Mercato (Lato 2015)
- Eric6666
- Juventino
Pogba = Veratti + Cavanijakku1 pisze:W zyciu nikt nie da 20m za Candreve, a Udinese specjalnie winduje cene, aby albo wiecej zarobic albo zniechecic Rzymian do proby wykupienia Antonio.
Lulicia pewnie wezmiemy po kompromisowej cenie. 5-6m + Quagliarella. Candreve zreszta tez. Damy im z 7-8 baniek, dorzucimy Zaze, Marrone czy kogos tam innego i tyle.
Ja rozumiem krytyke, i tak dalej, ale pytanie brzmi, jak wzmocniliby te druzyne wszyscy malkontenci, majac do dyspozycji okolo 30-35m euro? Za te kwote trzeba kupic skrzydlowych, wymienic atak, kupic kogos rozgarnietego do srodka pomocy i poszukac lewego obroncy.
Czekam na propozycje, czas start! ; )
15 mln = Coentrao
20 mln - Juvetic

a na serio = Lulic jako załatanie lewej strony, Coentrao byłoby ekstra wyciągnąć + Asamoah do środka + jakieś zabiegi kosmetyczne i Marotta może próbować wyciągnąć kogoś po promocji.
W Cavaniego, Di Marię, Verattiego itd. nie wierzę, ale jakiś starszy doświadczony grajek za rozsądną cenę byłby wskazany. Powalczyć o kogoś z Bayernu, Realu, City, MU, Chelsea, PSG o tych co się nie wykazali i próbować ich przełamać w naszym zespole (Coentrao, Juvetic, Milner, Oscar? Menez, Pastore, A. Cole, Evra, Mandzo).
Jeżeli Pogba miałby odejść to w środku pola można poszukać naprawdę ciekawych zawodników ( Ericksen, Dzagoev itd.) przykre może się okazać tylko to, że nagle będzie potrzeba szukać kogoś i za Pogbę, i za Pirlo.
Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2014, 17:46 przez Eric6666, łącznie zmieniany 1 raz.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
Sorry mistrzu, ale Jakku wezwał wszystkich tych ktorzy Hejtuja pomsyły Marotta dot. Lulic, Cuadrado i Candrevy, Ty zes wybrał ten sam zestaw wiec się nie liczyszMehehehe pisze:FM'owcy wzywam was :lol:jakku1 pisze:Ja rozumiem krytyke, i tak dalej, ale pytanie brzmi, jak wzmocniliby te druzyne wszyscy malkontenci, majac do dyspozycji okolo 30-35m euro? Za te kwote trzeba kupic skrzydlowych, wymienic atak, kupic kogos rozgarnietego do srodka pomocy i poszukac lewego obroncy.
Czekam na propozycje, czas start! ; )
To zacznę:
OUT - Waluta, Motta, Cegła, Quags, Szwagier, Isla. Spokojnie wartość łączna ok 20 mln euro.
IN - Gabbiadini, Immobile [w obu przypadkach tylko połówki, których nie mamy], Murru, Menez [obaj free], Candreva, Lulić, połówkę Cuadrado (2. połówkę zostawić w Udine).
:-D
Czekam na innych chetnych, jakos przyzwyczailem się ze wszyscy hejtują większosc transferów a potem caly nasz sztab łącznie z Agnellim, Marotta, Particim i Conte na czele lepią coś bardzo fajnego.
- pumex
- Juventino
Skąd to przekonanie, że zapełnienie tych wszystkich luk zawodnikami średnimi bądź średnio-dobrymi da lepszy efekt, niż olanie większości potrzeb i kupienie kogoś z najwyższej półki? Dla mnie nie jest to takie oczywiste.jakku1 pisze:Ja rozumiem krytyke, i tak dalej, ale pytanie brzmi, jak wzmocniliby te druzyne wszyscy malkontenci, majac do dyspozycji okolo 30-35m euro? Za te kwote trzeba kupic skrzydlowych, wymienic atak, kupic kogos rozgarnietego do srodka pomocy i poszukac lewego obroncy.
