Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2014, 16:58

Roma 3 strzały na bramkę i trzy bramki. To samo się tyczy poprzedniego meczu. Są do bólu skuteczni.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2014, 17:06

Paweljuve2006 pisze:Roma 3 strzały na bramkę i trzy bramki. To samo się tyczy poprzedniego meczu. Są do bólu skuteczni.
Podobnie jak w pierwszej części tego sezonu. Cóż, bez względu na to czy ich lubię czy nie, należą się im gratulacje za ten sezon - robią coś niesamowitego. A ja, zobaczywszy przed chwilą tabelę, zaczynam mieć lekki kisiel w portkach :|

Obrazek
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2014, 17:54

Prawda jest taka że Roma gra najładniejsza piłkę we Włoszech. Aż chce się oglądać. Świetny jest Pjanić, De Rossi to wiadomo klasa światowa, Naing bardzo mi się podobał już w Cagliari. Gervinho robi zamieszanie w polu karnym ale czasami za bardzo się zamota. Benatia to jeden z najlepszych obrońców we Włoszech a Maicon mimo wieku nadal potrafi zrobić coś z niczego i hasa po tej prawej stronie jak szalony. Totti geniusz i tu się chyba każdy zgodzi, zawsze nim byl i zawsze będzie. Chciałbym żeby ten klub po sezonie nie stracił na wartości tylko zyskał aby mogli zdziałać coś w LM i walczyć z nami o Scudetto również w przyszłym sezonie. SerieA musi się wzmocnić a ja widzę że Roma to idealny kandydat na wicemistrza jeśli będą grali tak dalej przez kolejne lata. Mistrzostwo nasze ale vice jak najbardziej dla rzymian. Liczę też na odbudowę Milanu chciałbym żeby ta czwórka razem z Napoli na prawdę robiła szum w górnej części tabeli i dochodziła do dalszych faz w europejskich pucharach.
Forza Juve!
Forza Italia!

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 14:33

####, spisek :lol: Już za cztery lata będą wspominać romę, która prawie zdobyła Scudetto, gdyby nie zbrodnicze i haniebne działania władz ligi, które służą Juventusowi :lol: Przykład niesprawiedliwości przestawiony przez tamtejszego forumowicza :lol: Swoją drogą mieli bardzo inteligentne wpisy po golach Llorente. Ja nie wiem, ####, czemu na innych forach jest takie bezmózgie bydło, rzucające mięsem.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 14:47

3 spotkania? jak mam być szczery to mało dostał ;)

jak widać na powtórce od 0:08 pierwszy prawy sierpowy nie dosięgnął celu i dopiero za drugim razem gdy przytrzymał sobie rywala trafił go... i 5 spotkań nie mogłoby być zaskoczeniem jak dla mnie ;]

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 14:55

Ech... niech mu zmniejszą karę do jednego meczu to przestaną płakać. Destro zachował się jak idiota. Strzelił bramkę, po czym goni Astoriego, robi na niego zamach, ale nie trafia, opiera się na nim, druga próba już celna, zakończona subtelnym liściem.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 15:01

Nie rozumiem płaczu kibiców Romy i porównywania tej akcji do zachowań Kielona. Pomijając akcję której zdjęcie wrzucili (to gdy czysto przeskoczył Emegarę i dopiero po wibicie piłki go obalił), to w zachowaniu Giorgio nie ma żadnego chamstwa. A tutaj Mattia ostro pojechał. U Conte taki gość byłby skończony. 3 mecze to za mało. Akcja na poziomie ugryzienia Ivanovicia przez Suareza. A ostatnio ktoś wspominał, że De Laurentisowi słoma wychodzi z butów. Jak Serie A ma być konkurencyjna w Europie, jak w czołowych klubach są tacy agenci, co nie szanują przeciwników. Dobrze, że jeszcze takiej akcji w Europie nie zaprezentowali.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 15:06

Mają wynik ponad stan, ich trener wycisnął z tego zespołu 200%, ale widać, że niektórym sodówka mocno uderzyła. Wyjątkowo chamska zagrywka w wykonaniu Destro i kara musi być surowa. A oni szukają sojuszu z Fiorą, mówią o układzie etc. A może powiedzą, że w 2006, Juventus też kierował układem...
Niech się lepiej martwią, aby za parę miesięcy w Champions League znowu nie dostać siódemeczki od United, albo kogoś innego.

EDIT: United nie zagrają w najbliższej edycji L.M, to dla odmiany od City.

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 15:35

Mehehehe pisze:Nie rozumiem płaczu kibiców Romy i porównywania tej akcji do zachowań Kielona. Pomijając akcję której zdjęcie wrzucili (to gdy czysto przeskoczył Emegarę i dopiero po wibicie piłki go obalił), to w zachowaniu Giorgio nie ma żadnego chamstwa. A tutaj Mattia ostro pojechał. U Conte taki gość byłby skończony. 3 mecze to za mało. Akcja na poziomie ugryzienia Ivanovicia przez Suareza. A ostatnio ktoś wspominał, że De Laurentisowi słoma wychodzi z butów. Jak Serie A ma być konkurencyjna w Europie, jak w czołowych klubach są tacy agenci, co nie szanują przeciwników. Dobrze, że jeszcze takiej akcji w Europie nie zaprezentowali.
Dokladnie.
Jest różnica między twardą grą ala Chiellini (w 80% wygrywa piłke), a
chamstwem ala De Rossi vs Juve i vs Inter czy Destro.

