Juventini na wypożyczeniach...

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2014, 22:14

Ale Immobile to ma dryg. Jego bramki to nie jakies dobitki do pustaka, a naprawde swietne gole. Dzis obrot na obroncy, zejscie do srodka i strzal.
Jak tu go oddac?

To co zrobil Cerci przy 2:1.. fiu,fiu..

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2014, 22:30

Adrian27th pisze:Ale Immobile to ma dryg. Jego bramki to nie jakies dobitki do pustaka, a naprawde swietne gole. Dzis obrot na obroncy, zejscie do srodka i strzal.
Jak tu go oddac?

To co zrobil Cerci przy 2:1.. fiu,fiu..
MImo zwłaszcza negatywnych opinii o Cercim ja bym ich przez sezon przecwiczył razem. Immobile jak nikt inny z wychowanków na to zasługuje, a Cerci swietnie się z nim dogaduje i czuje, ze w Juve efekt byłby jeszcze lepszy.
Wiadomo, ze Cerci nie zbawi Juve od razu, ale jednak nasi zmiennicy wnoszą naprrawdę niewiele, a tacy zawodnicy jak Ciro czy Alessio jednak jakąś jakość prezentują.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2014, 22:51

W Immobile nie wierzyłem, zresztą dalej nie wiem czy wierzę. Ciągle jestem zdania, że jeden dobry sezon nie wystarczy, by uważać zawodnika za pewniaka do gry w Juve. Jednak przy temacie Ciro jest jedno poważne ale - on już jest w połowie nasz, a to diametralnie zmienia sytuację. W takim wypadku, gdy 1/2 kasy, którą musielibyśmy zainwestować w tego zawodnika chcąc go pozyskać od a do z, odpada na wstępie, nie widzę innej możliwości niż go wypróbować, zwłaszcza, gdy czytam o tych 7 czy 8 milionach, które możemy zyskać pozbawiając się praw do niego.

Mając atak o średniej wieku ~30 lat grzechem ciężkim byłoby niewypróbowanie 24-latka po sezonie, w którym w najtrudniejszej dla snajperów lidze świata walczy o tytuł capocannoniere.

Jak chcemy oszczędzać, to naprawdę sprowadzenie Immobile jest do tego świetną okazją, bo tak jak wspomniałem, płacimy tylko połowę wartości zawodnika, a przy dobrych wiatrach zyskujemy podwójnie. Korzystanie przez rok z usług Drogby, jeśli wierzyć mediom, wraz z podatkiem kosztowałoby nas 8 milionów euro, których w przyszłości nijak nie odzyskamy. Za niewiele więcej możemy wykupić pozostałą część praw do o 12 lat młodszego Immobile, opłacić jego roczną gażę i w przyszłości jeszcze zarobić, a gimnastyki dla dyrektorów będzie przy tym o wiele mniej, niż przy próbie zakontraktowania kogoś sensownego.

Chelsea zbłaźni się oddając Lukaku. Do ciężkiej cholery, nie idźmy tą drogą, zwłaszcza, że nie stać nas na luksus przetestowania króla strzelców innej silnej ligi. Liczę, że któryś z naszych decydentów będzie miał łeb na karku.

edit:
Adrian27th pisze:Nie musimy w niego wierzyc Pumex. Musimy mu dac szanse. Inna decyzja bedzie naprawde glupota..
Nie mam innego wyjścia - popieram! nawet nie będąc całkowicie przekonanym do Immobile.
Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2014, 22:57 przez pumex, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2014, 22:54

Nie musimy w niego wierzyc Pumex. Musimy mu dac szanse. Inna decyzja bedzie naprawde glupota..

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2014, 23:33

pumex pisze:Chelsea zbłaźni się oddając Lukaku
Oni naprawdę nie mają w planach ściągnąć go do siebie? Przecież to obecnie najlepszy wysoki napastnik młodego pokolenia. Myślę, że już dziś na poziomie niewiele gorszym niż nasz Llorente, a przewyższający go zdecydowanie dynamiką i techniką. Jakbym miał odżałować Immobile to właśnie dla takich nazwisk.

