Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 20:25

To też wina FIGC i Rubentusu.

Tak się zastanawiam, na kazdej stronie kibicowskiej jest syf, ale skąd u Romanistów tyle dzieciaków? Przecież ich ostatni sukces był bodajże 13 lat temu? :think:

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 20:43

Szikit pisze:To też wina FIGC i Rubentusu.

Tak się zastanawiam, na kazdej stronie kibicowskiej jest syf, ale skąd u Romanistów tyle dzieciaków? Przecież ich ostatni sukces był bodajże 13 lat temu? :think:
może tam są dzieci niekoniecznie przez rację wieku, tylko mentalności :prochno:

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Knursen

Romanista
Romanista

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 22:10

Naśmiewacie się z kibiców Romy, sprowadzając problem do tego że kibice Romy stękają i szukają wszędzie winnych, tylko nie u siebie (w zachowaniu Destro). Otóż istota problemu tkwi gdzie indziej. 95% Romanistów wie że zachowanie Destro była chamskie i zasługuję bez najmniejszych wątpliwości na taką karę.
Jednak my nie zgadzamy się ogólnie z jakąkolwiek karą, ponieważ z tego co mi wiadomo, powtórki mogą być zastosowane i prowadzić do wyciągnięcia konsekwencji tylko w przypadku gdy sytuację działy się poza poza polem widzenia arbitra, który w tym przypadku patrzył się na zawodników, gdyż walczyli oni o piłkę. (Ja nie wiem w 100% czy taki przepis istnieje, ale kilka osób tak pisało i stąd się bierze właśnie cała frustracja. Jak ktoś zna regulamin to warto by było to wyjaśnić)
To jest problem - konsekwencja w egzekwowaniu przepisów. Bo jeżeli nawet ten przepis nie istnieje, to jak tłumaczyć brak powtórek i kary np. w tej sytuacji: http://www.frequency.com/video/leleganz ... /144684510
Tutaj jeszcze zachowanie Teveza, do Destro nie ma porównania, ale chociaż symboliczną kolejkę powinien dostać jeżeli trzymamy się reguł
A co do tych tekstów o zawodnikach Romy jako chamach, pamiętajmy że np. Kielon czystego sumienia też nie ma. Zresztą nie tylko on:
W każdej drużynie po prostu komuś czasem coś odbija i tyle.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 22:15

@Knursen,

piłkarze Romy nie są zawieszani bez powodu, a większość z was tak właśnie myśli. Macie pretensję do wszystkich w około, sugerujecie, że Juve w tym macza paluchy, czy FIGC próbuję faworyzować klub z Turynu, a prawda jest taka, że to nie naszym piłkarzom zdarza się walenie kogoś z pięści w twarz, czy wykonywanie low-kicków w stronę przeciwnika.

Uspokój koleżków na forum, bo takimi tekstami się tylko ośmieszacie, a jeśli masz zamiar bronić tych durnawatych zachowań, to proszę Cię nie wchodź tutaj i nie tłumacz się, bo my znamy już te wasze ,,tłumaczenia''.

Możemy tu porozmawiać o czymś poważnym, ale w sytuacjach, gdzie wina jest ewidentna, próba bronienia kogokolwiek wydaje się śmieszna, a zarazem żałosna.

Bez odbioru.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 22:21

Sila Spokoju pisze:proszę Cię nie wchodź tutaj i nie tłumacz się, bo my znamy już te wasze ,,tłumaczenia''.
Ja jednak apeluję, żeby nie wyganiać stąd kibiców innych drużyn :wink:

Odnośnie fanów Romy, to momentami ich narzekania trochę zmierzają w stronę płaczów Interowców w stylu "dajcie nam za darmo karnego". Destro w Anglii za taki wybryk w nagrodę dostałby pewnie nie 4, a 8 kolejek bana i wielkiego sapania ze strony tifosich pewnie by nie było.

