Liga Mistrzów 2013/14
- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Teraz już pięciu... Takiej jazdy to na pewno nie będzie.Wojtek pisze: Niczego jeszcze nie można być pewnym, Bayern potrafi strzelać, potrzebują czterech![]()
Mam wrażenie, że Bayern nie wrócił jeszcze z Madrytu...
- wagner
- Juventino
1. Conte nie potrafi wykorzystać stałych fragmentów gry w Juve które mają tak duży potencjał. Fakt.jakku1 pisze:Stale fragmenty + kontratak = final LM.
Czyli dokladnie te elementy gry, ktore do tej pory totalnie ignorowalismy, albo do ktorych nie mielismy zawodnikow.
2. Kontratak ? Gdy 19 zespołów w lidze zmusza Cię do grania atakiem pozycyjnym to nic dziwnego.
Niezmieniony skład ?Sorek21 pisze:W Madrycie narzekali na Mourinho ale dziś widać jak na dłoni co im dobrego zostało po Portugalczyku

Dosadnie nazwane ale pewnie coś w tym jest..Gotti pisze:Nie odpadliśmy przez Real, a przez głupotę Conte.Ouh_yeah pisze:Conte ma pecha i alibi jednocześnie. Jak nie kosmiczny Bayern, to najlepszy Real od lat
- delarudii
- Juventino
A mnie najbardziej szkoda Xabiego Alonso... od razu mi sie przypomniał Pavel Nedved z 2003 roku.
Nie spodziewałem się, że Real tak zmiażdży Baja Mynsien. Ale mnie to cieszy. Im większa frustracja Niemców tym weselej się to ogląda:)
Nie spodziewałem się, że Real tak zmiażdży Baja Mynsien. Ale mnie to cieszy. Im większa frustracja Niemców tym weselej się to ogląda:)
- juvemaroko
- Juventino
No chyba nie byle jaki trener by dal rade wszystkiego wygrywac z taka druzyna jak Bayern.
Fajnie byloby zobaczyc w finale Mourinho przeciwko Realowi w finale.
Ale sadze ze Atletico wywalczy awans na stanford bridge.
Fajnie byloby zobaczyc w finale Mourinho przeciwko Realowi w finale.
Ale sadze ze Atletico wywalczy awans na stanford bridge.
- Moonk
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Wygląda na to, że jedna noc to za mało dla Guardioli na wymyślenie taktyki bo rzeczywiście Bayern gra tak jakby nie wiedział, co ma robić na boisku.
http://www.sport.pl/pilka/1,65041,15874 ... szcze.html
Myślałem, że przez najbliższe lata nikt tak nie będzie miażdżył w LM Bayern w tamtym roku, ale to co wyprawia Real po pierwszej połowie to nie mam pytań.
http://www.sport.pl/pilka/1,65041,15874 ... szcze.html
Myślałem, że przez najbliższe lata nikt tak nie będzie miażdżył w LM Bayern w tamtym roku, ale to co wyprawia Real po pierwszej połowie to nie mam pytań.
Ostatnio zmieniony 29 kwietnia 2014, 21:47 przez Moonk, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Odpadliśmy, bo zdobyliśmy jeden punkt mniej od Galaty. W meczach z Realem wyglądaliśmy chyba najlepiej, więc szkoda, że to jest akurat ten Real, który właśnie demoluje BayernGotti pisze:Nie odpadliśmy przez Real, a przez głupotę Conte.

No i nie wiem, czy przez głupotę Conte Tevez nie strzelił gola nawet Kopenhadze, a Caceres wypuścił Ronaldo na naszą bramkę.
Kroos 60 podań, najlepszy w Realu Di Maria 15

- SKAr7
- Juventino
Nie no, da się. Tylko trzeba mieć dość dobrych zawodników, którzy narzucą pressing na całym boisku. Grono najlepszych na świecie. A u nas niestety zbyt wielu ma fizyczne braki do takiej gry. Lichy i Pirlo za słabi, Llorente za wolny.wagner pisze: 2. Kontratak ? Gdy 19 zespołów w lidze zmusza Cię do grania atakiem pozycyjnym to nic dziwnego.
Nie w meczach z Realem odpadliśmy z CL, tylko w meczach z Galatą. I to tam Conte nawalił.
Ale przez brak reakcji Conte się nie cofnęliśmy po strzeleniu bramki na 2:1 i zostaliśmy rozklepani w jednym z naszych najbardziej niewyćwiczonych wariantów obronnych, z Islą na prawej obronie. I to przez Conte próbowaliśmy grać naszą zwykłą, kontrolującą piłkę w warunkach, które się do tego absolutnie nie nadawały.Ouh_yeah pisze: No i nie wiem, czy przez głupotę Conte Tevez nie strzelił gola nawet Kopenhadze, a Caceres wypuścił Ronaldo na naszą bramkę.
W normalnych warunkach(lepiej-niż-tragiczna skuteczność, brak wielbłądów w obronie) nasza przewaga w umiejętnościach dałaby awans i tak, więc trochę śmieszne jest gadanie, że Conte nie potrafi grać w Europie (szczególnie po tym, jak niespodziewanie dla wszystkich ekspertów dotarł do ćwierćfinału rok wcześniej), ale to nie jest tak, że Tonio jest święty po meczach grupowych.
Ostatnio zmieniony 29 kwietnia 2014, 21:56 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.
- bendzamin
- Redaktor
Jak dla mnie, w obronie to wygląda ewidentnie na 4-4-2 - Ronaldo zostaje wyżej z Benzemą, a Bale cofa się praktyczne tak głęboko jak Di Maria, tylko po drugiej stronie boiska.Sorek21 pisze:Zmiana oklepanegp 4231 na ultra ofensywne 433 z Di Marią na b2b.
Bayern mega sfrustrowany, z Riberiego wychodzi buractwo, Mandzukić pierwszy do przepychanek i kłótni przy każdym starciu. Guardiola zostanie w Monachium na kolejny rok? Moim zdaniem to pytanie wcale nie jest absurdalne.