Inaczej - teraz, gdy już wszyscy widzimy jak ogromnie dużo dał nam prawdziwy, klasowy napastnik w osobie Teveza, wyobraź sobie, że cofamy się do czasów z atakiem Vucinić-Matri. Masz do wyboru: kupić Teveza za wszystko co masz lub olać go, zamiast niego sprowadzić Ilicicia i ponadto dziury zapełnić jakimiś półśrodkami ze średniaków Serie A. Co robisz?
Co w tak wyglądającym mercato byłoby mega - tego nie ogarniam. Pierwszy na dzień dobry przegrywa walkę o pierwszy skład z Asamoah, trzeci kosztuje konkretny hajs a jest jedynie 'rozszerzeniem możliwości taktycznych' i w zasadzie tylko Cuadrado mógłby z powodzeniem bić się z Lichtem o wyjściową '11', a generalnie jakość grającego składu byłaby mniej więcej taka, jaka do tej pory. Po roku problem się powtarza - ten jest niewystarczający, tamten podobnie, trzeba zapełniać luki i tak w koło macieju.Virgil pisze:pumex akurat Lulic, Cuadrado i Candreva to byłoby mega okienko, przy jednoczesnym zatrzymaniu i przedłużeniu kontaktu Pogby
Chcesz powiedzieć, że to jest rozwój? Jeśli da się rozwijać do tyłu...Cabrini_idol pisze:Kupienie Candrevy i Cuadrado przy jednoczesnym zachowaniu Pogby to krok wstecz - to tylko mogl stwierdzic pumex![]()
Dla mnie piłka jest prosta. Totalnie nie obchodzi mnie, o ile po danym transferze będziemy bardziej elastyczni taktycznie, bo wiem, że w 3-5-2, przy rozbetonowaniu schematów , również można grać dobrą i ciekawą piłkę. Interesuje mnie jedynie progres jakościowy - to, czy sprowadzony zawodnik realnie będzie bił się o pierwszy skład bez utraty poziomu, a żaden z omawianych zawodników nie spełnia tego podstawowego kryterium. Taktyka i cyferki nie grają, liczy się jakość
Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2014, 17:53 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- jarmel
- Redaktor
Coś tam można ulepić, np. Cuadrado, Gabbiadini, Menez za darmo, i Coentrao, jeśli rzeczywiście da się wyciągnąć to aż grzech nie wziąć mając na uwadze to jakby się nam przydał. Na środku jeśli brakłoby pomocników mógłby zagrać Asa, do tego jakiś młodzik na wypożyczenie i wsio.
Jednak kiedy czytam o Candrevie/Cercim za taką kasę to aż mnie mierzi. Ten Lulic też mnie jakoś nie przekonuje, czym przekonał Was?
Jednak kiedy czytam o Candrevie/Cercim za taką kasę to aż mnie mierzi. Ten Lulic też mnie jakoś nie przekonuje, czym przekonał Was?
#AllegriOut
- 19
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Bierzecie pod uwagę, że Conte i zarząd bardziej ceni Lulicia od Contreao? Między innymi przez to, że jest ograny w Serie A, regularnie występuje w pierwszym składzie, a także będzie tańszy w utrzymaniu i po prostu Conte uważa go za lepszego piłkarza.
Ja wiem, że Contreao jest bardziej chwytliwy bo to Portugalczyk i do tego z Realu, ale widocznie nasze kierownictwo woli Bośniaka.
Ja wiem, że Contreao jest bardziej chwytliwy bo to Portugalczyk i do tego z Realu, ale widocznie nasze kierownictwo woli Bośniaka.