Obrazek
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 22:29

pumex pisze:
Sila Spokoju pisze:proszę Cię nie wchodź tutaj i nie tłumacz się, bo my znamy już te wasze ,,tłumaczenia''.
Ja jednak apeluję, żeby nie wyganiać stąd kibiców innych drużyn :wink:
W żadnym wypadku nie wyganiam stąd nikogo (czego oznaką jest ostatni mój akapit). Potrafię wysłuchać tu każdego kibica drużyna przeciwnej (no może poza Interowcami, bo tych ,,czyścioszków" z wiadomych względów nie trawię), ale tylko wtedy gdy dyskusja zmierza w poważnym kierunku. Jeśli mają tu się pojawiać osoby, próbujące mi/nam wmówić, że ,,moja racja, jest mojsza" lub pisać, że białe jest czarne to z góry mówię, że nie ma to większego sensu, a odniosłem wrażenie, że z taką gadką przyszedł tu kolega Knursen.

Obrazek
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 22:50

A ten czego tu. Ja rozumiem, że od wielu lat Rzymianie nic poważnego nie wygrali, a w związki z tym frustracja wali w zenit, ale no litości.

Robić zestawienie jakiegoś wymachiwania rękoma przez Teveza na tle umyślnego chamstwa zademonstrowanego przez Destro.
:doh:

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 22:52

Knursen pisze: Jednak my nie zgadzamy się ogólnie z jakąkolwiek karą, ponieważ z tego co mi wiadomo, powtórki mogą być zastosowane i prowadzić do wyciągnięcia konsekwencji tylko w przypadku gdy sytuację działy się poza poza polem widzenia arbitra, który w tym przypadku patrzył się na zawodników, gdyż walczyli oni o piłkę. (Ja nie wiem w 100% czy taki przepis istnieje, ale kilka osób tak pisało i stąd się bierze właśnie cała frustracja. Jak ktoś zna regulamin to warto by było to wyjaśnić)
To jest problem - konsekwencja w egzekwowaniu przepisów.
Też mi się obił o uszy ten przepis i chyba masz rację. Sędzie widział sytuację, uznał że należy się tylko zółta kartka i Destro powinien pauzować jedną kolejkę - za 4 zółtą kartkę. Bo jakby nie patrzeć jest to karanie 2 raz za to samo. Żeby nie było, zagranie jak najbardziej na 4 zawieszone mecze. Błąd sędziego, że nie dał czerwieni.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 23:06

A tymczasem frustracji ciąg dalszy
http://www.asroma.pl/news/Powtorka-TV-n ... arczy-6928 :rotfl:
Knursen jeśli Ty nie widzisz różnicy między pomaganiem sobie łapami Chielliniego (bo widzę ,że przy nim mają największy ból pupy), a podejściem do rywala i władowaniem mu buły w twarz to nie mam pytań. Ta sytuacja to w ogóle jakiś kosmos i bardzo dobrze, że został ukarany. Takie coś trzeba tępić i tyle.

#AllegriOut
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 23:29

Przecież Tevez w obu linkowanych przez Ciebie Knursen sytuacjach dostał po żółtej kartce i wtedy na pewno nie może być mowy o jakimkolwiek dodatkowym zawieszeniu, bo sędzia widział i ocenił tę sytuację. Próbujesz tłumaczyć, że arbiter widział sytuację z Destro. On widział, jak Destro podbiega do Astoriego i upada jak rażony piorunem. Podobnie jak Ty, nie znam dokładnie zapisów w regulaminie, nie wczytywałem się też w uzasadnienie kary opublikowane w raporcie Lega Serie A, ale skoro władze potrafią zawiesić kogoś na kilka kolejek za symulację prowadzącą do rzutu karnego, to dlaczego miałyby nie zawieszać za takie chamstwo połączone z cwaniactwem? Bez jaj.

