Seriale

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 09:45

Steru spoilerujesz z tymi hamburgerami :P

Liczyłem, że ta babka jest po prostu zombie w przebraniu :prochno:

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 09:47

Siewier pisze:Steru spoilerujesz z tymi hamburgerami :P

Liczyłem, że ta babka jest po prostu zombie w przebraniu :prochno:
To żaden spoiler tylko radosna twórczość z facebooka :whistle:

Nie wiedziałem że Siewier zombiaki ogląda. No, no teraz to mnie zaskoczyłeś :prochno:

Jakby ktoś interesował się porównaniem komiksu do serialu to pod tym linkiem jest ono zrobione odnośnie ostatniego odcinka : http://showtv.pl/pod-lupa-15-odcinek-4-sezonu-twd-.html

Z komiksu w żaden sposób nie wynika bezpośrednio że Terminus jest miejscówką kanibali.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 09:53

steru pisze:
deszczowy pisze:Ej, pany, a ktoś ogląda "Chicago Fire"? Ja kiedyś przypadkiem włączyłem... i wciągnąłem się w ten serial. Nawet da się to z ciekawością oglądać :)
Dobry serial. Oglądam go również z przyjemnością. Niby miał być procedural ale fabuła ciągła i ciekawe obyczajowe wątki.
Fajnie się to ogląda, nie? Którą z obsady karetki wolisz? Blondi czy czarnulkę? :D

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 10:04

deszczowy pisze:Fajnie się to ogląda, nie? Którą z obsady karetki wolisz? Blondi czy czarnulkę? :D
Mój głos idzie na Shay. Aktorka która gra Dawson irytuje mnie od czasów "Lie to Me".

Panie ładnie się razem na ekranie prezentują. Nic tylko lecieć do Chicago i kłaść się na chodniku w oczekiwaniu na pomoc :prochno:

PS. Kilka dni temu zamówiony trzeci sezon "Chicago Fire" ;)

Obrazek

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 10:07

Ja generalnie wolę brunetki, ale obu pomocy... nie odmówiłbym :D

Trafiłem na ten serial przypadkiem, a okazał się naprawdę wciągający. I mówisz, że będzie trzeci sezon? Nice.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 10:17

Przy okazji pochwalę "Carnivale". Za oglądanie serialu brałem się już od kilku miesięcy ale ostatnio dopiero choroba przyczyniła się do tego, że znalazłem na niego chwilę i z miejsca urzekła mnie ta produkcja.

Obejrzałem do tej pory cztery odcinki i już mnie świerzbi żeby wyjść wcześniej z roboty :D "Carnivale" ma w sobie jakiś bardzo dziwny magnetyzm który potrafi albo momentalnie zniechęcić albo uzależnić. Ja się uzależniłem i nie mogę doczekać się dalszego rozwoju wydarzeń. HBO to jednak potrafi zrobić dobry serial. Po raz kolejny się o tym przekonuję. Żałuję jednak że w dzisiejszych czasach ludzie jarają się "Grą o Tron" zamiast takimi perełkami jak "Carnivale", "Oz", "Big Love" czy "Six Feet Under" - wszystko od HBO.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2014, 08:46

Finału "The Walking Dead" nie widzieli? ;)

Powiem że z jednej strony jestem zadowolony z tego co pokazali nam twórcy zaś z drugiej liczyłem na to, że ktoś znaczący dla fabuły zginie. Skończyło się niejako happyendem. Niby wszyscy zamknięci w oczekiwaniu na coś złego ale jednak razem. Widać twórcy zostawili sobie furtkę odnośnie Bethe, Carol i Tyreesa i mogą z ich wątku w piątym sezonie zrobić coś interesującego. Najmocniejsza scena to zdecydowanie walka Ricka z grupą Joe w której facetowi puściły wszystkie hamulce i tylko dzięki niemu grupa wyszła z tego cało. Do października przyjdzie nam jednak teraz czekać aby dowiedzieć się co dalej z Terminus.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2014, 11:31

Za tydzień rusza Gra o Tron :-D .

Ja skończyłem oglądać True Detective. Dobry serial, kiepski finisz.