W przypadku Ciro boję się trochę tego jego syndromu "co drugiego sezonu". Sprawdziłem i to nie częsta sytuacja żeby 22-letni zawodnik zostawał królem strzelców Serie B. Także nie ignorowałbym całkowicie tego osiągnięcia. Teraz ma świetny sezon w Torino i jak już zaczyna strzelać to idzie jak burza przez kolejne spotkania. Ile znaczy dla Byków pokazuje historia spotkań pomiędzy 23 lutego (my) a 17 marca (Napoli), kiedy były zawodnik naszej Primavery nie mógł się wstrzelić i Toro wszystkie te mecze przegrało - łącznie cztery. Normalnie Ciro "Wszystko Albo Nic" Immobile :prochno: .

Jest najtańszą sensowną opcją do ataku, nie jest ograniczonym bramkowpychaczem, zna klub, mieszka w tym samym mieście i rozgrywa naprawdę świetny sezon. Zaufałbym mu. Podkreślić jednak trzeba, że to zawodnik lubiący gdy piłka jest w ruchu (niekoniecznie nawet kontra) więc żeby nie zmarnować mu przygody w Juve i utopić przy tym parę milionów trzeba rozbetonować schematy gry napastników. Wszystkim się to opłaci.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2014, 23:56

pumex pisze:W Immobile nie wierzyłem, zresztą dalej nie wiem czy wierzę.
Adrian27th pisze:Nie musimy w niego wierzyc Pumex. Musimy mu dac szanse. Inna decyzja bedzie naprawde glupota..
Ja też jestem sceptyczny. Trzeba umieć być rezerwowym, a wydaje mi się że ten chłopak zdobywa pewność siebie tylko i wyłącznie przez granie mecz za meczem po 90 min. My mu tego nie zapewnimy, nie teraz. A szkoda by było żeby był 4 czy 5 napastnikiem w kadrze.

PS: Może zaraz mnie skrytykujecie, ale ja bardziej jestem "fanem" talentu Gabbiadiniego.

CinO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2014, 02:31

Arbuzini pisze:
W przypadku Ciro boję się trochę tego jego syndromu "co drugiego sezonu". Sprawdziłem i to nie częsta sytuacja żeby 22-letni zawodnik zostawał królem strzelców Serie B. Także nie ignorowałbym całkowicie tego osiągnięcia. (...)
Moim zdaniem to nie jest do końca syndrom "co drugiego sezonu". Wydaje mi się że Ciro jest bardzo pojętnym uczniem (do tego ze sporym talentem bo mimo wszystko bycie najlepszym strzelcem prawie każdej klasy rozgrywkowej juniorów coś dobrego wróży) i po prostu co sezon wskakuje na wyższy poziom: nauka w Serie B -> Capocannoniere Serie B -> adaptacja do Serie A -> walka o króla strzelców Serie A ... -> transfer do Juve??(profit????!!!!11)

Bardzo chciałbym zobaczyć Immobile w naszej koszulce raz jeszcze.
Ostatnio zmieniony 14 kwietnia 2014, 02:35 przez CinO, łącznie zmieniany 1 raz.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2014, 02:52

Generalnie we Włoszech mają spore problemy z zaufaniem. Stawianie na młodych lub wychowanków przeważnie jest wynikiem jakichś napotkanych trudności.

Jeśli nie trafi nam się okazja na Lukaku to oczywiście brałbym Ciro do nas. A nie trafi, bo różnica między Włochami a Anglią jest taka, że nawet Everton może nas przebić.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2014, 08:50

pumex pisze:Chelsea zbłaźni się oddając Lukaku.
Ciągle walczą o wygraną w LM i zwycięstwo w Premiership (mimo, że jako jedyni z czołówki grają jeszcze w pucharach), więc może ten Lukaku nie jest im taki potrzebny?

Co do Immobile, to niech Conte decyduje, wierzę że wyciągnie odpowiednie wnioski. Ja tam nie mogę być przeciwko powrotu Ciro, bo kiedyś broniłem transferu Matriego a wtedy prezentował podobny poziom co Immobile. Różnica jest taka, że wtedy odbijaliśmy się od dna, teraz szukamy czegoś więcej.
Arbuzini pisze:Generalnie we Włoszech mają spore problemy z zaufaniem. Stawianie na młodych lub wychowanków przeważnie jest wynikiem jakichś napotkanych trudności.
Wiesz, idea jest fajna, tylko czasem się to zwyczajnie nie opłaca.
Powtórzę przykład którym posłużył się kiedyś @alina - Sassuolo radośnie stawiało na młodzież, ale jak zobaczyli widmo spadku do Serie B, to poszukali zimą kilku doświadczonych zawodników i też nie wiadomo, czy się obronią.
Kluby wolą sprawdzonych zawodników i trudno im się dziwić, jeśli to przekłada się na wyniki. Z "młodymi" trzeba ostrożnie, 2-3 faktycznie z umiejętnościami, a nie "dla zasady", bo "może wypali".
Sam kiedyś pisałeś, jakim to talentem miał być Muriel, jakoś kariery nie robi, a przecież spokojnie miał zastąpić Vucinicia...

