Liga Mistrzów 2013/14
- jakku1
- Juventino
Borussia i PSG sa poza pucharami. To sprawia, ze mamy w rankingu UEFA 6 punktow straty do Borussi i 4 do PSG i ta przewaga na 100% wieksza nie bedzie, moze byc tylko mniejsza.
Jesli w czwartek wygramy z Lyonem, zdobedziemy 2+1 pkt (2 za zwyciestwo, 1 za awans), a strata do Niemcow zmaleje do 3 punktow (do Francuzow bedzie to 1 pkt). Wnioski? Jesli chcemy wyprzedzic Borussie musimy awansowac do finalu Ligi Europy. Wydaje mi sie, ze warto powalczyc, bo skonczyc sie jeszcze moze tak, ze Arsenal zajmie 5 miejsce w lidze, Everton wskoczy na ich miejsce do LM i wystarczy wtedy, ze Porto odpadnie w eliminacjach do LM (bo beda grali w eliminacjach) a bedziemy losowani z pierwszego koszyka.
Szansa niewielka, ale tak czy inaczej punkty licza sie przez 5 lat, wiec jak mamy szanse ich teraz ladnie nastukac to trzeba korzystac.
Jesli w czwartek wygramy z Lyonem, zdobedziemy 2+1 pkt (2 za zwyciestwo, 1 za awans), a strata do Niemcow zmaleje do 3 punktow (do Francuzow bedzie to 1 pkt). Wnioski? Jesli chcemy wyprzedzic Borussie musimy awansowac do finalu Ligi Europy. Wydaje mi sie, ze warto powalczyc, bo skonczyc sie jeszcze moze tak, ze Arsenal zajmie 5 miejsce w lidze, Everton wskoczy na ich miejsce do LM i wystarczy wtedy, ze Porto odpadnie w eliminacjach do LM (bo beda grali w eliminacjach) a bedziemy losowani z pierwszego koszyka.
Szansa niewielka, ale tak czy inaczej punkty licza sie przez 5 lat, wiec jak mamy szanse ich teraz ladnie nastukac to trzeba korzystac.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Bruce Badura
- Juventino
Lepszy Mou w pólfinale niz polfinal bez Mou. Takze tak. Bedzie cjekawie. Arcycjekawie. Pep vs Mou a drugi polfial Gran Derbi Dziekuje dobranox
- @D@$
- Juventino
Nie oglądałem meczu, ale milo, ze PSG wyleciało, szkoda że bez Zlatana w składzie, moja radość byłaby większa.
Jakby jeszcze dzisiaj Bayern podzielił los Paryżan...
Ogólnie nie lubię angielskiej piłki, ale wyjątkowo obecność Chelsea i MU w 1/2 by mnie nie zmartwiła.
przy całej mojej niechęci do Ibry, czemu nie grał, kontuzja?
Jakby jeszcze dzisiaj Bayern podzielił los Paryżan...

Ostatnio zmieniony 09 kwietnia 2014, 11:53 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.
- Il Fenomeno
- Juventino
Cavani po transferze nie gra na swojej pozycji, bo tą zajmuje Zlatan, a zdążył już walnąć 22 bramki dla PSG. A przez swoje niesamowite zaangażowanie w odbiór piłki, pasowałby do Juventusu na 9, jak chyba nikt inny.Cobra pisze:a Cavani po transferze staje się coraz słabszy. Zresztą on tam miał co najmniej (!) dwie sytuacje, po których powinien umieścić piłkę w siatce :roll: NIE za te pieniądze.
... ani ruskiego.jarmel pisze:Co do PSG to się cieszę, nie chcę żadnego szejkowskiego tworu odnoszącego sukcesy.
Wszyscy też pamiętamy jego 3 finały LM w niewielkim odstępie czasu i mistrzostwa kraju zdobyte we Włoszech, Anglii i Francji. Dla mnie to jest kwintesencją Ancelottiego.jakku1 pisze:Ten mecz to byla niemal kwintesencja Ancelottiego. Wszyscy pamietaja te spektakularne porazki Milanu, gdzie rywalizacja wydawala sie rozstrzynieta - Deportivo czy Liverpoo
Dwa mecze na 91239812739 rozegranych zaliczone - można wyciągać wnioski :lol:Maly pisze:a powiem ci więcej - po dzisiejszym meczu już wiem czemu Prandelli tak mało nim gra ;]

