Serie A 13/14 (34): JUVENTUS 1-0 Bologna
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
zahor@
Zrozum sens tego co chciałem przekazać, a mianowicie,że Juventus wydał ponad 10 mln licząc pensje na dwóch po prostu bezużytecznych graczy, którzy nadają się tylko na utrzymanie wyniku i w takich momentach to równie dobrze można wpuścić kogoś z primki. Załapałeś?
Podałem przykład Sorensena, który wszedł do 11, miało to być tylko na raz a skończyło się dość regularną grą. A kto nikt nawet wcześniej nie myślał,że to będzie taki talent. To był bardziej przypadek niż celowe działanie.
Jest wielki problem z primka Juve, bo ostatnim wychowankiem na poziomie jest Marchisio, przez 10 lat doczekaliśmy się 1 dobrego wychowanka. Drugim jeszcze w miarę jest Gio, a reszty nie ma. Po prostu Juventus nie jest klubem,który postawi na młodszych graczy, w ogóle Włosi na młodych stawiają tylko głównie z przymusu.
Potem się wszyscy dziwią,ze zawodnik w wieku 23-25lat jeszcze jest nazywany talentem.
Co do Beltrame on w te 10mi i tak pokazał więcej niż Bentdner i Anelka przez wszystkie swoje gry, pewnie jakby dostał tyle szans co oni to by coś ustrzelił, a bilans bramkowy całej trójki to było 0.
A z tym Pele to sobie po prostu daruj.
Zrozum sens tego co chciałem przekazać, a mianowicie,że Juventus wydał ponad 10 mln licząc pensje na dwóch po prostu bezużytecznych graczy, którzy nadają się tylko na utrzymanie wyniku i w takich momentach to równie dobrze można wpuścić kogoś z primki. Załapałeś?
Podałem przykład Sorensena, który wszedł do 11, miało to być tylko na raz a skończyło się dość regularną grą. A kto nikt nawet wcześniej nie myślał,że to będzie taki talent. To był bardziej przypadek niż celowe działanie.
Jest wielki problem z primka Juve, bo ostatnim wychowankiem na poziomie jest Marchisio, przez 10 lat doczekaliśmy się 1 dobrego wychowanka. Drugim jeszcze w miarę jest Gio, a reszty nie ma. Po prostu Juventus nie jest klubem,który postawi na młodszych graczy, w ogóle Włosi na młodych stawiają tylko głównie z przymusu.
Potem się wszyscy dziwią,ze zawodnik w wieku 23-25lat jeszcze jest nazywany talentem.
Co do Beltrame on w te 10mi i tak pokazał więcej niż Bentdner i Anelka przez wszystkie swoje gry, pewnie jakby dostał tyle szans co oni to by coś ustrzelił, a bilans bramkowy całej trójki to było 0.
A z tym Pele to sobie po prostu daruj.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
@up: w podstawówce nie ale w liceum to już wybierałem tych wybieganych, którym się chciało grać
ale masz rację, w obronie jest dobry, do 442 czy 433 nadaje się doskonale... przy 352 to już niestety ale nie ten poziom raczej, no ale... Isla z tyłu tak beznadziejny chyba nie jest jak tu piszecie... ;]

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- zahor
- Juventino
To w końcu są bezużyteczni, czy nadają się na utrzymanie wyniku? Bo to trochę różnica. Może ciężko w to uwierzyć jak się ogląda popisy takiego Peluso, ale da się od niego grać dwadzieścia razy gorzej. Można na przykład grać tak źle, żeby w meczu przeciwko Sampdorii wejść na ostatnie dwadzieścia minut i zawalić cztery bramki. Serio.AdiJuve pisze: Zrozum sens tego co chciałem przekazać, a mianowicie,że Juventus wydał ponad 10 mln licząc pensje na dwóch po prostu bezużytecznych graczy, którzy nadają się tylko na utrzymanie wyniku i w takich momentach to równie dobrze można wpuścić kogoś z primki. Załapałeś?