- zahor
- Juventino
Kto tutaj i w którym miejscu napisał, że Szwajcar był ogórem znikąd? Ja na ostatnich stronach zetknąłem się jedynie z poglądem, że to był latem 2011 roku niezły ligowiec, które to zdanie zresztą podzielam. Nie drugi Motta, nie drugi Lahm. Coś pomiędzy.@D@$ pisze:Nie chcę się wcinać w dyskusję, ale z tym Lichtsteinerem to popieprzycie jak zwykle.
Dobrze że tego lewego obrońcę wymieniłeś na samym końcu, bo dla mnie to jest absolutnie najmniejszy priorytet. Tak jak pisałem wcześniej, możliwość przejścia na 4-3-3 to fajny bonus, ale nie kosztem podniesienia jakości zespołu.jakku1 pisze: Ja rozumiem krytyke, i tak dalej, ale pytanie brzmi, jak wzmocniliby te druzyne wszyscy malkontenci, majac do dyspozycji okolo 30-35m euro? Za te kwote trzeba kupic skrzydlowych, wymienic atak, kupic kogos rozgarnietego do srodka pomocy i poszukac lewego obroncy.
Druga sprawa - ja nie mam dwunastu lat i nie interesuję się piłką od wczoraj żeby oczekiwać, że Marotta wyciągnie Suareza za 15 baniek i Vucincia. Całkowicie zdaję sobie sprawę że w chwili obecnej nie da się przeprowadzić ruchów gwarantujących wskoczenie do ścisłej europejskiej czołówki. Chciałbym natomiast zobaczyć transfery, które pozwolą mieć jednak jakieś nadzieje na to że jak wypali, jak zatrybi, to może akurat się uda. Innymi słowy, chciałbym takich piłkarzy, że jak w przyszłym sezonie znowu w LM nie pójdzie, to będę mógł stwierdzić "trudno, za rok powinno być lepiej" kierując się zdrowym rozsądkiem, a nie życzeniowym myśleniem kibica. Żebym mógł winę za ewentualne niepowodzenie zrzucić na brak doświadczenia i tym podobne czynniki i pocieszać się, szukając analogii do BVB w pierwszym sezonie w LM. Lulicie, Candrevy czy inni ligowi rzemieślnicy typu Cerci tego kryterium niestety nie spełniają, jeżeli dostaną w czapkę za rok, to nie spodziewam się żeby proch mieli wymyślić za dwa lata.
Portugalczyk w optymalnej formie wciąga Bośniaka lewą dziurką od nosa niezależnie od tego, jak mocny ma katar i z tego faktu zdaje sobie sprawę każdy, kto ma wzrok lepszy niż Stevie Wonder. Rzecz w tym, że Coentrao jest opcją dużo bardziej ryzykowną (obniżka formy i ława ostatnimi czasy) i kosztowną i wydaje mi się że nasz zarząd właśnie z tego powodu preferuje Lulicia. Ja natomiast wolałbym zaryzykować i postawić na piłkarza bardziej nieprzewidywalnego. Jeżeli okaże się klapą - nie powiem złego słowa. Jeżeli natomiast wróci u nas do optymalnej dyspozycji, o żadnym Luliciu chyba nikt więcej nie będzie chciał słyszeć.19 pisze:Bierzecie pod uwagę, że Conte i zarząd bardziej ceni Lulicia od Contreao? Między innymi przez to, że jest ograny w Serie A, regularnie występuje w pierwszym składzie, a także będzie tańszy w utrzymaniu i po prostu Conte uważa go za lepszego piłkarza.
Aha, gdyby ktoś chciał na ten temat ze mną podyskutować, a akurat nie byłoby mnie dłuższy czas na forum, upoważniam pumexa do odpowiadania w moim imieniu, bo ma w tej sprawie dokładnie taki sam pogląd jak ja.
I jeszcze jedna uwaga - nie rozumiem ludzi, którzy rok temu wskazywali Borussię jako zespół o podobnych możliwościach finansowych, który odniósł ogromny sukces, pokazywali palcem i mówili "to jest drużyna na której powinniśmy się wzorować", a teraz klaszczą uszami na myśl o transferze Lulicia czy Candrevy. Nie wiem gdzie zaszliby dortmundczycy gdyby kupowali sprawdzonych ligowców w kwiecie wieku, ale zapewne nie do finału LM.
