino
Teraz Mou jest pod ścianą, bo jego piłkarze muszą zaatakować, a jakikolwiek błąd, może sprawić, że będą musieli cisnąć w taki sposób, aby strzelić dwa gole. Akcja Atletico praktycznie już wydawała się straconą, świetne zachowanie Juanfrana. Mówi się o rotacji Chelsea, lecz mało wspomina, że Simeone walczy ledwie 22 osobową kadrą na dwóch frontach. I to jak walczy 

- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nie pisałem nic na temat opluwania więc nie ubarwiajpan Zambrotta pisze:no tak, ciesząc się z gola przybliżającego (przynajmniej wtedy) jego drużynę do finału i robiąc to, za co mu płacą pokazałby brak szacunku dla Atletico, wręcz oplułby ichSiewier pisze:Propsy dla Torresa za nieokazywanie radości![]()
naprawdę, dla mnie ten gest nieokazywania radości po golu przeciwko byłemu klubowi jest trochę na wyrost. Istni bohaterowie tragedii greckiej, nie chcą, ale muszą strzelać
Co do Torresa i jego sentymentu do Atletico to jeszcze w miarę jestem w stanie to jakoś zrozumieć, ale pamiętam jak Almiron w barwach Bari nie cieszył się z gola przeciwko namtak się nagrał u nas chłopina, zżył się z Turynem...

Mnie to wcale nie boli jeżeli zawodnik strzela bramkę byłemu klubowi i okazuje z tego tytułu radość. Mógłby zrobić z 10 fikołków i tarzać się na golasa po trawie, czy udawać psa jak Melo. Ale już wystawianie tyłka do kibiców byłego klubu czy obsikiwanie chorągiewki (Melo

Natomiast ktoś, kto z własnej woli nie pokazuje takiej tradycyjnej radości w takim przypadku idzie w moim odczuciu krok dalej, zdając się mówić "cieszy mnie gol, ale nie cieszy mnie Wasz smutek. Pamiętam lata tu spędzone" czy coś w tym stylu.
I takie coś właśnie mi się podoba.
- Gotti
- Juventino
No to Derby Madrytu w finale. Według mnie Real na jakieś 70% ma ten puchar, bo nie sądzę żeby po tylu latach posuchy w Europie pozwolili znacznie mniej doświadczonemu AM wygrać finał. No i Carlo to typowy turniejowy trener.
- Wojtek
- Juventino
A ja liczę na to, że Atletico wygra LM, grają świetny sezon a wygranie ligi i LM było by tego kapitalnym zwieńczeniem.
Zastanawia mnie fakt, że pomimo tego że Atletico gra tak kapitalny sezon to ludzie ciągle ich lekceważą...rozumiem początek sezonu ale teraz? Oby wszystkim pokazali wygrywając oba trofea!
Zastanawia mnie fakt, że pomimo tego że Atletico gra tak kapitalny sezon to ludzie ciągle ich lekceważą...rozumiem początek sezonu ale teraz? Oby wszystkim pokazali wygrywając oba trofea!

- juvemaroko
- Juventino
Znow la liga pokazuje swoja wyzosc nad cala Europa.
Ciekawe kiedy zobaczymy znow wloski final w LM.
Ciekawe kiedy zobaczymy znow wloski final w LM.
- Principino
- Juventino
Filipe Luis co gra dzisiaj 
Ich gra w LE już w zeszłym sezonie była świetna, ale w tym sezonie skoczyli kilka poziomów wyżej. Trzymam kciuki za finał

Ich gra w LE już w zeszłym sezonie była świetna, ale w tym sezonie skoczyli kilka poziomów wyżej. Trzymam kciuki za finał