Sezon 2013/2014
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Destro swoją grą tylko potwierdza, że czeka na sygnał od Prandellego. Immobile kolejny mecz z golem.
Co ma w sobie takiego Osvaldo czego nie mają Ci w/w chłopcy? Nie róbmy z tej kadry grona osób zamkniętych. Lippi w 2010 też się zamknął oparł się na zawodnikach, którzy dali sukces 4 lata wcześniej i nie pykło.
Wiadomo, że w kadrze musi być Balotelli i basta. Dołożyć do tego paru młodych i zamknąć grono jednym starszym np. Tottim. Może pyknąć. Plus Ci skrzydłowi.
Co ma w sobie takiego Osvaldo czego nie mają Ci w/w chłopcy? Nie róbmy z tej kadry grona osób zamkniętych. Lippi w 2010 też się zamknął oparł się na zawodnikach, którzy dali sukces 4 lata wcześniej i nie pykło.
Wiadomo, że w kadrze musi być Balotelli i basta. Dołożyć do tego paru młodych i zamknąć grono jednym starszym np. Tottim. Może pyknąć. Plus Ci skrzydłowi.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Na szczycie wszystko już pewne, ale walka o 5 będzie się toczyła do samego końca. Chętnych na LE sporo, wszak powalczy: Inter, Parma, Lazio, Atalanta i być może Milan, który dzisiaj powinien wywieźć 3 punkty z Genui.
Ciekawe kto zagra w przyszłorocznej LE. Osobiście chciałbym zobaczyć Parmę, bo Lazio wiadomo jak zagrało, Atalanta to jednak nie te progi, a Inter niech się kisi na 7-8 miejscu, a podopieczni Donadoniego mam wrażenie, że powalczyliby o coś więcej.
Ciekawe kto zagra w przyszłorocznej LE. Osobiście chciałbym zobaczyć Parmę, bo Lazio wiadomo jak zagrało, Atalanta to jednak nie te progi, a Inter niech się kisi na 7-8 miejscu, a podopieczni Donadoniego mam wrażenie, że powalczyliby o coś więcej.

- Spadino
- Juventino
Hm. Nie miałem pojęcia gdzie to wrzucić, więc niech to poleci tu.
http://fcinter.pl/news/23311-moratti-wykupi-livorno
http://fcinter.pl/news/23311-moratti-wykupi-livorno
JUVE PER SEMPRE!
- De Rossi
- Juventino
Szczyt tabeli Serie A nabrał kształtu jakiego sobie życzyłem i mam nadzieję, że już się nic tu nie zmieni. Nie wierzyłem, że Milan się doczłapie do pierwszej szóstki, ale udało się. Mam nadzieję, że nie dadzą sobie wyrwać LE, Parmie, Torino czy Hellas. Fiorentina to drużyna, która z Ligi Europy nie zrobi sobie pośmiewiska, a nowy właściciel Interu cały czas powtarza o konieczności gry w tych rozgrywkach. Mam wątpliwości tylko co do zaangażowania w nich Milanu, ale i tak trzymam kciuki, koniec końców nie wierzę, by mieli się skompromitować jak Palermo, Roma z Luisem na ławce czy Udinese w ostatnich latach.

- Kruczenzo
- Juventino
De Rossi pisze:Szczyt tabeli Serie A nabrał kształtu jakiego sobie życzyłem i mam nadzieję, że już się nic tu nie zmieni. Nie wierzyłem, że Milan się doczłapie do pierwszej szóstki, ale udało się. Mam nadzieję, że nie dadzą sobie wyrwać LE, Parmie, Torino czy Hellas. Fiorentina to drużyna, która z Ligi Europy nie zrobi sobie pośmiewiska, a nowy właściciel Interu cały czas powtarza o konieczności gry w tych rozgrywkach. Mam wątpliwości tylko co do zaangażowania w nich Milanu, ale i tak trzymam kciuki, koniec końców nie wierzę, by mieli się skompromitować jak Palermo, Roma z Luisem na ławce czy Udinese w ostatnich latach.
Milan ma jeszcze wyjazd do Romy i derby także może jeszcze być ciężko, ale znając życie koniec końców się doczłapią na 6 miejsce. Inter już na pewniaka w LE. Zgadzam się z Tobą, że taki zestaw na europejskie puchary byłby w sam raz. Parmy, Atalanty czy Hellasy są za cienkie w uszach, żeby o cokolwiek powalczyć w Europie i nie mają na to ani potencjału organizacyjnego i sportowego.
Ciekawie też na dole, po wygranej Catanii jeszcze wszystko się może zdarzyć. Cagliari za to po wygranej w Genui zapewniło sobie już utrzymanie.
zbysioJuve pisze:Właśnie,czy wie ktoś ile drużyn włoskich awansuje do przyszłorocznej LE w przypadku gdy Fiorentina bądź Napoli uplasują się w pierwszej piątce serie a?Czy w takim wypadku szóstce miejsce będzie premiowane awansem?Czy tylko dwie,ktoś z finału CI i zespół z piątego miejsca
Są 3 miejsca w LE, jako że Napoli i Viola na 99% zagrają w europejskich pucharach i są finalistami CI to może zagrać w eliminacjach LE 6 drużyna Serie A.
Ostatnio zmieniony 19 kwietnia 2014, 18:23 przez Kruczenzo, łącznie zmieniany 1 raz.
- zbysioJuve
- Juventino
Właśnie,czy wie ktoś ile drużyn włoskich awansuje do przyszłorocznej LE w przypadku gdy Fiorentina bądź Napoli uplasują się w pierwszej piątce serie a?Czy w takim wypadku szóstce miejsce będzie premiowane awansem?Czy tylko dwie,ktoś z finału CI i zespół z piątego miejsca 

