Premier League

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 12:35

naros pisze:I myślę że zostanie na tym stanowisku i będzie świetny! Chyba nie ma drugie tak kochającego ten klub jak Giggs i myślę że posiada wszystko aby stać się równie dobrym trenerem co piłkarzem.
Posiada wszystko czyli co, poza tą wielką miłością do tego klubu? Jest zielony w te klocki, rzadko to tak odpala.

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 13:49

szczypek pisze:
naros pisze:I myślę że zostanie na tym stanowisku i będzie świetny! Chyba nie ma drugie tak kochającego ten klub jak Giggs i myślę że posiada wszystko aby stać się równie dobrym trenerem co piłkarzem.
Posiada wszystko czyli co, poza tą wielką miłością do tego klubu? Jest zielony w te klocki, rzadko to tak odpala.
Wiedze ma na pewno olbrzymią. Przez te wszystkie lata pod wodzą Sir Alexa na pewno wiele się nauczył, był również kapitanem. Był też dotychczas asystentem Moyes'a więc na pewno nie jest zielony. Conte, Guardiola, Seedorf oni tez byli zieloni i jakoś wypaliło może po za Seedorfem który jeszcze nic nie osiągnął ale według mnie ten Milan niszczy Milan Allegriego.

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 14:29

Ferrara nie wypalił...

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 14:33

wojczech7 pisze:Niemcy, jako naród, też są wporzo...
Ostro.Dziwię się,że żaden ultra Polak-katolik Cię nie zjadł.Przykładowo jeden z takich który szczerze nienawidzi Niemców a wpieprza niemiecką Jogobelle od Zott,jeździ starym golfem i pierze w pralce Bosch :wink: Co do Niemców,to tak są wporzo :ok:
szczypek pisze:
Posiada wszystko czyli co, poza tą wielką miłością do tego klubu?
Dobre pytanie,shczypq.
naros pisze:Wiedze ma na pewno olbrzymią. Przez te wszystkie lata pod wodzą Sir Alexa na pewno wiele się nauczył, był również kapitanem. Był też dotychczas asystentem Moyes'a więc na pewno nie jest zielony. Conte, Guardiola, Seedorf oni tez byli zieloni i jakoś wypaliło może po za Seedorfem który jeszcze nic nie osiągnął ale według mnie ten Milan niszczy Milan Allegriego.
Dobra odpowiedź,nar(k)osie :wink:
Chociaż zapomniałeś o dwóch ważnych sprawach. Taki facet jak Giggs ma wielką charyzmę,osobowość,budzi respekt,a to przemawia zawsze na + u trenerów.

Poza tym pominąłeś na swojej liście dobrych trenerów-byłych piłkarzy tak znakomitego szkoleniowca jak Paweł Janas :naughty:

Moyes poleciał... jakieś pół roku za późno,ale lepiej późno niż wcale :) Jeśli władze MU musieli też czekać na pełne uprawnienia Sir Ryana do trenerki to rozumiem powody trzymania dłużej Moyesa.

Mimo np półfinału LM 98/99 to życzę MU prawie zawsze jak najlepiej. Dla nich najlepszą opcją na zbawiciela byłby ktoś z trójki Klopp,Simeone i Conte. Tam trzeba kogoś w typie MacGyvera,faceta który zaprzecza teorii "z gówienka bata nie ukręcisz",a więc kogoś kto zbudował wielkie drużyny z (prawie)niczego :wink:

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 15:19

Ja tam wierzę w Giggsa. I na prawdę ciekawie by było, gdyby odpalił jako trener. Najważniejszy gracz ManU ostatnich 10-20(?) lat na pewno dostanie wsparcie od kibiców i będzie mu łatwiej na starcie. Poza tym, gorzej grać już nie mogą :P

