LE 13/14 (1/4): JUVENTUS 2-1 Olympique Lyon

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2014, 23:06

Dobra zmiana Giovinco, dobra druga polowa Marchisio i Asamoaha, jak wszedl Llorente od razu latwiej zaczelo sie nam grac z przodu. Vucinic w porownaniu z Hiszpanem kompletnie nie potrafi przytrzymac pilki pod kryciem i jej odegrac.

Wszystko jedno kogo wylosujemy w polfinale. Jestesmy juz na tym etapie rozgrywek, ze wypada po prostu zaczac biegac i walczyc. Dzisiaj strasznie to wygladalo momentami i to raczej nie jest wina schematow Conte, tylko tego, ze nie mamy albo sily albo motywacji aby walczyc na 100% w Lidze Europy. Jesli powaznie podejdziemy do pojedynkow w 1/2 to jestem przekonany, ze zagramy w finale w Turynie. Bez wzgledu na to czy trafimy Seviile, Benfice czy Basel/Valencie. Kluczem jest podejscie, pokazal zreszta to dzisiaj Lyon, ktory przeciez jest o co najmniej klase slabsza druzyna od nas.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Wojtek pisze:Tevez! realizatorzy nie pokazali powtórki(chyba że ja przeoczyłem), choć wydaje mi się że jednak minimalny spalony był, szkoda.
Był, bez żadnych wątpliwości. Czuję, że jak Carlitos strzeli czy to w półfinale czy w finale to da nam to awans/zwycięstwo :).

Tengen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Wojtek pisze:Wreszcie trafia Marchisio i ... Tevez! realizatorzy nie pokazali powtórki(chyba że ja przeoczyłem), choć wydaje mi się że jednak minimalny spalony był, szkoda.
Był, pokazali, acz z niezłym lagiem ;)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2014, 23:07

Vucinicia więcej poproszę nie. Nigdy :stop: Łatwiej ogląda mi się psy stawiające kloca na placu zabaw niż tego czarnogórskiego komedianta. Giovinco i Islę też najchętniej wysłałbym na zaludnianie Marsa, ale ci przynajmniej czasem wykazują jakieś chęci do gry.

Myślę, że z czystym sumieniem mogę pochwalić za ten mecz Caceresa i Asamoah.

Cóż, wygraliśmy, awans gdzieś tam w głębi ducha cieszy, w końcu to już półfinał, ale nad stylem chce się płakać morzem łez. Na kogo byśmy nie trafili w półfinale, ciężko mi uwierzyć, że z taką grą awansujemy do finału. Nic z tego...

delarudii pisze:http://livefootball.ws/13573-europa-lea ... -lyon.html są cztery linki, ja oglądamz tego czwartego N94 i od samego początku ani jednego zaciachu.
To nie wiem od czego to zależy. Mi wszystkie linki padały mniej więcej na 15 minut przed końcem każdej z połów :doh:

Obrazek
mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2014, 23:07

Mecz sie zakonczył, Gio pozytywnie szkoda zmarnowanej akcji:/
Markiz zrehabilitował się i dobrze, w półfinale chciałbym Seville udowodnijmy ile jestesmy warci!

Juve, storia di un grande amore
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2014, 23:10

pumex pisze:Vucinicia więcej poproszę nie. Nigdy :stop: Łatwiej ogląda mi się psy stawiające kloca na placu zabaw niż tego czarnogórskiego komedianta. Giovinco i Islę też najchętniej wysłałbym na zaludnianie Marsa, ale ci przynajmniej czasem wykazują jakieś chęci do gry.
Isla? Ostatnie spotkania Isla > Lichy.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2014, 23:12

Mówcie co chcecie, ale półfinał, jeśli trafimy na Valencię czy Sewillę będzie o niebo trudniejszy. I zgadzam się, jak zwykle, z pumexem - cudów bym się nie spodziewał.

Tym niemniej... ile to lat trzeba było czekać na półfinał europejskiego pucharu? 11?

YEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2014, 23:12

Włoski, my ten sam mecz oglądaliśmy ?

Są piłkarze mądrzy, są piłkarze głupi. Tym drugim jest Isla. Ta wrzuta gdzie nikt go nie krył i prosto w bramkarza. Jak chcemy pić wino w półfinale LM to bez takich zawodników.