Ale czego to jest przykład? Na co to jest argument? Co chcesz wykazać powołując się na historię Duńczyka?AdiJuve pisze: Podałem przykład Sorensena, który wszedł do 11, miało to być tylko na raz a skończyło się dość regularną grą. A kto nikt nawet wcześniej nie myślał,że to będzie taki talent. To był bardziej przypadek niż celowe działanie.
Konkrety, konkrety, konkrety. Co takiego pokazał, czego nie pokazali tamci dwaj? Z tego co pamiętam to z tamtych jakiś jednak pożytek był. A to się jeden przepchnął i zrobił komuś miejsce, a to drugi się odnalazł w polu karnym, strzelił i ktoś dobił. Wiadomo, żadna rewelacja, ale zawsze to jednak COŚ. Natomiast u Beltrame to było NIC.AdiJuve pisze: Co do Beltrame on w te 10mi i tak pokazał więcej niż Bentdner i Anelka przez wszystkie swoje gry, pewnie jakby dostał tyle szans co oni to by coś ustrzelił, a bilans bramkowy całej trójki to było 0.
Dla mnie to jest poziom De Ceglie. Styl inny, Chilijczyk zamiast kopnąć się w czoło woli zawalić bramkę np. gubiąc krycie, ale obaj w podobnym stopniu są gwarantami jakości w defensywie.Maly pisze:Isla z tyłu tak beznadziejny chyba nie jest jak tu piszecie... ;]
- Lucas87
- Juventino
Pod warunkiem, że taki żółtodziób z Primki nie spalił by się psychicznie, jeszcze przed pierwszym gwizdkiem na Stadio Olimpico o Santiago Bernabeu nie wspominając.AdiJuve pisze: Juventus wydał ponad 10 mln licząc pensje na dwóch po prostu bezużytecznych graczy, którzy nadają się tylko na utrzymanie wyniku i w takich momentach to równie dobrze można wpuścić kogoś z primki. Załapałeś?
Juventus zbyt dobrze nie wyszedł na podobnych eksperymentach, choć nie jest to rzecz jasna wina, jedynie Sorensena.AdiJuve pisze: Podałem przykład Sorensena, który wszedł do 11, miało to być tylko na raz a skończyło się dość regularną grą.
A ja Włodzimierza Lubańskiego.zahor pisze:a dorzuciłbym jeszcze przykład Pelé
Tak, oczywiście - może strzeliłby jakąś fajną brameczkę, tak co 20-30 meczów.maly pisze:zapomniałeś o FaQ, który był zawsze zdrowy i gotowy go wejścia za choćby LL albo i nawet Teveza
Jasne, ale jakby nie wczorajszy gol, Pogby to już 75% forum JP - panikowało by, że Roma nas dogoni, jak również w praktyce mogło by to się odbić czkawką na morale zespołu i naszą postawę w Lizbonie. Lepsze chyba osiem pkt przewagi na 4 kolejki przed końcem, niż sześć czy nawet jeszcze mniej.booyak pisze:Coraz bardziej utwierdzam się w tym że dla Conte najważniejsze są w tym sezonie rekordy, a to punkty na koniec sezonu, a to zwycięstwa na własnym stadionie.
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- pan Zambrotta
- Juventino
Chimenti, Birindelli, Fresi, Moretti, Pesotto, Zenoni, Baiocco, Olivera, Salas, Zalayeta - taką ławkę rezerwowych mieliśmy w sezonie, w którym ostatni raz doszliśmy do finału champions league. To tak dla niektórych, może parę wniosków da się z tego wysunąć...
