Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2014, 14:34

Cos tam czytałem że Szejki chcą 78 milionów wylożyć na Pogbe.

Szkoda że jesteśmy tak biedni że musimy sie posiłkować sprzedaża naszych gwiazd.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2014, 14:38

Karowiew pisze:Z tego co tam piszą, jedyną wadą Ciro jest "lacking in aerial ability". Z jednej strony fajnie byłoby mieć takiego napastnika, z drugiej dobra kasa od Borussii czy Atletico może pozwolić Marottcie na zakupienie jakiegoś obiektu życzeń naszego trenera, którym Immobile chyba nie jest :wink:
Jeśli chodzi o grę w powietrzu to na pewno nie jest to poziom Llorente, ale od Matriego jest zdecydowanie lepszy. Jak nie Immobile to zapewne Morata, który jest tym "obiektem westchnień". Nie wiem, czy opłaca się aż tak komplikować temat zamiast wziąć Ciro. Tym bardziej, że do całej operacji raczej dopłacimy, a zawodnik Realu ma kontrakt ważny jeszcze tylko przez rok.

"Nie stać nas na Cuadrado i Sancheza". Cóż za zaskoczenie totalne. Bardzo dobrzy i względnie młodzi skrzydłowi są drodzy. Kto by pomyślał...
Adrian27th pisze:Cos tam czytałem że Szejki chcą 78 milionów wylożyć na Pogbe.

Szkoda że jesteśmy tak biedni że musimy sie posiłkować sprzedaża naszych gwiazd.
Myślę, że jeśli mowa o takich pieniądzach to nie tylko Juventus skusiłby się na jego sprzedaż, ale także sporo bogatsze kluby.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2014, 14:42

zahor pisze:Jak tak czytam te wszystkie doniesienia od pewnego czasu, to utwierdzam się w przekonaniu że nikt w Juventusie tak na dobrą sprawę jeszcze nie wie jaką taktykę obrać na mercato
Nikt z dziennikarzy, którzy raczą nas tymi doniesieniami na pewno nie wie jaką taktykę obierał Juventus na mercato, ile Juventus może wydać, czy i za ile tak naprawdę sprzeda kluczowych zawodników etc. Jestem głęboko przekonany, że ludzie w Juventusie wiedzą czego chcą i mają przygotowane różne scenariusze, ewentualnie ciągle je tak naprawdę przygotowują, ale olałbym te doniesienia, bo rok w rok jest to samo, to samo zaskoczenie, że jednak albo nikt nie miał racji, albo mało kto ją miał.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2014, 14:42

Arbuzini pisze:Jak nie Immobile to zapewne Morata, który jest tym "obiektem westchnień". Nie wiem, czy opłaca się aż tak komplikować temat zamiast wziąć Ciro. Tym bardziej, że do całej operacji raczej dopłacimy, a zawodnik Realu ma kontrakt ważny jeszcze tylko przez rok.
Ooo, jak ponownie nawinął się temat Moraty to zapodam info od Di Marzio, również bodaj sprzed dwóch dni: Real jest gotowy puścić go za około 20 mln euro, ale Perez chciałby dodatkowej klauzuli w umowie sprzedaży, która umożliwi Królewskim po roku (lub dwóch latach) odkupienie go za 30 mln orjo.

Z kolei o Pogbie GDM mówił, że póki co nie ma na horyzoncie żadnych konkretów (chodzi o oferty za niego).

Obrazek
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2014, 15:06

Adrian27th pisze:Cos tam czytałem że Szejki chcą 78 milionów wylożyć na Pogbe.
Etam, za piękne żeby było prawdziwe. Za taką kasę to można sprowadzić 4-5 graczy na wysokim poziomie (jak się dobrze pogłówkuje). Jednak nie mam pojęcia o prawdziwej kondycji finansowej Juve, więc skąd ja wiem czy Beppe mógłby od razu rzucić, całe 78 baniek na transfery.
http://www.tuttomercatoweb.com/serie-a/ ... ata-550213.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2014, 15:31

Sanchez vs Morata - do czego to doszlo, zeby porównywać Alexisa do zawodnika Realu.

Chociaż jeden Cuadrado/Sanchez i powroty z wypozyczen młodych, zapchanie dziur i cos 'last minute' mi wystarczy. Po ostatnich Mercato nie mam wygórowanych oczekiwań.

Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2014, 16:08

Póki co te oferty za Pogbę opiewające na grube miliony należy włożyć między bajki, bo ostatnimi czasy Marotta zapewnił, że nic oficjalnego do klubu nie wpłynęło, a z kolei PSG będzie mieć najprawdopodobniej problem z wydaniem takich środków (chodzi o finansowe fair play tego klubu - podobno Platini krzywi się coraz bardziej i może dojść do jakichś dotkliwych kar).

Jeśli odejście Pogby miałoby się wiązać z pozyskaniem Sancheza/Cuadrado i jeszcze jakichś 2 topowych graczy, byłbym je w stanie zaakceptować bez żadnego problemu. Nam do absolutnego topu naprawdę brakuje bardzo niewiele - takie jest przynajmniej moje zdanie.

Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2014, 16:44

Arbuzini pisze:
Karowiew pisze:Z tego co tam piszą, jedyną wadą Ciro jest "lacking in aerial ability". Z jednej strony fajnie byłoby mieć takiego napastnika, z drugiej dobra kasa od Borussii czy Atletico może pozwolić Marottcie na zakupienie jakiegoś obiektu życzeń naszego trenera, którym Immobile chyba nie jest :wink:
Jeśli chodzi o grę w powietrzu to na pewno nie jest to poziom Llorente, ale od Matriego jest zdecydowanie lepszy.
Jesteś pewien, że to się tak odmienia? Forumowy specjalista od ortografii obstaje przy wersji Marotcie :wink: : http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... f3522043c0

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2014, 17:21

Myślę,że nasze mercato nie będzie jakieś bardzo okazałe, ale w sumie wystarczy budżet na poziomie 30-40mln + sprzedaże i można wzmocnić drużynę i przejść na 4-3-3.
To co najbardziej jest potrzebne czyli lewy obrońca: Rodriguez z Wolfsburga, cena pewnie w granicach 20mln ale gracz na wiele lat, jako jego zmiennika widziałbym za darmo Murru z Cagliari.
Reszta obrony i środek pomocy bez zmian, bramka oczywiście też:)
Atak: Llorente i Immobile(ok 10mln).
Skrzydła: Tevez-Gio i druga strona Sanchez(25mln)-Menez i ew. Gabbiadini ok(5-6mln).
Wychodzi ok 60mln.
Ze sprzedaży Vucinicia,Qaugli,Peluso,Isli,Rossiego,Bouya,Motty i De Ceglie może uda się wyciągnąć ok 20mln także nawet bez sprzedaży Pogby można solidnie wzmocnić drużynę:)

Buffon(Storari,Rubinho)
Lichy(Caceres)-Barzagli(Bonu)-Chiellini(Ogbonna)-Rodriguez(Murru)
Pirlo(Markiz)-Pogba(Asa)-Vidal(Padoin)
Tevez(Gio)-Llorente(Immobile)-Sanchez(Menez) i ew. Gabbiadini.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2014, 19:56

Ja to jestem ciekaw czy nam Exxor nie sypnie grosza po tak udanym roku..

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2014, 20:10

Mam teraz nowe marzenie: dwójka bocznym obrońców z Porto - Alex Sandro i Danilo. Obaj młodzi (22 i 24 lata), brazole, w ciągu kilku lat będą warci po 50 mln eurasów. Ponoć Danilo już ma klauzulę 40 mln.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2014, 20:25

Mehehehe pisze:Mam teraz nowe marzenie: dwójka bocznym obrońców z Porto - Alex Sandro i Danilo. Obaj młodzi (22 i 24 lata), brazole, w ciągu kilku lat będą warci po 50 mln eurasów. Ponoć Danilo już ma klauzulę 40 mln.
I dlatego w sferze marzeń pozostanie ;)

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2014, 21:09

Karowiew pisze:
Arbuzini pisze:
Jeśli chodzi o grę w powietrzu to na pewno nie jest to poziom Llorente, ale od Matriego jest zdecydowanie lepszy.
Jesteś pewien, że to się tak odmienia? Forumowy specjalista od ortografii obstaje przy wersji Marotcie :wink: : http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... f3522043c0
A niby dlaczego miałoby być przez jedno "t"? http://www.ekorekta24.pl/porady-jezykow ... dopelniacz
Tutaj dodatkowo wyjaśnienie kwestii zamiany c -> k przy odmienianiu wyrazów.

Nie liczyłbym na złoty deszcz od Exxoru. Jeśli uda nam się wygrać finał na własnym stadionie to mogą w tym upatrzyć dobrą okazję do marketingowych działań i w ten sposób wpadnie więcej grosza, ale na jałmużnę nie robiłbym sobie nadziei.

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2014, 21:14

Arbuzini pisze:
Karowiew pisze:
Arbuzini pisze:Jeśli chodzi o grę w powietrzu to na pewno nie jest to poziom Llorente, ale od Matriego jest zdecydowanie lepszy.
A niby dlaczego miałoby być przez jedno "t"? http://www.ekorekta24.pl/porady-jezykow ... dopelniacz
Tutaj dodatkowo wyjaśnienie kwestii zamiany c -> k przy odmienianiu wyrazów.
Cóż ma piernik do wiatraka? To dwie różne rzeczy. Kazus geminaty (podwojonej głoski) "c" nie ma nic wspólnego z "t" ;) Marotcie. Dlatego, że zachodzi alternacja - czyli wymiana głoski - t->c, spowodowana obecnością "i".

http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629621 - na przykładzie Gambetty.

Przepraszam za OT.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2014, 21:19

Mecz oglądać, a nie miodkować.

Zablokowany