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 15:58

naros pisze:Wiedze ma na pewno olbrzymią. Przez te wszystkie lata pod wodzą Sir Alexa na pewno wiele się nauczył, był również kapitanem.
To samo można powiedzieć o wielu doświadczonych zawodnikach. To, że spędził te wszystkie lata pod wodzę jednego trenera wcale nie musi być tak bardzo pomocne, nawet pomimo tego, że do Ferguson.
naros pisze:Był też dotychczas asystentem Moyes'a więc na pewno nie jest zielony.
Szał.
naros pisze:Conte, Guardiola, Seedorf oni tez byli zieloni i jakoś wypaliło
Znakomite przykłady. Conte to chyba pierwszych kroków w trenerskiej karierze nie stawiał w Juventusie, nieprawdaż? A Seedorf? Patrz niżej.
naros pisze:może po za Seedorfem który jeszcze nic nie osiągnął ale według mnie ten Milan niszczy Milan Allegriego.
Allegri, kolego, w pierwszym sezonie pracy w Milanie wygrał Mistrzostwo Włoch. To oczywiste, że Seedorf nie ma na razie jakichkolwiek szans na sukces, ale mówienie, że ten Milan niszczy Milan Allegriego, przesada. Czas pokaże co z tego będzie. Wcale nie jest powiedziane, że Milan w przyszłym sezonie zagra w Europie, a to będzie klęska i ich i ich nowego trenera.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 16:07

Oby odpalił i wygrał wszystkie 4 mecze do końca sezonu żeby pozostał na next sezon, a potem się okaże że kolejny sezon zostanie spisany na straty (coś ala Strama w interze i Ferrara w Juve).

To on będzię grającym trenerem?

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 16:08

To czy w tych trzech meczach do końca sezonu poprowadzi ten klub Giggs czy Franek spod monopolowego to nie ma chyba żadnego znaczenia. Zawodnicy wejdą w mecz na luzie, oczyszczą atmosferę w szatni i wcale się nie zdziwię jak końcówka będzie całkiem niezła w ich wykonaniu. Bardzo często jest tak, że trener tylko blokuje drużynę. ManU przegrał w tym sezonie wszystko to co się dało. Giggs niczego nie może spieprzyć, może tylko wygrać. To jest komfort.

Obrazek
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 18:55

szczypek pisze:
naros pisze:może po za Seedorfem który jeszcze nic nie osiągnął ale według mnie ten Milan niszczy Milan Allegriego.
Allegri, kolego, w pierwszym sezonie pracy w Milanie wygrał Mistrzostwo Włoch. To oczywiste, że Seedorf nie ma na razie jakichkolwiek szans na sukces, ale mówienie, że ten Milan niszczy Milan Allegriego, przesada. Czas pokaże co z tego będzie. Wcale nie jest powiedziane, że Milan w przyszłym sezonie zagra w Europie, a to będzie klęska i ich i ich nowego trenera.
Chodziło mi o ten sezon. To prawda że z Milanem 11/12 nie miał by szans ale porównując Milan z początku sezonu z tym teraz to jest duża różnica na + dla Clarence.

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 19:26

Antek666 pisze:Jeśli władze MU musieli też czekać na pełne uprawnienia Sir Ryana do trenerki to rozumiem powody trzymania dłużej Moyesa.
raczej chodziło o to, że bez kwalifikacji do LM zapłacą mu tylko odszkodowanie "za rok" a i w połowie sezonu nie zatrudniliby nikogo kto mógłby "gwarantować" kwalifikacje

a wtrącając się do dyskusji i giggsie? keane też grał u alexa i dupa z niego nie trener a co ciekawe... żaden inny zawodnik sera nie para się trenerką (albo robi to nieudolnie bo o nim nie słychać)

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 19:41

Maly pisze: a wtrącając się do dyskusji i giggsie? keane też grał u alexa i dupa z niego nie trener a co ciekawe... żaden inny zawodnik sera nie para się trenerką (albo robi to nieudolnie bo o nim nie słychać)
A Gordon Strachan?

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 21:58

co gordon strachan? no tak, pozostaje jeszcze kwestia nieudolności... ;] pomińmy to i uznajmy za wyjątek od reguły

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 22:21

Maly pisze:co gordon strachan? no tak, pozostaje jeszcze kwestia nieudolności... ;] pomińmy to i uznajmy za wyjątek od reguły
Obrazek

Laurent Blanc jeszcze :smile:

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 23:12

no... :) całe 2 lata... kogoś z juniorów z lat 80tych tez wyciągniecie? :P

ps. zapomnieliście o pewnym norwegu, który jest o krok od spadku do TC ;)

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2014, 17:05

http://transfery.info/64639,ogromna-odprawa-moyesa

Moyes to jednak jest zwycięzca! Za 10 miesięcy "pracy" zarobił blisko 15mln funtów! Nie trzeba czegoś robić dobrze, by ustawić się do końca życia.

ODPOWIEDZ