- Maly
- Juventino
niewątpliwie tak, a w międzyczasie strzeliłby kilka niefajnych brameczek ;]Lucas87 pisze:Tak, oczywiście - może strzeliłby jakąś fajną brameczkę, tak co 20-30 meczów.maly pisze:zapomniałeś o FaQ, który był zawsze zdrowy i gotowy go wejścia za choćby LL albo i nawet Teveza
średnia gola na mecz 13/14 - co 173min
12/13 - co 120min
11/12 - co 158min
10/11 - co 152min
średnią Llorente i Teveza z tego super sezonu jaki rozgrywają sobie sam znajdź

zresztą o czym my tu dyskutujemy? skoro twoim zdaniem FaQ jest za cienki na pogonienie bologny u siebie to chyba pozostaje ci się przerzucić na bierki bo w piłce nie za bardzo widać sobie radzisz
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Don Paolo
- Juventino
Panie Zambrotta, z nudów się przyczepię do pańskiej wypowiedzi
Po pierwsze to czasy się nieco zmieniły. Realia i trendy są już nieco inne. W tym 2003 roku, który przywołujesz taki Real Madryt nie dbał np. o formację defensywną, a dziś? Po dwóch mniej lub bardziej klasowych obrońców na każdej pozycji. Obojętnie czy to lewy, prawy, czy środkowy.
Po drugie to trochę jednak bym się kłócił. Taki Pessotto to facet który trzy lata wstecz zanotował asystę w wielkim finale Mistrzostw Europy. Zalayeta? Jeden z najlepszych dżokerów w historii Juventusu. Birindelli? To nie był jakiś zwykły rezerwowy. To gość, który był autorem cudownej bramki przeciwko Deportivo, to rezerwowy, który dołożył od siebie cegiełkę w pamiętnym meczu przeciwko Barcelonie na Camp Nou. Z wyglądu niepozorny, z medialnego punktu widzenia kompletnie niedoceniony. I chyba tylko fani Juve wiedzą jak konkretnym był uzupełnieniem Juve przez te wszystkie lata. Nazwisko Morettiego też brzmiało na tamte czasy niepozornie, ale przypominam, że ten niepozorny obrońca po roku stał się opcją na 5 lat dla takiego klubu jak Valencia. Topowego hiszpańskiego klubu jak na tamte czasy. A jeśli Moretti nie był wówczas znany to już taki Fresi wręcz przeciwnie. Przychodził do klubu mając całkiem niezłe doświadczenie. Olivera robił za talent, a Zenoni za solidnego ligowca. Salas? Fakt transfer kompletnie chybiony, ale Salas to zawsze Salas.
Żeby nie było. Nie należę do osób o których pisał alina w poniższym poście:
Ja osobiście nie widzę piłkarza w naszej Primaverze, który byłby w stanie powtórzyć wyczyn Pogby tj. wgryźć się tak szybko i bezboleśnie w ten mechanizm, którym włada Conte.

Po pierwsze to czasy się nieco zmieniły. Realia i trendy są już nieco inne. W tym 2003 roku, który przywołujesz taki Real Madryt nie dbał np. o formację defensywną, a dziś? Po dwóch mniej lub bardziej klasowych obrońców na każdej pozycji. Obojętnie czy to lewy, prawy, czy środkowy.
Po drugie to trochę jednak bym się kłócił. Taki Pessotto to facet który trzy lata wstecz zanotował asystę w wielkim finale Mistrzostw Europy. Zalayeta? Jeden z najlepszych dżokerów w historii Juventusu. Birindelli? To nie był jakiś zwykły rezerwowy. To gość, który był autorem cudownej bramki przeciwko Deportivo, to rezerwowy, który dołożył od siebie cegiełkę w pamiętnym meczu przeciwko Barcelonie na Camp Nou. Z wyglądu niepozorny, z medialnego punktu widzenia kompletnie niedoceniony. I chyba tylko fani Juve wiedzą jak konkretnym był uzupełnieniem Juve przez te wszystkie lata. Nazwisko Morettiego też brzmiało na tamte czasy niepozornie, ale przypominam, że ten niepozorny obrońca po roku stał się opcją na 5 lat dla takiego klubu jak Valencia. Topowego hiszpańskiego klubu jak na tamte czasy. A jeśli Moretti nie był wówczas znany to już taki Fresi wręcz przeciwnie. Przychodził do klubu mając całkiem niezłe doświadczenie. Olivera robił za talent, a Zenoni za solidnego ligowca. Salas? Fakt transfer kompletnie chybiony, ale Salas to zawsze Salas.