- Eric6666
- Juventino
Ogólnie chyba większość ma dość "spuszczania się" nad zespołami Barcelony i Bayernu, więc nie dziwię się, że teraz każdy kibicuje A.Madryt i MU@D@$ pisze:Nie oglądałem meczu, ale milo, ze PSG wyleciało, szkoda że bez Zlatana w składzie, moja radość byłaby większa.
Jakby jeszcze dzisiaj Bayern podzielił los Paryżan...Ogólnie nie lubię angielskiej piłki, ale wyjątkowo obecność Chelsea i MU w 1/2 by mnie nie zmartwiła.

Ibra kontuzja w ostatnim meczu LM. Cóż na półfinał się pewnie wykuruje i poogląda jak zawsze przed telewizorem;d Gdyby karma zadziałała lepiej to Milan powinien wygrać LM, no, ale ACM nie pomoże i klątwa Zlatana

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- bendzamin
- Redaktor
Tak, o 12:00, razem LM i LE.squinter pisze:losowanie jest w ten piątek?
Szkoda mi trochę Paryżan, drugi rok z rzędu odpadają w 1/4 finału po 3:3 w dwumeczu tylko przez zasadę goli na wyjeździe. Na pewno rozczarował Cavani, z drugiej strony duże propsy dla Mourinho za to, że przez ~15 minut grał trzema dziewiątkami i jakoś to wyglądało. Fajnie pobiegł od razu po golu do narożnika i ich ustawiał do obrony

Dzisiejszy mecz Atletico - Barca sędziuje Howard Webb, co moim zdaniem nieco podnosi szanse gospodarzy. Odpadnięcie Bayernu będzie oczywiście sensacją, ale ich ostatnie wyniki w meczach z Angolami na własnym stadionie są bardzo słabe.
- filippo
- Juventino
You are so wrong. Część punktów rozdzielana jest po sezonie w ramach tej samej federacji. Im lepiej Bayern w tym roku pogra w CL, tym lepiej dla wszystkich niemieckich klubów, w tym Borussi. Juve za to jest jedyna włoską druzyna ktora pracuje na włoski ranking w tym sezoniejakku1 pisze:To sprawia, ze mamy w rankingu UEFA 6 punktow straty do Borussi i 4 do PSG i ta przewaga na 100% wieksza nie bedzie, moze byc tylko mniejsza.
Niewielka szansa - to chyba eufemizm z twojej strony. Niestety rozczaruje cie, Arsenal skończy sezon na 4. miejscu.jakku1 pisze: Jesli w czwartek wygramy z Lyonem, zdobedziemy 2+1 pkt (2 za zwyciestwo, 1 za awans), a strata do Niemcow zmaleje do 3 punktow (do Francuzow bedzie to 1 pkt). Wnioski? Jesli chcemy wyprzedzic Borussie musimy awansowac do finalu Ligi Europy. Wydaje mi sie, ze warto powalczyc, bo skonczyc sie jeszcze moze tak, ze Arsenal zajmie 5 miejsce w lidze, Everton wskoczy na ich miejsce do LM i wystarczy wtedy, ze Porto odpadnie w eliminacjach do LM (bo beda grali w eliminacjach) a bedziemy losowani z pierwszego koszyka.
Sprawdzone info
PS. Nie wziałes pod uwagi wygraną MANU w CL w tym sezonie.
Ostatnio zmieniony 09 kwietnia 2014, 14:05 przez filippo, łącznie zmieniany 1 raz.
forumowy ujadacz
- Cabrini_idol
- Juventino
Arsenal z taką grą jaką prezentuje obecnie nie zajmie 4 miejsca mimo, że ma łatwiejszy kalendarz a juz po następnej kolejce może byc -2 za Evertonem.