Najbardziej mnie zaskakuje to jak bardzo kibice Romy są najarani że zdobędą scudetto.

Jeden koleś to po prostu jest mistrzem (przed meczem z Livorno:
oto dlaczego juve straci jutro pkt

- bardzo ładnie proszę o to
- zarówno bologna jak i chievo (bezpośredni konkurenci do utrzymania) stracili punkty w tej kolejce
- bo livorno wygrywając wyskakuje ze strefy spadkowej na 16. miejsce
- bo livorno nigdy nie ugrało nawet pkt na wyjeździe z juve
- bo juve wygrało wszystko w tym sezonie u siebie
- bo jest już 'tylko' 5 pkt i musi to siedzieć w głowie w kontekście meczu na stadio olimpico
- bo w seria a już kilka razy się zdarzyło wygrać/przegrać mistrzostwo w ostatniej kolejce
- bo w juve jest dziwka oswalda, a ta <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> nie zasługuje na żadne nagrody/tytuły
A na forum to można znaleźć perełki że huhu.
Wygraliby gdyby nie pomagali nam sędziowie itp.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
kacopys

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 16:19

Aż sprawdziłem stronę kibiców Romy i płacz większości kibiców po ogłoszeniu 3 meczowego zawieszenia poprawił mi humor. Chamskie uderzenie przeciwnika w twarz. Co jak co, ale młodzi patologicznych zagrań to tam mają się od kogo uczyć.
Frustracja kibiców poniekąd uzasadniona, świetny sezon jak swego czasu Montpellier czy wcześniej VfB Stuttgart. W przeciwieństwie do nich jednak zakończony na 99% bez tytułu. Prawie mi ich zal :lol:

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 16:25

Totti, De Rossi, Destro i (patrząc po linkach podrzuconych przez annihilator1988) połowa kibiców- tyle buców w jednym klubie, szok :whistle:
Dziwni są ci ludzie, po raz któryś ich zawodnik zachował się jak totalny burak, a oni zawsze widzą gdzieś winę Juve :shock:
Na ich miejscu to bym się po prostu cieszył jak szalony po takim sezonie, wątpię czy ktokolwiek myślał o tak dobrej grze, a oni wszędzie widzą spiski i jestem pewien, że latem usłyszymy o tym jak to okradziono ich ze scudetto. Jak to mówią młodzi ludzie, masakracja.

#AllegriOut
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 17:52

A ja głupi myślałem, że tylko fani Interu mają ze sobą jakiś problem obwiniając Juventus za wszystkie plagi egipskie. Jak w ogóle można Destro w jakikolwiek sposób usprawiedliwiać za to co zrobił, już nie wspominając o jakimś kosmicznym porównywaniu tego zdarzenia do interwencji Chielliniego :shock: Żeby jeszcze to zawieszenie dla Destro było za jakąś symulację, czy nawet za brutalny, ale wślizg, to mógłby próbować palić głupa i wciskać kit, że ferwor walki, że przez przypadek, że nie zdążył zgiąć nogi... tymczasem ten jawnie podchodzi do rywala i na bezczelnego sprzedaje mu soczystego dzwona... i to po drugiej próbie :lol:

Według mnie taka kara i tak jest zbyt mała.

Obrazek
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 18:24

Destro powinien do końca sezonu siedzieć i przemyśleć swoje postępowanie. Zdecydowanie chciał zrobić przeciwnikowi krzywdę, dodatkowa kara powinna być za to, że potrzebował 2 ciosów by trafić + przewrócił się i symulował ( pewnie Astori ma za twardą głowę i ręka go bolała), ale czego oczekujemy po klubie, który po tym sezonie będzie miał tyle scudetto co Padoin :prochno:

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 19:44

annihilator1988 pisze:Swoją drogą mieli bardzo inteligentne wpisy po golach Llorente. Ja nie wiem, ####, czemu na innych forach jest takie bezmózgie bydło, rzucające mięsem.
U nas też jest sporo takich kwiatków (niektórzy nawet chcieli wprowadzenia bluzgów w tematach meczowych), ale moderatorzy i co inteligentniejsi użytkownicy wykonują kawał dobrej roboty tępiąc takie zachowania.

Jeśli chodzi o Romę, to już kiedyś w jakimś temacie napisałem kilka zdań na ich temat w tym sezonie. Tak samo jak w poprzednim sezonie płakało Napoli, czy Milan 2 lata wcześniej, tak w tym roku robią to kibice Romy. A prawda jest taka, że Juve jest najsilniejszą drużyną we Włoszech i żadne utarczki słowne tego nie zmienią.

Brawo dla Garcii, że ma jaja i nie zachowuję się jak Allegri, wypominający już historyczną bramkę Muntariego, De Lamentis & Mazzari, którzy też wszędzie widzieli spisek, czy gruby Benio, który twierdzi, że Juve jest mocne dzięki wydanym bajońskim kwotom ala PSG.

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 19:48

http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=276336

Czyżby w tych ostatnich 6 kolejkach przyszło im się mierzyć z Atalantą, Milanem, Fiorentiną i nami bez najlepszego obrońcy? :whistle:

ODPOWIEDZ