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Jeżeli finaliści CI dostaną się do pucharów przez ligę, to do LE wchodzi 6 zespół, czyli nic nowego 2+zwycięzca/finalista coppa. Ten 6 zespół zaczyna jednak od bodajże 3 rundy ( pamiętasz Juventus Del Neriego? ).
Sassuolo wykaraskało się ze strefy spadkowej. Bardzo fajnie, może uda się im utrzymać, niech Berardi ogrywa się właśnie tam.
Sassuolo wykaraskało się ze strefy spadkowej. Bardzo fajnie, może uda się im utrzymać, niech Berardi ogrywa się właśnie tam.
- Tobor
- Juventino
Nie wiem czy to dobre miejsce, ale dotyczy Serie A 
Dziś w ramach przerwy obejrzałem na Orange Sport Udinese - Napoli i dowiedziałem się od wszechwiedzących komentatorów, że ostatni mecz Udine czyli z Juve został wygrany przez nas szczęśliwie. Staram się oglądać Juve z polskim komentarzem i widzę, że wszyscy cisną po Juventusie. Sam oglądałem tydzień temu (nawet niecały) mecz z Udine i nawet przez chwilę nie było zagrożenia. Piłkarze tradycyjnie spieli się na kwadrans, pyknęli 2 bramy, potem aby się nie przemęczać kontrolowali mecz. Jedyny element "szczęśliwości" to słupek w okolicach 90. minuty, który ostatecznie zmieniłby wynik z 2:0 na 2:1.
Wkurza mnie bo sytuacja powtarza się n-ty raz. Juventus gra mistrzowski sezon (może nie ciśnie ogórów 6:0, ale z każdym wygrywa) tylko 2 porażki i to z mocnymi ekipami, praktycznie same wygrane. Ale nikt nie powie o Juventusie dobrego słowa.
Wkurza mnie, że nawet taki szmatławiec jak Onet zachwyca się co jadł na śniadanie Lewandowski, czy prezes Legii ma dobry humor, a nigdy nie napisze nic o Serie A, aby to było na głównej stronie. Wiadomo, że Calcio nie jest w najlepszej formie, ale nie ma tragedii. Natomiast wzmianka o Juve jest tylko z powodu LE, albo wyimaginowanych transferów.

Dziś w ramach przerwy obejrzałem na Orange Sport Udinese - Napoli i dowiedziałem się od wszechwiedzących komentatorów, że ostatni mecz Udine czyli z Juve został wygrany przez nas szczęśliwie. Staram się oglądać Juve z polskim komentarzem i widzę, że wszyscy cisną po Juventusie. Sam oglądałem tydzień temu (nawet niecały) mecz z Udine i nawet przez chwilę nie było zagrożenia. Piłkarze tradycyjnie spieli się na kwadrans, pyknęli 2 bramy, potem aby się nie przemęczać kontrolowali mecz. Jedyny element "szczęśliwości" to słupek w okolicach 90. minuty, który ostatecznie zmieniłby wynik z 2:0 na 2:1.
Wkurza mnie bo sytuacja powtarza się n-ty raz. Juventus gra mistrzowski sezon (może nie ciśnie ogórów 6:0, ale z każdym wygrywa) tylko 2 porażki i to z mocnymi ekipami, praktycznie same wygrane. Ale nikt nie powie o Juventusie dobrego słowa.
Wkurza mnie, że nawet taki szmatławiec jak Onet zachwyca się co jadł na śniadanie Lewandowski, czy prezes Legii ma dobry humor, a nigdy nie napisze nic o Serie A, aby to było na głównej stronie. Wiadomo, że Calcio nie jest w najlepszej formie, ale nie ma tragedii. Natomiast wzmianka o Juve jest tylko z powodu LE, albo wyimaginowanych transferów.
- zbysioJuve
- Juventino
@Ardjan,Marat87,
Okey
dzięki chłopaki.
Czyli tak patrząc na tabelę będzie jeszcze ciekawie w walce o to szóste miejsce.Gdzie az pięć drużyn będzie miało szanse.
A co do Juve Del Neriego to wstyd :oops: się przyznać,ale nie pamiętam tego.Sporo dłuższych wyjazdów w tamtym czasie było i z tego powodu mniej śledzenia meczy i wydarzeń piłkarskich.
Okey