- filippo
- Juventino
Arsenal zajmie to 4. miejsce bo jest po prostu lepszą drużyną od Evertonu. Owszem, Everton wygrał w bezpośrednim spotkaniu, ale to jest liga - 38 kolejek. Everton ma szanse wyprzedzic Arsenal, ale mają trudniejsze mecze przed sobą - z MU i City, niby u siebie, ale będzie trudno tak czy siak.Cabrini_idol pisze:Arsenal z taką grą jaką prezentuje obecnie nie zajmie 4 miejsca mimo, że ma łatwiejszy kalendarz a juz po następnej kolejce może byc -2 za Evertonem.
Sytuacja analogiczna jak w poprzednim sezonie. Arsenal też niby przegrał kluczowy mecz z Totkami, ale i tak zajeli do 4. miejsce, a Tottenham zajął 5 mimo rekordowej ilosci punktów jak na to miejsce (ta ilosc pktow zawsze dawala gre w CL).
Po prostu zepną poślady i wygrają wszystkie pozostałe mecze w tym sezonie, a moze nawet nie trzeba bedzie bo Everton sie jeszcze potknie, bo to nie jest druzyna na 4. miejsce.
To jest proste
forumowy ujadacz
- deszczowy
- Juventino
To tak samo prawdopodobne, jak tytuł króla strzelców dla Mottyfilippo pisze: PS. Nie wziałes pod uwagi wygraną MANU w CL w tym sezonie.