Żeby nie było. Nie należę do osób o których pisał alina w poniższym poście:
alina pisze:Kiedyś byłem nieskończenie naiwny i myślałem sobie, że te bezdenne głupie posty "to już lepiej, żeby grał młodziak z prmiki" się kiedyś skończą. Niby kibice Juve w Polsce to głównie roczniki '85-'92, więc generalnie powinni mądrzeć, ale to się z jakiegoś powodu nie dzieje.

Ja osobiście nie widzę piłkarza w naszej Primaverze, który byłby w stanie powtórzyć wyczyn Pogby tj. wgryźć się tak szybko i bezboleśnie w ten mechanizm, którym włada Conte.
- Lucas87
- Juventino
Zdaje się, że Rossi z Fiorentiny na chwilę obecną ma średnią poniżej 100 minut potrzebnych na strzelenie gola w Serie A - w tym sezonie. Gdyby tylko nie jego kruchutkie zdrówko, na Bologne - jak znalazł taki napastnik. Więc jak będzie - dzwonimy do Beppe, mówimy żeby wywalił Teveza i Llorente, (bo mają gorszą średnią gola w stosunku do liczby minut na boisku), a bierzemy RossiegoMaly pisze:zresztą o czym my tu dyskutujemy? skoro twoim zdaniem FaQ jest za cienki na pogonienie bologny

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- Don Paolo
- Juventino
up
Jeśli chodzi o średnią bramek strzelanych na mecz to chyba najlepszą w lidze ma Destro. Porównywalną do nurka z Madery.
Nie wiem na ile są to wiarygodne dane, ale na jednym z for dyskusyjnych znalazłem takie zestawienie:
Jeśli chodzi o średnią bramek strzelanych na mecz to chyba najlepszą w lidze ma Destro. Porównywalną do nurka z Madery.
Nie wiem na ile są to wiarygodne dane, ale na jednym z for dyskusyjnych znalazłem takie zestawienie:
ImmobileDestro-85
Rossi-99
Immobile-117
Tevez-127
Higuain-136
Balotelli-144
Toni-147
Berardi-147
Llorente-161
Paloschi-172
Gilardino-190
Palacio-194

- Arbuzini
- Juventino
Statystyka bardzo prawdopodobna. Jednak poza golami to zbyt wiele z gry Destro nie wynika. Chyba, że liczymy występy bokserskie
.
Immobile kocur w tym sezonie. Podobno interesuje się nim Atletico, a oni w ostatnich latach mają najlepszą rękę do napastników (Torres, Aguero, Forlan, Falcao, Diego Costa).

Immobile kocur w tym sezonie. Podobno interesuje się nim Atletico, a oni w ostatnich latach mają najlepszą rękę do napastników (Torres, Aguero, Forlan, Falcao, Diego Costa).
- Eric6666
- Juventino
jeżeli w grę wchodziło by wypożyczenie i wychowali by nam takiego zawodnika jak Courtoius dla Chelsea to byłaby to bomba!Arbuzini pisze:Statystyka bardzo prawdopodobna. Jednak poza golami to zbyt wiele z gry Destro nie wynika. Chyba, że liczymy występy bokserskie.
Chyba nikt póki co nie mówi o sprowadzeniu Immobile do Juve, jedynie o wypożyczeniach, więc jest szansa, że w następnym sezonie nałapie jeszcze minut, a kto wie, za jakiś czas wróci do Juve, nie jako "jakiś" zawodnik, ale gwiazda do pierwszego zespołu.