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2014, 18:50

steru pisze:Finału "The Walking Dead" nie widzieli? ;)
Widzieli i jakoś tyłka mi nie urwało. W finałowym odcinku były dwa fajne momenty. Wspomniany przez Ciebie, ukazujący co człowiek jest gotowy zrobić dla członka rodziny no i próba ucieczki. Ciekawi mnie, jakim cudem sztywni nie otoczyli tej stacji, skoro notorycznie dochodzi tam do strzelanin, o czym świadczy #### połowa Terminusu. Gdyby miało tam dojść do jednej potyczki pomiędzy opowiadającymi się za kanibalizmem, oraz ich przeciwnikami, to większość osady była uszkodzona, a nie tylko jej tylnia część. W każdym razie coś czuje, że Daryl odpadnie w kolejnym sezonie. W końcu Rick nazwał go "bratem", a przyjęto, że takie deklaracje kończą się uśmierceniem postaci

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2014, 09:11

A finał "How I Met Your Mother" ktoś oglądał? Najgorsze zakończenie serialu jakie przychodzi mi w tym momencie do głowy. Niby od kilku sezonów "HIMYM" było strasznie słabe, czasem żenujące ale to co zobaczyłem w finale przebiło wszystko.

Spoilerowo - serial o Tedzie który opowiada dzieciom jak poznał ich matkę, matka na końcu ginie a Ted leci do Robin, która rozwiodła się z Barneyem mimo iż cały 9. sezon był o ich ślubie. Matce nie poświęcono dostatecznie dużo czasu, nie wytłumaczono nam na co umarła, scen z Tedem jednak powinno być więcej. Żal ogromny do twórców. Może usunięte sceny lekko zrekompensują tą błazenadę.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2014, 00:51

Nie wiem czy sie przewijały tutaj, ale zdecydowanie House of Cards ze swietnym Kevinem Spacey, ale jescze lepsza MILF Robin Wright Penn.
No i true detective z nagrodzonym w tym roku McConaghey'em (chyba tak to sie pisze).
Detektyw jest mroczny, trzeba sie skupic, w HoC trzeba się wkrecic i płynac z historią oba warte obejrzenia.

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2014, 14:30

steru pisze:Spoilerowo - Może usunięte sceny lekko zrekompensują tą błazenadę.
O jakich usuniętych scenach mówisz?

A co do finału historii - błagam, to było do przewidzenia... Ja mam tylko żal o zatajenie tożsamości dziewczyny nr 31 ;D

Gra o Tron - pierwszy odcinek trzyma poziom, szkoda tylko, że takie duże przerwy są między sezonami, bo dużo się zapomniało i czasem ktoś może tracić wątek.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2014, 14:22

Kimi pisze:O jakich usuniętych scenach mówisz?

A co do finału historii - błagam, to było do przewidzenia... Ja mam tylko żal o zatajenie tożsamości dziewczyny nr 31 ;D
Twórcy kręcąc dwa finałowe odcinki nakręcili ponad 19 minut materiału więcej który w procesie postprodukcji został wycięty. Wszystko wskazuje na to, że widzowie zobaczą te sceny na płycie DVD z serialem. Wycięto między innymi ostatni występ Robin Sparkles oraz kilka scen Teda z Robin w przyszłości kiedy na siebie wpadali przez te lata.

Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2014, 18:54

Ranczo jest spoko, za wyjątkiem zdecydowanej obniżki formy koło 7 sezonu.

Zakończenie How I Met... cud miód orzeszki, nie rozumiem tego wielkiego oburzenia, tym bardziej że nie było szczególnie zaskakujące.

Są tu jacyś fani "Wikingów"? :)

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2014, 20:36

Myzarel pisze: Są tu jacyś fani "Wikingów"? :)
Wczoraj obejrzałem ostatni odcinek pierwszego sezonu, Floki :P

Z powodu braku laku odpaliłem sobie go kilka dni temu i się nie zawiodłem :ok: Akcja może jakoś mocno nie wciąga, ale ma fajny klimat i dzisiaj zaczne 2 sezon.

ODPOWIEDZ