- jakku1
- Juventino
Nie wiem czy Tobie, czy komus innemu, ale juz opisywalem jak wyglada ta "czesc punktow za kraj". Te punkty sa rozdzielane na biezaco, a nie pod koniec sezonu. No i tez nie ma tych punktow za duzo. Hiszpanie np. za wszystkie dotychczasowe osiagniecia w tym roku w pucharach dostali w sumie dodatkowo niecale 4 punkty (3.8570). Wlosi 2.7.filippo pisze:You are so wrong. Część punktów rozdzielana jest po sezonie w ramach tej samej federacji. Im lepiej Bayern w tym roku pogra w CL, tym lepiej dla wszystkich niemieckich klubów, w tym Borussi. Juve za to jest jedyna włoską druzyna ktora pracuje na włoski ranking w tym sezonie
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... f2014.html
Jesli wiec Bayern nawet wygra LM (co jest prawdopodobne) to ile ta Borussia w sumie dostanie jeszcze punktow? 0.2-0.3 pkt? Ta "bron" zreszta ma dwa ostrza. Jesli bedziemy grali dobrze i zdobywali punkty to oprocz puntkow klubowych, ktore dostajemy bezposredno (czyli 2 pkty za wygrana, 1 za remis, 1 za awans) dostaniemy takze wiecej punktow "za kraj", bo liga wloska dzieki punktom zdobytym przez Juve tez poprawi swoj wynik.
Reasumujac, nawet jesli Bayern wygra LM to wynik Borussi poprawi sie na tyle nieznacznie, ze nie ma sensu brac tego pod uwage. Jesli dotrzemy do finalu LE, wygrywajac po drodze 2 mecze (w tym zwyciestwo z Lyonem) i remisujac jeden to wyprzedzimy BVB o caly jeden punkt. To zdecydowanie wystarczajaco abysmy musieli sie przejmowac 0.2 pkt, ktore moze jeszcze Bayern zdobyc dla Borussia poprzez ranking krajowy.
A swoja droga, jesli jestes taki pewien i jest to takie proste, ze Arsenal zajmie 4 miejsce to idz do buka, postaw 1000 zl, wrzuc skan na forum. Co za problem?:)
Dokladnie tak. Dlatego ta szansa jest bardzo mala, ale jednak jest. W przypadku gdy Arsenal skonczy na 5 miejscu w lidze, na ich miejsce do 1 kosza wpada Schalke, a my jestesmy 1 druzyna rozstawiona w 2 koszyku. Musielibysmy sie pozbyc wiec jeszcze jednej ekipy z 1 kosza - i tutaj jedyna szansa w Porto, ktore bedzie gralo w eliminacjach LM.Mateuszello pisze: Jeśli nawet wyprzedzimy Borussię oraz PSG i stanie się jak wyżej napisałeś to mamy jeszcze przed sobą Schalke, które już nie jesteśmy w stanie dogonić. Na tę chwilę w lidze są na 3. pozycji i raczej jak im się powinie noga i spadną na 4. lokatę to eliminacje nie powinny im sprawić problemu.
Na forum juventuz.com ocenilem nasze szanse na ten 1 koszyk na 5%. Jesli jednak doczlapiemy sie do finalu LE, co jest mozliwe, a Arsenal skonczy na 5 miejscu w Anglii (co tez jest mozliwe), to wtedy wystarczy, ze Porto poleci w eliminacjach. Eliminacjach grupy niemistrzowskiej. Trafic wiec teoretycznie moga na mocnych rywali - np. na Napoli (chociaz nie jestem tutaj jeszcze pewien, czy Napoli bedzie rozstawione czy nie, to zalezy; Porto na pewno bedzie).
Ostatnio zmieniony 09 kwietnia 2014, 14:52 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Mateuszello
- Juventino
Jeśli nawet wyprzedzimy Borussię oraz PSG i stanie się jak wyżej napisałeś to mamy jeszcze przed sobą Schalke, które już nie jesteśmy w stanie dogonić. Na tę chwilę w lidze są na 3. pozycji i raczej jak im się powinie noga i spadną na 4. lokatę to eliminacje nie powinny im sprawić problemu.jakku1 pisze:Wydaje mi sie, ze warto powalczyc, bo skonczyc sie jeszcze moze tak, ze Arsenal zajmie 5 miejsce w lidze, Everton wskoczy na ich miejsce do LM i wystarczy wtedy, ze Porto odpadnie w eliminacjach do LM (bo beda grali w eliminacjach) a bedziemy losowani z pierwszego koszyka.
Z Arsenalem może być ciekawie i jak w pierwszej części sezonu byli w końcu rozpatrywani jako kandydaci do długo oczekiwanego mistrzostwa, tak teraz może się nawet okazać, że w przyszłorocznej LM ich nie zobaczymy

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero

-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą

-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
- Cabrini_idol
- Juventino
Tu zalezy od formy a nie od teminarza. Arsenal traci gole na potęgę i nie ma kim straszyć a Everton jest w gazie w koncowce sezonu.
Arsenal czy bedzie gral z Liverpoolem czy ze Swensea to i tak bedzie sie meczyl, chyba że w koncu odzyskają pewnośc siebie i formę.
Na dzisiaj oceniam szanse Evertonu na 55 % a Arsenalu na 45%.
Arsenal czy bedzie gral z Liverpoolem czy ze Swensea to i tak bedzie sie meczyl, chyba że w koncu odzyskają pewnośc siebie i formę.
Na dzisiaj oceniam szanse Evertonu na 55 % a Arsenalu na 45%.

- YaSq
- Juventino
Juve jest lepszym zespolem od Galatasaray. Napewno wyjdziemy z grupyfilippo pisze:
Niewielka szansa - to chyba eufemizm z twojej strony. Niestety rozczaruje cie, Arsenal skończy sezon na 4. miejscu.
Sprawdzone info
Arsenal zajmie to 4. miejsce bo jest po prostu lepszą drużyną od Evertonu.

Arsenal w meczu z Evertonem, mentalnie wygladal jak by pogodzili sie ze spadkiem, a nie byl to dopiero poczatek ich batali o LM. Zero sportowej zlosci. Zupelnie jak Juve za Del Neriego.
"Gwizdy z trybun? Jeszcze trochę i będą nam bić brawo" L. Del Neri