Lucas87 z tym, że Rossi to zły przykład, bo do czasu kontuzji był najlepszym napastnikiem na boiskach Serie A. Fakt jednak, że statystyki nie oddają całej prawdy.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- Don Paolo
- Juventino
Wiem, że to nie temat na takie posty, ale coś czuję, że będą niezłe przeboje z tym Immobile podczas letniego okna i pomyśleć jak wiele osób go skreślało po tym sezonie spędzonym w Genui.
Takim małym, aczkolwiek niezauważonym przez wielu paradoksem jest to, że w barwach Genoi potrafił strzelić nam bramkę, a w barwach mocniejszego Torino już nie.
Takim małym, aczkolwiek niezauważonym przez wielu paradoksem jest to, że w barwach Genoi potrafił strzelić nam bramkę, a w barwach mocniejszego Torino już nie.
- Arbuzini
- Juventino
Trochę się zastanawiam, co trzeba sobą zaprezentować na wypożyczeniu żeby wrócić do Juve. Biorąc pod uwagę sytuację Immobile-Gabbiadini oraz fakt, że powinni odejść Quag oraz Vucinic to trochę się w tym wszystkim gubię. Atletico > Juventus więc jakby się sprawdził to po co miałby do nas wracać? Ja bym na jego miejscu nie chciał.Eric6666 pisze:jeżeli w grę wchodziło by wypożyczenie i wychowali by nam takiego zawodnika jak Courtoius dla Chelsea to byłaby to bomba! Chyba nikt póki co nie mówi o sprowadzeniu Immobile do Juve, jedynie o wypożyczeniachArbuzini pisze:Statystyka bardzo prawdopodobna. Jednak poza golami to zbyt wiele z gry Destro nie wynika. Chyba, że liczymy występy bokserskie.
- Maly
- Juventino
@Lucas87: ten wywód ma mnie przekonać, że Fabio jest za cienki na bologne? ręka w górę kogo przekonał bo mnie nie... 
@Arbuzini: trochę przesadzasz, myślę że niejeden gracz AM by się do nas z chęcią przeniósł ;]
@Don Paolo: bzdury piszesz, wymieniasz jeden dobry mecz tych rezerwowych po czym wnioskujesz, że byli lepsi niż ci obecni
poza tym najlepszym rezerwowym napastnikiem jakiego miało Juve był Vieri i mogę obstawiać w ciemno, że ja już lepszego rezerwowego nie zobaczę za życia... a dane które podałeś są z transfermarkt i dotyczą tylko Serie A, ja podawałem wszystkie rozgrywki przy FQ

@Arbuzini: trochę przesadzasz, myślę że niejeden gracz AM by się do nas z chęcią przeniósł ;]
@Don Paolo: bzdury piszesz, wymieniasz jeden dobry mecz tych rezerwowych po czym wnioskujesz, że byli lepsi niż ci obecni

magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
zahor@
Nie popadajmy w paranoje bo 4 bramki z Sampą to by Motta z DeCeglie grając we 2 na obronie w 20min by nie sprokurowali.
Tobie jak krowie na granicy, Sorensen dostał szanse, praktycznie w ostatnich latach tylko on z młodych no i oczywiście Pogba i obaj wypalili. W tym czasie nikt inny nie dostał większej szansy z primki.
Co do Beltrame ,Anelki, Bendtenra, tamten miał 10min, a dwaj doświadczeni dużo, dużo więcej i efekty ich gry były podobne, z tym,że Beltrame prosperował i może by wypalił jak Sorensen ale się nie dowiemy bo szansy nie dostał.Każdy z nich strzelił, a właściwie żaden nie strzelił bramki. Po prostu każdy trener ma swoje fanaberie a Conte ma tą z 6 napastnikami i średnią ich wieku w ok 30.