Jak sobie wszedłem na to asroma.pl i poczytałem komentarze, to dochodzę do wniosku, że kibicowanie żółto-czerwonym można spokojnie nazwać stanem umysłu.
Ostatnio zmieniony 08 kwietnia 2014, 23:57 przez bendzamin, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Knursen

Romanista
Romanista

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 23:35

Siła Spokoju, przeczytałeś w ogóle mój post, czy po podpisie Romanista przeszedłeś do odpowiedzi?
,,Możemy tu porozmawiać o czymś poważnym, ale w sytuacjach, gdzie wina jest ewidentna, próba bronienia kogokolwiek wydaje się śmieszna, a zarazem żałosna. " Czy ja bronię Destro? Nie, napisałem że zachowanie było chamskie i kara byłaby jak najbardziej słuszna, GDYBY nie przepis o którym pisałem. Tu nie chodzi o bronienie Destro, tylko o to że mimo chamstwa kara została nałożona niesłusznie, po coś przepisy są.
,,prawda jest taka, że to nie naszym piłkarzom zdarza się walenie kogoś z pięści w twarz, czy wykonywanie low-kicków w stronę przeciwnika. " - masz rację, Kielon jest świętym, a Tevez przypadkowo depnął na głowę Neto. Tak jak pisałem, a czego chyba nawet nie czytałeś: wszędzie znajdą się piłkarze którym coś odpali czasami.
Nie ma sensu dogryzanie sobie, nie po to przyszedłem, chciałem tylko skupić się na meritum tej sprawy, które tutaj wcale się w dyskusji wcześniej nie pojawiało, czyli ten przepis i jego egzekwowanie.

Lucas87, frustracja zawsze towarzyszy porażce, niezależnie od barw. Pamiętacie co się działo po meczu w Stambule? Ile było komentarzy oskarżających fife, boisko o odpadnięcie z LM? Czy to też nie było szukanie winnych wszędzie tylko nie wśród ekipy która miała do rozegrania 6 meczów? Wtedy tez mógłbym sobie urządzić taką prześmiewczą dyskusję z Romanistami wzorem dzisiejszej, tyle że na temat frustracji kibiców Juventusu.

Ardjan
Widzę że ktoś jednak zrozumiał moje przesłanie z którym tu przyszedłem, czyli Destro zachował się po chamsku, zasłużył na czerwo i karę, ale w świetle obowiązujących przepisów nie powinien zostać po fakcie ukarany, gdyż sędzia widział tą sytuację. To jest punkt zapalny tak irytujący Romanistów. Są przepisy to je egzekwujmy sumiennie, a nie wyrywkowo.

jarmel, ja pisząc o Kielonie miałem na myśli jego przeszłość, bo nie oszukujmy się, zdarzały mu się chamskie faule. Ten wczorajszy rzeczywiście rozjuszył dużą część Romanistów, mnie osobiście nie, jakiegoś chamstwa tu nie widziałem.
Ale co do kary Destro to widzisz, powtórzę raz jeszcze, zachowanie jest absolutnie na karę, ale zgodnie z przepisami być jej nie powinno.

Drugi post:
Ok, sytuacja wyjaśniona przez guru ze strony Romy. Sędzia przyznał że nie widział samego uderzenia, mimo że patrzył się na graczy, więc kara jest słuszna. Choć gdyby Destro dostał żółtą kartkę, nie zostałby zawieszony na te mecze! Dziwne są te przepisy, niemniej prostuję tym samym swoje wypowiedzi pod tym kątem. Gdyby to było wcześniej wyjaśnione, to i takiej frustracji by nie było wśród Romanistów.
Choć skoro taki werdykt, to jak wytłumaczyć np. brak powtórek i kary przy faulu Matosa, który już wcześniej wrzucałem? http://www.frequency.com/video/leleganz ... /144684510
Kielon Baście też strzelił cepa bez konsekwencji.
Niech oni chociaż będą konsekwentni w swoich decyzjach, a nie będzie żadnego problemu.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2014, 00:01

Knursen pisze:w świetle obowiązujących przepisów nie powinien zostać po fakcie ukarany, gdyż sędzia widział tą sytuację.
Knursen pisze: Ale co do kary Destro to widzisz, powtórzę raz jeszcze, zachowanie jest absolutnie na karę, ale zgodnie z przepisami być jej nie powinno.
Jesteś tego pewny? Przed chwilą nie byłeś.