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2014, 08:51

Arbuzini ja sądzę, że może to być kwestia specyfiki ligi. Tylko we Włoszech trenerzy (na ogół) zostawiają niewiele miejsca na improwizację zawodników, większość gry oparta jest na schematach. Stąd wolą stawiać na starszych, bardziej doświadczonych zawodników. Nawet nasz Pogba na początku tego sezonu wyglądał naprawdę marnie (mam na myśli jedynie ustawianie się na boisku).

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2014, 16:04

Nie ma się co porównywać do Sassasulo, bo skoro my nie jesteśmy krezusami współczesnej piłki to co powiedzieć o nich. Budowanie zespołu na młodych zawodnikach też swoje kosztuje. Nie o analogie do takich klubów chodzi. Zresztą ta rewolucja kadrowa wyszła im bokiem i to przez nią są tam, gdzie są. Wrócili do dawnego pomysłu i znowu zaczęli zdobywać jakieś punkty. Wtopy się zdarzają i wielu zawodników nie rozwinęło się na miarę swoich talentów, a przyczyn tego jest tyle ilu takich piłkarzy. Każde poważne przedsięwzięcie jest obarczone ryzykiem i straty są w to wkalkulowane. Muriel też wcale nie musi wypalić, kontuzje i skłonności do tycia mogą pokrzyżować mu karierę. Jednak wcale nie muszą, bo wciąż ma dopiero 22 lata.

Nikt nie mówi o kolejnej edycji "Cudownych dzieci Wengera", ale nie ma co ukrywać, że o ile szkolenie młodych zawodników we Włoszech jest na europejskim poziomie, to jeśli chodzi o ich wprowadzanie do dorosłej piłki, lekko ono kuleje na tle mocniejszych lig. Zresztą nawet Buffon niedawno przyznał, że niewiele się zmieniło od czasów, kiedy to on wchodził do dorosłej piłki i Włosi ciągle nie myślą perspektywicznie.

Matri a Ciro? Jednak jest różnica pomiędzy zawodnikiem 27-letnim a 24-letnim. Choć wcale nie upieram się, że styl Immobile musi pasować do koncepcji Conte.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 15:54

Berardi pakuje 13 bramkę dla Sassuolo. Jeżeli zielono- czarni się nie utrzymają musimy go wypożyczyć do innego klubu z serie A.

edit: Skubaniec znowu sie wykartkował na Juventus, przypadek? :doh:

edit2: Immobile jaka brama :shock: :bravo:
minute wcześniej też groźnie strzelał. Grzechem byłoby nie dać mu szansy w przyszłym sezonie.

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 17:19

Ja osobiście nic nie mam do poszczególnych naszych piłkarzy na wypożyczeniach ale boję się powtórki z Giovinco. Grał u nas słabo daliśmy go do Parmy tam grał bardzo dobrze, sprowadziliśmy go do siebie i znów gra słabo (ostatnio ma lepszy okres). Drugi aspekt to jak będzie wyglądał nasz napad jeśli Immobile, Berardi czy ktokolwiek inny wróci i będzie tym 5 napastnikiem to zupełnie bez sensu. Oni muszą mieć szanse przynajmniej być tym 3 czyli pierwszy z ławki i całe mecze ze słabszymi rywalami, inaczej będzie to dla nich rok stracony. A co do samego Immobile to myślę że zostanie jeszcze rok w Torino.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 17:19

Dla mnie Berardi, po początkowym zachwycie, zaczyna co raz bardziej zastanawiać. Ilość kartek jakie dostaje i problemy z dyscypliną są wręcz zadziwiające - wszędzie się czyta jaki to spokojny, ułożony chłopaczek. Mam nadzieję, że się mylę, ale mnie to zaczyna pachnieć podobną historią do Cassano.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 17:23

Immobile bramka numer 20 ! :shock: .

Jeśli dzisiaj Tevez nie zaliczy choćby bramki to niestety ale chyba straci szanse na korone króla strzelców, w dodatku grandpapa Toni dobiega do Carlosa i zrównuje sie w ilości bramek ( 18 )

Obrazek
Zablokowany