Stroje na sezon 2014/15
- Tasak
- Juventino
Podeslij im ten pomysl, bo jak dla mnie moze to wygladac awesomestf pisze:Ta koszulka powyżej świetna ale wątpię, żeby Adidas aż tak przekombinował. Założyć się mogę natomiast, że trzy paski na ramionach będą w kolorach Italii

- 15Kowal
- Juventino
Pierwszy mały przeciek dotyczący koszulek na sezon 14/15:
Tak, tak, wiem, że wcześnie, jeszcze dużo czasu itd. ale ten sam serwis (footyheadlines.com) w tamtym roku (luty/marzec) zaprezentował pierwsze przecieki, które zresztą się sprawdziły.The new Juventus 14-15 Nike Home Kit comes with the traditional club colors, while the new Juve 2014 Away Kit features two light tones of blue (light blue / medium blue) with yellow details. Juventus 14-15 Home Kit will feature more vertical stripes than the current kit.
- Juve15
- Juventino
Chciałbym nieco odbić od tematu związanego z wyglądem koszulek oraz tym kto robi lepsze stroje: nike czy adidas. Mnie bardziej martwi i zastanawia inna kwestia. Od dwóch lat Juventus gra w strojach bez 3 gwiazdek pomimo tego, że dla kibiców już dwa lata temu zdobył 30 mistrzostwo. Na każdym projekcie widać obecnie 3 gwiazdki, co w moim odczuciu jest przyznaniem się do winy i pokazanie, że dopiero od tego sezonu Juventus na nie zasługuje. Klub powinien całkowicie zrezygnować z gwiazdek na oficjalnych strojach, bo nie mają już one takiego znaczenia jak kiedyś. Zastanówmy się co będzie jeśli Juventus zdobędzie scudetto nr 40, dla Lega Calcio będzie to przecież nr 38 i co wtedy? Trochę wybiegam
w przyszłość, ale warto się nad tym zastanowić. Mówię stanowcze NIE dla gwiazdek i będę zawiedziony jeżeli w przyszłym sezonie klub postanowi umieścić je na koszulkach, bo wszyscy od dwóch lat mają je w sercach i to wystarczy.
w przyszłość, ale warto się nad tym zastanowić. Mówię stanowcze NIE dla gwiazdek i będę zawiedziony jeżeli w przyszłym sezonie klub postanowi umieścić je na koszulkach, bo wszyscy od dwóch lat mają je w sercach i to wystarczy.
- Don Paolo
- Juventino
up
A nie łatwiej byłoby delikatnie odświeżyć herb?
Nic w nim nie zmieniać tylko podczepić nad nim trzy złote gwiazdki. Coś na wzór interu, który to jedną dupną gwiazdę ma jakby przyspawaną do herbu i wszędzie ta gwiazda jest widoczna. Zauważ, że Milan i Juventus już tak nie mają.
Dla porównania. Milan:
inter:
Ta gwiazdka w przypadku interu jest częścią ich znaku towarowego. Milan i Juventus z czegoś takiego zrezygnowali. Gdyby Juventus zdecydował się na te trzy gwiazdki to czy FIGC, Lega i inne popierdółki mieliby coś do gadania? Nie sądzę 
A nie łatwiej byłoby delikatnie odświeżyć herb?

Dla porównania. Milan:
Kod: Zaznacz cały
http://www.acmilan.com/
http://www.inter.it/

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
przecież ta gwiazda to za 10+ mistrzostw właśnie? czyż nie?
EDIT: aha, w takim sensie... [post do usunięcia]
EDIT2: myślę, że powinieneś ten pomysł przesłać do Agnelliego 2 lata temu
EDIT: aha, w takim sensie... [post do usunięcia]
EDIT2: myślę, że powinieneś ten pomysł przesłać do Agnelliego 2 lata temu
Ostatnio zmieniony 23 kwietnia 2014, 11:57 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Juve15
- Juventino
@Don Paolo
mogliśmy odświeżyć już dwa lata temu
Moim zdaniem jeżeli klub nie zdecydował się umieszczać trzech gwiazdek dwa lata temu, powinien z nich zrezygnować, bo jednoznacznie dadzą sygnał, że dopiero po tym sezonie Juventus na nie zasługuje.

Moim zdaniem jeżeli klub nie zdecydował się umieszczać trzech gwiazdek dwa lata temu, powinien z nich zrezygnować, bo jednoznacznie dadzą sygnał, że dopiero po tym sezonie Juventus na nie zasługuje.
- Don Paolo
- Juventino
Dokładnie tak. Tylko, że jest ona integralną częścią ich loga, herbu, emblematu.Maly pisze:przecież ta gwiazda to za 10+ mistrzostw właśnie? czyż nie?
Inaczej sprawa się przedstawia w przypadku Milanu i Juventusu.
Wygląda to tak jak na oficjalnej stronie internetowej Lega Calcio:
http://www.legaseriea.it/

W tym przypadku zostały one wtopione w herb.
//
Moje zdanie w tej kwestii jest identyczne.Juve15 pisze:@Don Paolo
Ale tak czy siak do gwiazdek bym jednak powrócił, ale przy stosownej okazji. Bynajmniej nie po zdobyciu kolejnych tytułów mistrza Włoch. Na miejscu Agnellego zrobiłbym to w najmniej oczekiwanej chwili np. któregoś następnego 1 listopada.
Jubileusz założenia klubu (np. 120-lecie, 125 lecie) czy inna wielka rocznica. Wtedy można byłoby oficjalnie odświeżyć nieco herb dokooptowując do niego trzy złote gwiazdki a'la gwiazdka interu o której już tyle pisałem.
Z technicznego punktu widzenia byłoby to nieco trudne. Bo jak zapewne Adidas nie chciałby już nic zmieniać w trakcie sezonu. Nie wiem też czy władze ligi poszłyby na to. Zmiana herbu to jednak zabawa bardziej na lato.
Może ktoś inny ma lepsze pomysły?

edit:
Mam też pewne zastrzeżenia co do ułożenia gwiazdek, bo np. w tej formie mi się nie podobają:

- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Nic bardziej mylnegopablo1503 pisze:Czyli tym samym, lecz z kołnierzykami.

Szerszy czarny pasek na końcu rękawa, dodatkowo tylne pasy nie nakładają się na przednie, więc o ile środkowy pasek będzie z przodu czarny, wygląda na to, że z tyłu będzie on biały, herb klubu jest tu na jednym pasku a nie na dwóch jak właśnie teraz na koszulkach. No i ten kołnierz, po cholerę on? :doh:
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Zaiste fatalnie...mnowo pisze:Co więcej, jeśli dobrze widzę, kołnierz też będzie w paski?Kimi pisze:No i ten kołnierz, po cholerę on? :doh:
Jak to będzie wyglądało po położeniu?

Zastanawia mnie jedno i to już od dłuższego czasu - czy była kiedyś możliwość kupienia koszulki z naszytym/naprasowanym już scudetto?
- Sorek21
- Juventino