- jakku1
- Juventino
Szczerze? Jesli uda sie zgromadzic z tej ekipy 20m, to bedzie to naprawde duze osiagniecie. Motta i Cegla pojda za 2m razem i to jak dobrze pojdzie. Quag - no dobra, za 5m. Isla? No ok, tez niech bedzie 5m. I teraz za Vucinicia trzeba jeszcze wycyganic 8m zeby dojsc do tych 20 baniek. Niby jest to mozliwe, ale szansa, ze wszystko pojdzie zgodnie z naszymi zalozeniami jest moim zdaniem marna.Mehehehe pisze: OUT - Waluta, Motta, Cegła, Quags, Szwagier, Isla. Spokojnie wartość łączna ok 20 mln euro.
Jedyna szansa na wiekszy hajs to Immobile. Pytanie jednak brzmi, czy go sprzedamy, jesli tak to gdzie i czy kwota bedzie nas satysfakcjonowac. A i tak, nawet gdybysmy zarobili na polowce jego karty 12m to znajda sie malkontenci narzekajacy na to, ze w ogole go sprzedalismy

Very funny, naprawdeEric6666 pisze:
Pogba = Veratti + Cavani
15 mln = Coentrao
20 mln - Juvetic
![]()

Pumi, ale ja nie do Ciebie kierowalem te slowa o marudzeniu, bowiem doskonale wiem, ze jestes maruda i juz sie przyzwczailempumex pisze:
Inaczej - teraz, gdy już wszyscy widzimy jak ogromnie dużo dał nam prawdziwy, klasowy napastnik w osobie Teveza, wyobraź sobie, że cofamy się do czasów z atakiem Vucinić-Matri. Masz do wyboru: kupić Teveza za wszystko co masz lub olać go, zamiast niego sprowadzić Ilicicia i ponadto dziury zapełnić jakimiś półśrodkami ze średniaków Serie A. Co robisz?

Moim zdaniem, jesli prawda jest to, ze znow bedziemy mieli 30m do wydania, to mercato skladajace sie z: Lulicia, Zaby (:prochno:), Candrevy, np. Cuadrado, jakiegos ogarnietego napastnika i dobrego srodkowego pomocnika (moze ten Gueye z Lille?), bedzie w porzadku.
Za 30 melonow nie poszalejemy, taka prawda. Chcialbym, zebysmy zakupili jednego pilkarza, ktorzy znaczaco bedzie w stanie podniesc poziom tej druzyny. I tutaj widze szanse np. w Cuadrado. Candrevy i Lulicie to gracze, ktory byc moze nie sa wirtuozami i faktycznie nie pociagna nas do wygranej w LM. Ale nie zapominajmy o tym, ze Lulic to bedzie de facto zmiennik Asamoaha a Candreva to taki duzo lepszy Pepe. To nie beda zadne duze transfery, ale konieczne uzupelnienia skladu.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
Mercato można dobrze rozegrać po kosztach
Sprzedaże Quaglii(5mln),Vucinicia(7-8mln),Peluso(2mln),Motte,De Ceglie może po 1melonie ktoś da, Rossi, może ze 3-4 bański, Bouy może ze 2-3, moze Ilse za jakieś 5.
W sumie na sprzedażach Marotta pewnie ze 30 baniek wyhaczy:)
A pozyskać:
Meneza za friko, Candreve ok 15 baniek, Cuardado ok 30, Lucić ok 15 i Immobille/Gabbiadini pewnie coś koło 5-10mln, Tonny Vilhema pewnie z 5. W sumie ok 40 melonów na minus, ale skład dużo lepszy
Sprzedaże Quaglii(5mln),Vucinicia(7-8mln),Peluso(2mln),Motte,De Ceglie może po 1melonie ktoś da, Rossi, może ze 3-4 bański, Bouy może ze 2-3, moze Ilse za jakieś 5.