Regulamin. Artykuł 35, punkt 1.3 mówi o sytuacjach niewidzianych przez sędziego.
Oficjalny komunikat Lega Serie A po posiedzeniu komisji dyscyplinarnej. Znajdziemy w nim dokładny opis całej sytuacji między Destro i Astorim, dokładne uzasadnienie kary oraz wyjaśnienia sędziego Massy: "ani ja, ani żaden inny członek mojego zespołu sędziowskiego nie widzieliśmy uderzenia Destro" + "podyktowałem rzut wolny bezpośredni na korzyść Cagliari za przytrzymywanie, zwykły faul popełniony przez Destro na Astorim. Uderzenie, które nastąpiło po przytrzymywaniu, nie zostało zauważone przeze mnie ani przez moich współpracowników".

Edit: Ojoj, widzę że zdążyłeś się wycofać, a ja się tyle tego naszukałem. Mam nadzieję, że równie gorączkowo poszukiwałeś sprawiedliwości i konsekwencji w działaniach władz ligi wówczas, gdy Oliveira z Fiorentiny został zawieszony na trzy kolejki po tym, gdy podeptał Pjanicia i już w trakcie meczu obejrzał za to żółtą kartkę (sezon 2012/2013 i 4:2 na Olimpico).

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2014, 00:17

Ale po cholerę kręcić tę kupoburzę? Pościg za Astorim, dwa metrowe zamachy - jeden niecelny, drugi jak najbardziej i my to porównujemy do łokcia obrońcy walczącego o górną piłkę? Pojawiają się nawet głosy o tym, że to Astori pierwszy odepchnął Destro. Panowie, bądźmy mężczyznami, a nie dzieciuchami.

Wg najnowszych wyroków Juventus został niesłusznie spuszczony do Serie B, ale to na Romę uwziął się FIGC, bo zawiesza ich bokserów z podstawowego składu.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2014, 09:15

Knursen pisze:Gdyby to było wcześniej wyjaśnione, to i takiej frustracji by nie było wśród Romanistów
Przecież u Romanistów frustracja to znak rozpoznawczy. Z kupy złotych myśli na forum romy, najbardziej spodobała mi się ta o wspieraniu Juve przez władze, w obliczu jedynie 8 punktowej przewagi na 6 kolejek przed końcem sezonu. I nie sposób też nie wspomnieć postu jednego z tamtejszy intelektualistów, który po zwycięstwie nad Lazio napisał, że wolałby widzieć swoją siostrę w domu publicznym, a niżeli w barwach rywala :ok: Zatwardziały, kanapowy psycho kibic. Strach na takiego wpaść w Polsce :lol:

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
selby

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2014, 10:06

annihilator1988 pisze:
Knursen pisze:Gdyby to było wcześniej wyjaśnione, to i takiej frustracji by nie było wśród Romanistów
Przecież u Romanistów frustracja to znak rozpoznawczy.
Tak jak u Ciebie jakiś kompleks Romy (romanistów), nie chce mi się sprawdzać ale jak widzę Twój post to wiem jaka nazwa klubu tam się przewinie.

Co do Romy, to w obliczu straty Destro i Benatii chyba nie wygrają wszystkich meczy do końca sezonu, natomiast przewage nad Napoli mają taką dużą że mogą myśleć już o wzmocnieniach w nadchodzącym mercato.

selbynator!!!
ODPOWIEDZ