Lucas87@
Gdzie ja piszę o grze z Realem czy innym topowym klubem? Co wystawienie Peluso czy Padoina to gwarancja super gry? Przecież obaj grali z Bayernem w zeszłym sezonie i Peluso o mało nie padł w tamtym meczu, po 45min wyglądałby jakby maraton przebiegł. Ja tutaj cały czas się odnoszę w kwestii tych 2 graczy, którzy potrafią tylko grać na utrzymanie wyniku co pewnie potrafiłby niejeden junior i może mając trochę swobody pokazałby coś więcej. Tak naprawdę poza dwójką Sorensen,Pogba szansy nie dostał nikt inny, bo epizody po kilka minut za Del Neriego w rozsypanym Juve to nie była szansa.
Czy Peluso i Padoin to są takie asy by ich koszt oscylował w ok. 20mln licząc pensje i dają aż tyle Juve?
Maly@
Nie wiem czy jest sens z nimi dyskutować, bo tą są tacy ludzie,że jak oni za coś krytykują to jest na pewno racja, a jak ktoś inny zacznie pisać, co Conte i Marotta robią nie tak, to zaczynają wyśmiewać i przedstawiać argumenty z kosmosu. Jak ja im próbuję wyjaśnić,ze moim zdaniem ktoś z primki spokojnie mógłby wchodzić na te kilkanaście minut kosztem Peluso i Padoina to wyjeżdżają z grą od 1 minuty z Bayernem czy Realem, gdzie właśnie Peluso i Padoin pokazali ile są tak naprawdę warci.
Nie popadajmy w paranoje bo 4 bramki z Sampą to by Motta z DeCeglie grając we 2 na obronie w 20min by nie sprokurowali.
Tobie jak krowie na granicy, Sorensen dostał szanse, praktycznie w ostatnich latach tylko on z młodych no i oczywiście Pogba i obaj wypalili. W tym czasie nikt inny nie dostał większej szansy z primki.
Co do Beltrame ,Anelki, Bendtenra, tamten miał 10min, a dwaj doświadczeni dużo, dużo więcej i efekty ich gry były podobne, z tym,że Beltrame prosperował i może by wypalił jak Sorensen ale się nie dowiemy bo szansy nie dostał.Każdy z nich strzelił, a właściwie żaden nie strzelił bramki. Po prostu każdy trener ma swoje fanaberie a Conte ma tą z 6 napastnikami i średnią ich wieku w ok 30.
Lucas87@
Gdzie ja piszę o grze z Realem czy innym topowym klubem? Co wystawienie Peluso czy Padoina to gwarancja super gry? Przecież obaj grali z Bayernem w zeszłym sezonie i Peluso o mało nie padł w tamtym meczu, po 45min wyglądałby jakby maraton przebiegł. Ja tutaj cały czas się odnoszę w kwestii tych 2 graczy, którzy potrafią tylko grać na utrzymanie wyniku co pewnie potrafiłby niejeden junior i może mając trochę swobody pokazałby coś więcej. Tak naprawdę poza dwójką Sorensen,Pogba szansy nie dostał nikt inny, bo epizody po kilka minut za Del Neriego w rozsypanym Juve to nie była szansa.
Czy Peluso i Padoin to są takie asy by ich koszt oscylował w ok. 20mln licząc pensje i dają aż tyle Juve?
Maly@
Nie wiem czy jest sens z nimi dyskutować, bo tą są tacy ludzie,że jak oni za coś krytykują to jest na pewno racja, a jak ktoś inny zacznie pisać, co Conte i Marotta robią nie tak, to zaczynają wyśmiewać i przedstawiać argumenty z kosmosu. Jak ja im próbuję wyjaśnić,ze moim zdaniem ktoś z primki spokojnie mógłby wchodzić na te kilkanaście minut kosztem Peluso i Padoina to wyjeżdżają z grą od 1 minuty z Bayernem czy Realem, gdzie właśnie Peluso i Padoin pokazali ile są tak naprawdę warci.