Serie A 13/14 (33): Udinese 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2014, 18:27

pumex pisze: nSport i nSport HD to ta sama stacja (w zasadzie 'zwykłej' n-ki już chyba nie ma)
Jest zwykła n-ka. Czasem jak u mnie szaleją wichury i deszcze tropikalne, jestem zmuszony oglądać zwykłą n-kę, ponieważ HD mi wtedy tnie.

Co do meczu - wiadomo, mecz ważny pod względem psychologicznym, ale bez przesady. Nawet jeśli zostawimy punkty w Udine, to nadal mielibyśmy dużą przewagę nad Romą oraz ten komfort, że gramy bezpośrednio z nimi, a remis w stolicy nie jest misją niemożliwą.

Także...osobiście uważam że mamy trzecie mistrzostwo pod rząd.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2014, 19:45

6 pkt mozemy miec przed meczem z Roma i go przegrac np 2:1,1:0 etc. co pozwoli nam na ich stadionie swietowac :)

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2014, 20:06

Adrian27th pisze:6 pkt mozemy miec przed meczem z Roma i go przegrac np 2:1,1:0 etc. co pozwoli nam na ich stadionie swietowac :)
Baa, nawet 4:1 możemy przegrać :D
UFFICIALE: Buffon, Caceres, Ogbonna, Chiellini, Lichtsteiner, Pogba, Marchisio, Pirlo, Asamoah, Giovinco, Llorente.
Ogbonna na Bonuca (oby jakiegoś babola nie strzelił, bo nieregularna gra może tym zaowocować) i Seba za Teveza ;) Dobry skład, jak coś pójdzie nie tak to Carlos wejdzie.

FORZA!!

delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

UDINESE: (3-5-1-1): Scuffet, Heurtaux, Danilo, Domizzi, Basta, Yebda, Allan, Pereyra, Gabriel Silva, Bruno Fernandes, Di Natale. Allenatore: Francesco Guidolin.

JUVENTUS (3-5-2): Buffon, Caceres, Ogbonna, Chiellini, Lichtsteiner, Pogba, Pirlo, Marchisio, Asamoah, Llorente, Giovinco. Allenatore: Antonio Conte

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Giovinco w pierwszy składzie :) Nareszcie będziemy mogli go zobaczyć w dłuższym wymiarze czasowym. Oby nie zmaścił swojej szansy tak jak ostatnio Vucinic.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2014, 20:20

Caceres i Ogbonna razem w pierwszym składzie. Trochę martwię się o naszą obronę. Mógł dać Islę za Asamoaha i za Pogbę... Padoina? :lol:

FORZA JUVE!!!
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2014, 20:22

dawid91 pisze:Caceres i Ogbonna razem w pierwszym składzie. Trochę martwię się o naszą obronę
O Caceresa jestem spokojny ale o Angelo też trochę się martwię.. Wraca po kontuzji a wiadomo że przed nią nie grał zadowalająco. Cóż, Bony tez musi odsapnąć.

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2014, 20:46

KOMENTUJ MECZ JUVE NA FANPAGE JUVEPOLAND!

#AllegriOut
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2014, 21:31

Lekko, łatwo i przyjemnie. Świetna bramka Następcy, druga połowa chodzona, chyba że coś stracimy.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2014, 21:33

Jak ja lubię być tak miło zaskakiwany. Bez paru podstawowych zawodników ogrywamy bardzo nieprzyjemnego rywala na jego boisku. Następca się jak na razie spisuje na piątkę. Oby tak dalej :lol:

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2014, 21:34

Gio genialnie uderzył:) :bravo: mnie najbardziej podobało się, jak Caceres wyśmiał Di Natale w drodze do szatni, gdy ten wykłócał się o karnego ;]

A Markiz gra?

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nie rozumiem skąd zachwyty nad Urusem. Ktoś wyjaśni dlaczego Bonny dostał żółtko? Akurat wtedy nie zerkałem na monitor - tylko zauważyłem, że nie zagra przez to w następnym meczu :prochno:

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Bardzo dobre zawody Giovinco (po raz kolejny), Llorente i Pogby. Obrona tez znosnie. Generalnie, da sie zauwazyc pare taktycznych zmian w naszej grze. Po pierwsze Pirlo biega po calym boisku a kiedy wychodzi bardziej do przodu albo na boki, ubezpiecza go Marchisio. Po drugie, Lloretne i Giovinco graja bardzo blisko siebie, dzieki czemu sa w stanie zagrac szybka klepke. Po trzecie, w koncu stwarzamy jakies zagrozenie po kornerach.

Wydaje mi sie, ze mecze z Lyonem i ten plaster, ktory mial Pirlo przez cale 180 minut, posluzyly nam do lekkiej modyfikacji taktyki. Z korzyscia dla zespolu. Teraz jest troche bardziej innowacyjnie i przede wszystkim bardziej nieprzewidywalnie.

Duzy plus, mowiac szczerze. Licze, ze nic nie stracimy w drugiej polowie.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2014, 21:35

Kolejny dobry występ Giovinco, mam nadzieję, że jeszcze nie raz zobaczymy go w tym sezonie. W drugiej połowie już pewnie się cofniemy i zacznie się kontrola meczu najmniejszym nakładem sił, więc nie będzie miał już tak wielu szans na pokazanie się, a szkoda, bo widać że nabuzowany.
Di Natale dopadł chyba jakiś kryzys wieku średniego. Nie dość, że gra cienko, to symuluje i ciągle ma jakiś problem do wszystkich wkoło :P

#AllegriOut
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2014, 21:35

Ten mecz pokazuje kilka kwestii:
a) geniusz Conte, gdyby nie wstawil Gio, nie byłoby tej bramki, która pokazuje jego duze umiejetnosci techniczne ( taka bramke mógł tylko strzelic on, Pirlo lub Tevez),
b) jak chcemy to umiemy i podkrecic tempo i usiąśc na druzynie,
c) to, że jak ktoś "podniesie na nas ręke musi być pewny, że my tę rękę odrąbiemy", jak ROma wygra my na to odpowiemy wystarczająco,

Markiz ma tryb ninja, ale to nic nie szkoda bo Lichy, Pogba i Gio ciągną grę.
Z jednej strony Rizzoli aptekarsko - (vide Lichy) z drugiej bardzo pobłazliwy dla DINatale, który tak mnie irytuje swoją grą, że za chwile go bedzie trzeba go ochrzcic drugi Totti - super chamskie zachowanie wobec Angelo.

Zablokowany