Czyli tak patrząc na tabelę będzie jeszcze ciekawie w walce o to szóste miejsce.Gdzie az pięć drużyn będzie miało szanse.
A co do Juve Del Neriego to wstyd :oops: się przyznać,ale nie pamiętam tego.Sporo dłuższych wyjazdów w tamtym czasie było i z tego powodu mniej śledzenia meczy i wydarzeń piłkarskich.
- Robaku
- Juventino
No jeśli tak ładnie zagrało Sassuolo to trzeba im pomóc i sieknac Bologne. Wszystko wskazuje na to, ze jednak Livrono i Catania, mimo zwyciestwa poleca, wiec miejmy nadzieje, ze pomozemy malemu Sassuolo i pogrązymy bologonie,
- Don Paolo
- Juventino
Mam taką prośbę.
Czy znacie może taką stronę internetową gdzie mógłbym dowiedzieć się jak wyglądała tabela po konkretnej kolejce? Chodzi mi o obecny sezon.
Najbardziej zależy mi na tym żeby dowiedzieć się jak przedstawiała się sytuacja w tabeli po 19. rozegranych gier, czyli na półmetku sezonu.
Jeśli ktoś zna takową witrynę to bardzo prosiłbym o link
Może być tutaj lub na PW.
Będę bardzo wdzięczny.
EDIT:
@pumex - wielkie dzięki! :-D
Czy znacie może taką stronę internetową gdzie mógłbym dowiedzieć się jak wyglądała tabela po konkretnej kolejce? Chodzi mi o obecny sezon.
Najbardziej zależy mi na tym żeby dowiedzieć się jak przedstawiała się sytuacja w tabeli po 19. rozegranych gier, czyli na półmetku sezonu.
Jeśli ktoś zna takową witrynę to bardzo prosiłbym o link

Może być tutaj lub na PW.
Będę bardzo wdzięczny.
EDIT:
@pumex - wielkie dzięki! :-D
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2014, 16:17 przez Don Paolo, łącznie zmieniany 3 razy.
- pumex
- Juventino
W każdym temacie meczowym na naszym forum masz wklejonego screena z wyglądem tabeli Serie A przed daną kolejką. Chcesz zobaczyć jaki był układ np. przed 10. kolejką --> wbijasz w temat Juventus vs Catania i masz jak na dłoniDon Paolo pisze:Czy znacie może taką stronę internetową gdzie mógłbym dowiedzieć się jak wyglądała tabela po konkretnej kolejce? Chodzi mi o obecny sezon.

- Cabrini_idol
- Juventino
:o
Toni pakuje własnie 2 bramkę Catani i zrównuje się z Ciro w ilości bramek. Szok. Mam przeczucie, zę ten stary ociężały klocek zdobędzie na koniec swojej kariery tytuł kroła strzelców.
Tevez stracil szanse przez kontuzję oraz przez to, że Conte z ogórami go nie wystawia, zwazywszy na obecne mecze LE, co akurat popieram.
Toni pakuje własnie 2 bramkę Catani i zrównuje się z Ciro w ilości bramek. Szok. Mam przeczucie, zę ten stary ociężały klocek zdobędzie na koniec swojej kariery tytuł kroła strzelców.
Tevez stracil szanse przez kontuzję oraz przez to, że Conte z ogórami go nie wystawia, zwazywszy na obecne mecze LE, co akurat popieram.
Ostatnio zmieniony 27 kwietnia 2014, 13:13 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- PlanetJuve
- Juventino
Luca Toni nie zwalnia tępa i dobija już do 20stki
Mam nadzieję, że Ciro też dzisiaj coś ukuje i koniec końców zdobędzie koronę- należy się mu takie wyróznienie
Carlitos niech lepiej dycha na Benfice.

Mam nadzieję, że Ciro też dzisiaj coś ukuje i koniec końców zdobędzie koronę- należy się mu takie wyróznienie
Carlitos niech lepiej dycha na Benfice.