W sumie na sprzedażach Marotta pewnie ze 30 baniek wyhaczy:)
A pozyskać:
Meneza za friko, Candreve ok 15 baniek, Cuardado ok 30, Lucić ok 15 i Immobille/Gabbiadini pewnie coś koło 5-10mln, Tonny Vilhema pewnie z 5. W sumie ok 40 melonów na minus, ale skład dużo lepszy

- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Nie wiem ilu z was śledzi Tuttojuve czy Calciomercato, ale tam nazwisko Cuadrado przewija się równie często w kontekście Juventusu, jak PSG czy Bayrnu Monachium. W momencie, gdyby zainteresowanie jednej z tych drużyn okazało się prawdą, to raczej na starcie odpadamy. Ewentualnie za naszą opcją stoją: ta sama liga, dobre relacje z Udine, długie zainteresowanie Kolumbijczykiem, spora szansa na 1. skład.
Wg tych samych źródeł, które łączą nas z Candrevą, Luliciem czy Cuadrado, Conte zarządał 2 topów. Ja tu widzę tylko Cuadrado. I dlatego zdaje mi się, że będzie więcej niż 30 melonów i to bez sprzedaży Pogby czy Vidala.
Wg tych samych źródeł, które łączą nas z Candrevą, Luliciem czy Cuadrado, Conte zarządał 2 topów. Ja tu widzę tylko Cuadrado. I dlatego zdaje mi się, że będzie więcej niż 30 melonów i to bez sprzedaży Pogby czy Vidala.
Dajcie sobie siana z marzeniami o Cuadrado. Poprzednie okienka nic was nie nauczyły ( Aguer, RvP, Jovetic )???? 
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Marian.
- Juventino
Ktoś z Juve musiałby byc <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, żeby tyle zaproponować za Lulicia. Za podobne pieniądze można mieć Coentrao.AdiJuve pisze:[...]Lucić ok 15[...]
Kupno Candrevy i Cuadrado nie mija się z celem?
Dla mnie idealnym kandydatem na skrzydło jest Griezmann.
Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2014, 20:10 przez Marian., łącznie zmieniany 1 raz.

- Arbuzini
- Juventino
Nie chcę zwracać uwagi w nieelegancki sposób, ale chyba nie zrozumiałeś kontekstu.@D@$ pisze:Nie chcę się wcinać w dyskusję, ale z tym Lichtsteinerem to popieprzycie jak zwykle.
Bardzo zachowawczo zaczynają wyglądać te nasze ruchy, jakby planowane pod mały budżet. Chyba zainteresowanie Pogbą zmalało, mógłby mu Antoś pozwolić przysadzić coś z dystansu

Trochę Was zaczynam nie ogarniać, skoro kręcicie nosem nawet na mało realnego Cuadrado. Rozumiem, że z Serie A nikt nie jest w stanie podnieść naszego poziomu sportowego tylko dlatego, że gra we Włoszech? Ceny, które proponują Viola, Lazio i Udinese wzięte są z sufitu, ale zachowujecie się tak jakbyście nie znali sposobu działania Marotty.
Rakitic, Ayew i Murru to moim zdaniem na tę chwilę najlepsze okazje na rynku transferowym, choć do lata sporo może ulec zmianie. Młodego Włocha traktuję oczywiście jako zakup na lata, niekoniecznie musi grać tu i teraz.
Macie na otarcie łez: http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=277009 :roll:
- wagner
- Juventino
Wrzućcie już na luz z tymi nazwiskami i cenami wziętymi z pupy. Wracając z uczelni nie wiem czy tam czy tu na forum muszę być bardziej skupiony.
To także moja fantazja najbliższego okienka. Ale skończy w jakimś City czy innym.. PSG.Marian. pisze: Griezmann.