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2014, 23:13

jakku1 pisze:
Wszystko jedno kogo wylosujemy w polfinale.
Właśnie nie wszystko jedno. Benfica jest mocniejsza od Sevilli i Valencii/Basel, a ponadto ma europejskie doświadczenie i po prostu jest zabójczo skuteczna w tych rozgrywkach. Dwumecz z nimi może okazać się dla Juventusu dreszczowcem i mieć wpływ na występy w Serie A, a w finale na własnym stadionie byłyby jednak większe szanse na zwycięstwo. Pozostałe drużyny są do ogrania co pokazały wszystkie dwumecze.
Ostatnio zmieniony 10 kwietnia 2014, 23:17 przez ewerthon, łącznie zmieniany 3 razy.

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2014, 23:13

Jest półfinał, jest powód do zadowolenia. Droga do finału coraz krótsza, mam nadzieję, że Juve dopiero udowodni na co go stać.

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Kiss

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2014, 23:16

Jesli mamy osiagnac chociaz cwiercfinal w LM to takie druzyny jak Lyon/Benfica/Sevilla itd. itp. trzeba lac i tylko spogladac czy rowno puchnie. To co my gramy to jest przeslizgiwanie sie, raz wyjdzie raz nie(patrz faza grupowa LM w tym i w tamtym sezonie)
Naprawde trace cierpliwosc do ogladania takiego Juventusu w Europie. Za pol roku w LM bedziemy grali z jakims Nordsjelandem i bedziemy drzec o wynik do 90min.
Zaczynam przychylac sie do stwierdzenia, ze Conte nadaje sie tylko na ogorki w SerieA i zadne zmiany w skladzie nam nie pomoga.

Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2014, 23:20

Tak w skrocie jak mecz wygladal? dopiero wrocilem z pracy i meczu niestety nie obejrzalem,kurr....zaluje. Jak to wszystko wygladalo?pozdrawiam

Inter 16/02/2025 :juveflag:
Feeps

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2014, 23:20

Dziś bardzo na plus Caceres, zresztą zawsze go lubiłem. Nie mogę patrzeć na naszą cudowną 9-tkę, no nie mogę i nigdy za nim nie przepadałem, po co on tu jeszcze jest. Tylko by krzyczał i się przewracał, a wejdzie taki Llorente i już potrafi się zastawić i coś zrobić, o Gio nawet nie wspominam.

Bardzo cieszy ten awans, Tevez rozstrzela się w finale, zagrajmy z Benficą, będzie świetnie. Powinniśmy się teraz wszyscy cieszyć, nie analizować. W półfinale zagramy dobrze i przejdziemy. FORZA JUVE

Nie ma nic piękniejszego niż Juve
mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2014, 23:29

Przeszliśmy dalej....i tyle z pozytywów. No nie da się tego oglądać. Te skostniałe schematy, rzygam już. No i podania Bonucciego do Buffona, podczas gdy cały Lyon na swojej połowie :angry: . Jesteśmy w stanie wygrać tę LE, ale potrzeba chęci i zaangażowania. Jakiegoś elementu zaskoczenia, niekonwencjonalnego zagrania. Chociażby dobrej piłki prostopadłej, której próżno szukać w naszej grze.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2014, 23:32

ewerthon pisze:
jakku1 pisze:
Wszystko jedno kogo wylosujemy w polfinale.
Właśnie nie wszystko jedno. Benfica jest mocniejsza od Sevilli i Valencii/Basel, a ponadto ma europejskie doświadczenie i po prostu jest zabójczo skuteczna w tych rozgrywkach. Dwumecz z nimi może okazać się dla Juventusu dreszczowcem i mieć wpływ na występy w Serie A, a w finale na własnym stadionie byłyby jednak większe szanse na zwycięstwo. Pozostałe drużyny są do ogrania co pokazały wszystkie dwumecze.
Dasz sobie reke uciac, ze Benfica jest lepsza od Sevilii, ktora ograla dzisiaj 4:1 Porto? Albo od Valencii, ktora wlasnie wygrywa 5:0 z dosc dobrym Basel? Bo ja nie :prochno:.

Ja nie mam pojecia, ktora z tych druzyn bedzie dla nas trudniejsza do przejscia. Nie ogladam ani ligi portugalskiej, ani za bardzo hiszpanskiej. Wydaje mi sie jednak, ze patrzac po tegorocznych doknaniach Sevilli, Benfiki i Valencii nie da sie jednozacznie stwierdzic, ze ten i ten rywal bylby latwiejszy do ogrania.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Zablokowany